- Advertisement -

Γερμανία: Οι Πράσινοι θέλουν να σταματήσουν το πρόγραμμα των τουρκικών υποβρυχίων!

- Advertisement -

Με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, το γερμανικό κόμμα των Πράσινων επιθυμεί να σταματήσει το πρόγραμμα κατασκευής των έξι υποβρυχίων Type 214TN.

Σύμφωνα με το «Spiegel», το γερμανικό κοινοβούλιο θα κάνει σύντομα ψηφοφορία για το θέμα, ώστε να αποφασιστεί το κατά πόσο η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να παραδίδει τμήματα για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων στην Τουρκία.

Η Τουρκία κατασκευάζει έξι υποβρύχια Type 214TN. Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε το 2009 και έχει μείνει ανεπηρέαστο από το επιλεκτικό εμπάργκο όπλων που το Βερολίνο θέτει συχνά στην Άγκυρα. Και αυτό επειδή η Γερμανία πιστεύει ότι τα υποβρύχια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που η Τουρκία πραγματοποιεί στη βόρεια Συρία ή στο εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας.

Αλλά η αντιπαλότητα στη Μεσόγειο έχει τώρα αλλάξει την κατάσταση. Καθώς η Τουρκία έχει απειλήσει την Ελλάδα με στρατιωτικά μέσα, τα υποβρύχια θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μελλοντικά εκεί. Στο εγχείρημα των Πράσινων θα μπορούσαν να συστρατευτούν η Αριστερά και μέρος του SPD.

Άλλωστε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του τελευταίου, Rolf Mutzenich, έχει επανειλημμένα κατακρίνει τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία και τη Λιβύη, ενώ έχει ακόμα αμφισβητήσει την παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
massey-ferguson-65
Active Member
massey-ferguson-65 (@massey-ferguson-65)
5 days ago

Μακάρι, μακάρι!!!ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΗΜΑΊΕΣ!!!

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
5 days ago

Τους το έχουμε θέσει σωστά, πως όταν οι ΗΠΑ ακυρώνουν την αγορά F-35 (και όχι μόνο) στην Τουρκία, δεν γίνεται μια χώρα της Ένωσης (πχ Γερμανία, Ισπανία) να πουλάει όπλα σε τρίτη χώρα (πχ Τουρκία) που απειλεί άλλο κράτος-μέλος.

Gilan
Active Member
Gilan (@gilan)
4 days ago
Reply to  Fingolfin

Και τι μας απάντησαν όταν θέσαμε σωστά το θέμα;

Από τις πράξεις τους μάλλον αδιαφόρησαν.

Gerasimos-Landos
Member
Gerasimos-Landos (@gerasimos)
5 days ago

https://www.youtube.com/watch?v=jC4OoFjYfaQ
Έκατσα και είδα την τελετή του Α’ τουρκικού υποβρυχίου type214Τ και έχω την εντύπωση ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στο βαρούλκο που το τραβούσε γιατί τελικά δεν βγήκε από το υπόστεγό του. Πάντως την κρύψανε πολύ επαγγελματικά την αστοχία….

Last edited 5 days ago by Gerasimos-Landos
FOX
FOX
5 days ago

Αργησαν λίγο… αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ

viper3000ad
Trusted Member
viper3000ad (@viper3000ad)
5 days ago

Άλλο ένα “Τουρκικό εθνικό πλοίο” που ξαφνικά κρίνεται από τις αποφάσεις ξένων κοινοβουλίων. Ο μύθος της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, δεν είναι τίποτα παραπάνω από υπερτιμολογήσεις μεσαζόντων και ρουσφέτια πολιτικών παραγόντων. Αυτά για να καταρρέει σιγά, σιγά το αφήγημα της πολεμικής βιομηχανίας .

