Ανωμαλία οπλισμού σε πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, τις πρωινές ώρες της 11 Δεκεμβρίου 2018, κατά την διάρκεια εκτέλεσης πυρών επιφανείας στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, παρουσιάσθηκε ανωμαλία οπλισμού στο ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ, με αποτέλεσμα την απώλεια της κάνης του πυροβόλου 72 ( OTO-MELARA 76/62).

 

Από το περιστατικό προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός ενός μέλους του πληρώματος. Το πλοίο επιστρέφει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών της ανωμαλίας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
data
Member
data

Τελεια!

famas
Member
famas

Γνωρίζει κάποιος να μας πει πως μπορεί να συμβεί αυτό; Έχω την εντύπωση ότι η κάννη είναι υδρόψυκτη, οπότε είναι πιο περίπλοκη η διαδικασία αλλαγής της. Και προβλέπεται κάτι τέτοιο;

Nikolaos
Member
Nikolaos

Αν (ας προσεχθεί το “αν” … διότι φυσικά προς το παρόν μόνο εικασίες είναι δυνατές …) πρόκειται για κάννη που είχε υπερβεί το όριο ζωής της και παρ’ όλα αυτά δεν αντικαθίστατο ελλείψει χρημάτων, μπαίνουμε σε πολύ ολισθηρό δρόμο (που καταλήγει στο στρατοδικείο, αλλά και σε αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες).
Το έχουμε δει προ ετών με άρμα του ΕΣ, και με μοιραία αποτελέσματα. Και δεν θέλουμε να το ξαναδούμε.
Ελπίζω το Ναυτοδικείο Πειραιώς να έχει ήδη επιληφθεί και να έχουν κατασχεθεί προληπτικώς ημερολόγια κλπ., προς διαφύλαξη αποδεικτικών μέσων.

ivychris
Guest
ivychris

Αγαπητέ, όχι μόνο στο Στρατοδικείο, αλλά και στα Αστικά Δικαστήρια, αν προσφύγει το στέλεχος που τραυματίστηκε για αποκατάσταση σωματικής ή ηθικής βλάβης, οπότε αναγκαστικά ο εισαγγελέας θα διατάξει πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη επιστήμονα.
Ήδη εκκρεμούν αποφάσεις από Πολιτικά Δικαστήρια για ανάλογα περιστατικά ατυχημάτων για τα οποία οι αντίστοιχες στρατιωτικές δίκες δεν ειχαν καταλογίσει ευθύνες…

Ιακωβος
Guest
Ιακωβος

Είχε συμβεί και πέρυσι πανομοιότυπο περιστατικό με έτερη πυραυλακατο της ίδιας κλάσης χωρίς τραυματισμούς .