18.1 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

30 χρόνια από την πρώτη πτήση του Gripen

- Advertisement -

Τρίαντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ιστορική πρώτη πτήση του πρωτότυπου σουηδικού αεροσκάφους JAS-39 Gripen το οποίο έμελε να εξελιχθεί στο βασικό μαχητικό τέταρτης γενιάς της βασιλικής σουηδικής Αεροπορίας και άλλων χρηστών ανά τον κόσμο.
Για την περίσταση, η κατασκευάστρια εταιρεία Saab έδωσε στην δημοσιότητα ένα ιστορικό επετειακό βίντεο:

Το Gripen με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου είχε αναμενόμενα μειωμένη χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ανάπτυξής του με αποτέλεσμα να μπει σε υπηρεσία αρκετά αργότερα από ό,τι αρχικά ήταν προγραμματισμένο.
Ωστόσο αντικατέστησε τα προγενέστερα μαχητικά JAS-37 Viggen που ήταν ο κορμός της Αεροπορίας μέχρι τότε, ενώ έπειτα κατόπιν μίας σημαντικής εμπορικής συμφωνίας με την ΒΑΕ Systems ξεκίνησε μία δυναμική εξαγωγική προώθηση του μαχητικού αεροσκάφους ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα κάποιες μικρές αριθμητικά αλλά ουσιαστικές εξαγωγικές επιτυχίες.
Στην συνέχεια αναπτύχθηκε μία αναβαθμισμένη έκδοση του Gripen, το NG, που παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό το Μάιο του 2008 ενώ πέτυχε την πρώτη του εξαγωγική επιτυχία στην Βραζιλία και θα κατασκευαστεί και για λογαριασμό της ίδιας της Σουηδίας.
Πρόκειται για την μετουσίωση της σουηδικής δέσμευσης για εθνική αυτάρκεια στην σχεδίαση και παραγωγή οπλικών συστημάτων προκειμένου να υποστηριχθεί η παλαιόθεν εθνική πολιτική της ουδετερότητας.
Βέβαια με την εξέλιξη της τεχνολογίας η συγκεκριμένη πολιτική είναι αδύνατο να υποστηριχθεί 100%. Ο κινητήρας του αεροσκάφους για παράδειγμα είναι αμερικανικής προέλευσης. Το ίδιο και τα όπλα του.
Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει με περηφάνια στέλεχος της Saab, «…μόνο έξι χώρες στον κόσμο μπορούν να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων: τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ… κι η Σουηδία!»
Πρώτη δημοσίευση 10/12/2018

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης
Βασίλης
1 year ago

Ο Ανδρέας είχε ενδιαφερθεί για τα Gripen το ’80 ή έπεσε με τα μούτρα στα F-16 & Mirage-2000??
Πόσο διαφορετική θα ήταν η ΠΑ αν είχαμε πάρει Gripen αντί για Mirage-2000 και τι δυνατότητες αναβάθμισης θα είχε το αεροπλάνο σήμερα σε σχέση με το Mirage..!
Και γενικά, αν αντί για 40 F-16 & 40 Mirage-2000 το 1980 είχαμε πάρει 40 F-18 & 40 Gripen και τι προοπτικές αναβάθμισης θα είχε η ΠΑ σήμερα στη μετά μνημονίων εποχή..!
Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα…

Nikodimos Pavlidis
Editor
Nikodimos Pavlidis (@nikodimos-pavlidis)
1 year ago
Reply to  Βασίλης

Το ’80 το Gripen δεν ήταν επιχειρησιακό. Θα μπορούσε να ήταν υποψήφιο στον διαγωνισμό του 1998-99, αλλά οι Σουηδοί δεν το κατέβασαν. Ακόμα κι έτσι, με την μορφή που είχε το Gripen το 1999 μάλλον ήταν κατώτερο από τα τότε Block 52+.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
1 year ago
Reply to  Βασίλης

