- Advertisement -

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη Patriot στη Σαουδική Αραβία

- Advertisement -

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συνεχίζει τις προετοιμασίες για την αποστολή και προσωρινή ανάπτυξη ενός Α/Α συστήματος Patriot στη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με σειρά εγγράφων διαθέσιμων στη «Διαύγεια», η ΠΑ έχει προχωρήσει σε αναθέσεις έργου σχετικά με την προμήθεια συσκευών και εξοπλισμού ασφαλείας (μεταξύ άλλων για την κάλυψη αναγκών παθητικής άμυνας), υλικών υποστήριξης οχημάτων και μηχανογραφικού εξοπλισμού. Επιπλέον, είναι πιθανή η ανάθεση έργου για την προμήθεια ιματισμού, μιας και δεν υπάρχει σχέδιο στολής για θερμά κλίματα σε παραγωγή στα στρατιωτικά εργοστάσια και η απόκτησή τους πρέπει να γίνει από το εμπόριο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ Πληροφορίες για την αποστολή Μοίρας ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία


Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία στη φύλαξη πετρελαϊκών εγκαταστάσεων με μια πλήρη Μοίρα Patriot, συν το απαραίτητο προσωπικό λειτουργίας (περίπου 100 άτομα), καθώς επίσης ένα μικρό απόσπασμα στελεχών για φύλαξη. Η Ελλάδα έχει 6 Α/Α συστήματα Patriot και στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να σταλεί μεικτό κλιμάκιο από διαφορετικές μονάδες.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία, επιτέλους εξωστρέφεια της αμυντικής μας πολιτικής;


Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, η αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική κάλυψη της Ελλάδας. Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση τον προηγούμενο μήνα, ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά: «Το οπλικό σύστημα (Ο/Σ) Patriot, αποτελεί τμήμα ενός πολυδιάστατου πλέγματος των μέσων που συνθέτουν την αεράμυνα της χώρας, τα οποία είναι τοποθετημένα κατάλληλα, ώστε η οποιαδήποτε προσωρινή απουσία ενός εξ’ αυτών να μην έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική μας κάλυψη, ενώ παράλληλα επιδιορθώθηκε ένα επιπλέον σύστημα. Επιπρόσθετα, η μετάβαση της Μοίρας Patriot στη Σαουδική Αραβία θα προβάλει διεθνώς την αεροπορική ισχύ της πατρίδας μας».

Παναγιωτόπουλος: Η αποστολή Patriot στη Σ. Αραβία δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην αντιαεροπορική κάλυψη της χώρας


Τα ακριβή ανταλλάγματα που θα υπάρξουν για την Ελλάδα δεν έχουν γίνει γνωστά. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα υπάρξουν, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπορεί να είναι «γενναιόδωρα».

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
simos
Active Member
simos (@simos)
7 months ago

Ελπιζω στα ανταλλαγματα να ειναι και ο εκσυγχρονισμος των Πατριοτ..

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
7 months ago
Reply to  simos

να μας δίναν κανένα φ-15;;;; (όνειρα….)

Eman202
Eman202 (@eman202)
7 months ago
Reply to  simos

Τα συστήματα που θα πάνε εκεί θα αναβαθμιστούν με έξοδα των Σαουδαραβων.
Κ αυτό γιατί τα Patriot PAC 2 που θα στείλουμε αν κ έχουν αντιβαλλιστικες δυνατότητες θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ διαφορετικούς κινδύνους εκεί.
Όπως είδαμε κ στην επίθεση που έγινε το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της Aramco χρησιμοποιούνται τροποποιημένα UAV (πιο πολύ σαν κατευθυνόμενοι στόχοι μοιάζουν) σε αποστολές αυτοκτονίας κ δεν ακολουθούν βαλλιστική τροχιά αλλά ακολουθούν πορείες πυραύλων πλεύσης.
Δεν νομίζω ότι οι PAC 2 όπως είναι τώρα μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο.
Εκτός από την αναβάθμιση των συστημάτων όπως είπα έχει ακουστεί κ η παραχώρηση μεγάλης ποσότητας ανταλλακτικών από το στοκ που έχουν οι Άραβες για τα δικά μας Apache αλλα κ απαρτία που θα προκύψουν από την αναβάθμιση των Apache της Σαουδικής Αραβίας κ μπορούν να βελτιώσουν τα δικά μας.

