Κάποιοι θα το χαρακτηρίσουν «από την μύγα ξίγκι» και ίσως δεν θα έχουν άδικο. Η Saab πάντως, στο πλαίσιο της έκθεσης DSEI στο Λονδίνο προσέθεσε άλλο ένα μέλος στην «οικογένεια» Gripen, το ειδικό μοντέλο “Aggressor” που προορίζεται να καλύψει ανάγκες εχθρικής απεικόνισης και ειδικής εκπαίδευσης απευθυνόμενο τόσο σε αεροπορίας όσο και σε εταιρίες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα (νεοκατασκευασμένο) JAS.39C από το οποίο έχει αφαιρεθεί όλος ο επιχειρησιακός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένου και του πυροβόλου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εξέλιξης διθέσιου μοντέλου.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aν θα το κατασκευασει γιατι προφανως αυτο της φωτο ειναι μακετο, τετοιο συστημα προσγειωσης εχουν κατι playmobil του μικρου.

    • To πρόγραμμα παρουσίασε, όχι αεροπλάνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις για να περάσει σε υλοποίηση χρειάζονται παραγγελίες. Διαφορετικά παραμένει paper project. Οσον δε αφορά τα σκέλη, είναι συνήθως το αδύαντο σημείο των… μακέτων διότι οτιδήποτε πιό αληθοφανές τα κάνει… ακίνητα και μόνιμα εκθέματα.

Comments are closed.