- Advertisement -

H ΠΑ εξετάζει την επέκταση του εκσυγχρονισμού των F-16V και στα Block 50!

- Advertisement -

H ΠΑ έχει την τρέχουσα περίοδο αφοσιωθεί στον εκσυγχρονισμό των F-16C/D σε F-16V, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν φροντίζει και για το μέλλον του στόλου όλων των αεροσκαφών της. Ο εκσυγχρονισμός 84 (ή 85) F-16C/D Block 52+/52+Adv σε F-16V θα αποδώσει έναν πραγματικά μεγάλο στόλο F-16V, αλλά είναι προφανές πως δεν μπορεί επ’ουδενί να καλύψει τις ανάγκες της ΠΑ σε μεγάλους αριθμούς μαχητικών.
Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι Βέλγιο, να την απασχολεί η συνεκπαίδευση με την Ολλανδία, αντίθετα έχει δίπλα της τον μεγαλύτερο ταραχοποιό της περιοχής, και την πλέον ευφάνταστη αναθεωρητική δύναμη του κόσμου. Συνεπώς, 85 αεροσκάφη δεν επαρκούν απέναντι σε αυτή την Τουρκία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Τι είδους Πολεμική Αεροπορία θέλουμε για το μέλλον; Μας αρκούν 30, 50 ή 100 μαχητικά;

Μια λύση θα ήταν η αγορά επιπλέον F-16V, καινούργια, από την γραμμή παραγωγής της LM, από τη στιγμή μάλιστα που το αεροσκάφος θα είναι ήδη σε υπηρεσία θα είχαμε μόνο το κόστος αγοράς των αεροσκαφών. Έτσι θα μπορούσαμε να αποσύρουμε άλλους τύπους που θα χρειαστούν σύνταξη λίαν συντόμως (όπως τα F-4E Phantom AUP και αργότερα τα Mirage 2000EGM/BGM), και να τα αντικαταστήσουμε με έναν τύπο που υπάρχει στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Μετά την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι πλέον προφανές πως η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα αποκτήσει κάποια στιγμή μαχητικά F-35. Καθώς ήταν ξεκάθαρο πως ενδιαφερόμαστε για μια Μοίρα, φαίνεται πως  η Ελλάδα έχει ξεκινήσει τις διερευνητικές διαδικασίες για την αγορά 12 ως 24 αεροσκαφών (οι Μοίρες F-35 διεθνώς έχουν 12 αεροσκάφη συνήθως, πλην της IAF που έχει 25, αν και φαίνεται πως η ΠΑ θα ακολουθήσει την ισραηλινή πρακτικη)

ΘΕΜΑ: Τι Πολεμική Αεροπορία θέλουμε τις επόμενες δεκαετίες;

Το F-35 σε συνδυασμό με τα F-16V θα δρα σαν πολλαπλασιαστής ισχύος, επιβεβαιώνοντας αυτό που γράφαμε εδώ και 2,5 χρόνια, πως μια αεροπορία μόνο με F-35 δεν μπορεί να σταθεί, για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα απαιτείται μια δύναμη που θα έχει μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς αεροσκάφη.

Βέβαια, αυτοί που έσκιζαν τα ιμάτιά τους κάποτε ενάντια στον εκσυγχρονισμό των F-16V, αντιπροτείνοντας αγορά Σουχόι με αντάλλαγμα ροδάκινα, σήμερα ξιφουλκούν κατά της ενδεχόμενης αγοράς F-35, που θα γίνει από την ΠΑ όταν φυσικά το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής, μίλησε για την ανάγκη η αμερικανική πλευρά να συνειδητοποιήσει τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας και να προσφέρει “έξυπνη” χρηματοδότηση. Μια χρηματοδότηση που όπως φαίνεται, έχει βρεθεί.

ΑΠΟΨΗ: Απόκτηση F-35B και αλλαγή δόγματος η καλύτερη λύση για την Πολεμική Αεροπορία;

Έτσι, φρόντισε, μπροστά σε ένα Πρόεδρο που ενδιαφέρεται σφοδρά για τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων από τη χώρα του, να προσφέρει κι αυτός “κάτι”, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο. Ο τότε πρωθυπουργός, είχε “συμφωνήσει” για τον εκσυγχρονισμό των F-16, χωρίς καν να το έχει ανακοινώσει στη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ήταν μια έξυπνη κίνηση, που προφανώς μεγιστοποίησε τα αποτελέσματα την τότε συνάντησης, αφού ο Τραμπ κατάφερε να βγει και να πει “κοιτάξτε, ακόμη και από αυτούς πήραμε συμβόλαιο”. Ξαναλέμε πως ήταν από τις καλύτερες τρίπλες της τότε κυβέρνησης.

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην 130 ΣΜ: “Σε 2,5 χρόνια τα πρώτα εκσυγχρονισμένα F-16 στην Ελλάδα”

Αφού λοιπόν, αργά ή γρήγορα θα πηγαίναμε σε αεροσκάφη 5ης γενιάς, ο νυν πρωθυπουργός θεώρησε σοφό να δεσμευτεί προκειμένου να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλάγματα. Αν ζητούσε βιομηχανικό έργο ή συμμετοχή το 2024 ή 2025 (όποιος θα ήταν πρωθυπουργός τότε), δεν θα υπήρχε, και θα έπαιρνε ψίχουλα. Σήμερα όμως, με την αποχώρηση της Τουρκίας, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό.

Για το κομμάτι της Τουρκίας “σκοτώνονται” Ισραήλ, Αυστραλία και άλλοι μνηστήρες, γιατί να μην πάρουμε κι εμείς ένα “κομματάκι”. Για παράδειγμα, αυτό το κομμάτι της κεντρικής ατράκτου, που φτιάχνεται στην Τουρκία, άνετα το φτιάχνει η ΕΑΒ! Εδώ πρέπει να επισημάνουμε κατι σημαντικό.

ΑΤ-1, πρώτο τουρκικό F-35A

Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για συμμετοχή στο πρόγραμμα των F-35, προφανώς (και λογικά) αναφερόταν στην πιθανότητα η Ελλάδα να αναλάβει κάποιο μικρό υποκατασκευαστικό, και όχι να γίνει εταίρος. Το θέμα όμως είναι πως ακόμη κι αν η Ελλάδα πάρει μια Μοίρα των 12, 16 ή και 24 αεροσκαφών, σημαίνει πως ακόμη και με τα διπλά, δύσκολα η ΠΑ θα έχει παραπάνω από 120 σύγχρονα αεροσκάφη, τη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε “δουλειά” με λιγότερα από 150 μαχητικά. Οι τουρκικοί αριθμοί είναι “αμείλικτοι”, και αν πρέπει να πετάμε σε όλα τα μέτωπα, χρειαζόμαστε “αριθμούς”.

Το κόστος υλικών εκσυγχρονισμού F-16 (AESA, ΜΜC, IFF, JHMCS κοκ), στα 6,3 εκ. € ανά αεροσκάφος

Θεωρητικά η καλύτερη λύση, που την ασπαστήκαμε και εμείς στο παρελθόν είναι η αγορά 20 με 40 νέων F-16V. Είτε F-16V τα πούμε, είτε F-21, την δουλειά τους θα την κάνουν μια χαρά. Όμως, με την “χαλάρωση” των οικονομικών που προβλέπεται, αλλά και τις πιεστικές ανάγκες, η ΠΑ εξερευνά όλες τις πιθανές λύσεις. Κι αυτό που τελικά φαίνεται πως προκρίνεται, είναι ο εκσυγχρονισμός των F-16C/D Block 50 σε F-16V Block 70!

Το κόστος για τα αεροσκάφη αυτά θα είναι μεγαλύτερο ανά τιμή μονάδας σε σχέση με τα νεότερα, αφού έχουν παλαιότερα ηλεκτρονικά, εσωτερική αρχιτεκτονική και σχεδίαση, αλλά και χρειάζονται και δομική ενίσχυση (για να φτάσουν τις περίπου 12.000 ώρες συνολικά). Το κόστος βέβαια της δομικής ενίσχυσης επισήμως δεν είναι εξαιρετικά υψηλό, αλλά η ΠΑ δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση δομική βρίσκονται τα αεροσκάφη, καθώς οι εργασίες σε καθένα από αυτά θα είναι μοναδική. Με την λογική, “ανοίγουμε το αεροσκάφος, και βλέποντας και κάνοντας…”. Έτσι γίνεται με όλα τα F-16 παγκοσμίως.

Τι θα απογίνουν τα F-16C/D Block 30 και Block 50;

Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε όμως αεροσκάφη επιπέδου F-16V με αρκετά χαμηλότερο κόστος από αυτό που θα απαιτούσε η αγορά νέων αεροσκαφών. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά φυσικά αγνοούμε σημαντικές λεπτομέρειες (όπως για παράδειγμα αν τα ελληνικά F-16V Block 70 θα μπορούν να φέρουν δεξαμενές CFT). Πάντως η ΠΑ προσανατολίζεται σε σταδιακό εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών, με δημιουργία υποδομής F-16V (καλωδιώσεις), και υλικά από τα F-16C/D Block 52+Adv (υπολογιστές, ραντάρ, IFF, Link 16) για αρχή.

Στη συνέχεια, αφού τα αεροσκάφη θα έχουν γίνει F-16C/D Block 50+Adv (ίσως και κάπως ανώτερα), τότε η ΠΑ θα προβεί σε αγορές MMC και ραντάρ AESA τα οποία θα αναβαθμίσουν πολύ εύκολα τα αεροσκάφη σε επίπεδο Μοίρας, όπως αυτή τη στιγμή γίνεται και στις ΗΠΑ. Δηλαδή, θα φροντίσει το κόστος να πέσει οπισθοβαρώς, κι όχι εμπροσθοβαρώς. Και τα όποια έξοδα, να αφορούν εργασίες που θα γίνουν στην ΕΑΒ (δομικός εκσυγχρονισμός, καλωδιώσεις, εσωτερική διαρρύθμιση) έτσι ώστε να είναι αυξημένη η ελληνική προστιθέμενη αξία.

Α/ΓΕΑ: Κι όμως, τα F-16C/D Block 50 θα εκσυγχρονιστούν σε Block 50+Adv!

Το πρόγραμμα των F-16C/D Block 50 θα ωριμάσει και θα υπογραφεί λογικά εντός του έτους, καθώς ακόμη η ΠΑ και η LM δεν έχουν οριστική συμφωνία για τα αεροσκάφη αυτά, κι ενώ είναι ανοιχτά πολλά θέματα (όπλα των F-16V, F-35 κοκ). Το θέμα είναι πως η ΠΑ θα εκμεταλλευτεί τις πολύ καλές τιμές που έχουν κλειστεί για τα 84 F-16V. Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου σημαίνει πως η μελλοντική ΠΑ θα έχει σαν κορμό 122 ή 123 F-16V και αριθμό F-35.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
George_K

Αυτά είναι ωραία νέα…

Spyros

Ναι αλλά περιμένουμε να ακούσουμε κάτι για τα όπλα και τους αισθητήρες τους. Γιατί μας βλέπω στο 2025-2030 να καμαρώνουμε τα 120-τόσα F-16 μας, να παρατάσσονται με AIM-9L (δε φτάνουν για όλα οι ΑΙΜ2000) και τα τότε σχεδόν 40άχρονα LANTIRN..!
Σαν να παίρνεις καινούργια BMW M3 και να της φοράς ζαντολάστιχα του ’80.

George_K

Χωρίς όπλα δεν κάνουμε δουλίτσα.., και τότε η “κακιά πεθερά” (sic..) του ιστότοπου θα έχει απόλυτο δίκιο (αυτός που γκρινιάζει για όλα και για τα πάντα..) και θα είμαστε όλοι εδώ μαζί του να τους κράζουμε μέρα νύχτα..
Οι υπεύθυνοι της ΠΑ νομίζω γνωρίζουν καλύτερα από εμάς, και θέλω να πιστεύω ότι οι ανάλογες κινήσεις είναι έτοιμες να γίνουν.
Όσο αφορά τα blk 50 ελπίζω η πρόταση να μετουσιωθεί σε πράξη..
Για μένα όλα θα έπρεπε να γίνουν V, έστω τα blk 30 σε 52+ adv.
Συζητάμε για τα αυτονόητα δηλαδή..

Spyros

Μαζί σας, αλλά αν είχα να διαλέξω μεταξύ:
α) PXIII & PXIV σε V (το πρόγραμμα αναβάθμισης όπως το ξέρουμε) μαζί με τα PXII σε +Adv, όταν είναι διαθέσιμα τα αφαιρετέα απάρτια των προηγούμενων ΜΑΖΙ με αγορές AIM-120C7 (να τολμήσω να ελπίζω σε ΑΙΜ-120D;), Sniper κι όλου του κόσμου τα καλά, ή
β) PXII, PXIII & PXIV σε V και έλα μωρέ, καλά είναι και τα LANTIRN
…σαφώς θα προτιμούσα το πρώτο.
Το ενθαρρυντικό στην είδηση (που περιέργως δε βλέπω να σχολιάζεται πολύ) είναι πως έτσι εξασφαλίζεται εξ’ αρχής η δομική αποκατάσταση των PXII, και ενδεχομένως οι όποιες άλλες αλλαγές (καλωδιώσεις, λοιπές διαμορφώσεις/διατάξεις παρελκομένων) απαιτούνται, πλην της τοποθέτησης του εξοπλισμού των V. Που σημαίνει πως ακόμα κι αν τελικά τα κονδύλια της μετατροπής τους σε V πάνε αλλού (όπλα;) αυτά τα αεροσκάφη δεν θα αφεθούν στη τύχη τους, όπως έγινε με τα PXI.

George_K

Νομίζω ότι εξαρχής προβλεπόταν η δομική αναβάθμιση των blk50. Βέβαια αυτό ήταν ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα από τα V. Μπορεί άνετα να κουμπώσει στην ήδη αποφασισμένη αναβάθμιση.
Τώρα δικαιολογείται και η ανακοίνωση της DSCA για 123 αεροσκάφη μαζί με τα “λοιπά”. Προφανώς υπήρχε από την αρχή πρόβλεψη αλλά τότε υπήρχαν άλλα “δεδομένα”.
https://www.ptisidiastima.com/modernisation-cost-for-greek-f16-per-plane/
Όσο αφορά την πρώτη παράγραφο, ναι εννοείται ότι διαλέγουμε το α).

Spyros

Η δομική αποκατάσταση των PXII προβλέπονταν, αλλά δεν θεωρούνταν δεδομένη, αφού όπως αναφέρετε δεν ήταν μέρος του προγράμματος. Μιλάω για το πρόγραμμα όπως υπεγράφη, όχι όπως το περιέγραφε η DSCA, οι περιγραφές της οποίας γενικά είναι πάντα το υπερ-αισιόδοξο σενάριο.
Αν τώρα η δομική αναβάθμιση (στις 12.000 ώρες) ΓΙΝΕΙ το πρώτο μέρος ενός επόμενου προγράμματος που (σύμφωνα με το παρόν άρθρο) θα υπογραφεί εντός του 2020, τα πράγματα μπαίνουν σε μια πολύ καλή σειρά.
Οψόμεθα.