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
7 months ago
Reply to  Eman202

Αμα εκσυγχρονίζουν τη μονάδα που θα στείλουμε εκεί, να τις αλλάζουμε κάθε μήνα μαζί με τα πληρώματα τα οποία να πηγαίνουν μαζί με τη μονάδα τους έτσι ώστε όπως λέει ο Yiorgos να έχουν ήδη την εξοικείωση που χρειάζονται.

SAAB
Active Member
SAAB (@saab)
7 months ago

Εν το μεταξύ, η Σαουδική Αραβία δεν είναι στο ΝΑΤΟ.

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago
Reply to  SAAB

Καταλαβαίνω την επιφύλαξή σας, αλλά εγώ προτιμώ να το βλέπω ως μια καλή αρχή.

SAAB
Active Member
SAAB (@saab)
7 months ago
Reply to  Iomar

Πολλοί το βλέπουν έτσι και δεν θα διαφωνήσω από καθαρά στρατιωτικής άποψης. Όποιος όμως βλέπει το δέντρο χάνει το δάσος.
Οι ένοπλες δυνάμεις αποτελλούν κομμάτι του συνόλου και όχι μεμονωμένο αυτόνομο καμμάτι που κοιτάει την πάρτη του για να επιχειρεί μόνον όταν κάποιος τους ενοχλήσει ή όποτε το συμφερει για να ξεσκουριάσει. Η πολεμική ετοιμότητα θέλει και την ανάλογη εκπαίδευση. Απροπόνητος δεν μπαίνεις να παίξεις αγώνα.
Οι υποχρεώσεις μας δεν είναι προς το ισλάμ και τις μεταξύ τους διαμάχες. Αν ήταν έτσι έπρεπε να πολεμάμε μαζί με τους Κούρδους και τους Σύριους εναντίον της Τουρκίας.
Θα ήταν πιο λογικό ως καλή αρχή να στέλναμε ειδικές δυνάμεις για συνεκπαίδευση με της συμμαχικές Γαλλικές προκειμένου να σταλούν αργότερα στο Μάλι. Λιγότερα θύματα θα είχαμε από το να πέσει ένας πύραυλος μέσα στα 100 άτομα που θα στείλουμε.
Η Σ.Α. είναι η τρίτη χώρα στον πλανήτη σε στρατιωτικές δαπάνες (67 δις). Η Ελλάδα έχει 3 δις περίπου. Ποιος πρέπει να βοηθήσει ποιον εάν πρόκειται για συμμαχία, παραδοσιακά καλές σχέσεις με Αραβικό κόσμο κοκ; Αυτός που έχει παραπάνω κάτι δεν πρέπει να δώσει βάση λογικής;
Ας μας πουν για τα ανταλλάγματα και κυρίως ποιοι θα τα επωφελειθούν να τελειώνουμε. Εδώ μου μοιρίζεται το “να σκοτώνονται οι λαοί” εάν πέσει ένας πύραυλος στα 100 άτομα που θα στείλουμε, “για ‘τ’ αφέντη το φαΐ” μεταφορείς πετρελαιοειδών φορτίων με δεξαμενόπλοια. Οι πλοιοκτήτες θα πουλήσουν υποχρέωση και θα πάρουν ναύλα. Εμείς ως λαός που θα επωφελειθούμε; Θα πάρουμε φθηνότερο πετρέλαιο; Θα σταματήσουν οι Σαουδάραβες την επέκταση του ισλάμ προς την Ελλάδα; Θα μοιραστούν με μας τα κέρδη τους οι πλοιοκτήτες ή μήπως θα φορολογηθούν ισόνομα με τους υπόλοιπους Έλληνες; Βρε καλά τους κάνει ο Τραμπ όλους τους “πονηρίδιδες”. Δεν θα σκοτώνονται οι ΗΠΑ για των άλλων τα παιχνίδια εάν δεν εποφελείται και η χώρα του.

