17.6 C
Athens
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

30 χρόνια από την πρώτη πτήση του Gripen

- Advertisement -

Τρίαντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ιστορική πρώτη πτήση του πρωτότυπου σουηδικού αεροσκάφους JAS-39 Gripen το οποίο έμελε να εξελιχθεί στο βασικό μαχητικό τέταρτης γενιάς της βασιλικής σουηδικής Αεροπορίας και άλλων χρηστών ανά τον κόσμο.
Για την περίσταση, η κατασκευάστρια εταιρεία Saab έδωσε στην δημοσιότητα ένα ιστορικό επετειακό βίντεο:

Το Gripen με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου είχε αναμενόμενα μειωμένη χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ανάπτυξής του με αποτέλεσμα να μπει σε υπηρεσία αρκετά αργότερα από ό,τι αρχικά ήταν προγραμματισμένο.
Ωστόσο αντικατέστησε τα προγενέστερα μαχητικά JAS-37 Viggen που ήταν ο κορμός της Αεροπορίας μέχρι τότε, ενώ έπειτα κατόπιν μίας σημαντικής εμπορικής συμφωνίας με την ΒΑΕ Systems ξεκίνησε μία δυναμική εξαγωγική προώθηση του μαχητικού αεροσκάφους ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα κάποιες μικρές αριθμητικά αλλά ουσιαστικές εξαγωγικές επιτυχίες.
Στην συνέχεια αναπτύχθηκε μία αναβαθμισμένη έκδοση του Gripen, το NG, που παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό το Μάιο του 2008 ενώ πέτυχε την πρώτη του εξαγωγική επιτυχία στην Βραζιλία και θα κατασκευαστεί και για λογαριασμό της ίδιας της Σουηδίας.
Πρόκειται για την μετουσίωση της σουηδικής δέσμευσης για εθνική αυτάρκεια στην σχεδίαση και παραγωγή οπλικών συστημάτων προκειμένου να υποστηριχθεί η παλαιόθεν εθνική πολιτική της ουδετερότητας.
Βέβαια με την εξέλιξη της τεχνολογίας η συγκεκριμένη πολιτική είναι αδύνατο να υποστηριχθεί 100%. Ο κινητήρας του αεροσκάφους για παράδειγμα είναι αμερικανικής προέλευσης. Το ίδιο και τα όπλα του.
Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει με περηφάνια στέλεχος της Saab, «…μόνο έξι χώρες στον κόσμο μπορούν να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων: τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ… κι η Σουηδία!»
Πρώτη δημοσίευση 10/12/2018

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Ο Ανδρέας είχε ενδιαφερθεί για τα Gripen το ’80 ή έπεσε με τα μούτρα στα F-16 & Mirage-2000??
Πόσο διαφορετική θα ήταν η ΠΑ αν είχαμε πάρει Gripen αντί για Mirage-2000 και τι δυνατότητες αναβάθμισης θα είχε το αεροπλάνο σήμερα σε σχέση με το Mirage..!
Και γενικά, αν αντί για 40 F-16 & 40 Mirage-2000 το 1980 είχαμε πάρει 40 F-18 & 40 Gripen και τι προοπτικές αναβάθμισης θα είχε η ΠΑ σήμερα στη μετά μνημονίων εποχή..!
Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα…

Nikodimos Pavlidis

Το ’80 το Gripen δεν ήταν επιχειρησιακό. Θα μπορούσε να ήταν υποψήφιο στον διαγωνισμό του 1998-99, αλλά οι Σουηδοί δεν το κατέβασαν. Ακόμα κι έτσι, με την μορφή που είχε το Gripen το 1999 μάλλον ήταν κατώτερο από τα τότε Block 52+.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Δεν υπήρχε Gripen την δεκαετία του ΄80. Μπήκε σε υπηρεσία το 1996 όταν εμείς ήδη είχαμε παραλάβει Μirage-2000 από το 1988 και F-16 από 1989. Δεν υπήρχαν πολιτικοί λόγοι για την αγορά σουηδικού μαχητικού και ούτε θα υπάρξουν ποτέ τέτοιοι στην Ελλάδα. Την δεκαετία του ΄80 που επιλέξαμε τα νέα μας μαχητικά αεροπλάνα οι σουηδοί δεν κατέβαιναν σε διαγωνισμούς για δικούς τους λόγους. Μετά άλλαξαν πολιτική σε αυτό το θέμα και βγήκαν στην αγορά προσπαθώντας να πουλήσουν το νέο μαχητικό τους που είναι το Gripen.
Aκόμη και αν την δεκαετία του ΄80 είχαμε αγοράσει το τότε μαχητικό τους, το J-37 Viggen, σήμερα θα ήμασταν ο μοναδικός χρήστης του παγκοσμίως και θα είχαμε σοβαρά προβλήματα να το διατηρήσουμε σε υπηρεσία.
Για τέλος το ,,στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα,, που γράφεις είναι πολύ λάθος στην προκειμένη περίπτωση.

Βασίλης

Για τα F-18 πάει η φράση στο τέλος.
Στο κομμάτι του Gripen δεν ήξερα και για αυτό ρώτησα.