Kimon

Δυστυχώς τα 122/123 F16 και στην καλύτερη 25 f35 δεν φτάνουν για την γειτονιά μας!! αλλά πολύ καλή η λύση επέκτασης του εκσυγχρονισμού..

George

ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ BLOCK 30 KAI TA MIRAGE 2000/5 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ F35 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 25 ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 25 ΜΑΧΗΤΙΚΑ.

sotbak

και γω νομίζω ότι η μία μοίρα Φ-35 θα είναι η αρχή, σίγουρα θα προστεθεί και 2η σταδιακά. Το θέμα είναι αν θα αντικαταστήσουμε τα Μ-2000 με ραφάλ φ-4 ή όχι, δηλαδή το 2030 το ιδεατό θα ήταν να είχαμε 2 μοίρες ραφάλ φ-4 (μπορεί και με συμφωνία να πάρει πίσω η Γαλλία τα Μ-2000 ή να δοθούν σε 3ο χρήστη) + 2 μοίρες Φ-35Α (εγώ θεωρώ ότι το -Α θα πάρουμε) + 123 Φ-16v (μαζί με τα 50ρια) + τα Φ-16 τα 30ρια αναβαθμισμένα σε 50ρια (λέω εγώ τώρα….). ν μιλάμε για ενισχυμένες μοίρες = 48 + 48 + 123 + 30. Κάτι γίνεται, αλλιώς θα έχουμε θέμα…..

Fingolfin

Δε σου φτάνουν 122 F-16V + 24 F-35 + 44 Mirage; Οι Τούρκοι τί να πουν που θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα παλιά F-16 τους; Νομίζω 80 τουρκικά F-16 παραδόθηκαν από 1987-1991 (Peace Onyx I). Μια δύναμη 170 υπερσύγχρονων μαχητικών είναι μια χαρά για την Ελλάδα. Η συμμετοχή της ΕΑΒ θα είναι πολύ σημαντική.

Kimon

Βάζοντας στην εξίσωση τα Mirage είμαστε καλά, αλλά.. τα αεροσκάφη αυτά, ειδικά τα 2000, πόσο δουλειά να βγάλουν; Που βρίσκονται δομικά, και που τεχνολογικά; Τα 5αρια ,τα καινούρια ,είναι και στους 2 τομείς μια χαρά, τα εκσυγχρονισμενα μόνο στον τεχνολογικό τομέα (εκτός κι αν υπήρξε δομική αναβάθμιση), γι’αυτό και είπα μόνο τα f16/35 όπως θα είναι δεν βοηθούν στους αριθμούς..

ShadowMan

Δεν εχουν την ίδια δομική συμπεριφορά με τα φ16 όπως την έχουμε συνηθίσει, δεν πάει έτσι ακριβώς

sotbak

πρέπει να είναι πιο ανθεκτικά από δομικής απόψεως, αλλά σίγουρα δεν επαρκούν και σιγά σιγά φορτώνονται χρόνια και ώρες πτήσης. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε πακέτο ραφάλ φ-4 σε αντικατάσταση όλων των Μ-2000 σταδιακά (πρώτα τα egm-bgm), αλλά αυτό θα προσθέσει το κόστος 2 μοιρών πέραν των 2 μοιρών Φ-35Α που θα πάρουμε (είναι δεδομένο ότι μόνο μία μοίρα δεν αποσβένει το κόστος “εμπλοκής” με τον τύπο).

Marnix

Μακαρι να γινει!
Εγω δεν εχω καταλαβει πως θα γινουν 38 bl.50 advanced αφου εχουμε μονο 30 advanced

George

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ 52 PLUS ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΑ 8 BLOCK 50 ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΩΝ.

mihalinho78

Ποιο είναι το ελάχιστο νούμερο αεροσκαφών που θέλει να διαθέτει η ΠΑ;

George

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΑΝ ΟΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΤΑ 300 ΜΑΧΗΤΙΚΑ. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200.

Georgios

@guest_185331 και σε λίγο 150 για να γίνουν κατά το 2040 100 αλλά με μπόλικα staealth Ucavs.

George

Ετσι συνωνόματε! Οταν τα επομενα μαχητικα 6ης γενιας θα κανουν πραγματα που μονο σε ταινες επιστημονικης φαντασιας θα βλεπουμε και θα κοστιζουν κανενα 200αρι εκατομμυρια εκαστο, σιγουρα η ταση ολων των αεροποριων θα ειναι τα λιγα επανδρωμενα μαχητικα που θα ειναι σαν σταθμοι μαχης και ελεγχου που δικτυωμενα θα κατευθουνουν πληθη απο UCAV & drone με εξισου εκπληκτικες δυνατοτητες. Εκει πρεπει να πονταρουμε ως χωρα, στις τεχνολογικες καινοτομιες αν θελουμε να ειμαστε εν κλικ μπροστα απο τον αντιπαλο!

ETS

Υπαρχει δημοσια τοποθετηση η εκθεση για αυτο η ειναι αποτελεσμα οικονομικων πιεσεων αλλων υπουργειων ;
Πουθενα δεν εχω διαβασει για απαιτηση της ΠΑ για διακοσια αεροσκαφη.
Οχι δηλωσεις γιες μεν διορισμενων στρατιωτικων που δεν θελουν να δυσαρεστησουν τους πολιτικους τους προισταμενους με δυσαρεστες αληθειες αλλα απαιτησεις επιχειρησιακες..
Η λεξη ρεαλιστικα σημαινει θελει περισσοτερα αλλα δεν της το επιτρεπουν ..

sotbak

παλιά είχαμε οροφή τα 300, τώρα πάμε για τα 200 αλλά είναι λίγα, εγώ λέω να μην πέσουμε κάτω από 250.

Μιχάλης

Ευχής έργον η επέκταση του εκσυγχρονισμού των block 50 σε viper.

ETS

150 αεροσκαφη?
Αστειο ειναι αυτο?
Κατω απο 250-280 ξεχαστε Αιγαιο και Κυπρο ..
Τα υπολοιπα ειναι αερολογιες .
Υπαρχουν επιτελικες εκθεσεις που ζητουν μεχρι 300 αεροσκαφη μονο για την αμυνα μας ..
Τι αλλαξε απο τοτε τεχνολογικα ωστε να πουμε οτι μπορουμε με τοσο λιγοτερα αεροσκαφη να κανουμε την ιδια δουλεια και μαλιστα με τοσο αυξημενες απαιτησεις ενος πολυ ανωτερου απο τοτε αντιπαλου?
Ελαχιστα ..Αρα και η μειωση των απαιτουμενων αριθμων θα πρεπει να ειναι ελαχιστη.
Οι αυταπατες των κατω των 200 αεροσκαφων με καποια σε συντηρηση αλλα με βλαβες και πολλες απωλειες σε περιοδο μαχης ειναι επικινδυνες και οδηγουν στην ηττα.
Με τι θα απομεινει δηλαδη η ΠΑ να πετα μετα απο ενα βεβαιο πρωτο χτυπημα της Τουρκιας?

Alexandros

Τα mirage τα ξέχασες;

ETS

Τι εννοεις ;και παλι διακοσια να πουμε ειναι λιγα .

STRATOS

Γιατί οι τούρκοι πόσα έχουν και δεν φτάνουν 200 αεροσκάφη?

sotbak

έχουν 260 Φ-16 μόνο

STRATOS

234 F-16 έχουν και 27 F-4E τα οποία θα τα απέσυραν φέτος με την παραλαβή των F-35 (αλλά τώρα θα τσακωθούν με το Ιραν ποιος θα τα αποσύρει τελευταίος)..

ShadowMan

Το ΑΕΣΑ δουλέυει σε διαφορετικές διαμορφώσεις ταυτόχρονα αρα απαιτουνται λιγότερα αεροσκάφη για καποιες αποστολές κρουσης?

Georgios

ShadowMan ShadowMan ναι.

STRATOS

Πολύ σωστός.

George_K

Για να καταλάβεις την διαφορά:
Με το τωρινό ραντάρ είναι σαν να μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να ψάχνεις με ένα φακό στο χέρι.
Με το AESA είναι σαν να μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να ανάβεις το φως..
Τόσο απλά…

aris32

στα παλιοτερα ρανταρ υπαρχει η επιλογη ΑΑ AG mode . με ΑΕΣΑ ρανταρ αυτο δεν ισχυει. το ρανταρ βλεπει ταυτοχρονα στοχους στο εδαφος και στον αερα. Σε ορισμενες αποστολες πχ SEAD οπου τα ελληνικα φ16 ειναι με μια διαμορφωση 2iris-t 2aim120 και 2 harm στην τωρινη κατασταση αρχικα ειναι σε ag mode και αφου αφησουν τους 2 harm τοτε αναλαμβανουν αποστολη εναεριας υπεροχης. με την αναβαθμιση αυτο γινεται ταυτοχρονα. οποτε ναι σε ορισμενες αποστολες 4 αεροσκαφοι κανουν ταυτοχρονα πολλες δουλειες . ενω πριν λογικα δεν το γνωριζω το υποθετω μοιραζαν τις δουλειες 2 ΑΑ και 2 AG. γενικα το νεο ρανταρ και ο νεος υπολογιστης μπορει ταυτοχρονα να επεξεργαστει πολλα δεδομενα και αυτο ειναι η μεγαλη αναβαθμιση στο αεροσκαφος. οποτε αν σε αυτα προσθεσεις 24 φ35 ή και περισσοτερα τοτε καταλαβαινεις οτι 2 φ35 και 6 φ16viper μπορουν να κανουν αρκετα μεγαλη ζημια και για ποιο λογο ειναι αναγκαιο να τοποθετηθει το λινκ16 και στα μ2000-5.

ETS

Θεωρητικα ισως.Πρακτικα ομως;

asdf

Ειναι και τα μιράζ, οποτε στα πόσα παμε σύνολο?

STRATOS

Αυτή την στιγμή οι τούρκοι έχουν 261 μαχητικά(234 F-16 + 27 F-4E) και εμείς 232 (154 F-16 + 44 M2000/-5 + 34 F-4E). Είμαστε στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ… το μόνo που χρειάζεται άμεσα είναι να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες αεροσκαφών – οπλικών συστημάτων..
Επίσης αυτό που αναφέρει ο αρθογράφος ότι τα Ελληνικά F-4E AUP θα αποσυρθούν λιαν συντόμως, δεν ισχύει. Σε πρόσφατη ερώτηση μου στο AFW σε πιλότο F-4E μου απάντησε “μην ανησυχείς, θα τα βλέπεις (τα Phantom) για πολλά χρόνια ακόμη”………….. και επαληθεύτηκε πλήρως λίγο αργότερα
https://doureios.com/o-yetha-proothise-stin-gdaee-tin-fos-gia-ta-f-4e-pi-2000/

ETS

Eλαχιστη αξια εχουν επιχειρησιακα χωρια τις βλαβες που βγαζουν αρα το οτι θα πετανε πολλα ακομη χρονια δεν μου λεει κατι

STRATOS

Τεράστια αξία έχουν επιχειρησιακά, ενώ ούτος η άλλος οι τούρκοι διατηρούν τα δικά τους (terminator) σε υπηρεσία που είναι υποδεέστερα από τα F-4E AUP.
Σε πρόσφατη αναφορά στον διεθνή τύπο για τα Ελληνικά Phantom αναφερόταν ότι διατηρούνται πάντοτε στην γραμμή πτήσης τουλάχιστον 20 αεροσκάφη (από τα 34) , άρα μιλάμε για 65% διαθεσιμότητα, όσο τα F-16 την δεκαετία της κρίσης, και πολύ ανώτερη από τα Mirage.

ETS

Καμια αξια σοβαρη δεν εχουν πλην του να ειναι φορεις οπλων και η αναβαθμιση τους δεν περιελαβε κρισιμα συστηματα που σημερα εχουν παλαιωσει επικινδυνα και παρουσιαζουν συνεχεις βλαβες και διαρροες και απουσιαζουν απο αυτα συγχρονα συστηματα αυτοπροστασιας .Σε αντιθεση με τα Τουρκικα .Η διαθεσιμοτητα δεν προκυπτει απο το συνολο αλλα απο την κατασταση του καθε αεροσκαφους ..Το ειναι επιχειρησιακα δεν σημαινει οτι ειναι αξιοπιστα ..Εικοσι αεροσκαφη ειναι αστειο να τα διατηρουμε σε υπηρεσια και αυτο γινεται μονο για λογους αριθμων και μεγαλης μεταφορικης ικανοτητας και οχι επιβιωσιμοτητας η σοβαρης χρησιμοτητας .Η συγκριση με τα Μιραζ ειναι λανθασμενη αφου αυτα στερουνται συντηρησης και ανταλλακτικων ενω για τα Φαντομ υπαρχουν αρκετα αρα η εικονα ειναι πλασματικη αφου δεν αφορα την κατασταση των αεροσκαφων αλλα της υποστηριξης τους ..Οπως και να εχει τα Φαντομ αφου προσφατα υπογραφτηκε συμβολαιαο υποστηριξης πενταετες τουλαχιστον αλλα τοσα ετη κατι που δειχνει την απελπιστικη κατασταση στην οποια βρισκεται η ΠΑ ,

ETS

Ξεκινω απο τα 150 που αναφερει το αρθρο ..Ποσα πετανε απο τα Μιραζ σημερα ; Ουτε τα μισα ..Τα egm/bgm χωρις εκσυγχρονισμο δεν θα διατηρηθουν χωρια οτι δεν εχουν οπλα σχεδον.Θες να πουμε τριαντα;Φθανουν;

STRATOS

Από τα 232 μαχητικά που έχει η ΠΑ, σύμφωνα με δημοσιευμένες πηγές πετάν γύρω στα 130! Τόσα περίπου και λιγότερα πετάν και από τα 261 μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας η οποία αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα κυρίως με την διαθεσιμότητα ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού της. Επομένως επικρατεί πλήρης αριθμητική ισορροπία στην περιοχή η οποία μπορεί να διαταραχθεί όπως έγραψα αν αυξήσουμε τις διαθεσιμότητες..

ETS

Αυτα με την διαθεσιμοτητα του προσωπικου ανηκουν στο παρελθον και οι αριθμοι εχουν σχεδον αποκατασταθει ,,
Απο που προκυπτει οτι πετανε μονο 130 απο τα αεροσκαφη της ΤΗΚ?Μην ξεχνας αλλωστε οτι εχουν τα τελευταια χρονια παραιτηθει και Ελληνες ιπταμενοι με δημοσιοποιημενο εναν αριθμο γυρω στους 400 ..

STRATOS

300 μαχητικά οροφή επιθυμούσε να έχει η ΠΑ την εποχή των F-5A/F-104 και την εποχή που η τουρκική αεροπορία παρέτασσε στα χαρτιά 500 μαχητικά..
Αυτή την στιγμή οι τούρκοι έχουν 261 μαχητικά(234 F-16 + 27 F-4E) και εμείς 232 (154 F-16 + 44 M2000/-5 + 34 F-4E). Είμαστε στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ… το μόνo που χρειάζεται άμεσα είναι να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες αεροσκαφών – οπλικών συστημάτων..

