«Θα βρούμε κάπου να πάνε τα τουρκικά αεροσκάφη», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin στο πρόγραμμα F-35

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η επιλογή των ΗΠΑ να απομακρύνουν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35, έχει αφήσει τα τουρκικά αεροσκάφη υπό παραγγελία χωρίς ιδιοκτήτη.

Μιλώντας στο «Shephard», ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Lockheed Martin (LM) στο πρόγραμμα F-35, Greg Ulmer, υπογράμμισε πως «είναι μία απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να καθοριστεί τι θα συμβεί με τα τουρκικά αεροσκάφη, αλλά είμαι πεπεισμένος, σε συμφωνία με τη ζήτηση, ότι θα βρούμε κάπου γι’ αυτά τα αεροσκάφη να πάνε».

Η LM έχει παραδώσει 4 τουρκικά F-35A στην αεροπορική βάση Luke, στην Αριζόνα, αλλά μετά την κίνηση του Πενταγώνου να φύγει η Τουρκία από το πρόγραμμα, επειδή προμηθεύτηκε το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400, η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να τα διαθέσει στη διεθνή αγορά. Πέρα από τα 4 αεροσκάφη, άλλα 2 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
jimeta
Guest
jimeta

Δώστα σε εμάς Θείε Σαμ με άτοκες δόσεις σαν τα πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Μα καλά ακόμα δεν πετάχτηκε κανείς, ” να μας τα δώσουνε με δοσεις ο Θεοδόσης για να αποδειξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη “…;
Πολυ αργά τα αντανακλαστικά των συμφουριτων.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Απορία: τίνος ιδιοκτησία είναι τα αεροσκάφη; Σε παλιότερες περιπτώσεις όπου αεροσκάφη δεν παραδίνονταν λόγω αλλαγής συνθηκών/πολιτικής, κάτι F-16 του Πακιστάν, λχ, τα αεροσκάφη παρέμεναν στις ΗΠΑ αλλά ήταν ιδιοκτησία του Πακιστάν… με εξαίρεση κάποια που κατέληξαν στο USN σαν aggressors, κάτι για το οποίο μετά διαμαρτυρήθηκε το Ισλαμαμπάντ. Για τα α/φ του Ιράν δε λέω, εκεί είχαμε πλήρη ανατροπή… που δεν έχουμε τώρα, με την Τουρκία. Οπότε; Υποθέτω πως για να έχουν παραδοθεί κάποια αεροσκάφη στη Τουρκία (σε τελετή στις ΗΠΑ), ανήκουν τυπικά στους Τούρκους. Φυσικά αν δεν πρόκειται να τα πάρουν οι Τούρκοι, συμφέρον τους θα είναι να τα… Read more »

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Τα α/φη ανήκουν στην Τουρκία. Λογικά, από του χρόνου που θα υπάρξει η τελική απόφαση για την παραμονή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, θα ξεκινήσει και η μακρά διαδικασία αποζημείωσης της Τουρκίας για την έξοδό της από το πρόγραμμα καθώς και επιστροφής των προκαταβολών που έχει δώσει στο παρελθόν. Μέχρι να βγει άκρη με την αποζημείωση της Τουρκίας, τότε τα 4 έτοιμα θα μπουν σε μακρά αποθήκευση.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Αυτό πιστεύω κι εγώ. Σε μακρά αποθήκευση… μάλλον μέχρι να πάθει κάτι ο Πολυχρομενένος, να αλλάξει το σκηνικό και μετά… S-400? Ποιοί καλέ, τωωωωωρα, στο Κατάρ τους στείλαμε πεσκέσι… και όλα μέλι-γάλα (καμήλας)

Andreas
Guest
Ανδρέας

Μη μας κοιτάς.