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago
Reply to  SAAB

Κοιτάξτε, στο χέρι μας είναι να καθορίσουμε το είδος και να διαπραγματευτούμε το μέγιστο των ανταλλαγμάτων.
Αν σε αυτά κριθεί αναγκαίο να αγοράσουμε φθηνότερο πετρέλαιο, γιατί όχι, παρότι εγώ θεωρώ ότι στην κατάσταση που είμαστε πρέπει το σύνολο των ανταλλαγμάτων να αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σε σχέση τώρα με το που να κατευθύνουμε τις δυνάμεις μας, εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να είναι και προς τις δύο πλευρές, δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε διαφορετικούς κλάδους που θα επωφεληθούν τα μέγιστα από κάθε ευκαιρία που δίνεται, ειδικά στο επιχειρησιακό κομμάτι,
Απλώς η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας εμπεριέχει και την παράμετρο ανταλλάγματα, τα οποία με τον κατάλληλο χειρισμό μπορούν να είναι υπέρ-πολύτιμα.
Σε σχέση τέλος με την επέκταση του Ισλάμ προς την Ελλάδα, μια χαρά τα καταφέρνουμε, με λίγη Ευρωπαϊκή βοήθεια, κάτι που σημαίνει ότι και αυτό στο χέρι μας είναι, και και κανενός τρίτου παράγοντα.

SAAB
Active Member
SAAB (@saab)
7 months ago
Reply to  Iomar

Θα απαντήσω εν συντομία για την οικονομία της ανταλλαγής απόψεων.
1. Συμφωνούμε για την Γαλλία.
2. Συνεχίζουμε να διαφωνούμε για την Σαουδική Αραβία.
3. Συμφωνούμε για την ανάσχεση επέκτασης του ισλάμ με ουσιαστική και όχι λίγη ευρωπαϊκή βοήθεια. Για αρχή πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον θεσμό FRONTEX.

Apostolis
Active Member
Apostolis (@apostolis-2)
7 months ago
Reply to  SAAB

Δεν ειναι στο ΝΑΤΟ αλλα ειναι συμμαχος μας οπως και το ισραηλ και τα ΗΑΕ και ειναι απο τις χωρες που αναγνωριζουν την εκαστοτε βοηθεια και ανταποδιδουν.
Αντιθετα στο ΝΑΤΟ ειναι η Τουρκια,η Γερμανια και αλλες “φιλικες” χωρες,εσεις που θελετε να στειλουμε τους patriot στην Τουρκια που ζηταει βοηθεια η στην Σ.Αραβια;
Εκτος και αν θελετε να γινουμε Αλβανια του χοτζα και να απομονοθουμε τελειως η ακομα και να βγουμε απο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ οπως υποστηριζουν καποιοι.

SAAB
Active Member
SAAB (@saab)
7 months ago
Reply to  Apostolis

Το δίλημμα patriot στην Τουρκία ή στην Σ.Α. πρώτη φορά το ακούω και δεν πιστεύω ότι τέθηκε εκβιαστικά. Και να θέτονταν δηλαδη…
Απλά τίθεται προκειμένου να εγκλωβίσει την σκέψη κάποιων για να συμφωνήσουν για Σ.Α..
Στην Τουρκία παρεπιπτώντος έχουν στείλει οι Ισπανοί.
Δίλημμα δεν υπάρχει. Δύο αιτήματα υπάρχουν, από Σ.Α. και Γαλλία και η απάντηση είναι ναι ή όχι και για ποιο λόγο. Διαφωνούμε, αλλά nada problema.

KonstantinosKaperonis
Active Member
KonstantinosKaperonis (@konstantinoskaperonis)
7 months ago

Mόνο ο εκσυγχρονισμός των patriot ; … Βάλε και καμιά 60αρια mirage με ολο το πακέτο upgraded…βεβαίως-βεβαίως …..