ETS

Ασε τι εχουν οι Τουρκοι..Αυτοι εχουν επιθετικο δογμα πρωτου πληγματος ,πολλαπλασιαστες δυναμης οπως καλυτερα ιπταμενα ρανταρ ,αεροσκαφη ανεφοδιασμου ,πολυ περισσοτερα αεροσκαφη με link16 και μεγαλη ενδοχωρα με περισσσοτερες βασεις που μπορουν να δεχθουν και να επανεξυπηρετησουν αεροσκαφη ενω εσυ εχεις.λιγοτερες βασεις και πετας πανω απο το Αιγαιο και πρεπει να καλυψεις και την Κυπρο.Αλλες απαιτησεις εχεις εσυ και η εικονα των αριθμων μονη της ειναι πλασματικη.Ουτε εγραψα για 300 αεροσκαφη αλλα γυρω στα 250 πανω κατω.
Γιατι αραγε δεν αναφερει η ΠΑ ποσα αεροσκαφη χρειαζεται στον σχεδιασμο της; Το καλυτερο επιπεδο απο που προκυπτει απο την γενικη εικονα αφου αυτη μετραει;
Χωρια τα οπλα και τα ατρακτιδια και την αφανεια μας στον Η/Π.
.Οι Τουρκοι επισης ηδη εχουν υπο αναπτυξη αερομεταφερομενους παρεμβολεις μεγαλης εμβελειας .Και με μειωμενο αποθεμα οπλων αφου δεν παραγουμε τιποτα..
Οι διαφορες light προσεγγισεις στους αριθμους προσπερνουν βολικα ολα τα παραπανω.

STRATOS

Μα εσύ γράφεις παρακάτω ότι οι αριθμοί καθορίζονται από την απειλή??
Ξεχνάς ότι η ΠΑ έχει περισσότερα αεροδρόμια αναλογικά με την επικράτεια της και μπορεί να επιτύχει πολύ καλύτερη διασπορά.
Ξεχνάς ότι η τουρκική αεροπορία έχει να καλύψει 3πλάσια επικράτεια..
Ξεχνάς ότι η τουρκική αεροπορία έχει χωρίσει την αεροπορία της σε 2 διοικήσεις και τα ιπτάμενα τάνκερ τα χρειάζεται μπας και καταφέρει και μεταφέρει άμεσα κάποια από τα αεροσκάφη της που σταθμεύουν στα ανατολικά στο θέατρο του Αιγαίου, γιατί διαφορετικά της είναι άχρηστα.
Για την ανύπαρκτη αντιαεροπορική άμυνα της τουρκίας ξέχασες να γράψεις, όπως και για τα όπλα που αναφέρεις , η ΠΑ υπερτερεί συντριπτικά σε όπλα άερος – αέρος, ενώ σε όπλα άερος – εδάφους έχει στρατηγικά όπλα που λείπουν από το τουρκικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι μονίμως άδειο λόγω της κατανάλωσης των όποιων έξυπνων πυρομαχικών στις συγκρούσεις με τους κούρδους και άλλους ροπαλοφόρους..

jim40

Η Τουρκική αεροπορία όμως διαλέγει που και πότε θα επιτεθεί, και εμείς ακολουθούμε

ETS

Τι νοημα εχει το αναλογικα ?
Το συνολο μετραει .
Η διασπορα δεν εχει νοημα οταν οι αριθμοι ειναι μικροτεροι και εντος βεληνεκους των αεροσκαφων της ΤΗΚ και αλλων οπλων της ενω τα Τουρκικα αεροδρομια ειναι βαθια μεσα στην εχθρικη ενδοχωρα .
Τα τανκερ τα εχουν κυριως για επιχειρησεις στο Αιγαιο και αυξηση του χρονου παρανομης και οχι για μετασταθμευση αεροσκαφων που μπορει να γινει απο το ενα αεροδρομιο στο αλλο .
Δεν αγοραζεις τετοια μεσα για μετασταυθμευσεις αεροσκαφων αλλα για επιχειρησεις το πως τα χρησιμοποιεις σε καιρο ειρηνης δεν αναιρει τον σκοπο της αγορας τους .
Η Τουρκια εχει λιγοτερα συστηματα απο την χωρα μας αλλα τα δικα μας πασχουν στο τομεα της συντηρησης και η Τουρκια ηδη εχει τους S-400 και αλα εγχωρια συστηματα που ηδη αποδιδουν καρπους και φυσικα η ΑΑ αμυνα της δεν ειναι ανυπαρκτη .
Και το δικτυο ρανταρ της ενισχυεται ενω ειναι ανωτερο απο το δικο μας .
Η Τουρκια δεν εχει στρατηγικα οπλα?
Οι SOM τι ειναι δηλαδη ?
Η Τουρκια εχει παραγωγη πληθους οπλων ενω τα δικα σου θελουν επαναπιστοποιηση αν δεν εχουν αχρηστευθει ηδη και φυσικα τα αποθεματα αναπληρωνονται με νεες παραγγελιες ..Σιγα μην ειναι μονιμως αδειο το αποθεμα της ..Αστειευομαστε τωρα?
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα .

George

Εδω μεγαλες χωρες και δεν εχουν ουτε καν 200 μαχητικα. Και η Τουρκία ακομα θα μεινει στα επομενα χρονια με 200-230 μαχητικα f16 συν καμποσα επομενης γενιας, αν και οποτε τα παρει. Περσαν οι εποχες που η Ελλαδα ειχε 300 μαχητικα και η τουρκια 400 και παραπανω μονο και μονο επειδη και οι δυο χωρες διατηρουσαν υλικα μουσειου για μαχητικα. Δηλαδη αν στην επομενη δεκαετια εχουμε 130 viper , 60 f35, 25 mirage 2005 ολα καλοσυντηρημενα και με ποικιλια απο οπλα καθε ειδους που λιγοι τα λογαριαζουν σαν παραμετρο ισχυος ενω ειναι πολυ σημαντικο για τον φορεα-αεροσκαφος και συμμετειχαμε και σε καποιο προγραμμα 6ης γενιας για μετα το 2030 θα ηταν κακο?

ETS

Οι αριθμοι καθοριζονται απο την απειλη και οχι απο ατοπες συγκρισεις..Ποιες μεγαλες χωρες και απο ποιον απειλουνται εδαφικα;Βελγιο και Ολλανδια θα γινουμε ;Η Γερμανια που τα περισσοτερα αεροσκαφη της ειναι μη λειτουργικα;
Τα τελευταια που γραφεις ομως δεν υπαρχουν και τα μη επανδρωμενα θα αργησουν αρα μεχρι τοτε χρειαζεσαι οχι κατω απο 250 κομματια.

STRATOS

Πολύ σωστά, οι αριθμοί καθορίζονται από την απειλή… αυτή την στιγμή η απειλή (τουρκική αεροπορία) έχει στα χαρτιά 261 μαχητικά και εμείς 232 μαχητικά. Αναλογία 10 προς 9, η καλύτερη που είχαμε ποτέ… βέβαια με αυτά τα αεροσκάφη η τουρκική αεροπορία έχει να καλύψει 3πλάσια επικράτεια..

My_name_is_Nobody

Αυτό ίσως εξηγεί και την επιλογή της ΠΑ να αναβαθμίσει και τους δύο εξομοιωτές πτήσης των 52+ σε V.

stepa

Προωρες εκτιμησεις, που συνδεονται και με την τυχη του Τουρκικου προγραμματος F 35.Ας επικεντρωθουμε καλυτερα στην αξιοποιηση , στις διαθεσιμοτητες , και στον εκσυγχρονισμο και ενισχυση κρισιμων πολλαπλασιαστων τοσο σε επιπεδο υλικου οσο και σε επιπεδο εκπαιδευσης στοχευοντας στην δημιουργια μιας πραγματικα ισχυρης δυναμης αποτροπης, και οχι μιας αεροποριαςπου θα ευημερουν απλα οι αριθμοι…..

chriss8

Με 125 viper και 25 f35 μας λες ότι δεν έχουμε ποιότητα υλικού, αλλά ευημερία αριθμών;
Δηλαδή αν σου έλεγαν δεν θα κάνουμε αναβάθμιση αλλά θα αγοράσουμε 100 Φ16 block 30, τις θα έλεγες;

ShadowMan

Ε έτσι το γυρνάς σε αποστολές αυτοκτονίας. Θα γίνει κάπως η δουλειά σου αλλά με τι τίμημα…

stepa

Αυτο καταλαβες εσυ απο το σχολιο μου? …..ημαρτον

ETS

Χρειαζονται και τα δυο..Ποιος ειπε να ευημερουν μονο οι αριθμοι;

Silent_Arrow

Νομιζω οτι η αναβαθμιση των υπολοιπων F-16 block 50 σε Viper ειναι απολυτως λογικη. Τα αεροσκαφη αυτα δεν ειναι παλια, υπενθυμιζω στην κριση των Ιμιων δεν υπηρχαν. Αρχισαν να παραλαμβανονται απο το 1997 (?) και μετα. Ολα δειχνουν οτι στην Lockheed Martin επρεπε να πεσει χρημα. Κι επειδη οι LCS προεκυψαν προβληματικες, ριξαμε το χρημα ολο στην αεροπορια (F-35, F-16V). Αναμενομενο οταν ο απεναντι σου ξερει να μετραει μονο δολλαρια. Αν οι LCS ειχαν βγει καλα σκαφη, θα τις ειχαμε αγορασει κι αυτες.

ParisP

Άντε να κλείσεις μάτι από χαρά διαβάζοντας αυτό το άρθρο!

Thomas

Πολλά σχέδια ανακοινώνονται αλλά λεφτά δεν υπάρχουν. Καλό θα είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι για την ώρα και να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

IliasSkaltsas

Πολύ καλά νέα, πολύ έξυπνη σκέψη έχοντας την υποδομή F16V. Τι θα προκύψει από την δομική εικόνα είναι ένα πρόβλημα, αλλά σίγουρα θα προκριθεί ένας ικανός αριθμός αρκεί από τώρα και στο εξής όλα στην ΕΑΒ και όχι μόνο, να λειτουργούν ρολόι ανεξάρτητα κυβερνήσεων. Είναι δυνατόν? το εύχομαι ολόψυχα

Ilias_Skaltsiotis

Απλή συνωνυμία, copycat, trol, θαυμαστής ???

Spyros_Kapa

Με τα 30αρια τι γίνεται; Μπορεί νά τά πάρει η Κύπρος;

Digenis

Να τα κανει τι ?στοχους ? … Το μονο αεροσκαφος που ταιριάζει στην κυπρο ειναι το F35B όπως τις συγκαπουρης

Thanasis P

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει τα block 30 να παραμείνουν, όσο αντέχουν, στην κατοχή της Ελλάδας, απλώς να δημιουργηθεί, σαν κομμάτι της ΕΛΔΥΚ, ίσως, μια μοίρα από 30αρια η οποία θα επιχειρεί από την Κύπρο. Γενικά, πάντως, δεν έχουμε να διαθέσουμε τα λεφτά της Ολλανδίας για εξοπλιστικά για να πούμε ότι τα 30αρια μας είναι άχρηστα…

Νίκος

γιατί,αν είχε τα 30αρια στην Κρήτη μαζί με ένα KC-135,άσχημα θα της πέφταν?

Koukoz

Ακόμα και για στόχους όπως λέτε, σάπια αεροσκάφη σάπια πλοία (S φρεγάτες) είναι ικανά να δεσμευσουν πόρους από τον εχθρό μόνο και μόνο για την στοχοποιηση τους. Είναι προτιμότερο να έχει έγνοια ένα δεύτερο “αστείο” μέτωπο ο εχθρός πάρα τίποτα.

Digenis

Δεν εχει νοημα … Αν παρουν F35B τοτε βαζουμε και εμεις τα Bl30 . Οι αεροδιαδρομοι εκει θα καταστραφουν σε χρονο DT .

Jolly_Roger

@ Digenis,
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά οι «αεροδιάδρομοι» δεν καταστρέφονται…
…πριν βιαστείς να απαντήσεις, ξανασκέψου τι έγραψες 🙂

TwoHourstoDoom

αν παιζει καποιος videogame ενταξει , οταν υπαρχουν ανθρωποι μεσα αλλαζει λιγο το πραγμα

Sousourada

Μόνο που τα “σάπια” έχουν ανθρώπους επάνω τους. Τι πιστεύεις αξίζει περισσότερο, ένα harpoon ή η ακριβοπληρωμένη και δύσκολο να αντικατασταθεί συσσωρευμένη εμπειρία 100 στελεχών; (χώρια το όποιο οπλικό φορτίο θα έχει το σκάφος που ελαφρά τη καρδία μετατρέπεις σε υποβρύχιο, ή το ψυχολογικό αποτέλεσμα της βύθισης μιας μεγάλης ναυτικής μονάδας).
Ο εχθρός έχει ήδη έγνοια ένα μεγάλο μέτωπο, δική μας μέριμνα πρέπει να είναι οι στρατιώτες που θα βρεθούν εκεί να έχουν όσα χρειάζονται για να επιζήσουν νικηφόρα.

Geo

Θεωρώ ότι μπορούν να αναβαθμιστούν με τις 30 συλλογές των blk52 Advance

Thras

Ιδανικά θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν σε F16M με έξοδα της Κύπρου (απόκτησης και εκσυγχρονισμού) και να επιχειρούν από το Καστέλι της Κρήτης για την προστασία της Μεγαλονήσου.
Έτσι θα ήταν οικονομικά εφικτό για την Κύπρο να αποκτήσει 30 αεροσκάφη με μικρό κόστος, χωρίς να είναι εκτεθειμένα σε αιφνιδιαστική επίθεση και καταστροφή τους στο έδαφος, ενώ θα χρησιμοποιούσε τις υποδομές που υπάρχουν για τον τύπο στην Ελλάδα επιτυγχάνοντας φθηνή συντήρηση και οικονομίες κλίμακας.
Πραγματική απογείωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κύπρου.

