Η ΠΑ στην Κύπρο τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ με «επιστροφή» των Mi-35P.

1
2229
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2018 στην Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ο επίσημος εορτασμός του Αρχάγγελου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον επίσημο εορτασμό παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, η Ηγεσία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, πολιτειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, Διοικητές Σχηματισμών και Συγκροτημάτων της ΕΦ, εκπρόσωποι της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο καθώς και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Κύπρο.

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αεροπορική επίδειξη καθώς και στατική έκθεση πτητικών μέσων και λοιπών οπλικών συστημάτων.

Ας σημειωθεί και η παρουσία των Mi-35P της Διοίκησης Αεροπορίας της ΕΦ, που είχαν επίσης λάβει μέρος και στην άσκηση ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ-2018 την εβδομάδα που μας πέρασε. Υπογραμμίζεται ότι σχετικά με το θέμα των ρωσικής προέλευσης ελικοπτέρων της ΕΦ και όσα ανακριβή γραφήκαν τόσο στην Κύπρο όσο και την Ελλάδα, αρκετά από αυτά περνώντας  σε τροχιά φαντασίας, το πρόβλημα των κυπριακών «Hind», τα περισσότερα από τα οποία καθηλώθηκαν σταδιακά από τον περασμένο Αύγουστο δεν είχαν να κάνουν ούτε με «ημερομηνία λήξης» των ελικοπτέρων, ούτε με «τιμωρητική διάθεση» της Μόσχας. Το πρόβλημα ανέκυψε μετά την εφαρμογή νέων Δυτικών κυρώσεων κατά της Rosoboronexport, τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσει η Λευκωσία. Το πρόβλημα, αν και ταλαιπώρησε και την ΕΦ, έχει πλέον επιλυθεί και το σύνολο των Mo-35P επιστρέφει σε πλήρη υπηρεσία.

(Φωτορεπορτάζ Μπαμπάκ Τακβεϊ)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Guest
chikichiki

Τα Hind/Gazelle εντελώς αντανακλαστικά κατέληξαν στο φάκελο με τα backgrounds μου, ευχαριστώ…