Thomas

Τα F-16 και τα Mirage 2000 ήταν η καλύτερη αγορά που θα μπορούσαμε να κάνουμε την εποχή εκείνη. Ιδανικά θα έπρεπε να διαλέξουμε ένα από τα δυο (κατά πάσα πιθανότητα το F-16) αλλά πολιτικοί (και όχι μόνο) λόγοι μας οδήγησαν στο να σπάσουμε την αγορά. Όπως και να έχει πάντως τα F-16 κάλυπταν και καλύπτουν ακόμα τις απαιτήσεις μας και εκ του αποτελέσματος η αγορά μπορεί να θεωρηθεί πολύ επιτυχημένη. Τα Mirage 2000 επίσης καλύπτουν τις ανάγκες μας καθώς τα προβλήματα προέρχονται κυρίως από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης.
Την εποχή που αγοράσαμε τα F-16 το μόνο αεροσκάφος που θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του ήταν το F/A-18A, το οποίο ήταν πολύ πιο ακριβό. Με άλλα λόγια η αγορά ήταν επιτυχημένη καθώς πήραμε 80 καινούργια μαχητικά πρώτης γραμμής (θα μπορούσαν να ήταν 100 αν δεν παίρναμε τα Mirage 2000) τα οποία αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά του στόλου μας. Οι δυνατότητες που έχει το F-16 και το πλήθος των αποστολών που μπορεί να εκτελέσει δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλο αεροπλάνο στην κατηγορία του. Το JAS-39 όσο καλό και να είναι δεν είναι καλύτερο από το F-16 (ούτε καν από τα Mirage 2000) καθώς αναπτύχθηκε για χρήση από αεροπορίες με τελείως διαφορετικό δόγμα από το δικό μας.

chikichiki

Κάτι τέτοια σε κάνουν και νιώθεις γέρος…ακόμα πάντως προκαλεί δέος το γεγονός ότι αυτή η κουτσουλιά κατάφερε και σήκωσε μόνη της σε τόσο μεγάλο βαθμό το βάρος του εξοπλισμού της. Είναι από άλλο κράμα αυτοί οι Σουηδοί!

Kamp

Η Σουηδια εχει φθασει σε αυτο το επιπεδο μετα απο δεκαετιες διαπεδαγωγησης του πληθυσμου για αγαπη και υπερηφανεια προς τις ενοπλες δυναμεις. Ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον να διαβασει τις αποψεις της αριστερας και διαφορων προσωπικοτητων της Σουηδιας οπως του Ουλωφ Παλμε οπου στις ομιλιες τους ανεφεραν πως ο λαος θα πρεπει να ειναι ετοιμος να κανει θυσιες για να παραμεινει το αξιομαχο των ενοπλων δυναμεων σε επιπεδο που να τους επιτρεπει να διατηρησουν την αρχη της ουδετεροτητας. Αντιθετα στην Ελλαδα οι εξοπλισμοι συνδεθηκαν στο υποσυνειδητο του μεσου Ελληνα με τις μιζες και σαν κατι το αχρειαστο. Σε αυτο μερος της ευθυνης εχει η Ελληνικη version της αριστερας οπου στην ουσια αντιδρα σε οτιδηποτε προασπιζει τα εθνικα συμφεροντα και το αλλο μερος της ευθυνης εχει η Ελληνικη version της δεξιας που μετα το 74 διακατεχεται απο τρομερα φοβικα συνδρομα. Ηρθε μετα και ο Ακης και τα αποτελειωσε ολα.. Οποιος ασχοληθει με τα εξοπλιστικα ειτε ειναι φασιστας ειτε παιρνει μιζα. Για τον μεσο Σουηδο απλα ειναι το καθηκον προς το κρατος του..

Berserker

Εντυπωσιάζομαι που ουδείς αναφέρει ότι η Σουηδία είναι ιστορικά μία Τουρκόφιλη χώρα. Μόνο πρόσφατα τα χάλασαν (πολύ) λίγο με την Αρμενική Γενοκτονία.
Οι Σουηδοί και οι Τούρκοι αναφέρονται συχνά στην πενταετή καταφυγή του Καρόλου του 12ου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά την ατυχή και σημαντική για τους Σουηδούς μάχη της Πολτάβας.
Κανένα όφελος δεν θα είχε η Ελλάς αν έμπλεκε με τα Γκρίπεν. Η αγορά του αιώνος ήταν λάθος αλλά για άλλους λόγους: 40 + 40 = 100 (F-18L)

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΠΑ οπλίζει τα νέα της F-16V, έτοιμη για αγορές AGM-84L Harpoon II, AARGM, Spice, ατρακτιδίων σκόπευσης

Η νέα νοοτροπία της ΠΑ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις συμβάσεις για τα μαχητικά της Rafale, είναι έτοιμη να εμφανιστεί και στο πρόγραμμα των F-16V....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φρεγάτες για το ΠΝ: Σκληρός Ανταγωνισμός, το ΠΝ θα πάρει αυτό...

192
 Με προηγούμενό μας άρθρο με λεπτομέρειες της ολλανδικής πρότασης για φρεγάτες κλάσης Sigma 11515 HN στο ΠΝ, η ΠΤΗΣΗ συνεχίζει τα στοχευμένα ρεπορτάζ στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 May

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 February

Αγορά 4.49

Related News

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Ελληνικός Στρατός προχωρά σε περιορισμένη αναβάθμιση των ηλεκτροπτικών οδήγησης των Leopard 1A5

Όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο του συστήματος "Διαύγεια", η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) προκήρυξε διαγωνισμό για την αξιολόγηση και τροποποίηση 190 παθητικών περισκοπίων...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11 Ιανουαρίου 1942: Μάχη του Ταρακάν

– Ιαπωνικές δυνάμεις αποκλείουν και καταλαμβάνουν το μικρό νησί του Ταρακάν στο Βορειο-Ανατολικό Βόρνεο.Το 300 τετραγ. χιλιομέτρων νησί είναι γεμάτο έλη αλλά φιλοξενεί...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11 Ιανουαρίου 1962: Έκρηξη στο Πολιγιάρνυ

- Το σοβιετικό υποβρύχιο Β-37 (Project 641 “Foxtrot-class”) καταστρέφεται ολοσχερώς μετά από έκρηξη στο διαμέρισμα τορπιλών του. Η έκρηξη συνέβη κατά τη διάρκεια...