Spyros

Τα 30άρια δεν μπορούν να φορέσουν σύμμορφες, και δεν νομίζω πως μπορούν να τις αποκτήσουν εκ των υστέρων (εύκολα), όπως και τα block50.
Πάνε από το Καστέλλι στη Κύπρο, αλλά μετά ή θα προσγειωθούν στη Κύπρο για ανεφοδιασμό, ή θα ψάξουν για KC-135, ή θα κάνουν το σταυρό τους μπας και φτάσουν στο Ισραήλ…

Lefteris

Έχεις ενημέρωση ότι σε περίπτωση πολέμου θα προσγειωνόμαστε στο Ισραήλ για ανεφοδιασμό για να χτυπάμε την τουρκία ; Υπάρχει τέτοια αναφορά σε κάποια συμφωνία;

Spyros

Lefteris Lefteris όχι, δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Αλλά αν ο πιλότος πρέπει να διαλέξει μεταξύ του να το ρίξει στη θάλασσα ή να δει αν μπορεί να φτάσει στο Ισραήλ, θα μου φαινόταν λογικό να προσπαθήσει για το 2ο.

sotbak

Μήπως υπήρχε με Συρία;

Thras

Υπάρχουν όλες οι επιλογές που περιγράφεις. Είτε θα χρειαστούν ενέριο ανεφοδιασμό (άρα χρειάζεται να προμηθευτούμε ανάλογου ρόλου αεροσκάφη), είτε θα προσγειωθούν στην Πάφο, είτε σε συμμαχική χώρα της περιοχής.
Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι να ληφθεί η απόφαση για δημιουργία κυπριακής ΠΑ…

Spyros

Thras Thras Το να προσγειωθούν στη Πάφο μου φαίνεται ως το λιγότερο πιθανό σενάριο. Η βάση της Πάφου μάλλον θα πάψει να υπάρχει τις πρώτες ώρες (αν όχι τα πρώτα λεπτά) του όποιου πολέμου, εκτός αν αλλάξουν αρκετά πράγματα.
(κι αυτός είναι ένας παράγοντας πολύ σχετικός με το αν και πώς μπορεί να υπάρξει κυπριακή ΠΑ)

Sousourada

Θα ήταν πολύ ωραίο αυτό, αλλά ούτε τα μαχητικά είναι subaru να τους κουμπώνεις καινούρια αεροτομή, ούτε τα εξαρτήματα είναι ραδιοκασετόφωνα να τα βγάζεις από το ένα και να τα βάζεις στο άλλο. Θα το είχαμε κάνει ήδη, και οι Τούρκοι επίσης…

STRATOS

Πολύ σωστός. Μακάρι

ShadowMan

Τα 30 άρια θέλουν πολύ δουλειά όχι μόνο τις συλλογές. Είναι πολύ παλιά. Φυσικά γίνεται αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο στα υπόλοιπα

Παρτακιας

Επειδή κακά τα ψέματα η Κύπρος χρειάζεται αεροπορία και επειδή δεν έχει τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά ως προς την συντήρηση/χρήση αυτής, το καλύτερο θα ήταν να συμμετέχει στα παράπλευρα. Δλδ: όπλα. Αδιανόητο όπως γράφει και άλλος φίλος να μην μας φτάνουν οι ΑΙΜ120 για όλα τα F16. Ναι αυτό συμβαίνει ΚΑΙ με δική μας ευθύνη, αλλά όχι μόνο με δική μας ευθύνη. Αν το ζήτημα ήταν τα χρήματα, τη δεκαετία 1990-1999, η Κύπρος του 12,500$ΑΕΠ μπορούσε να δώσει μέρος του ποσού για 16-20 τέτοια βλήματα. Το ίδιο και για τα Μ2000. Φυσικά το ίδιο και για βλήματα αέρος- επιφανείας, SCALP, AGM-158, ατρακτίδια Lantirn, γιατί όχι για εναέριο ανεφοδιασμο. Κανείς από τους κατασκευαστές/προμηθευτές δεν θα ρώταγε που βρήκαμε τα κονδύλια.
Ερώτημα/πρόταση: τί πιθανότητες έχουν τα bl30 ως ιπτάμενα τάνκερ με σύστημα buddy2buddy?

Mageiras

Σκάσανε τα ευχάριστα και για την αεροπορία…Πάμε για οροφή 150 μαχητικών.

npo

σενάρια επι σεναρίων.

Spirit

Block 30 & 50 θα έπρεπε με τοποθετηθούν υλικά από όσα μαχητικά αναβαθμίζονται στην έκδοση V, νομίζω ότι ειναι η καλύτερη λύση κόστους οφέλους.
Μετά έρχεται η λύση της ομογενοποίησης κατά το δυνατό, στην έκδοση V και των block 50

Haunter

“…αντιπροτείνοντας αγορά Σουχόι με αντάλλαγμα ροδάκινα…”
Χέ χέ, ιλαρόν.

Garry

Μην ξεχνάτε τα μή επανδρωμένα αεροσκάφη δλδ θα έχουμε μία οροφή 150 μαχητικών 4,5&5ης γενιάς συν τα μή επανδρωμένα.

Digenis

Δεν ειναι αεροσκαφος αυτο ,ειναι μπαλαρίνα τεκνον μου

andreasmp412c

Ενα τυπου neuron μονο μπαλαρινα δε θα ταν αλλα τι να κανουμε που οι ευρωπαιοι κοιμουνται

andreasmp412c

Ακυρο το σχολιο, νομιζα οτι η μπαλαρινα πηγαινε για τα μη επανδρωμενα .. ουπς

Alexis

Σοβαρά τώρα με μισθούς τών 900 ευρώ στην ΕΑΒ, θέλουν να βγάζουν και F35?

chriss8

Με 5000€ μισθούς βγάζανε F 117 και Β-2. Όσο είναι μια ακόμα ΔΕΚΟ δεν θα υπάρχει προκοπή…

Reddine

Η εαβ ειναι στα χερια του σταικουρα,δε καταλαβαινουν στη νδ οτι δεν γινεται δουλεια ετσι.Κριμα.Αυτο παει για ολους οσους πιστευαν/πιστευαμε οτι εχει πλανο η νδ για τις κρατικες εταιρειες της αμυνας.Κατα τα αλλα θελει ο πρωθυπουργος και ολοκληρωση αναβαθμισης στο 2024.Αληθεια ,με την ελβο θα γινει τιποτα ή και εκει βαλτωσαν; ο αδωνης ελεγε για τον Δεκεμβρη.

STRATOS

πρέπει να πάρoυν κόσμο καμιά 300αριά άτομα να τους εκπαιδεύσoυν… και ακoύγεται ότι πρέπει να πάρoυν και άλλους τόσoυς, καθώς κάποιοι από τους σημερινούς εργαζόμενους ετοιμάζονται να φύγουν από την ΕΑΒ ή να βγούν σε σύνταξη…και δεν έχουν κάνει τίποτε….

AESA

Τα έβγαζαν στην τουρκία με 300. Οπότε τα περιμένω 3 φορές καλύτερα, το ελάχιστο.

aris32

η ΕΑΒ ακομα και τωρα απολαμβανει προνομιακων μισθων αγαπητε. μην αναφερεσαι στους εργολαβους που οντως μπορει να πληρωνουν τους εργαζομενους τους με 900 ευρω. οι αμοιβες των υπαλληλων ειναι αρκετα υψηλες.

ShadowMan

Επειδή έχω 3 φίλους στην εαβ όχι σε εργολάβο και παλιούς και καινούριους να σου πω ότι ο μισθός είναι και λίγο κάτω των 900. Ναι έχουν κάποια προνόμια παραπάνω από τον ιδιωτικό τομέα όντως

Jolly_Roger

Ωραίους «φίλους» έχεις. Να σε δουλεύουν τα παλιόπαιδα κανονικά στα μούτρα οτι τσεπώνουν κάτω από €900 (παραβλέποντας να αναφέρουν τα επιδόματα) κι εσύ να χαφτεις οτι παραμύθι σου πετάνε οι «φίλοι» σου. Λογικά θα είσαι από αυτούς που χάφτουν κι ανάλογες μπούρδες στις φυλλάδες πχ «…οι γενναίοι πιλότοι μας αμοίβονται μόλις με €1000…»

Sousourada

Αν δεν θέλουν ας παραιτηθούν.
Και ανάποδα:
Με πόσα δηλαδή θα ήταν χαρούμενοι για να δουλέψουν; Ας ακούσουμε τον αριθμό, να ξέρουμε, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποφασίσουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους τα πληρώσουμε και να πρέπει να απολυθούν. Τόσο απλά.

Nick

Ευχάριστα νέα. Ελπίζω να υλοποιηθεί.

Digenis

Καλά ακουγονται ολα αυτα τα αμερικανικα και 100% θεμιτά …. Ο μαγικός όμως αριθμός ειναι 200 … Στα 150 αμερικανικα πρεπει να προστεθούν και να ανανεωθούν με ραφαλε τα ”50” Γαλλικα που εχουμε με τις οπλαρες τους ωστε να πιασουμε τον μαγικο αριθμο … Οσο για την ΕΑΒ τα C130 ακομα φτειαχνοντε .Επιτρεψτε μου να εχω κακη αποψη για αυτη την ”Βιομηχανια”

Alexis

Κακή γιατί? Μήπως γνωρίζεις γιατί καθυστερούν να βγουν τα C-130?

ShadowMan

Πριν 3 εβδομάδες βγήκε ακόμη ένα πάντως

adpanos

O Παναγιωτόπουλος πριν μια εβδομάδα πέταξε μια σπόντα για ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Mirage και συμπλήρωση αριθμών….
Να θυμίσουμε πως η FOS όταν έγινε η αναφορά στην αναβάθμιση είχε ήδη υπογραφεί.
Οπότε αναμένουμε να δούμε τι θα είναι και αυτή η αναβάθμιση και από που θα βρεθούν τα εξτρά αεροσκάφη.
Μια πηγή υλικών θα ήταν τα Ραντάρ (RDY-2) και οι υπολογιστές που θα αφαιρεθούν από αυτά των ΗΑΕ.
Με αυτά θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν τα EGM (18 αεροσκάφη) ή και κάποια ακόμα Γαλλικά που τυχόν θα παραχωρηθούν από τους Γάλλους κατά την συμφωνία των Belharra. Αν τους βάλεις ένα Link 16 και ένα Helmet hud είσαι κομπλέ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ανέβαζε τα αξιόλογα μαχητικά μας στον αριθμό των:
123 VIPER
50 MIRAGE 2000-5 MK2+
24 F35
========================
197 αεροσκάφη.
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω σε όλο το παραπάνω είναι η έλλειψη δικινητήριου μαχητικού.
Μια μοίρα Rafale F4 θα ήταν ότι πρέπει, αλλά μάλλον είναι υπερβολή για τα οικονομικά μας δεδομένα.
Προσωπικά θα ήθελα Rafale ή F15X στην θέση του F35 στην παραπάνω λίστα … για αυτό ακριβώς τον λόγο, αλλά ……..

Δnμnτpns

Συγγνώμη αλλά από που προκύπτει ότι θα μας παραχωρηθούν Μirage 2000-5 από τους Γάλλους λόγω της συμφωνίας των Belharra; Έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά ;

Paliouras

Rafale μεταχειρισμενα (Β spec) ανταλλαγη (+ δινουμε καποια χρηματα) με τα δικα μας απλα 2000, ετσι ωστε να τα αναβαθμισει η Dassault και να τα πουλησει σε καμια Ινδια ή αλλο χρηστη του Μ2000 να συμπληρωσει τους αριθμους της.
Ετσι, οταν φτασει η μοιρα των 2000-5 για αποσυρση, νεα αντικατάσταση με rafale + εκσυγχρονισμος των B-spec για να ειναι ολα στο ιδιο module.
Μονο ετσι βλεπω δικηνητηριο στην ΠΑ.
Το F-35 νομιζω ειναι απαραιτητο. Σε 20 χρονια το F-16 νομιζω θα ειναι εντελως obsolete.

Sousourada

Σε 20 χρόνια με τα laser οτιδήποτε δεν θα είναι αόρατο στους αισθητήρες θα είναι obsolete.
Το μέλλον ανήκει σε σμήνη drones…

AESA

Για να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος δεν θα πρέπει να βάλουμε άλλο τύπο. Καλύτερα να αγοράσουμε επιπλέον F16 ή και F35 και να μείνουμε στους 2 τύπους και μόνο. Όταν αποφασίζεις για F35 πρέπει να μείνεις στην πλατφόρμα των ΗΠΑ διαφορετικά πετάς λεφτά. Τα F16V συνεργάζονται με τα F35 άψογα. Θα πρέπει να αποφασίσουμε με λογική και συνετά. Από εδώ και πέρα όλα είναι θέμα πρωτοκόλλων δικτύωσης και επικοινωνίας. F35, F16V, P3, Reaper, Patriot, Apache, Kiowa, AB και μια αναβάθμιση των ΑΣΕΠΕ.
Δείτε την επικοινωνία των -5 με τα υπόλοιπα. Τα λατρεύω αλλά μιλάνε Γαλλικά !!

adpanos

AESA, τα τελευταίας γενιάς αεροσκάφη, είτε Ευρωπαϊκά, είτε Αμερικανικά μιλάνε κατευθείαν μεταξύ τους μέσω Link-16 . Είναι κοινό ΝΑΤΟΙΚΟ πρότυπο.
Μέχρι και τα Mirage των Γάλλων το έχουν.
Απλά εμείς δεν είχαμε συνειδητοποιήσει την σημασία του.
Some examples of platforms currently using the Link 16 capability are:
Aircraft
AH-64E Guardian
P-3C Orion
P-8A Poseidon
B-1B Lancer
B-2 Spirit
Australia C-130J
Australia E-7A Wedgetail
F-15 Eagle
F-16 Fighting Falcon
F/A-18 Hornet
F/A-18 Super Hornet
F-35 Lightning II
Eurofighter Typhoon
Dassault Rafale
Dassault Mirage 2000D
Dassault Mirage 2000
Saab JAS 39 Gripen
Panavia Tornado
E-2C Hawkeye
E-3 Sentry
MH-60S/R NavalHawk family helicopters
E-8 Joint STARS
EA-6B Prowler
EA-18G Growler
EP-3E
Boeing RC-135 Rivet Joint
Saab 340 AEW&C
ATR 72MP
Greek Embraer R-99, Airborne Early Warning & Control aircraft
Sea King Mk 7 ASaC

AESA

Αυτό ακριβώς εννοώ.
Μιλάνε ΝΑΤΟ. Τα άλλα μιλούν Αμερικάνικα, με ιδιοματισμούς, με χιούμορ, με νόημα.
Μην μπούμε πάλι στην συζήτηση για το τι μπορεί να κάνει ένα F35 και τι όχι. Νομίζω το θέμα έχει εξαντληθεί στο παρελθόν πολλές φορές.
Να Αποφασίσουμε μια φορά ορθολογικά και όχι με συναίσθημα.
2 τύποι μαχητικών είναι υπεραρκετοί για την χώρα μας. Ο συνδυασμός F35 με F16V είναι ο ιδανικότερος όλων.

adpanos

Δυστυχώς τα F35 δεν μπορούν να πετύχουν στους τομείς που ένα Rafale και ένα F15X μπορεί.
Περισσότερο θα τα πάρουμε σαν ειδικού σκοπού αεροσκάφη και όχι σαν πλατφόρμες αριθμών για κάθε χρήση.