Δεν υπήρχε Gripen την δεκαετία του ΄80. Μπήκε σε υπηρεσία το 1996 όταν εμείς ήδη είχαμε παραλάβει Μirage-2000 από το 1988 και F-16 από 1989. Δεν υπήρχαν πολιτικοί λόγοι για την αγορά σουηδικού μαχητικού και ούτε θα υπάρξουν ποτέ τέτοιοι στην Ελλάδα. Την δεκαετία του ΄80 που επιλέξαμε τα νέα μας μαχητικά αεροπλάνα οι σουηδοί δεν κατέβαιναν σε διαγωνισμούς για δικούς τους λόγους. Μετά άλλαξαν πολιτική σε αυτό το θέμα και βγήκαν στην αγορά προσπαθώντας να πουλήσουν το νέο μαχητικό τους που είναι το Gripen.
Aκόμη και αν την δεκαετία του ΄80 είχαμε αγοράσει το τότε μαχητικό τους, το J-37 Viggen, σήμερα θα ήμασταν ο μοναδικός χρήστης του παγκοσμίως και θα είχαμε σοβαρά προβλήματα να το διατηρήσουμε σε υπηρεσία.
Για τέλος το ,,στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα,, που γράφεις είναι πολύ λάθος στην προκειμένη περίπτωση.

Βασίλης
Βασίλης
1 year ago

Για τα F-18 πάει η φράση στο τέλος.
Στο κομμάτι του Gripen δεν ήξερα και για αυτό ρώτησα.

Thomas
Active Member
Thomas (@thomas)
10 months ago
Reply to  Βασίλης

Τα F-16 και τα Mirage 2000 ήταν η καλύτερη αγορά που θα μπορούσαμε να κάνουμε την εποχή εκείνη. Ιδανικά θα έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα δυο (κατά πάσα πιθανότητα το F-16) αλλά πολιτικοί (και όχι μόνο) λόγοι μας οδήγησαν στο να σπάσουμε την αγορά. Όπως και να έχει πάντως τα F-16 κάλυπταν και καλύπτουν ακόμα τις απαιτήσεις μας και εκ του αποτελέσματος η αγορά μπορεί να θεωρηθεί πολύ επιτυχημένη. Τα Mirage 2000 επίσης καλύπτουν τις ανάγκες μας καθώς τα προβλήματα προέρχονται κυρίως από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης.
Την εποχή που αγοράσαμε τα F-16 το μόνο αεροσκάφος που θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του ήταν το F/A-18A, το οποίο ήταν πολύ πιο ακριβό. Με άλλα λόγια η αγορά ήταν επιτυχημένη καθώς πήραμε 80 καινούργια μαχητικά πρώτης γραμμής (θα μπορούσαν να ήταν 100 αν δεν παίρναμε τα Mirage 2000) τα οποία αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά του στόλου μας. Οι δυνατότητες που έχει το F-16 και το πλήθος των αποστολών που μπορεί να εκτελέσει δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλο αεροπλάνο στην κατηγορία του. Το JAS-39 όσο καλό και να είναι δεν είναι καλύτερο από το F-16 (ούτε καν από τα Mirage 2000) καθώς αναπτύχθηκε για χρήση από αεροπορίες με τελείως διαφορετικό δόγμα από το δικό μας.

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
1 year ago

Κάτι τέτοια σε κάνουν και νιώθεις γέρος…ακόμα πάντως προκαλεί δέος το γεγονός ότι αυτή η κουτσουλιά κατάφερε και σήκωσε μόνη της σε τόσο μεγάλο βαθμό το βάρος του εξοπλισμού της. Είναι από άλλο κράμα αυτοί οι Σουηδοί!

