Ανατροπή χωρίς τραυματισμούς για Cessna της Αεροπορίας Στρατού

23
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21 Μαΐου 2019, εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου U-17 CESSNA, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), ανετράπη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, στο Αεροδρομίο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Στο αεροσκάφος προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Groundloop;

Kapoios
Member
Member
Kapoios

Άσχετο με το ατύχημα, αλλά μήπως η ΑΣ θα πρέπει να αντικαταστήσει τα U-17 με P2002JF;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Χρειάζονται και χρήματα…

Kapoios
Member
Member
Kapoios

Το συνολικό κόστος για 12 αεροσκάφη μαζί με την υποστήριξη και την εκπαίδευση των 8 πρώτων ιπταμένων και εκπαιδευτών, ήταν μόλις 2.464.462 ευρώ + ΦΠΑ.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πιστέψτε μας, δεν υπάρχουν

SPY
Guest
SPY

Δεν μου αρέσει να πολιτικοποιώ την συζήτηση,αλλα για να ακριβολογούμε δεν υπάρχουν χρήματα γι΄αυτό το σκοπό.
Για αλλους προεκλογικούς σκοπούς υπάρχουν οπως 13ή σύνταξη και την μείωση του ΦΠΑ,για την χρηματοδότηση των κομμάτων κλπ
Ενας χρόνος πέρασε απο την φωτια στο Μάτι και μετα την αποδεδειγμένη ανεπαρκεια των αναλογικων ασυρματων που δεν είχαν σήμα και το μπαχαλο στον συντονισμό κσι στα τηλεφωνικα κέντρα το παθημα δεν εγινε μάθημα.
Αν αντι για παροχές δίνανε τα χρήματα για εκσυγχρονισμό των συστημάτων,δεν θα ήταν για το καλο των πολιτών και την ασφάλεια τους?

ETS
Member
Noble Member
ETS

Δεν τα δινουν στις ΕΔ οι πολιτικοι οχι δεν υπαρχουν ..Να κυριολεκτουμε ..
Εαν δεν εχει μια χωρα 2,5 μυρια να διαθεσει για να αντικαταστησει μουσειακα αεροσκαφη τοτε ας το κλεισουμε το μαγαζι να τελειωνουμε .

Gunner
Member
Noble Member
Gunner

Μήπως η ΣΑΣ να καταργηθεί και την εκπαίδευση ΟΛΩΝ των πιλότων να την αναλάβει η Ικάρων; λέω μήπως γιατί από ότι άκουσα, είμαστε χρεοκοπημένοι και δεν έχουμε ούτε για ανταλλακτικά και καύσιμα για τα αεροπλάνα και ελικόπτερα αλλά έχουμε για να έχει ο κάθε κλάδος δική σου σχολή πιλότων.

Ο Κύριος Αποστολάκης τι λέει; κατάργησε την σχολή υποβρυχίων καταστροφέων του ΕΣ μάλλον για λόγους κόστους, αφού υπάρχει η ΔΥΚ, δεν θέλω να πιστέψω ότι το έκανε για άλλους λόγους, γιατί δεν κάνει το ίδιο και με την ΣΑΣ αλλά και την ανάλογη σχολή του ΠΝ;

Spider
Member
Noble Member
Spider

Στα πλαίσια της διακλαδικότητας έχει αποφασιστεί η εκπαίδευση των χειριστών ελικοπτέρων της Π.Α. και του Ε.Σ. να πραγματοποιείται από την ΣΑΣ ως έχουσα πλέον πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο θέμα, αλλά και τα κατάλληλα μέσα για την επίτευξη της εν λόγω αποστολής.
Μην ξεχνάμε ότι με την προσθήκη των OH-58D ο Ε.Σ. θα έχει τουλάχιστον 150-160 ελικόπτερα και τεράστια εμπειρία στην χρήση ελικοπτέρων.
Νομίζω ότι και το Π.Ν. μετά την απόσυρση των τελευταίων Alouette III στην ΣΑΣ θα εκπαιδεύει τους χειριστές του.

Αεροπόρος
Guest
Αεροπόρος

Η ΣΑΣ πλέον λειτουργεί διακλαδικα και εκπαιδεύει πιλότους από όλους τους κλάδους και τα σώματα ασφαλείας. Οπότε λοιπόν υπάρχει όντως μια σχολή για όλους. Τουλάχιστον όσον αφορά τα ελικόπτερα. Γενικά συμφωνώ με την ιδέα της μιας σχολής για όλους αλλα η ιδέα υλοποιείται σιγά σιγα

Αεροπόρος
Guest
Αεροπόρος

Και για να συνεχίσω την κουβέντα θα έπρεπε και ολοι κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας να έχουν ίδιους τύπους στα ιπτάμενα μέσα!