Thras

Κανονικά το F35 έπρεπε να λέγεται Α35 αποτελώντας ένα αεροσκάφος με κύρια αποστολή τον βομβαρδισμό.
Όταν με το καλό αποκτηθεί από την ΠΑ πρέπει να φτάσει σε αριθμό τις 3 μοίρες των 25 αεροσκαφών (75 F35 σε σύνολο 200 αεροσκαφών).
Τα υπόλοιπα πρέπει να είναι μαχητικά αεροπικής υπεροχής. Αρχικά θα στηριχτούμε στα F16/M2000-5 για το ρόλο αυτό και μετά το 2035 θα τα αντικαταστήσουμε με κάποιο (6ης γενιάς;) αεροσκάφος είτε ευρωπαϊκό είτε αμερικάνικο…

Χαρης

Καλησπέρα, καταλαβαίνω πως πολλοί από τους σχολιαστές του site είναι ειδικοι και άνθρωποι από την πολεμική αεροπορία, κάποιοι όπως εγώ δυστυχώς δεν έχουμε τέτοιες γνώσεις όμως έχουμε γνήσιο ενδιαφέρον να μάθουμε περισσότερα, θα ήθελα όποτε να ρωτήσω ποσά αεροπλάνα χρειαζόμαστε για την περιοχή μας και αν ο αριθμός των τουρκικων αεροπλάνων είναι περίπου 200 που αναφέρεται στο Ίντερνετ
Ευχαριστώ

skylos

καλά τα 122 ή 123 f16v,αλλά χωρίς προσθήκη νέων όπλων σε αυτά δεν είναι απο μόνα τους πολλαπλασιαστής ισχύος.Επίσης ακόμα και αν το αποφασίσουν ποτέ ο χρονικός ορίζοντας παραλαβής θα είναι 10ετία σίγουρα, με ότι συνεπάγεται αυτό στην επένδυση στα συγκεκριμένα αεροσκάφη..

chriss8

Οι Τούρκοι έχουν 240 Φ16 τα οποία είναι καλύτερα από τα δικά μας αλλά χειρότερα από viper.
Έχουν και αριθμό Phantom, που όπως και τα δικά μας, δεν είναι και για πολλά πολλά. Απλά να συμπληρώνουν τα νούμερα…
Είχανε πλάνο όμως για μέχρι 100 F-35 αλλά ο Ερντογάν είπε να μας κάνει ένα δωράκι και το γύρισε προς Ρωσία μεριά.
Τέλος έχουν απόλυτο αριθμητικό πλεονέκτημα σε στεριά και θάλασσα, που μια ισχυρή ΠΑ θα μπορούσε να το αντισταθμίσει κάπως.

Konstantinos

Καλύτερα από τα δικά μας πλην 52+adv και σίγουρα όχι Καλύτερα των Mirage 2000-5.
Τα Mirage 2000-5 είναι ότι καλύτερο πετάει στο Αιγαίο

x-m

Καλησπέρα συνονόματε ! Όσον αφορά τα μαχητικά έχουν σήμερα 238 F-16 ( ελπίζω αύριο να πέσει ένα ακόμα 😉 …..) και ονομαστική δύναμη 49 F-4 (πόσα πραγματικά πετάνε, άγνωστο. 20-30; ). Αναφορικά με το πόσα χρειαζόμαστε, όλα εξαρτώνται απο τι διαθεσιμότητες μπορούμε να έχουμε.Τι πληρώνουμε δηλαδή στη διαδρομή του χρόνου για να συντηρούμε τις ικανότητες όσων έχουμε, γιατί δεν υπάρχει τζάμπα. Νούμερο ας γράψει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα. Υποθέτω όμως ότι κάτω απο 200 είναι λίγα.

Georgios

@guest_185336 minimum 100.

Thras

100 δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Δεν είμαστε η Ολλανδία!

x-m

100; Ακόμα και αν ήταν όλα F-35 δεν φτάνουν.

chriss8

Αν δεν αλλάξει τίποτα στους απέναντι, 100 Φ-35 πιστεύω είναι αρκετά για 240 Φ16 ή και ακόμα 40 SU-κάτι. Αρκεί φυσικά τις καθημερινές να σηκώνονται μόνο για καταρρίψεις κι όχι αναχαιτίσεις
Και αρκεί φυσικά να είναι εξοπλισμένα με τους κατάλληλους πυραύλους και βόμβες
Wishful thinking 😉

Thras

Δυστυχώς δεν φτάνουν… καλό είναι να το πάρουμε απόφαση ότι απαιτούνται περίπου 200 αεροσκάφη και να είμαστε έτοιμοι να επωμιστούμε και το ανάλογο κόστος.

chriss8

Στην αρχή του πολέμου θα έχεις 100 F-35 εσύ και 238 F-16 ο άλλος.
Την τρίτη μέρα θα έχεις 98 F-35 εσύ και 0 F-16 ο άλλος, 0 ραντάρ και 0 Α/Α πυραύλους.
Δεν σου φτάνουν 98 F-35 σε beast mode να βαράνε τους Τούρκους από Έβρο μέχρι Άδανα?
**** Ναι ναι…. ξέρω. Διαθεσιμότητες + δεν είμαστε ΗΠΑ να έχουμε, κυριολεκτικά, ατελείωτες βόμβες και πυραύλους……

Γιάννης Πεππας

Θα έλεγα ότι με τα όσα διαβάζουμε στα σχόλια η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ΠΑ

sotbak

το μόνο σίγουρο 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

STRATOS

Και με 60 αεροπλάνα μπορείς να υπερασπίσεις την επικράτεια σου. Βλέπε Φιλανδική αεροπορία που παρέμεινε ουδέτερη όλον τον ψυχρό πόλεμο και βαρέθηκε να αναχαιτίζει σοβιετικά και νατοικά μαχητικά..
Τώρα η Ελληνική πολεμική αεροπορία επειδή θέλει να υποστηρίξει και τις χερσαίες -ναυτικές δυνάμεις και το μέτωπο της Κύπρου καλό είναι να έχει 150-200 μαχητικά στην δύναμη της. Εξαρτάται και πόσα σύγχρονα όπλα έχεις διαθέσιμα, αν έχεις ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα (συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος, κτλ).
300 μαχητικά οροφή (που αναφέρθηκε πριν) επιθυμούσε να έχει η ΠΑ την εποχή των F-5A/F-104 και την εποχή που η τουρκική αεροπορία παρέτασσε στα χαρτιά 500 μαχητικά..
Αυτή την στιγμή οι τούρκοι έχουν 261 μαχητικά(234 F-16 + 27 F-4E) και εμείς 232 (154 F-16 + 44 M2000/-5 + 34 F-4E). Είμαστε στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ… το μόνo που χρειάζεται άμεσα είναι να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες αεροσκαφών – οπλικών συστημάτων..

Georgios

@guest_185399 και εμείς έχουμε βαρεθεί να αναχαιτίζουμε τους Τούρκους. Στην τελική άμα θέλει το ναυτικό αεροπορική κάλυψη να πάρει τα Mirages, ίδιους αντιπλοϊκούς έχουν μαζί με τα ναυτικά P-3, να τα εντάξει όμως στον προϋπολογισμό του και να αφήσει την Αεροπορία, κοινώς σε λίγα χρόνια μόνο τα F-16V, να προσφέρει απερίσπαστα την αεροπορική υπεροχή και αυτό λόγω ποιότητας και όχι λόγω ποσότητας μαχητικών.

ShadowMan

Γιατί το ναυτικό παίρνει λεφτά από άλλο κράτος? Από τον ίδιο προϋπολογισμό αντλούν χρήματα όλα τα όπλα μας ας μην παίζουμε με τις λέξεις.

grammkostas

Πράγματι από τα καλύτερα άρθρα που διάβασα τελευταία όμως η αναφορά σας στην αρχή περί αγοράς επιπλέον F-16 V με έβαλε σε σκέψεις. Δεν θα ήταν καλύτερα μια σολομώντεια λύση ??
Δηλαδή με τα ίδια χρήματα να γίνει η αγορά 15/16 καινούργιων F-16 V για τη συμπλήρωση των 5 μοιρών που θα εφοδιαστούν με αυτό τον τύπο αεροσκαφών και την αναβάθμιση των block50 σε block 50+ ADV ??
Έτσι και η ΠΑ θα ενισχυθεί με νέα αεροσκάφη και τα 50αρια δεν θα αφεθούν στη τύχη τους αφού από την αναβάθμιση που θα τους γίνει από συστήματα των άλλων blocks θα αποκτήσουν τρομερές δυνατότητες ( APG-68(V)9 , LINK16 , JHMCS/IRIS-T ) ενώ πρέπει να σκεφτούμε και το θέμα ότι ναι τα 50αρια τώρα δεν είναι παλιά αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση τους σε viper θα είναι 30 χρονών σύμφωνα με το πρόγραμμα της αναβάθμισης των άλλων blocks (όσο είναι τώρα τα 30αρια που κοιτάμε να πουλήσουμε !!!!) . Τέλος το κόστος θα είναι χαμηλότερο αφού θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα συστήματα (σε διαφορετική περίπτωση θα πάνε χαμένα ) με αποτέλεσμα την ικανότητα προμήθειας και επιπλέον όπλων για τα F-16

Georgios

@guest_185346 όχι. Δεν θα έχουν την ανωτερότητα που χρειάζεται ένα σύγχρονο ψηφιακό πεδίο μάχης στα ραντάρ. Θα υστερούν. Σχεδόν ιπτάμενοι στόχοι θα είναι, για να το πω ωμά. Τα Block να πάνε για ανταλλακτικά μήπως γλιτώσουμε κανένα φράγκο από την υποστήριξη. Τέλος τα Link-16 και τα Iris-t θεωρούνται πλέον αυτονόητα και ειδικά για το πρώτο, όπως και το Satcom παντού.

christos_choris_a

Πολλοί χαίρονται με αυτή την προοπτική πλην όμως αυτή η αναβάθμιση συνεπάγεται οτι ο στόλος των 32 F-16 C block 30 είναι για πέταμα ( ίσως για πούλημα όμως ούτε αγοραστής βρίσκεται ) και από τα 84 F-16V + 69 F-16 block 50+ adv. (=153 μαχητικά) πηγαίνουμε στη λογική των 122 ( αλήθεια θα αντικαθιστούσαμε και τους κινητήρες για πιό ομοιογενή στόλο πληρώνωντας τα μαλλιοκέφαλά μας: )! Εξ άλλου μετά την απόσυρση των F-4E/AUP χρειαζόμαστε έναν τύπο αεροσκάφους που θα αναλάβει το ρόλο της προσβολής στόχων εδάφους. Τα 69 μαχητικά F-16 block 50+ με ραντάρ συνθετικής απεικόνισης APG-68 (v) 9 θα ήταν ιδανικά γι αυτό το ρόλο. Ένας τέτοιος ρόλος συνεπάγεται μεγαλύτερες απώλειες. Καμμία αεροπορία δεν θα ήθελε να στείλει σε τέτοιες αποστολές αεροπλάνα που θα είχαν επάνω τους ότι πιό σύγχρονο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι πριν από λιγότερο από έξι χρόνια είχαμε επιχειρισιακά τα υποηχητικά A-7E Corsair! Ακόμα και τώρα που ο εκσυγχρονισμός των F-16 σε επίπεδο Viper θα έχει ολοκληρωθεί το 2024 αντί για το προβλεπόμενο με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ 2027 για να ακολουθήσει η παραλαβή των F-35A. Το πρότυπο Viper μετά το έτος 2025 δεν θα αποτελεί αυτό που θα αποκαλούσε κανείς ‘σύγχρονο” μαχητικό. Θα ήταν προτιμότερο να στραγγίζαμε τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας ώστε να πάρουμε π.χ. 20 F-35A αντί για 18, και όχι να προχωρήσουμε σε ανώφελες αναβαθμίσεις. Ακόμα εκρεμμεί η απόκτηση ενός εκπαιδευτικού προχωρημένου σταδίου (LIFT) για τους νέους ιπταμένους δηλ, περίπου 20 νέα αεροσκάφη.

Georgios

Christos-Vardas Christos “choris” A να πεταχτούν κύριε τα τριαντάρια! Ωραίο αυτό με την αλλαγή κινητήρων +1. Για να προσβάλλεις στόχους στο έδαφος πρέπει να έχεις και το κατάλληλο δόγμα… Θεωρώ ότι θα συνεχίσει να αποτελεί το F-16 σύγχρονο μαχητικό τουλάχιστον μέχρι το 2030. Στην τελική τους εκπαιδευόμενους Ίκαρους τους στέλνεις Ιταλία και δεν αγοράζεις καν Lift. Άμα θες βομβαρδισμό αγοράζεις F-35 πλέον, τόσο απλά, τι άλλο μπορεί να επιβιώσει από S-400?

christos_choris_a

Εννοώ προσβολή στόχων στο πεδίο της μάχης και ολοκλήρωση των μακράς εμβέλειας πληγμάτων αφού τα F-35 έχουν πραγματοποιήσει επιτυχώς καταστολή αεράμυνας. θα ήταν προτιμότερο τα παλιά F-16 τα εκσυγχρονισμένα με απάρτια των block 52 να αποκτήσουν CFT. ατρακτίδια Sniper και όπλα stand-off, όπως JSOW, JDAM, Maverick AGM-54G, ώστε να ελαττώσουν την πιθανότητα να καταρριφθούν από SHORADS ( ναι η καταστροφή των S-400 θα είναι δουλειά των F-35 ). Όσον αφορά το ρόλο αέρος-αέρος θα μπορούσαν τα μαχητικά αυτά ( τα εκσυγχρονισμένα με απάρτια ) να εσυγχρονιστούν με data-link I-16 και να παίρνουν εικόνα από τα επίγεια ραντάρ της Westinghouse από τα Erieye από τις στοιχειοκεραίες των Patriot και των Ticonderoga
από τα ραντάρ AESA των F-16V και τους παθητικούς αισθητήρες των F-35 και άμα τους δοθεί ο στόχος από άλλη πηγή να καταφύγουν σε sharpening the doppler beam +/- 5 μοίρες και να εντοπίσουν με το ίδιο τους το APG-68 (v) 9 έναν δύσκολο στόχο, ακόμα θα ήταν καλύτερο όλοι οι ΑΜΡΑΑΜ της Π.Α. να αναβαθμίζονταν σε AIM-120C-7. Μελλοντικά όλα τα F-16 θα μπορούσαν να δεχτούν ένα IRST. Κάποτε είχαμε τα Α-7Η που ήταν αδύνατο να προσφέρουν σε αποστολές αναχαίτησης και σηκώναμε F-5Aτην ημέρα και F-104G τη νύχτα για την αναχαίτηση των τουρκικών F-4E και τώρα που έχουμε ” παλιές ” εκδόσεις των F-16 και Mirage 2000 σε καλή κατάσταση ( μετά τις υπογραφές των FOS ) μεμψιμοιρούμε και ζητάμε λαγούς με πετραχείλια!

Thras

Ο βομβαρδισμός θα αναληφθεί από τα F35 που φαίνεται ότι θα αντικαταστήσουν τα F4.

Μακαρι....

οι της ΠΑ να διαβαζουν και κανα ργκυρο σαιτ οπως η Π&Δ για να παιρνουνε και τη γνωμη του κοινου. Λεφτα δεν υπαρχουν, κι αν υπαρχουν θα πανε και στο ΠΝ που δεν παιρνει αλλο παραταση στην παραταση των εξοπλιστικων. Γιαυτο πρεπει να εξεταζονται πρωτα οι “δωρεαν λυσεις” οπως ειναι η αναβαθμιση των 38 μπλοκ 50. Γιατι τα 38 μπλοκ 50 με 500 μυρια γινονται ευκολα βαιπερ. 38 καινουρια βαιπερ ομως κοστιζουν 3 δις. Τα 3 δις θα πανε εστω και σε 10 χρονια στα φ35. Γιαυτο για να μην μεινουνε για παντα μπλοκ 50 αξιζει να τα αναβαθμισουμε εστω και το 2027.