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago

Μήπως θα ήταν καλύτερο μια εξηνταριά Rafale σε ένα πλήρες πακέτο, συμπεριλαμβανομένης μεγάλης ποσότητας όπλων, μαζί με πιστοποίηση των υφιστάμενων στο οπλοστάσιο των Mirage;

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago

Το πιο τρελό σενάριο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να χρηματοδοτήσει μια ολοκληρωμένη αγορά M-346 (αεροσκάφη, εξομοιωτές, ανταλλακτικά, όπλα για την Κύπρο, κ.τ.λ.) που θα κάνουν Ελλάδα και Κύπρος από κοινού – για να επικαλεστώ και το αντίστοιχο άρθρο.
Με αυτό τον τρόπο θα εκσυγχρονιστεί πλήρως η εναέρια εκπαίδευση, θα αποκτήσει η Ελλάδα ‘δευτερεύουσα’ μαχητική ικανότητα ως αποτέλεσμα των αντίστοιχων ικανοτήτων της έκδοσης -FA, και μια υπολογίσιμη αεροπορική δύναμη το νησί.
Πιστεύω γύρω στα 160-200 κομμάτια είναι ικανοποιητικός αριθμός. Ένας μικρός αριθμός μπορεί να είναι άμεσα ετοιμοπόλεμος, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να είναι σε κατάσταση ‘εκπαιδευτικού’, με δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης του μαχητικού εξοπλισμού, ακόμη και σε επίπεδο μονάδας.
Άσε που και μόνο στην σκέψη πόσο θα τσατιστεί ο γιαλαντζί, οι Σαουδάραβες – οι οποίοι έδειξαν ότι δεν κωλώνουν, δεδομένου του παραδείγματος χρηματοδότησης των Κούρδων – θα δεχτούν με τη μία.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
7 months ago
Reply to  Iomar

Ποσα m346>>>>??/?
:envy: :envy: :envy: :envy: :envy: :envy: :envy: :envy: :envy: :envy:
Από το covid 19 το παθές????
😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡 😡
έχεις καταλάβει πως πάμε για αεροπορία max 150 μαχητικών το 2030????

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago
Reply to  CKfurious

Καλημέρα,
Γιατί εκπλήσσεστε τόσο πολύ;
Καταρχήν το κόστος χρήσης των M-346 είναι πολύ χαμηλότερο οποιουδήποτε από τα διαθέσιμα μέσα.
Το οποίο σημαίνει ότι θα είναι εφικτή, εφόσον διατηρηθεί μόνο ο σημερινός προϋπολογισμός και δεν αυξηθεί σταδιακά, η παράταξη περισσότερων μαχητικών του τύπου για να αναλάβουν κάποιες – τουλάχιστον – από τις αποστολές των μαχητικών ‘πρώτης γραμμής’.
Και, κατά δεύτερο, δεν βλέπω ποιο θα ήταν το πρόβλημα να υιοθετηθεί μια λογική του τύπου εναλλαγή μεταξύ ενεργών και μη αεροσκαφών. Εννοώ δηλαδή να διατηρείται ένας αριθμός εξ αυτών σε πλήρη μαχητική ικανότητα με τα υπόλοιπα σε διαμόρφωση εκπαιδευτικού με δυνατότητα άμεσης μετάπτωσης σε πλήρεις μαχητικές ικανότητες. Πιστεύω ότι η συνεργασία με την Alenia μπορεί να δώσει λύσεις που να διευκολύνουν ένα τέτοιο σενάριο.
Εάν καταφέρουμε να αποκτήσουμε και κάποια από τα KC-10 που θα αποσύρει η USAF θα λύσουμε και το θέμα την περιορισμένης ακτίνας δράσης τους.

Eman202
Eman202 (@eman202)
7 months ago
Reply to  Iomar

Δεν θα ήταν κακή ιδέα αυτό που λες αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο μια εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ναυπήγηση 4φρεγατων;
Πριν από κάποια χρόνια μας είχαν κάνει παρόμοια πρόταση που δεν αποδέχτηκε η τότε κυβέρνηση (το γιατί ,δεν το κατάλαβε κανείς).
Νομίζω πως δεν θα μας χαλούσε καθόλου μια χρηματοδότηση για 4 BelharraHN beast mode:
Mε 3 sylver A50 ,
1 sylver A70 ,
8 exocet MM40 Block 3C,
Mε 1 RAM ή 1 Millenium σε ρόλο CIWS,
Mε το Oto Melara 76mm του οποίου το Strales Super Rapid θα βοηθά κ αυτό σε ρόλο CIWS κ με όλα τα αντίμετρα που θέλουμε επάνω όπως ένα καλό ECM κ το CANTO.
Κ αφού έβαλα όσα ήθελα ας βάλω κ ένα άλλο πιο αθόρυβο κ πιο ισχυρό προωστικο σύστημα που θα έκαναν ακόμα καλύτερες τις φρεγάτες ;;
Ούτως ή άλλως άλλοι θα πληρώσουν. Χαχαχαχα

