Σε ετοιμότητα οι ΕΔ για το ενδεχόμενο “ατυχήματος” σε Έβρο και Αιγαίο παρά τον κορωνοϊό

2
020510-N-6492H-503 At sea aboard USS Seattle (AOE 3) May 10, 2002 -- The Greek frigate, HS Psara (F 454), receives fuel during an underway replenishment with the fast combat support ship, USS Seattle. Seattle and Helicopter Combat Support Squadron Six (HC-6) Detachment Four supply the Kennedy battle group, and other coalition forces, operating in support of Operation Enduring Freedom. U.S. Navy photo by PhotographerÕs Mate 1st Class Jim Hampshire. (RELEASED)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας έχουν δώσει εντολές για συνέχιση της υψηλής ετοιμότητας, για το ενδεχόμενο αποτροπής τυχόν “ατυχημάτων” από νέα επεισόδια σε Έβρο και Αιγαίο.

Υπό το πρίσμα της απειλής από το νέο κορωνοϊό, απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτήρηση και αποτροπή στα σύνορα πρέπει να διατηρηθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Παρά το γεγονός πως η κατάσταση στον Έβρο και το Αιγαίο έχει σχεδόν εξομαλυνθεί, οι διαταγές προς όλες τις μονάδες των ΕΔ αναφέρουν συνέχιση των “αυξημένων μέτρων επιτήρησης και αποτροπής στην περιοχή του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου“. Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων μεταξύ των στελεχών, έχουν εκπονήσει σχετικές οδηγίες, και γίνεται προμήθεια υλικών όπως αναπνευστήρες για το 251 ΓΝΑ, αντισηπτικών κτλ, με το σκεπτικό να μην επηρεαστεί η επιχειρησιακή ικανότητα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Spyros_KapaTango.Alpha Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

“η κατάσταση στον Έβρο και το Αιγαίο έχει σχεδόν εξομαλυνθεί” φαντάζομαι εννοούν ότι θα μείνουμε στο Χ, στον Εβρο θα δείχνουμε ότι είμαστε σοβαρό μαγαζί και στα νησιά θα ακολουθηθεί η συνήθης πολιτική “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”. Αν με 7 μποφόρ έρχονται κάποιοι δεκάδες, με τις μπουνάτσες του Ιουνίου οι του Έβρου για να μη μείνουν παραπονεμένοι θα κατέβουν στις ακτές της Ιωνίας και θα έρθουν με βάρκα. Αλλά μέχρι τότε θα υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ.

Spyros_Kapa
Member
Noble Member
Spyros_Kapa

Σήμερα διάβασα άρθρο γνωστής εφημερίδας ότι υπάρχουν σκέψεις για την (μετατροπή σε νοσοκομείο ) φαντάζομαι δεν θά κάνουν πράγματα πάνω στην κατασκευή αλλά μόνο χρήση ως χώρο, του 2ου πλοίου υποστήριξης που έγινε δωρεά στο ΠΝ και λέω γιατί να μήν κάνουμε κάτι όπως έγινε στην Ιταλία δηλαδή μετατροπή ενός επιβατικού πλοίου άμεσα σε πλοίο νοσοκομείο μπορεί να μήν το έχουμε τώρα άμεσα ανάγκη ποτέ όμως δεν ξέρεις το μέλλον και άχρηστο να είναι θα χρησηποιησεις χρήματα τώρα πού υπάρχουν για λόγους σαν αυτόν μίας και υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ και θα σου μείνει και το πλοίο για το… Read more »