CKfurious

ΤΗΣ χαLιMάς τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!
Από τότε που έσκασε ο προϋπολογισμός του 020 έχουμε μια επικοινωνιακή καταιγίδα με εξοπλιστικά πυροτεχνήματα!!
AB, 6 GOWIND , 2 214, F35, Torpedoes, Bradley, mod B50 to B70
Οι προηγούμενοι είχαν τις φρεγάτες του Μπάρμπα Φώτη και τις ADELAIDE του μαxίμου!!
Η ΠΤΉΣΗ δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιο επίπεδο
Καταρχάς για τα επόμενα χρονια 3-4 δεν υπάρχουν διαθέσιμα για εξοπλισμούς
Χωρίς όπλα χωρίς εκπαιδευτικά χωρίς και με διαθεσιμότητες ΤΡΑΓΙΚΈΣ ονειρευόμαστε την επομενη business της LM&klpois!!
Τα αεροσκάφη όταν είναι διαθέσιμα απαρτία από b52adv θα τριανταρίζουν
Με την ίδια λογική που έχουν αφεθεί τα B30 εκτος οποιαδήποτε τέτοια επένδυση δεν έχει νόημα από τεχνοοικονομικής άποψης δεδομένων των τεραστιων ελλείψεων
Στα ίδια χρονια θα τρέχουν οι Μπελάδες(2.5BILL?) τα F35(3-4BILL) και ο εκσυχρονισμός των B50 ???!!!
(38*10-15MIL !!)
Και όλα αυτά με 500MIL διαθέσιμα!!
Για προσγειωθείτε λίγο!!

George

Φυσιολογικα θα πρεπει να αυξηθουν ομως οι δαπανες χρονο με το χρονο. Και στατιστικα να το παρεις, με ην σταδιακη βελτιωση της οικονομιας θα γινει και αυτο. Τα 500 εκ μπορουν ευκολα να γινουν 1 δις και σταδιακα στα επομενα χρονια να ανηφορισουν στο εναμιση και στα δυο. Κανονικα αντι για 20% του αμυντικου προυπολογισμου να κατευθυνεται σε εξοπλισμους βασει ΝΑΤΟικων προδιαγραφων, εμεις δινουμε μονο το 12%!!! Που πανε τα αλλα λεφτα??? Σε μισθους και συνταξεις εκ των οποιων μεγαλο μερος αφορα υπεραριθμους ανωτερους και ανωτατους αξιωματικους, κοινως γεμισαμε στρατηγους και ναυαρχους οταν αλλα κρατη εχουν πολυ λιγοτερους, σε παγκακια κοστους 5000 ευρω εκαστο, σε αχρηστα κοστοβορα στρατοπεδα, σε γραφειοκρατια και πληθος αλλες σπαταλες για να μην πουμε κλεψιες και ρεμουλες!!!

TwoHourstoDoom

Αν εχουμε 3% αναπτυξη καθε χρονο, που δεν θα εχουμε, χρειαζονται 15 χρονια για να φτασουμε το ενα δις.

Fingolfin

Ο στόχος των πλεονασμάτων για 3,5% θα πέσει είτε το 2021 ή το 2023 σε 2%. Συνεπώς χρήματα μπορούν να βρεθούν και από εκεί και από την αύξηση των εσόδων λόγω ανάπτυξης.

chriss8

Το είχα γράψει και παλιότερα. Ο αριθμός ανωτάτων είναι οργανωτικό πρόβλημα, όχι οικονομικό.
Όλοι οι έξτρα μαζί παίρνουν 2-3 εκ τον χρόνο. Σε όλους τους άλλους βαθμούς είμαστε υποστελεχωμένοι. Μας λείπει ο κόσμος…
Το ότι δίνουμε μεγάλο ποσοστό σε μισθούς οφείλεται στο ότι:
-διατηρούμε μεγάλο στρατό σε σχέση με το μέγεθος μας. Αναγκαστικά.
-δεν δίνουμε τα λεφτά που αναλογούν σε αυτού του μεγέθους στρατό. Χρεοκοπήσαμε πόλύ πρόσφατα.

Georgios

@guest_185357 Οι τορπίλες προχωρούν, τα F-35 είναι στο “αναμείνατε στο ακουστικό σας”. Δεν έχει καμία σχέση που τριανταρίζουν τα Block 52Adv. Σημασία έχει η δομική τους κατάσταση. Εάν σε κάποιο κριθεί ότι δεν αξίζει απλά δεν θα γίνει η αναβάθμιση. Οι FTI δεν πρέπει και θα ξεπεράσουν τα δύο δις, με εγγυημένη χρηματοδότηση από Γαλλία ενώ τα F-35 έρχονται και με ενάμισι δις, με εγγυημένη χρηματοδότηση από ΗΠΑ, τώρα που ο Τραμπ ψάχνει διακαώς πελάτες για το συγκεκριμένο μαχητικό και ποιος καλύτερος από την Ελλάδα θα μου πείτε. Μετά θα μπορέσει ήσυχος να τα δώσει και στην Τουρκία.

TwoHourstoDoom

Οι τορπιλες ειναι σε φαση ερευνας αγορας.
Δεν ξερει κανεις ποσες, ποιες, σε ποια τιμη.
Με σιγουρια θα μιλησουμε για οποιοδηποτε προγραμμα οταν γινει παραγγελια και εξασφαλιστουν κονδυλια.
Να κανω και μια σημειωση για τη FOS Mirage, ειναι το μονο που προχωρησε. Υπογραφηκε η συμβαση, αλλα απο δω και περα θα πρεπει να γινουν παραγγελιες στους 3 (νομιζω) κατασκευαστες, και μετα να κατασκευαστουν τα ανταλλακτικα. Εχει μελλον.
Για τις FTI δεν εχει ανακοινωθει κοστος ουτε προγραμμα χρηματοδοτησης.
Κανουμε υποθεσεις.
Τα F35. Αν το βλεπεις λογικο να τα πουλανε σε ολο τον κοσμο Χ και σε μας Χ/2 οκ.

No IRST No Party

Δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά αν δεν μειωθεί η φορολογία δραστικά η οικονομία δεν πρόκειται να αναπτυχθεί (θα απαιτηθούν χρόνια) κατά υγιεί τρόπο και αργά η γρήγορα θα (ξανά) τινάξει τα πέταλα. Οπότε αν έχουμε υποσχεθεί ότι θα πάρουμε Αμερικάνικα οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να μας ξανά σώσουν που να τους παρακαλάμε γονατιστοί… Και δευτερευόντως είναι δύσκολο να μειωθεί η φορολογία όταν ο προϋπολογισμός είναι συνεχώς στο όριο.

Georgios

@guest_185359 ποιος μίλησε για φορολογία και δε πα να χτυπιούνται οι Ευρωπαίοι και η ΕΕ συθέμελα, έχουμε το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να μας ξανασώσουν. Λες και οι Ευρώπη μας έσωσε, ας μην ήταν το ΔΝΤ να τσοντάρει…

recce

‘Georgios’ Τα χρήματα τα έβαλαν (σχεδόν) όλα οι ευρωπαίοι (EFSF, ESM). Η κυβέρνηση ομπάμα, και ακολούθως και οι γάλλοι, όμως ήταν αυτοί που έπεισαν τους ευρωπαίους να το κάνουν.

Spyros

Κάνε ενα κόπο και σύγκρινε τόκους δανεισμού μεταξύ ΔΝΤ & ΕΕ, για να δεις πόσο λάθος κάνεις.

evaggelos

ωραια αντε μετα μερικη αναβαθμιση των 30αριων,τα φ35 λογικα θα αντικαταστησουν τα φαντωμ το θεμα ειναι τα μιραζ θα αντικατασταθουν με καποιο αλλο η θα γινουν φ35? (κυριως για τα παλαια μιας και τα 5αρια μια 12ετια την εχουν ακομα).

Georgios

evaggelos evaggelos θα γίνουν F-35.

evaggelos

καλο θα ηταν αλλα σε περιπτωση που δεν παρουμε σκαλπ κατι μου λεει πως θα παμε σε μοιρα ραφαλ.

kouk21

Ποιο σωστη κινηση απο το να εκμεταλλευτουμε και την τελευταια βιδα απο τα F-16C/D Block 52+Adv δεν εχει γινει στην Ελλαδα τα τελευταια 20χρονια.Οι ανθρωποι της πολεμικης αεροποριας σεβονται τον εαυτο τους και λεφτα που εχει δωσει ο ελληνικος λαος ολα αυτα τα χρονια.Αντιλαμβανονται πως ολα αυτα τα υλικα ειναι περουσια του ελληνικου δημοσιου και πρεπει να τα αξιοποιησουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο και οχι να πανε στην ευκολη και δαπανηρη της αγορας καινουργιων F-16V. To ειπα και το ξαναλεω,το προσωπικο της ΠΑ ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη στις ελληνικες ενοπλες δυναμεις.Ειναι οι μονοι που εχουν σαφη εικονα για τις πραγματικες αναγκες του οπλου τους ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ,και αυτο το εχουν πετυχει με το διατηρουν σταθερη επαφη με την πραγματικοτητα και την εξελιξη του αεροπορικου οπλου απο εποχη σε εποχη. Υ.Γ. Ιδανικο αεροπορικο συμπληρωμα του F-35 ειναι κατα την ταπεινη μου αποψη το F-15 και οχι το F-16.Ειναι αλλο πραγμα να μεταφερει δεδομενα το F-35 σε ενα αεροσκαφος σαν το F-15 με την εμβελεια,το ρανταρ και το οπλικο φορτιο που μπορει να μεταφερει και αλλο σε ενα F-16 ακομη και αν ειναι στο επιπεδο V.Αλλα οι αμαρτιες και τα λαθη του παρελθοντος(ΚΥΣΕΑ 1999)δυστηχως εδω πληρωνονται….

Δnμnτpns

Στην αμερικανική ρελάνς με την επικείμενη αναβάθμιση των Block 50 σε F-16V η Γαλλία θα παραμείνει απαθής;
Δεν θα κάνει καμία κίνηση; (ναι στα 37 ή 38 Mirage 2000-5F ή στα 68 Mirage 2000D αναφέρομαι . . . ! ! ! )

Yannis

Τα Μ2000-5 ειναι 25, οχι 37.

Thras

Αναφέρεται στα γαλλικά, όχι στα ελληνικά που είναι πλέον 24.

Georgios

@Δημητρης η Γαλλία πάντα Rafale ενδιαφέρεται και ενδιαφερόταν να πουλήσει.

Δnμnτpns

NO Mirage 2000-5F – NO RAFALE 😉

NickKoliopoulos

Το σενάριο να εκσυγχρονιστούν τα block50 σε επίπεδο f-16v και με ότι υλικά αφαιρεθούν από τα υπόλοιπα f16 να εκσυγχρονιστούν και τα block 30 σε επίπεδο block 50+ ( με προσθήκη όμως και link16) πόσο το θεωρείτε οικονομικά εφικτό?

Aias

Στην ουσία είναι η πιο λογική λύση.
Η ΠΑ αλλά και η ΕΑΒ έχουν και θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη εξοικείωση με τα βαιπερ, οπότε η συνέχεια της “ενασχόλησης” θα αποτελεί την πιο βατή και κερδοφόρα διαδρομή.
Σε μία πιθανή ενορχήστρωση των εξελίξεων, εναλλακτική είναι η αμέσως μετά κίνηση της αναβάθμισης των adv, τα υλικά και της θέσης τους στην ΕΑΒ να πάρουν τα μπλοκ30.
Να γίνουν δηλαδή adv.
Έπειτα να συνεχίσει το πρόγραμμα…
Τα μπλοκ 50, για πολλοστή φορά, δεν έχει νόημα να γίνουν κάτι άλλο εκτός από viper αεσα.
Τα σχέδια που προέβλεπαν μεταμόσχευση υλικών είναι δεκαετίας και βάλε και έχουν προσπεραστει από την πάροδο του χρόνου και τις εξελίξεις.
Επίσης το ελάχιστο της σύνθεσης της ΠΑ αφορά το πέντε (5) βάσεις και δέκα (10) μοίρες. Έτσι είχε διαρρεύσει προ λίγων ετών σε ανοιχτές πηγές στα χρόνια της κρίσης.
Αν οι μοίρες ανέβουν στα 24 μαχητικά, ο αριθμός είναι ικανός.

George

Το πιο φτηνό σενάριο που επιτρέπει και κάποιες οροφές είναι τα 30άρια να πάρουν τα απάρτια από τα πρώτα 32 που γίνονται V και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα 38 50άρια με προβλέψεις για V.
Ουσιαστικά έχεις έτσι 70 μαχητικά εφάμιλλα των F-16 της TAF και αφήνεις τα Viper να κάνουν τη διαφορά
Στα τέλη της δεκαετίας εξετάζεις οικονομικοτεχνικά αν συμφέρει πρόγραμμα upgrade 50ριων που θα είναι πια Plus, σε Viper

sotbak

καλό σενάριο

John Zoumpoulidis

kai 50 rafal sto melon ola tha ta exi o baxtses

adpanos

Ωραία, μακάρι να γίνει.
Επίσης καλό είναι να δούμε και μια εξολοκλήρου αναβάθμιση των Mirage, ενώ θα χρειαστεί και ένας αριθμός Rafale F4 για να αντικαταστήσει τα Φάντομ ….
Χρειαζόμαστε και δικινητήριο αεροσκάφος …. για κρούση και για το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Georgios

@guest_185397 το μόνο που πρόκειται να γίνει στα Mirage είναι παλιοσίδερα.

andreasmp412c

Aν ειναι να γινουν τα 50αρια viper κ να αγοραστουν τα οπλα που χρειαζονται ας πωληθουν τα 30αρια. Η ομοιοτυπια στην οικονομικη μας κατασταση θα ναι σωτηρια περα απ την ποιοτικη αναβαθμιση. Μια ερωτηση. Ποσο δυσκολη ειναι η πιστοποιηση των σκαλπ στα viper?

Georgios

andreasmp412c andreasmp412c αδιανόητη, θα σου πουλήσουν το δικό τους αντίστοιχο τους JSOW.

andreasmp412c

Δε τους βλεπω να ψηνονται να το πουλησουν ιδιαιτερα

Pillars

Το JSOW δεν είναι low observable όπως το SCALP! Το αντίστοιχο low observable όπλο είναι το JASSM!

pipis

Μία πιθανή δεύτερη μοίρα F35 , ή ίσως και η πρώτη, θα έπρεπε να είναι τύπου Β δηλαδή κάθετης απογείωσης ώστε να μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε οποιοδήποτε από τα ελληνικά νησιά

Yannis

Γιατι; Για τα ανεφοδιαστουν στα νησια μετα την αποστολη; Δεν ειναι τοσο μεγαλες οι αποστασεις στο αιγαιο, το απλο ισως μπορει να τα καταφερει. Οσο για την Κυπρο, χρειαζεται ανεφοδιασμος στον αερα.

chriss8

Το F-35 πάει και έρχεται Κύπρο, σαν κύριος…. Δεν έχει ανάγκη. Μέχρι βαγδάτη έχει combat radius.

