H INTRACOM συμμετέχει στο πρόγραμμα παραγωγής του IRIS-T SLM

7
2167
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Συμφωνία συνεργασίας που επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα υπέγραψε η IDE (INTRACOM Defense Electronics) με την γερμανική  Diehl Defence, και αφορά τη συμμετοχή της στο Επίγειο Σύστημα Αεράμυνας IRIS-T SLM (Surface Launched Medium range). Η νέα συμφωνία Diehl Defence, έχει διάρκεια 5 ετών, οικονομικό ύψος 10 εκατ. Ευρώ, και αφορά την παραγωγή σειράς ηλεκτρονικών πυραυλικών τμημάτων που αναπτύχθηκαν από την IDE και δοκιμάστηκαν με επιτυχία κατά την διάρκεια εκτενών δοκιμών στη φάση πιστοποίησης του IRIS-T SLM.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, αν και η IDE είχε και παλαιότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα του IRIS-T, Η IDE η εταιρία επιλέχθηκε από την Diehl και επιβεβαιώνει την εξαιρετική συνεργασία των δύο εταιρειών τα τελευταία είκοσι χρόνια. Με την ευκαιρία κ. Γιώργος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της IDE δήλωσε: «Η νέα αυτή επιτυχία επιβεβαιώνει όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα της IDE, αλλά και το προηγμένο τεχνολογικό επίπεδο της εταιρείας μας σε τεχνολογίες αιχμής, που αναγνωρίζονται στην πράξη από τους διεθνείς πελάτες μας».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ariseagle
Guest

Πτήση έχω μια απορία τόσα χρόνια και θέλω να ρωτήσω κατά πόσο θα ήταν εφικτή. Υπάρχουν στο οπλοστάσιο της αεροπορίας παλαιοί πύραυλοι όπως AIM-9P, AIM-7 κτλ που δεν χρησιμοποιούνται. Πόσο εφικτή θα ήταν η μετατροπή τους και χρησιμοποίησή τους στην άμυνα των νησιών από αποβατικές και αεροπορικές επιθέσεις; Βλέπουμε ότι υπάρχουν εταιρείες που μπορούν όπως η παραπάνω ή και άλλες. Θα είχε επιχειρησιακή αξία; Ή ακόμα κι αν δεν έχει σημαντική επιχειρησιακή αξία, απλώς βάζεις έναν βραχνά ακόμα σε αυτόν που θα επιχειρήσει κάτι λαμβάνοντας υπόψιν και τον μεγάλο αριθμό αυτών των βλημάτων.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Οι πύραυλοι στερεών προωθητικών, χρειάζονται συχνά επαναπιστοποίηση, η οποία κοστίζει. Πέραν την όποιας μετατροπής που θα τους κάνει ρουκέτες, γιατί κάτι άλλο δεν αξίζει να κάνουν…

Kamp
Guest
kamp

Πολύ καλή λύση για προστασίας τοπικής περιοχής. Mica όμως δεν είναι.. Επίσης ο πιστεύω ο κατασκευαστής πρέπει να
μας πειράζει όταν αναφέρει μέγιστη απόσταση εμπλοκής τα 20 km.. Πάντως ένα πρόγραμμα όπου δεν έχει επενδύσει η Ευρωπαική βιομηχανία είναι ένα αντιαεροπορικό τύπου Tor.. Αν το τολμήσουν οι Γάλλοι πιστεύω θα έχουν μεγάλη εξαγωγική επιτυχία. Οι mica σε αυτοκινούμενο σε τερέν τύπου Έβρος θα έκαναν πραγματικά τρομερή δουλειά..

chikichiki
Guest
chikichiki

Η χρήση παθητικού αισθητήρα και ακροφύσιου κατευθυνόμενης ώσης είναι πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστική προσέγγιση, πολύ θετική η ελληνική συμμετοχή αν το σύστημα αποκτήσει την επιτυχία που προμηνύουν οι καινοτομίες του.

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Το συγκεκριμένο σύστημα θα έπρεπε ευλόγως να ήταν το πρώτο προς αξιολόγηση για αντικατάσταση του Βέλους, σε άλλες εποχές βέβαια…

Η έκδοση SLM πρέπει να έχει αρκετά μεγαλύτερη εμβέλεια από 20km. Η IDE παράγει και το data link του συστήματος, πολύ σημαντική τεχνογνωσία.

Να σύστημα για τα μικρότερα σκάφη του στόλου μας θα έλεγα εγώ…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Η Π.Α ήθελε να αγοράσει 26 SHORADS και καλο-έβλεπε την επίγεια έκδοση του IRIS-T. Σε ότι αφορά τα ΒΕΛΟΣ τα στελέχη σε αυτά μιλάνε ότι έγινε μεν ο εκσυγχρονισμός τους που είναι καλός αλλά δεν αλλάχτηκε το βλήμα και πως ο Sparrow έχει οριακές επιδόσεις. Πως απαιτείται ένα βλήμα ανάλογο των Crotale και των TOR M-1 που έχει αισθητά ανώτερες επιδόσεις και πιάνει την ταχύτητα των 3 Μαχ. Επίσης, ο Ε.Σ θέλει να αντικαταστήσει τα OSA. Αν υπήρχαν λεφτά να μια καλή ευκαιρία για την επίγεια έκδοση του IRIS-T. Προσωπικά αν ήταν στο χέρι μου και υπήρχαν λεφτά θα αντικαθιστούσα… Read more »

n.p
Guest
n.p

Η φωτογραφία δείχνει το iris-sls. Όχι το slm. Eείναι ουσιαστικά ένα very short range system εμβέλειας 10χλμ. Πρόκειται για μεταφορά του κοινού iris-t με την αεροπορική ράγα σε κατακόρυφο βάθρο. Ουσιαστικά μια μοντέρνα εκδοχή του παλιού ελληνικού ARIS. Ενα απλό σύστημα που θα μπορούσε να παραχθεί τοπικά και να συμπληρώσει την άμυνα μας. Κυρίως όμως σε αντιβληματικό ρόλο συνδεδεμένο με το βέλος π.χ η τους PATRIOT καθώς σαν βλήμα είναι ικανότερο από το RAM ακόμα και στην τελευταία εκδοσή του. Επίσης ίσως στα πλαίσια του εκσυχρονισμού των ΜΕΚΟ (όποτε και εάν γίνει) θα είχε ίσως νόημα ένας τόσο ελαφρύς και… Read more »