Daeth
Daeth
5 days ago

Μήπως η απόφαση για τα υποβρύχια εχει άμεση σύνδεση με την επιλογη για τι φρεγατες και την προμήθεια των 2 επιπλέον 214

evo_ii
Trusted Member
evo_ii (@evo_ii)
5 days ago

Na ja, grüne Pflaumen und feine Oliven…

Alter_eagle
Trusted Member
Alter_eagle (@alter_eagle)
5 days ago

Καλα, μην φάτε…έχουμε γλαροσουπα απόψε.
Υπάρχει ρήτρα της HDW που λέει ότι αν σταματήσει το πρόγραμμα με υπαιτιότητα της γερμανικής κυβέρνησης τότε το κράτος θα πρέπει να αποζημιώσει την εταιρεία στο 100%.

Last edited 5 days ago by Alter_eagle
Wisdom
Wisdom
5 days ago

η Γερμανία πιστεύει ότι τα υποβρύχια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που η Τουρκία πραγματοποιεί στη βόρεια Συρία ή στο εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας

Καταρχάς τα υποβρύχια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ναυτικό αποκλεισμό (συμπεριλαμβανομένης της άρνησης πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης) και στη Συρία και στη Λιβύη, άρα πολύ εύκολα παρεμβαίνουν σε εμφύλιες διαμάχες ξένων χωρών. Επίσης, τα σύγχρονα υ/β δεν είναι μόνο πλατφόρμες εκτόξευσης τορπιλών, αλλά και πυραύλων. Ως τέτοια λοιπόν μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων (μεταξύ των οποίων και πολιτικών υποδομών) όχι μόνο σε Συρία και Λιβύη, αλλά ακόμα και εντός της Τουρκίας. Συνεπώς το παραπάνω επιχείρημα δεν στέκει.

Αυτό που θα πρέπει να βρεθεί είναι μια φόρμουλα ώστε η Γερμανία να διακόψει ή ακόμα καλύτερα να ακυρώσει το πρόγραμμα, χωρίς να πληγεί ιδιαίτερα οικονομικά. Αν τα υποβρύχια κατασκευάζονταν στη Γερμανία αυτό θα ήταν εύκολο. Με 6 υποβρύχια όμως που πρόκειται να κατασκευαστούν στην Τουρκία δεν βλέπω πώς μπορεί να αποφευχθεί η οικονομική ζημιά της HDW. Μπορούμε όμως να ελπίζουμε.

evaggelos
Noble Member
evaggelos (@evaggelos)
4 days ago
Reply to  Wisdom

ισως μονο αν πληρωναμε τα περιπου 2,5 δις

Mitsos20002001
Member
Mitsos20002001 (@mitsos20002001)
4 days ago
Reply to  Wisdom

Θεωρώ πολυ ευκολα αν θέλουν. Καταρχην ειναι 5 πλεον μια και το πρωτο το ναυπηγηθηκε ηδη δυστυχως. Η ναυπηγηση μπορει να επιστρεψει στην Γερμανια και επαναδιαπραγματευονται με τριτα κρατη. Μανι-μανι εμείς θέλουμε 2 και μπορει σε βαθος χρόνου και περισσοτερα. Μηπως τα παρουμε ολα εμεις και αντικαταστησουμε τις αρχαιολογιες 209/1100/1200; Ολο και καποιος αλλος θα θέλει ομως. Αιγυπτος, Βουλγαρια, Ρουμανια , Πολωνια (ειναι για λυπηση τα τωρινα τους σκαφη) μπορει και το ιδιο το γερμανικο ναυτικο αντι να παει για 212.

Last edited 4 days ago by Mitsos20002001
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

36
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά

Related News

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο 15 CSDP High Level Course 2019 – 2020 «Altinero Spinelli Module 3»

Τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε στην τελετή έναρξης του 15ου Σεμιναρίου Υψηλού Επιπέδου Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας...

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη για την εξαγορά της Lamda Helix από την Digital Realty

«Η απόφαση της Digital Realty, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στα data centers, με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας...

Το F-35 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για την Ινδονησία, λένε οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν απαντήσει αρνητικά σε ένα αίτημα της Ινδονησίας να προμηθευτεί το «αόρατο» μαχητικό 5ης γενιάς F-35.Σύμφωνα με τον Muhammad Lufti, τον πρέσβη...