George

Θα είναι η μοίρα του ΠΝ πάνω στο Giuseppe Garibaldi που θα έχουμε πάρει από τους Ιταλούς, θα το έχουμε ονομάσει Ελλη και θα το στέλνουμε για τιμητική συνοδεία στο Anadolu μόλις βγαίνει Μεσόγειο 😉
Χρειάζεται επίσης για συνοδεία των 3 LPD San Giorgio που επίσης θα έχουμε πάρει μόλις τα βγάλουν εκτός οι Ιταλοί!

pipis

Τα πολύ παλιά f16 καλύτερα να τα αναβαθμίσουμε με τα ανταλλακτικά που θα προκύψουν από τα viper και να τα προσφέρουμε προς πώληση σε καμία ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.
Αν συμφέρει να κάνουμε και την αναβάθμιση τους σε viper για να πετύχουμε καλύτερη τιμή πώλησης και να δώσουμε δουλειά στην ΕΑΒ, ας γίνει και αυτό.
Καθώς είναι όμως πολύ παλι, καλύτερα εμείς να τα ξεφορτωθούμε εγκαίρως και να εξοικονομήσουμε κάποιο ποσό που με τη σειρά του θα μπει στον κουμπαρά για τις τόσες ανάγκες που έχουμε.

DP80

Θα ήταν καλό να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και να υπάρχει συλλογική αναβάθμιση των F-16. Έτσι βοηθάει και την εφοδιαστική αλυσίδα της ΠΑ. Όμως στο F-21 υπάρχει πρόβλεψη για ανεφοδιασμό εν πτήση με body – body. Αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να το κοιτάξει η ΠΑ, για να μην είναι μακριά η Κύπρος.

Scalp_eg

To τέλειο σενάριο γίνετε σιγά σιγά πραγματικότητα.
Τα Block52+/52+adv είναι 84 και υπάρχει και ένα 50άρι
που έχει αναβαθμιστεί με απάρτια κατεστραμένου 52+ και επιχειρεί μαζί τους.
Αρα λογικό να μην γίνει αυτο σε πρώτη φάση viper, γιατί χρειάζετε σαν πρότυπο
και για την αναβάθμιση των υπόλοιπων 50αριων, αλλά και γιατί είναι τεχνικά χρονοβόρο και κοστοβόρο σε
πρώτη φάση να συντηρείτε 1 viper με διαφορετικο κινητηρα απο τα αλλά, μόνο του.
Αρα τα viper (εκτος απροόπτου) θα είναι 84 σε πρώτη φάση και 38+1=39
σε δεύτερη, άρα 123.
84 με κινητήρες F100-PW και 39 με F110-GE.
Αν μπορέσουμε σαν αντισταθμιστικά με την υπογραφή για τις Belharra τους επόμενους μήνες να πάρουμε και τα 18 mirage 2000-5F που οι γάλλοι πούλαγαν πρίν 3 χρόνια στη κολομβία για 350 εκ/ρια ευρώ, (χωρίς μετρητά στο συνολικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα των Belharra)
τότε μπορούμε να πουλήσουμε (η να επιστρέψουμε στη Locheed που έχει γραφτεί ότι τα επαναγοράζει) και τα Block30 και με τα χρήματα (300-400 εκ/ρια) να χρηματοδοτήσουμε την αναβάθμιση των 50αριων σε viper.
Τα 18 mirage 2000-5F έχουν σχεδόν ισάξιες δυνατότητες με τα δικά μας 2000-5 σε εναέρια υπεροχή και το αριθμητικό έλλειμα (πουλάμε 32, παίρνουμε 18) ουσιαστικά είναι πλεονέκτημα γιατί τα μπλόκ 30 έχουν πρακτικά ανύπαρκτες Α/Α δυνατότητες.
Με 123 viper+ 24 mirage 2000-5 + 18 mirage 2000-5F
έχουμε 165 αεροσκάφη όλα χαοτικά ανώτερα απο τα τουρκικά CCIP
Τα 20 απλά mirage με έναν καινούργιο υπολογιστη ελευθερης αρχιτεκτονικης και άλλες με ελαχιστό κόστος παρεμβάσεις (οθόνες κτλ) μπορούν να πιστοποιήσουν και Scalp eg εκτός
απο Exocet. άρα και αυτά θα μας είναι πολύτιμα.
Τα phantom μας τώρα που είναι ελαφρώς καλύτερα απο τα αντίστοιχα τούρκικα, φυσικά και δεν θα αποσυρθούν αν δεν τα αποσύρουν πρώτοι οι τούρκοι. (Μια 10ετία + σίγουρα).

ikaros

Το 045 ήταν το ελληνικό πρωτότυπο (αεροσκάφος δοκιμών) για τα προγράμματα Peace Xenia II-III-IV. Δεν αναβαθμίστηκε όπως λες από απάρτια κατεστραμένου 52+, αφού φέρει τα ηλεκτρονικά των F-16 Block 52M γι αυτό και επιχειρεί από τον Άραξο. Εκ κατασκευής του παρέμεινε ΗΠΑ και τελικά προσγειώθηκε για 1η φορά Ελλάδα με αυτή την διαμόρφωση τον Απρίλιο του 2013. Με βάση αυτό προχώρησε και ο σχεδιασμός τα υπόλοιπα F-16 Block 50 που είναι 37 να αναβαθμιστούν σε F-16 Block 50+ Adv.

Costas

Αν ισχύει αυτό το σενάριο επιδεικνύεται για ακόμη μια φορά η παντελής έλλειψη μακροπρόθεσμου προγραμματισμού.
Αφού τα block 50 μπορούν να αναβαθμιστούν και αφού σκεφτόμαστε την αναβάθμιση τους σε block 70, έπρεπε να είναι μεταξύ των 84 μαχητικών που θα είχαν αναβαθμιστεί.
Το να αναβαθμίσουμε τα block 50 adv σε block 70 και με τα εξαρτήματα τους να αναβαθμίσουμε τα block 50 σε block 50 adv και στη συνέχεια να γίνουν και αυτά block 70 είναι «τρικυμία εν κρανίω».

Digenis

Τρικυμία εν τσεπη είναι … Τουλάχιστον κάποιος προσπαθεί να βρει λύσεις αν σκεφτείς ότι πριν χρόνο δεν κινούνταν τίποτα .

Costas

Μακάρι να αναβαθμιστούν όλα. Αλλά γιατί να ξεκινάμε ανάποδα δεν κατανοώ

Southpaw

Απο την αρχη η lor (αν το λεω καλα), ηταν για 2,5 δις και 124 αεροπλανα. Αλλο αν τοτε επιλέχθηκε η λυση τα 50αρια να μεινουν εκτός εκσυγχρονισμου για οικονομικους ή και επικοινωνιακους λογους.

Costas

Μα αυτό λέω. Τα block 50 έπρεπε να είναι μέσα. Ας έμεναν εκτός κάποια adv αφού εν τέλει θα αναβαθμιστούν τα block 50. Τώρα κάνουμε διπλή δουλειά χωρίς λόγο.

chriss8

Δεν βγαίνανε τα κουκιά. Δεν μπορείς να ξοδέψεις πλέον ούτε ένα ευρώ παραπάνω από ότι σου αφήνουν τα μνημ…. ο εν Ελλάδι γραμμένος προϋπολογισμός. Αφού περισσέψαν λεφτά μπορούν να προϋπολογίσουν και τα υπόλοιπα λεφτά.

NikolakiEfentis

Αν γίνει πραγματικότητα, θα είναι η πρώτη επιχειρησιακά βέλτιστη απόφαση της υφιστάμενης κυβέρνησης στα εξοπλιστικά (θα έπρεπε να είχε παρθεί εξαρχής με την υπογραφή της αναβάθμισης των 84 σε F-16V), έστω κι αν θα γίνει σε 2 στάδια. Τα οφέλη για την ΠΑ είναι πολλαπλά και δεν απαξιώνονται τα πιο αξιόπιστα α/φη που έχουμε.
Οι επιφυλάξεις μου είναι (i) στο πώς θα εξασφαλιστεί ένα λογικό χρονοδιάγραμμα εργασιών και παράδοσης των α/φών αφού ακόμη και για τα 84 αρχικά φαίνεται να υπάρχει θέμα με την «έγκαιρη» παράδοσης τους, ελέω ΔΕΚΟ ΕΑΒ(…) και (ii) τί γίνεται με νέα όπλα, ατρακτίδια σκόπευσης και αναγνώρισης συν FOS. Έχουμε πληροφορίες επ’ αυτών;

eforius

Αν και όντως ΕΑΒ = ΔΕΚΟ σκεψου και η ΠΑ ποσα αεροσκάφη θέλει να έχει εκτός ταυτόχρονα

NikolakiEfentis

Δεν ξέρω πόσα, υποθέτω όμως πως δεν θα ήθελε να αρχίσει να παραλμβάνει τα αναβαθμισμένα Block50V (στην πτώτη φάση της αναβάθμισης όπως λέει το άρθρο) μετά το 2027.

Neilos

Αντιγράφω από το κείμενο: «Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι Βέλγιο, ………αντίθετα έχει δίπλα της τον μεγαλύτερο ταραχοποιό της περιοχής.»
Προσοχή, προσοχή αγαπητή Πτήση! Το να αποδίδουμε συστηματικά τον όρο-χάδι του «ταραχοποιού» για την Τουρκία που αρχίζει και γίνεται της μοδός τώρα τελευταία στα ΜΜΕ είναι ιδεοληπτικά αυτοκτονικός και ανιστόρητα αποπροσανατολιστικός.
Η Τουρκία ήταν, είναι και θα είναι ένα γενοκτονικό, ακραία ρατσιστικό κράτος-έθνος που εξαΰλωσε σε λιγότερο απο 60 χρόνια τον Ελληνισμό από Ιωνία, Πόντο, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο,
Αν. Θράκη, Κατεχόμενη Κύπρο για να μην βάλουμε στην εξίσωση και Αρμένιους, Ασσύριους και λοιπούς γενοκτονημένους.
Αν αυτόν τον προαιώνιο, υπαρξιακό εχθρό για τον Ελληνισμό και τα τελευταία του οχυρά τα κράτη Ελλάδας και Κύπρου εσεις τον προσδιορίζεται απλά ως «ταραχοποιό» τότε να σφιχταγκαλιαστούμε και να τα βρούμε….
Τώρα για τα Block 50 είναι λύση ανάγκης αλλά δείχνει οτι στο επιτελείο της ΠΑ δεν έχουμε απωλέσει την λογική τους και εγκαταλείπονται ιδέες να πωληθούν κοψοχρονιά πολύτιμες μονάδες του στόλου άνευ αντικατάστασης. Το θέμα δεν είναι μόνο ποιοτικό αλλά και ποσοτικό. Πολεμική αεροπορία με κάτω απο 200 αεροσκάφη δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε ένα τεράστιο μέτωπο αντιπαράθεσης στην Θράκη, το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο και εσχάτως και την Κρήτη όπου μεταφέρεται το θερμό πεδίο. Ακόμα και η απόσυρση των Corsair λόγω «κρίσης» ήταν απολύτως άστοχη ενέργεια που έστειλε λάθος μηνύματα….

Southpaw

Πολυ καλη κίνηση να εκσυγχρονιστουν τα blk50. Και με την εισαγωγη των f35 η πα θα ισχυροποιηθει ακομα περισσότερο. Μένει το θεμα των μιραζ που αν μεινουν μονο τα 24, απαξιωνεται ο τυπος. Γνωμη μου, θα επρεπε να ζητήσουμε τα – 5f σαν αντισταθμιστικα των μπελαρα. 2 δις θα δωσουμε, το λιγότερο, πρέπει να πιεσουμε τους γαλλους να τα παραχωρησουν. Αν αγοραζαμε και τα περισσευουμενα απαρτια απο τον εκσυγχρονισμω των εμιρατων, θα μπορουσαμε να εχουμε εναν ομοιογενη στολο 80 περιπου μιραζ που με μια αναβαθμισουλα, link16 και ισως κασκα και τα οπλα που φερουν, σκαλπ και μικα, θα ηταν αξιομαχα για 15-20 χρονια ακομα, ειδικα σε συνδιασμο με τα f35. Μια αεροπορια περι το 2030 με 6 μοίρες viper, 4 2000-5 και2 f35 (γιατι αποκλειεται να μεινουμε μονο στη μια) σε συνδιασμο φυσικα με τα ανάλογα οπλα, θα ηταν πραγματικα πανισχυρη στη γειτονια μας και οχι μονο.

SAAB

Από την στιγμή που διαθέτουμε χρήματα για αγορά αεροσκαφών πρέπει να πάμε στο Gripen με σταδιακή απόσυρση των υπολοίπων.
Πλεονεκτήματα:
1. Λειτουργικά έξοδα στο 1/4 των εξ ΗΠΑ και ευρώπης αεροσκαφών.
2. Φέρει:
EHUD FPR (AACMI Pod) – SNIPER (Targeting Pod) – MALD (Air Launched Decoy) – LITENING GIV/GIII (Targeting Pod) – DJRP (Reconnaissance Pod) – RECCELITE (Reconnaissance Pod) – MRPS (Reconnaissance Pod) – FUEL DROP TANK – AESA Radar κλπ
Και από πυρομαχικά:
Air to air IR Missile:
IRIS T – A DARTER – AIM 9X SIDEWINDER – PYTHON 4/5.
Air to air BVR Missile:
METEOR – AIM 120 AMRAAM – DERBY.
Air to Surface Missile:
SPEAR – BRIMSTONE – AGM MAVERICK.
Smart Bomb:
GBU-39 SDB I – GBU 49 – SPICE 1000 – GBU 53 B SDB II – PAVEWAY III GBU 22/ 24 – PAVEWAY II GBU 10/ 12/ 16 – JDAM.
General Purpose Bomb:
MK 80 SERIES.
Multipurpose Missile
RBS15F ER.
Stand Off Weapon
AGM 154 JSOW – AGM 158 JASSM – TAURUS KEPD 350.
3. Συν το διπλωματικό πλεονέκτημα του να αγοράζεις μόνο πυραύλους, όταν πιέζεσαι από τους εκάστοτε Τραμπ, γλιτώνοντας έτσι από αγορές άνω του 1δις όταν είναι αχρείαστες.
4. Στο 1/4 του F-16 το συνολικό κόστος λειτουργίας του. Μετατρέπουμε σε οικονομική φθορά της Τουρκίας τις παραβιάσεις εναέριου χώρου και δημιουργούμε απόθεμα χρημάτος για οπουδίποτε κρίνεται αναγκαίο.

sotbak

για πολλοστή φορά αγαπητέ μου σας εξηγώ ότι η χώρα είναι υπό γεωπολιτική εξάρτηση (60% ΗΠΑ + 40% Γαλλία) και ΔΕΝ πρόκειται να προμηθευθεί Α/Φ από τη Σουηδία….