Spider
Member
Noble Member
Spider

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες, εκτός και εάν θεωρείς ότι θα έπρεπε το λιμενικό η ΕΛΑΣ το ΠΝ και ΠΑ να είχαν Apache π.χ.

Αεροπόρος
Guest
Αεροπόρος

Γιατί ελικόπτερα είναι μόνο τα Apache;
Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να πάει σε μια οικογένεια ελικοπτέρων για να καλύψει όλες τις ανάγκες των ιπτάμενων μέσων; (uh-60, mh-60, s-70) ένα παράδειγμα

seb
Member
Active Member
seb

Το κόστος εκπαίδευσης ενός στελέχους στην ΣΥΚ είναι τριπλάσιο σε σχέση με αυτό που ήταν στην αντίστοιχη σχολή του Σ.Ξ.

CKfurious
Guest
CKfurious

ΑΝΕΝΗΜΈΡΩΤΟΣ!!!!

ΕΔΏ ΑΠΟΚΤΉΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑΣ Η ΚAΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΌ
ΟΙ ΠΡΏΤΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΊ ΑΕΡΟΠΌΡΟΙ ΠΉΡΑΝ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΠΤΥΧΊΟ ΠΙΛΌΤΟΥ ΑΠΌ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΕΤΑΙΡΊΑ ΚΑΙ ΦΕΎΓΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΈΡΙΚΑ ΓΙΑ TRANING ΣΕ
MULTI ENGINE (P3)
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΏΡΑ!!!
ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΎΤΣΑΛΑ

ΑΦΟΎ ΜΈΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΉΣ ΤΑ ΓΛΥΤΏΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ F15 ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑ ΜΑΣ ΤΥΧΕΡΟΊ ΕΊΜΑΣΤΕ!!

Spider
Member
Noble Member
Spider

Τί να τα κάνει?

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Πρόσφατα τα εκσυγχρόνισε. Εξάλλου θεωρούνται ιδιαιτέρως αξιόπιστα και οικονομικά στη χρήση, οπότε δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης.

Spider
Member
Noble Member
Spider

Τί είδους εκσυγχρονισμός τους έγινε, γνωρίζουμε?

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Νέος κινητήρας, νέοι ασύρματοι και κάποιες μικροεπεμβάσεις στα αεροναυτιλιακά βοηθήματα (διατηρήθηκαν αναλογικά).

Kapoios
Member
Member
Kapoios

Προφανώς οι άνθρωποι της ΑΣ ξέρουν καλύτερα. Αν είναι όντως οικονομικά και κάνουν τη δουλειά τους τότε καλώς δεν ψάχνουν για αντικαταστάτη

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Οικονομικά αν είναι, δε ξέρω. Εξαρτάται με τι τα συγκρίνεις. Καίνε το διπλάσιο περίπου καύσιμο ανά ώρα πτήσης σε σχέση με τα P2002, αλλά το τελευταίο είναι διθέσιο, ενώ τα Cessna είναι εξαθέσια (αν βέβαια πετούν με 6 καθίσματα, που δεν είναι απαραίτητο). Δεν ξέρουμε με πόσα άτομα πετούν συνήθως, για να αποφασίσουμε αν κάνουν στον ΕΣ ή όχι. Προφανώς οι 2 θέσεις επαρκούν για εκπαίδευση, αλλά μήπως έχει κι άλλους ρόλους κατά νου γι’ αυτά ο ΕΣ;

Spider
Member
Noble Member
Spider

Τα U-17 είναι απομεινάρια μιας άλλης εποχής και χρησιμοποιούνται απλά επειδή υπάρχουν. Με την απόσυρσή τους,κάποια στιγμή, μάλλον δεν θα αντικατασταθούν με κάτι αντίστοιχο. Τα Ρ2002 είναι εκπαιδευτικά και τέτοια δεν χρειάζεται η Α.Σ. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω προς τι η κουβέντα.

SKYHOOK47
Guest
SKYHOOK47

Η αντικατάσταση των U-17 μπορεί να περιμένει. Το U-17 είναι ένα αξιόπιστο αεροσκάφος και το κόστος λειτουργίας του ακόμα είναι σε λογικά επίπεδα. Η Α.Σ. έχει άλλες και πιο σημαντικές προτεραιότητες αυτή τη στιγμή.