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago
Reply to  Eman202

Προφανώς και δεν διαφωνώ με την ανάγκη ενίσχυσης του Π.Ν., κάθε άλλο.
Το θέμα είναι ότι δεν θεωρώ τις [email protected]@ την καλύτερη λύση, και γενικά δεν είμαι οπαδός της γαλλικής σχολής όσο αφορά στο ναυτικό.
Παρόλα αυτά, αν θεωρηθεί απόλυτη ανάγκη να πάμε σε γαλλικού τύπου λύση, γιατί να μην το πάμε και πάλι στα άκρα και να ζητήσουμε 6 FREDA;
Και μάλιστα σε μια έκδοση που να πλησιάζει περισσότερο αυτή που υιοθέτησε η Ιταλία:
Εκτόπισμα 6.800 τόνοι
Σύστημα πρόωσης CODLAG για ταχύτητα 30 κόμβων.
1 πυροβόλο Leonardo Otobreda 127mm/64cal.
2 CIWS (Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν Oto Melara 76 για αυτό το ρόλο, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε θεωρούμε καλύτερο. Σε ένα πλοίο αυτού του μεγέθους δεν πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μπουν σε μια διάταξη αντίστοιχη αυτής των Phalanx στις Ύδρα).
3 Sylver A50
1 Sylver A70
8 Exocet MM40 Block 3C, όπως ακριβώς περιγράφεις εσύ.
Πλήρη ενεργητικό και παθητικό εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.
Και, το σημαντικότερο, Sea Fire 500 στην θέση των υφιστάμενων ραντάρ.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
7 months ago
Reply to  Eman202

Τι τους δίνουμε για να μας το πληρώσουν 3 – 4 δισ. ; 😕

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
7 months ago
Reply to  Iomar

Να δώσουν πάνω απο 3,5 bn $ για ποιό λόγο; 😯 😯 Αφήστε που σε λίγο καιρό 200 κομμάτια θα έχουμε συνολικά , όχι να έχουμε 200 M-346.

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago
Reply to  x-m

Πιστεύω ότι αν διαβάσετε την απάντησή μου στον CKfurious θα απαντηθεί και το δικό σας ερώτημα.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
7 months ago
Reply to  Iomar

Δεν έχετε απαντήσει στο ερώτημα γιατί να πληρώσει η Σ.Αραβία αυτό το τερατώδες !! ποσό όταν μπορεί με τα χρήματα αυτά να αγοράσει δικά της Α/Α συστήματα…….

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
6 months ago
Reply to  x-m

Συγνώμη, τώρα είδα την το σχόλιο και κατάλαβα το σκεπτικό σας.
Η απάντηση είναι ως αντάλλαγμα για την αποστολή των Patriot, προφανώς.
Για την συμμετοχή της Τουρκίας – η οποία ήταν έμμεση, με την έννοια ότι δεν πολέμησαν στρατεύματά της – στον πόλεμο του Κόλπου έλαβε – μεταξύ άλλων ανταλλαγμάτων – 80 F-16.
Το δικό μου σκεπτικό είναι να αρχίσουμε επιτέλους να προσφέρουμε την βοήθειά μας όπου είναι αυτή αναγκαία, και να διεκδικούμε το μέγιστο των ωφελημάτων.
Με άλλα λόγια, να μιμηθούμε τους μεμέτηδες που προσπαθούν και από τη μύγα να βγάλουν ξύγκι, κυριολεκτικά.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ακόμη και αν δεν επιτύχουμε το 100% των επιδιώξεών μας, και πάλι πολλαπλά κερδισμένοι θα βγούμε.

epampapas
Trusted Member
epampapas (@epampapas)
7 months ago

να τους τα πουλήσουμε χρυσάφι

LYK
LYK (@lyk)
7 months ago
Reply to  epampapas

Όλα πούλημα θέλουν… Όλη η Α/Α… Και Νέα Εποχή…

Observer
Member
Observer (@observer)
7 months ago

Όταν γυρίσουν οι Patriot να μας κάνει η Π&Δ τον απολογισμό των κερδών. Εγώ στοιχηματίζω στο -20%.

