Προχωρεί η αποκατάσταση των Kiowa Warrior που πιθανότατα προορίζονται για Ελλάδα

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των εξοπλισμένων OH-58D Kiowa Warrior, που πιθανότατα αφορούν τα ελικόπτερα που προορίζονται για την Ελλάδα, στις ΗΠΑ.

 

Με βάση τις πιο πρόσφατες εξελίξεις οι Αμερικανικές Αρχές αναζητούν την προμήθεια υλικών που θα εγκατασταθούν σε σειρά ελικοπτέρων του τύπου, μεταξύ των οποίων σε αριθμό ελικοπτέρων που θα παραδοθεί σε διεθνείς χρήστες. Οι εργασίες αυτές αφορούν και τα πολυβόλα των 12,7mm. Αυτή τη στιγμή ο μόνος εξακριβωμένος αποδέκτης OH-58D Kiowa Warrior στο εξωτερικό είναι η Ελλάδα.

 

 

ΘΕΜΑ: Πολεμώντας με τα Kiowa στον Έβρο

 

Η Ελλάδα θα αποκτήσει συνολικά 70 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 36 θα εξοπλιστούν, τα 24 θα διατεθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τα εναπομείναντα 10 θα διατεθούν ως εναλλακτική πηγή ανταλλακτικών. Μαζί με τα OH-58D θα αποκτηθούν πολυβόλα των 12,7mm και πυλώνες ανάρτησης πυραύλων AGM-114. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Α/ΓΕΣ, τα ελικόπτερα αναμένονται να αποκτήσουν Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα εντός του 2019, γεγονός που δεν θα μπορούσε να αποκλείσει την άφιξη τους στην πατρίδα μας τους αμέσως προσεχείς μήνες.

 

ΘΕΜΑ: Όταν τα Kiowa και Apache θα πολεμήσουν στο Ανατολικό Αιγαίο…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
aris32
Member
aris32

για τα υπολοιπα προγραμματα που υπαρχουν σε εκκρεμότητα ;; nh90 , mlrs , supervita , υποβρυχια 214 , τορπιλες , μεκο200 εκσυχρονισμος ,….. κανενα νεο ;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Κάτι έχουμε και γιαυτά!

Christos
Guest

Αναμένουμε με αγωνία, μην ξεχάσετε και τις [email protected]

Thras
Member
Thras

Τι έχουμε!!!;;;