Evanos

Και για να μην ξαναβρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να τρέχουμε 15 χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος f 35 ετεροχρονισμένα και με πολυ λιγότερα προνόμια από τους προηγούμενους να παρακαλάμε να μας βάλουν και ως συμπαραγωγούς στο προγραμμα για να πάρουμε μια μοίρα…
Ας συχγρονισουμε το βήμα μας με την έναρξη ανάπτυξης κάποιου μαχητικού 6 ής γενεάς
-κατα προτίμηση Ευρωπαϊκού εφόσον ανοίξουμε στην Ευρώπη- τα οποία στα μεσα της δεκαετίας των 30 θα μπορουσαν να αντικαταστήσουν τα Mirage 2000-5..
Επιτέλους ας αρχίσουμε και μια φορά να μαγειρεύουμε το φαΐ που θελουμε πριν πεινάσουμε στηρίζοντας και την δουλειά στο μαγαζί μας με τεχνογνωσία αλλά και όγκο εργασίας..

TCH

Μακάρι να μπορούσαμε να πουλήσουμε και τα ροδάκινα μας..
Μεχρι στιγμής μένουν απούλητα λογω των φόρων που μας εχει χώσει ο Ντόναλντ.
Ονειρευτείτε εσεις f35 και μετα να δουμε πως θα τα πληρώσουμε..
Και δεν κανω πλακα…
.

epampapas

Aν οι απέναντι δεν πάρουν τίποτα καινούργιο θα πρέπει να κρατήσουμε όσο πιο πολύ αυτά που ήδη έχουμε και να τα εκσυγχρονίζουμε διαρκώς.
Η εποχή των αγορών έχει παρέλθει. Πολλές αεροπορίες με στενούς προυπολογισμούς κρατάνε με διαρκείς εκσυγχρονισμούς, F-5,Kfir, A-4, M-1 και εμείς κοιτάμε πως να αποσύρουμε ή να πουλήσουμε ότι έχουμε όσο πιο γρήγορα για να πάρουμε καινούργια που δεν έχουμε χρήματα όμως.
Εκσυγχρονισμός σε όλα λοιπόν από Β30 και Μ-2000, τα πάντα, μέχρι να σπάσουμε και το ρεκόρ των Β-52.
Και το F-35,το καθιερωμένο δωράκι-γλύψιμο που κάνει κάθε πρωθυπουργός σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, που ανακοινώνει και μια προμήθεια, να το αφήσουμε σαν ενδεχόμενο μόνο αν οι απέναντι αγοράσουν κάτι ανώτερο, π.χ. Su-35.

MPAMPIS

110 Αεροπλάνα τρίτης (3,75) γενιάς (84+24) φτάνουν…….
Χρειαζόμαστε δικινητήριο και πέμπτης γενιάς……..
…..και ισως να μπούμε σε κάποιο προγράμμα tempest ,fcas……..

adpanos

Το σίγουρο είναι πως η ΠΑ χρειάζεται δικινητήριο περισσότερο από το F35.
Αλλά άντε να βρεις άκρη.

FTS

Αν υποθέσουμε ότι 1 F-35Α σε όρους μαχητικής ικανότητας αξίζει όσο 2 F16V (δηλαδή αν στατιστικά αυτή είναι η αναλογία πάνω-κάτω) τότε όντως αξίζει η αγορά του F35 αντί καινούργιων F16V και ας κατέβουν οι οροφές
Το πρόβλημα είναι πως 1 F35A με τα όπλα του μπορεί να φτάσει τα 0,2 δις κομμάτι που σημάινει ότι για 24 χρειάζονται σχεδόν 4,5 δις
Δύσκολα θα βρεθούν αυτά τα χρήματα αλλά τα προτιμώ από υποβρύχια και φρεγάτες AAW

adpanos

Σε ποιο σενάριο χρήσης ένα F35 αξίζει όσο 2 X F16 ?
Το αεροσκάφος είναι προς το παρόν στρατηγικού χαρακτήρα για κρούση.
Δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω σε πολλούς άλλους τομείς από ένα F16, προσφέρει λιγότερα.

chriss8

Δεν το σηκώνεις για αναχαίτιση. Το στέλνεις για άνετη και ασφαλή κατάρριψη.
Πιλότος: « έλα Κούλα, σηκώνομαι ρίχνω 4 Τούρκους και γυρνάω. …Ναι, θα πάμε για καφέ, θα σου κάνω αναπ. να κατέβεις»

MPAMPIS

Ενα f-35 με ΑΙΜ 120D Ή Μετεορ μπορει να ρίξει
4 f-16v……..σίγουρα καλύτερα απο φρεγάτα AAW αφού κανει την ιδια δουλειά……το υποβρύχιο ομως ειναι μια άλλη ιστορία…..

adpanos

Με τι διαθεσιμότητες θα τα βάλει με 4 X F16 ?
Από την γραμμή συντήρησης θα τους ρίχνει ?
Από ποιες γωνίες και σε ποιες αποστάσεις είναι αθέατο το F35 από το F16 ?
Τι ισχύ έχει το radar των F35 σε σχέση με τα ναυτικά radar και τα επίγεια για να πει κανείς πως ρίχνει καλύτερα τα F16 ? Τι φόρτο φέρνει το F35 σε σχέση με μια φραγάτα Α/Α ?
Πολύ Marketing έχει πέσει …..

MPAMPIS

1. Προφανώς αρκεί μεχρι και το 1/4 της διαθεσιμότητας των f16….
Με λίγα αεροπλάνα θα εχουμε υψηλές διαθεσιμότητες……
2.απο όλες της γωνιές ειναι αθέατο στο f16 εντός της εμβέλειας των όπλων του….
Γιαυτο και σημειώνει καταρρίψεις σε άσκησεις
> 10:1, το πρόβλημα ειναι ο μικρός αριθμός πυραύλων.
3.εχει απο τα καλύτερα ραντάρ σε μαχητικό άλλο πράγμα αεροπλάνο άλλο πλοίο……το f35 δεν θα φάει τορπίλη ούτε θα του επιτεθούν με 10 som ταυτοχρονα απο 200km μακριά…..ούτε BORA θα πέσει επάνω του……
4. Όσο για τον φόρτο πυραύλων 10 f-35 φέρουν 40 πυραυλους ενώ 2 μπελαρα 48 μετα παπαλα ενώ τα f35 θα επιστρέψουν παλι με τον ίδιο φόρτο σε 1/2 ώρα…….
Το πρόβλημα δεν ειναι τα γαλλικά πλοία αλλα η τιμή τους…….οι μπελαρα δεν μπορούν να σταθούν χωρίς αεροπορία ακόμα και αν έχουν κάποιον εξοπλισμό ΑAW…..αρα πρώτα εξασφαλίζεις την αεροπορία!
Γενικά ειναι πολυ απίθανο να υπάρξει ναυμαχία μεγάλον μονάδων…..αλήθεια ποτε εγινε τελευταία φορά ναυμαχία με πλοία μεγέθους μεγαλύτερου απο πυραυλάκατο;

Lefteris

Για το ASPIS II ισχύει ότι είχατε γράψει, ότι μετά τις πρώτες δοκιμές των FTA στις ΗΠΑ θα διαπιστωθεί το εύρος της υποβάθμισης του και θα βρεθούν τρόποι επίλυσης ;
Μήπως τώρα που αποφασίζεται η αύξηση του αριθμού των αναβαθμισμένων, είναι ευκαιρία να προμηθευτούμε νέο σύστημα αυτοπροστασίας/ΗΠ ;

GK_

Μια πολυ ενδιαφερουσα ειδηση!
Βεβαια ορισμενα ερωτηματικα για καποιες πτυχες του συγκεκρημενου Ελληνικου προγραμματος παραμενουν. Για παραδειγμα, δεν μπορω να μην παρατηρησω οτι η πολυ προσφατη αποφαση της USAF για την αποκτηση 375 ρανταρ APG-83 βαζει σε τελειως διαφορετικη (χρηματοοικονομικη) βαση και το ελληνικο προγραμμα. Ισως τελικα στα αμερικανικα APG-83 προστεθουν και ορισμενα επιπλεον «ελληνικα», που θα αγοραστουν σε σημαντικα φτηνοτερη τιμη -ελεω FMF- απο εκεινα που αγοραστηκαν με την προπερσυνη πλεον συμβαση του Μαϊου του 2018;
Δεν μπορω να μην παρατηρησω οτι εαν απο την αρχη ειχε μελετηθει η λυση της δημιουργιας μιας κοινης «βασης» σε οτι αφορα τον ηλεκτρονικο εξοπλισμο των αεροσκαφων που αφορα ολον τον στολο των ελληνικων F-16 ή περιπου, αυτός κατα κοινη ομολογια θα μπορουσε να αποτελειται απο κοινα υποσυστηματα οπως για παραδειγμα:
– glass cokpit (ερωτηση: που ειναι η Miltech με τις οθονες της;),
– Η/Υ αποστολης (Σημ. ναι μεν ο ιδιος με εκεινον του F35A, αλλα για ποιον μιλαμε; για τον «νυν» ή για αυτον που θα παρει την θεση του σε 3 περιπου χρονια;)
– INS,
– HUD,
– το 25 και πλεον ετων λινκ 16 (αλλη ερωτηση: που ειναι η IDE;), (Αλλη Σημ. οι αμερικανοι πανε για το νεοτερο λινκ, μαλλον το «22» που καθως φαινεται, θα εχει και δυνατοτητες streaming εικονας απο UCAV/UAV! Αλλη ερωτηση: Η ΠΑ ειναι ηδη μαρτυρας αυτης της αλλαγης στην τεχνολογια (εστω και χωρις streaming), θα αποκτησει το «παλιο» συστημα και θα μεινει καθηλωμενη στην τεχνολογια των modem του JTDS/Link-16 της δεκαετιας του ΄80 και ’90;)
– σκοπευτικο επι κασκας, JHMQ.
Μια τετοια αποφαση, επι της αρχης, θα ευνουσε και τις μετεπειτα αποφασεις για την σταδιακη αγορα των ρανταρ APG-83, ειτε εκμεταλευομενοι την παλαιοτερη συμβαση της ANG στην οποια θα προστιθενταν και καποια «ελληνικα», ειτε καποιας αλλης χωρας (πχ. Ταϊβάν) ειτε στην πολυ ποιο προσφατη της USAF.
Επι τη ευκαιρια θα ηθελα να τονισω και παλι οτι ο νυν Υ/Η των F-16V/F-35A σε περιπου 3 με 4 χρονια απο σημερα ηδη προγραμματιζεται να αντικατασταθει στα F-35 απο εναν νεοτερο, νομιζω απο την εταιρια Harris! Θεωρω πολυ λογικο οτι τα F35 θα τον αποχτησουν ολα, μα ολα, ακομη και αυτα που πετουν ηδη σημερα.
Τι γινεται τοτε με το λογισμικο και τα προβληματα που θα προκυψουν σχετικα με την πιστοποιηση των μελλοντικων νεων οπλων και υποσυστηματων; Ισως ειναι καιρος να δημιουργηθει μεσα στην ΠΑ μια υποδομη για την αναπτυξη λογισμικου, λογου χαρι στο ΚΕΤΑ, για αποφυγη μελλοντικων ασχημων εκπληξεων και σημαντικη αιμοραγια χρηματος που σε καθε περιπτωση δεν περισευει.

adpanos

Δεν μπορεί να μην έχει παρατηρηθεί από κάποιον….
Σε μια Ελληνική οικονομία με ΜΟΛΙΣ 500 μύρια το χρόνο για την Άμυνα της χώρα η Lockheed Martin έχει εξασφαλίσει συμβόλαια :
– 500 μύρια για τα P3
– 1000+ μύρια για τα F16
– Πάμε και σε εξτρά αναβάθμιση των F16 Block 50 με άγνωστο τίμημα ( 300-400 μύρια)
– 400 μύρια για τα Ελικόπτερα NH – 90.
– 4000 μύρια για τα F35 με άνοιγμα της αγοράς για περισσότερα.
– Και παίζει να μπουν και σε φρεγάτες (2000 μύρια)…. αν και είναι εντελώς άμπαλοι εκεί.
==================================================================
Από την άλλη με μεγάλη βία υπογράψαμε :
– μια FOS για τους S300 το 2016
– μια FOS για τα Mirage (260 μύρια) 2019
– μια αναβάθμιση για λίγες τορπίλες 2020
και όλα τα άλλα περιμένουν ………..
Μήπως λέω, μήπως … το 2030 αναμένεται να έχουμε νέο Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου ?
Καλά δεν υπάρχει άλλη εταιρία στον αμυντικό χώρο?
Δεν υπάρχουν άλλες ανάγκες πέρα των υλικών που η LM προμηθεύει ?

Spyros

Το βασικό μας μαχητικό είναι αυτής της εταιρίας, άρα ό,τι και να γίνει αν πρόκειται να τα διατηρήσουμε σε κάποιο λογικό επίπεδο δυνατοτήτων/χρήσης, θα δώσουμε κάτι σε αυτόν τον κατασκευαστή. Διαφορετικά θα ψάχνουμε για πατέντες με τρίτους. Το δοκίμασαν κάποιοι με την ΒΑΕ, και δεν πήγε και τόσο καλά…
Για τα υπόλοιπα μαζί σας.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιος προστατεύει την ποντοπόρο ναυτιλία; Πόσο έτοιμοι είμαστε για τις μελλοντικές προκλήσεις;

Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΣτις 13 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στη Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποίο επισκιάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο από την επικαιρότητα του κορωνοϊού,...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μόλις παραδόθηκε το πρώτο Α320neo της SkyExpress, στις 13:00 θα...

2
 Πριν από λίγη ώρα, έγινε η παράδοση του πρώτου Α320neo της SkyExpress στην Τουλούζη! Η ελληνική εταιρεία, γίνεται έτσι ένας από τους χρήστες του...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά 1.99 $

Related News

Νέος μη-επανδρωμένος πύργος για τα Πολωνικά τεθωρακισμένα Rosomak

Η πολωνική εταιρεία HSW (Huta Stalowa Wola) ξεκίνησε δοκιμές πεδίου του νέου τηλεχειριζόμενου πύργου της για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης KTO Rosomak του πολωνικού...

Ποιος προστατεύει την ποντοπόρο ναυτιλία; Πόσο έτοιμοι είμαστε για τις μελλοντικές προκλήσεις;

Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΣτις 13 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στη Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποίο επισκιάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο από την επικαιρότητα του κορωνοϊού,...

Αναχαιτίσεις και δαπάνες: Ο παράλληλος πόλεμος που δίνει η Αεροπορία της Ταϊβάν  

Η αδιάλειπτη πίεση που ασκεί η Κίνα με το μπαράζ πτήσεων πλησίον ή εντός της Ζώνης Αναγνώρισης/Αεράμυνας (ADIZ) της Ταϊβάν δεν έχει μόνο επιχειρησιακό...