blackpeteg
blackpeteg (@blackpeteg)
7 months ago

Πριν απαντήσουμε το εάν αξίζει τον κόπο, ας αναλογιστούμε την βαρύτητα του να είναι η Ελλάδα με τις ΗΠΑ “πάροχος ασφαλείας” στην ΝΑ Μεσόγειο και τη Μ.Ανατολή…
Μετά από αυτό, ας σκεφτούμε με ποιους τρόπους και ποιος θα μας βοηθήσει να παρέχουμε ανάλογη ασφάλεια : F16V-F35, Ναυτική Ισχύς και υπεροχή στη ΝΑ Μεσόγειο με τον East Med που θα συνδέει τη Μ.Ανατολή με την Ευρώπη χωρίς την Τουρκία, στήριξη σε επιχειρήσεις στον Κόλπο και πολλά άλλα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και δεκαετίες.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
7 months ago

Ναι μωρέ δεν τους χρειαζόμαστε
Οι γείτονες έχουν ηρεμήσει έχουν σταματήσει να ψαχνοNτε για θερμό επεισόδιο
Επιπλέον οι διαθεσιμότητες των μαχητικών μας ιδιαιτερα των 2000 είναι στα ύψη
Βάλε και τη τρομερή εκπαίδευση με τόσες ώρες που πετάνε οι πιλότοι μας
Δεν τους χρειαζόμαστε αυτούς τους PATRIOT τι λέμε τώρα
Να τους στείλουμε να βοηθήσουμε τους φτωχούς αλλα προοδευτικούς και δημοκράτες Σαουδάραβες
Και όλα τα υπόλοιπα αντιαεροπορικά από τα CROTAL μέχρι τα OSA είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ετοιμοπόλεμα
Να μην μιλήσω για τα AB που έρχονται τον Μάιο

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
7 months ago

Αγαπητή Πτήση,
Όπως είχα γράψει και κατά το αρχικό άρθρο πιστεύω ότι η κίνηση αυτή είναι σωστή και πρέπει να συνεχιστεί με την ανακύκλωση προσωπικού κάθε 6 μήνες και την παραμονή του υλικού εκεί.
Η μόνη αντίρρηση πού έχω είναι ότι το προσωπικό πού πηγαίνει είναι μίγμα από όλες τις μονάδες. Θα προτιμούσα να ήταν μια πλήρη μονάδα καθεαυτή. Ελπίζω ότι πριν τούς στείλουν να τούς δώσουν ένα χρονικό διάστημα 30-45 μέρες ώστε να εκπαιδευτούν μαζί. Όλα τα κλιμάκια, ECS, Launcher crews, signal platoon, maintenance etc. και τα πληρώματα να ξανακάνουν πιστοποίηση στο Table 4, 8 and 12 (βολή) έτσι ώστε η μονάδα να είναι πλήρως επιχειρησιακη και ετοιμοπόλεμη.
Θα μπορούσε η Π. Α, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, να ζητήσει και να πάρει πληροφορίες μέσω του Στρατιωτικού Ακόλουθου του Στρατού, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ για τα SOP, των ταγματων Πατριοτ πού πάνε στην Σ. Α. από το ’91 και μετά. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψει τον τροχό.
Τους εύχομαι καλή επιτυχία και όλοι να έρθουν πίσω στις οικογένειες τους.
Φιλικά πάντα,
Γιώργος

adpanos
adpanos (@adpanos)
7 months ago

Στα ανταλλάγματα να μην ξεχάσουν να φορτώσουν ΌΛΕΣ τις συλλογές από τα MIRAGE 2000-9 που αναβαθμίζονται.
RDY-2, DEMOCLES POD, υπολογιστές αποστολής κ.λ.π.
Πρέπει να είναι 44 σετ ………
Να πληρώσουμε ένα μικρό σχετικά ποσό, δεν θα τα πάρουμε και τσάμπα, και να έρθουν ΟΛΑ εδώ.
Με 44 σετ, ομογενοποιείς τον στόλο των MIRAGE 2000EGM , 18 αεροσκάφη, αγοράζεις και από Αίγυπτο, Βραζιλία, άλλα 22 κομμάτια για να τα αναβαθμίσεις στο ίδιο πρότυπο.
Καταλαβαίνετε νομίζω πως με 40- MIRAGE 2000-9 GR EDITION αλλάζεις όλα τα δεδομένα στον αέρα .
Περνάς και τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για όπλα όπως SCALP, EXOSET και λύνεις το πρόβλημα της ποσότητας και ποιότητας των μαχητικών για 15 χρόνια.