Kamp
Kamp (@kamp)
1 year ago

Η Σουηδια εχει φθασει σε αυτο το επιπεδο μετα απο δεκαετιες διαπεδαγωγησης του πληθυσμου για αγαπη και υπερηφανεια προς τις ενοπλες δυναμεις. Ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον να διαβασει τις αποψεις της αριστερας και διαφορων προσωπικοτητων της Σουηδιας οπως του Ουλωφ Παλμε οπου στις ομιλιες τους ανεφεραν πως ο λαος θα πρεπει να ειναι ετοιμος να κανει θυσιες για να παραμεινει το αξιομαχο των ενοπλων δυναμεων σε επιπεδο που να τους επιτρεπει να διατηρησουν την αρχη της ουδετεροτητας. Αντιθετα στην Ελλαδα οι εξοπλισμοι συνδεθηκαν στο υποσυνειδητο του μεσου Ελληνα με τις μιζες και σαν κατι το αχρειαστο. Σε αυτο μερος της ευθυνης εχει η Ελληνικη version της αριστερας οπου στην ουσια αντιδρα σε οτιδηποτε προασπιζει τα εθνικα συμφεροντα και το αλλο μερος της ευθυνης εχει η Ελληνικη version της δεξιας που μετα το 74 διακατεχεται απο τρομερα φοβικα συνδρομα. Ηρθε μετα και ο Ακης και τα αποτελειωσε ολα.. Οποιος ασχοληθει με τα εξοπλιστικα ειτε ειναι φασιστας ειτε παιρνει μιζα. Για τον μεσο Σουηδο απλα ειναι το καθηκον προς το κρατος του..

Berserker
Berserker (@berserker)
10 months ago

Εντυπωσιάζομαι που ουδείς αναφέρει ότι η Σουηδία είναι ιστορικά μία Τουρκόφιλη χώρα. Μόνο πρόσφατα τα χάλασαν (πολύ) λίγο με την Αρμενική Γενοκτονία.
Οι Σουηδοί και οι Τούρκοι αναφέρονται συχνά στην πενταετή καταφυγή του Καρόλου του 12ου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά την ατυχή και σημαντική για τους Σουηδούς μάχη της Πολτάβας.
Κανένα όφελος δεν θα είχε η Ελλάς αν έμπλεκε με τα Γκρίπεν. Η αγορά του αιώνος ήταν λάθος αλλά για άλλους λόγους: 40 + 40 = 100 (F-18L)

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και πως τον αντιμετωπίζουν τα νέα MH-60R (και ίσως τα εκσυγχρονισμένα P-3B)

 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

H καναδική Bombardier αναστέλλει τις παραδόσεις κινητήρων UAV στην Τουρκία, τέλος...

24
 Σύμφωνα με καναδικά μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, η Bombardier Recreational Products (BRP) ανέστειλε τις παραδόσεις αεροπορικών κινητήρων σε χώρες που έκαναν "ασαφή χρήση". Η εταιρεία,...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 February #369

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 3.99

Related News

Berlin Airlift: O θρυλικός ‘Candy Bomber’ της Μεγάλης Αερογέφυρας έκλεισε τα 100

Η έκφρασή του αποπνέει την ηρεμία του ανθρώπου που γνωρίζει πως έφερε εις πέρας την αποστολή του κάνοντας την διαφορά –με μερικές μπάρες σοκολάτας....

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Οκτωβρίου 1983: Operation Urgent Fury, επίσημη πρώτη του νέου Στρατού των ΗΠΑ μετά το Βιετνάμ

- Μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Γρενάδα και την παρείσφρηση εξτρεμιστικών κομμουνιστικών στοιχείων κυρίως από την Κούβα, αμερικανικές δυνάμεις...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Οκτωβρίου 1853: Μάχη της Μπαλακλάβα, το τραγικό έπος της ‘Ελαφράς Ταξιαρχίας’

– Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται κατά των βρετανικών στρατευμάτων που πολιορκούσαν την Σεβαστούπολη, πολεμικό ναύσταθμο των Ρώσων στην Κριμαία.Γάλλοι και Άγγλοι είχαν αποφασίσει...