Ελληνικά Canadair στον Λίβανο

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair αποτελούν την ελληνική βοήθεια στη μάχη εναντίον των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στον Λίβανο.

Σύμφωνα με το «BBC», ο Λίβανος έχει ζητήσει διεθνή συνδρομή για να αντιμετωπιστούν εκατοντάδες εστίες φωτιάς που ξέσπασαν τη Δευτέρα. Οι πυρκαγιές, που χαρακτηρίζονται ως οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών, ξεκίνησαν στα δυτικά βουνά της χώρας και ο πυκνός καπνός φθάνει μέχρι την πρωτεύουσα Βηρυτό και τη Σιδώνα. Οι πυρκαγιές έχουν περάσει τα σύνορα με τη Συρία, όπου 2 Σύροι εργαζόμενοι στη δασική υπηρεσία πέθαναν, ενώ ακόμη 8 άτομα τραυματίστηκαν, μεταδίδει το «SANA». Ένας πυροσβέστης έχει επίσης χάσει τη ζωή του στον Λίβανο.

Με βάση την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα που απάντησε θετικά στο αίτημα του Λιβάνου, στέλνοντας δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα,

Γιατί εγώ ο κυνικός θυμήθηκα τώρα ότι ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις συμφωνίες μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Ισραήλ σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους;

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούν κονδύλια για να μάθουν Αγγλικά τα στελέχη που δημιουργούν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η λέξη aircraft δεν έχει πληθυντικό και κτυπά άσχημα όταν γίνεται.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

https://en.m.wiktionary.org/wiki/aircraft

Συμφωνώ μαζί σας αλλά, διαβάστε λίγο το link στο usage notes, δεν θεωρείται λάθος καθώς χρησιμοποιείται στους μη έχοντες την αγγλική ως μητρική γλώσσα.
Παρ’ολα αυτα θα μπορούσαν τα στελέχη και γενικά όλοι οι επίσημοι αντιπρόσωποι της χώρας να μάθουν καλύτερη χρήση της αγγλικής καθώς πολλές φορές γίνονται τέτοια λαθη.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Η πλάκα είναι ότι ενώ ακούω εδώ κι εκεί πως στατιστικά οι Έλληνες είναι από τους πιο “ξενόγλωσσους” λαούς, στην πράξη αυτό που έχω δει εγώ είναι πως από “στελέχη” μέχρι πρωθυπουργούς μέχρι σερβιτόρους τα αγγλικά μας ως μέσο όρο είναι τόσο φτωχά που με το ζόρι επικοινωνούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω κρατικό έγγραφο στα αγγλικά χωρίς λάθη που βγάζουν μάτι. Όχι ότι οι ιδιώτες τα πάνε καλύτερα, δηλαδή…