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
7 months ago
Reply to  adpanos

Μάλλον μπερδέψατε Σαουδική Αραβία με τα ΗΑΕ

dokimos
dokimos (@dokimos)
7 months ago

Εγω το θεωρώ βλακεια να στειλουμε ότι πιο καλο αντιαεροπορικο σύστημα εχουμε σε περίπτωση
πολέμου θα έσωζε ζωες και πολύτιμο υλικο!!!!!!!!

My_name_is_Nobody
Noble Member
My_name_is_Nobody (@my_name_is_nobody)
7 months ago

Είπαμε ,οι πλούσιοι Άραβες μπορεί να έχουν χίλια δυο κουσούρια, αλλά τσίπιδες και αχάριστοι δεν είναι! Πρέπει όμως και εμείς να τους χειριστούμε ανάλογα. Εκεί δεν περνάνε οι τυπικές επαφές μεταξύ αξιωματούχων, πρέπει να δημιουργήσεις προσωπική σχέση , φιλία, με τον διοικούντα.
Εκείνες τις FS56 που προορίζονταν για το Λίβανο, δεν μας τις χαρίζουν να πιάσουν και τόπο!

G...
Active Member
G... (@g)
7 months ago

Ναι σαν τα αντάλλαγματα για τις βασεις.
Πρωτα στελνουμε και μετα θα δουμε…
Αντε ας αρχισουμε τα αρθρα για πλοια αεροπλανα και ελικόπτερα

kK19641970
Trusted Member
kK19641970 (@kk19641970)
7 months ago

Από την εποχή του Ωνάση η φιλία με τους Βασιλείς της Σαουδικής Αραβίας είναι σημαντική. Δεν υιοθετούμε ούτε την θρησκεία ούτε τον τρόπο ζωής τους, δημιουργούμε συμμαχίες. Σε ένα ζόρι η ΑΕ Βασιλιάς Σαούντ μπορεί να πάρει στο τηλέφωνο ακόμα και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και να μας λύσει ένα πρόβλημα ή να μας βοηθήσει. Οι Σαουδάραβες όταν ψωνίζουν πληρώνουν αδρά και “κασέρι” και εκτιμούν την βοήθεια απο φίλους.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
7 months ago

Η τουρκία τρώγεται……Άρχισαν τώρα και παραβιάσεις στον Έβρο……Μήπως να το ξανασκεπτόμασταν; ❓ ❓

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
7 months ago

Αγαπητή Πτήση και συναναγνώστες,
Κατά την ταπεινή μού άποψη ή Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει και την Γαλλία στην Υποσαχαρια Αφρική στον πόλεμο ενάντια τής ισλαμικής τρομοκρατίας αλλά και νά στείλει δυνάμεις στην Σ. Α. προς υποστήριξη της άμυνάς της.
Το όφελος επεκτείνεται πέρα από τα υλικά ανταλλάγματα σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, στρατιωτικό και πιο σημαντικό σε στρατηγικό επίπεδο. Η Γαλλία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και Αν. Μεσόγειο. Η Σ. Α ως χώρα με μεγάλη επιρροή στον Μουσουλμανικό κόσμο, μαζί με την Αίγυπτο, Ιορδανία, Η. Α. Ε. μπορούν να υποστηρίξουν τις εθνικές μας θέσεις μέσα στον Ισλαμικό κόσμο και φόρα.
Για να πάρεις πρέπει και να δώσεις.
Φιλικά πάντα,
Γιώργος

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

8
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 November 2016 #366

Αγορά

Related News

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες ελληνικές φρεγάτες, μια παρουσίαση του πιθανού μέλλοντος του ΠΝ

Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Κυρ. Μητσοτάκη και εκφράζει στην Ελλάδα τα συλλυπητήριά του

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα οι δύο ηγέτες, όπου ο Έλληνας...