Ξεκινά η παραγωγή του ινδικού Ελαφρού Ελικοπτέρου Γενικής Χρήσης

2
Το τρίτο πρωτότυπο του εγχώριας ανάπτυξης ελικοπτέρου HAL Light Utility Helicopter (LUH) κατά την απογείωσή του από το Bengaluru τον Δεκέμβριο του 2018 (φωτογραφία : HAL)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η εταιρία Hindustan Aeronautics (HAL) έλαβε άδεια από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) για την έναρξη παραγωγής του ελαφρού ελικοπτέρου γενικής χρήσης (LUH), που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην Ινδία για να καλύψει τις απαιτήσεις του Στρατού και της Αεροπορίας.

Ο γενικός διευθυντής της HAL, κ. Madhavan, παρέλαβε την αρχική άδεια επιχειρησιακής εκμετάλλευσης (IOC) από τα χέρια του διευθυντή του DRDO, Sateesh Reddy, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αμυντικής τεχνολογίας DEFEXPO 2020 που διοργανώνεται στην Ινδία.

Τα ελικόπτερα της HAL θα αντικαταστήσουν τον μεγάλο και εξαιρετικά παλιό στόλο ελικοπτέρων Cheetah και Chetak, που αποτελούν ινδικές εκδόσεις των Alouette III και SA 315 αντίστοιχα. Η ολοκληρωση ενός εθνικής ανάπτυξης ινδικού ελικοπτέρου αποδεικνύει την ικανότητα έρευνας και ανάπτυξης της Ινδίας και την προσήλωση της κυβέρνησης σε εγχώρια προγράμματα αμυντικών επενδύσεων ενώ ενισχύει την ινδική αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο κ. Reddy.

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου Chetak στην Ινδία

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της HAL δήλωσαν την αυτοπεποίθησή τους πως το μονοκινητήριο, ελαφρύ ελικόπτερο, κατηγορίας 3 τόνων θα ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των ινδικών ενόπλων δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα και σε κάθε γεωγραφική ζώνη και με κάθε καιρό. Επόμενος σταθμός είναι η ολοκλήρωση των δοκιμών του ελικοπτέρου και η ενσωμάτωση εξοπλισμού αποστολής σε αυτό.

Η ιστορία του LUH ξεκινά το 2017, όταν η HAL έλαβε ένα συμβόλαιο ύψους 61 δισεκατομμυρίων Ρουπιών (περίπου 788,630,000 Ευρώ) για την ανάπτυξη και παραγωγή 41 ελαφρών ελικοπτέρων γενικής χρήσης εντός μιας πενταετίας. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί και δοκιμαστεί τρία λειτουργικά πρωτότυπα και έχουν πραγματοποιήσει 550 πτήσεις σε διαφορετικά εδάφη και διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ένα από αυτά πέταξε μια απόσταση 7,000 χιλιομέτρων και συνέχισε να πετά για 17 συνεχόμενες μέρες χωρίς να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: Army-Technology.com


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nigozsd.b Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
d.b
Member
d.b

Αυτό πάντως το έφτιαξαν και μπράβο τους. Τους έχουμε κραξει αρκετά, να πούμε και ένα καλό λόγο.

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Σε λίγο καιρό οι τιμές ελικοπτέρων και άλλων συναφών ειδών θα πέσουν στην διεθνή αγορά λόγω προσφοράς από περισσότερα των 5-6 κρατών ή κονσορτσιουμς κατασκευαστών.
Αυτή την παρατήρηση κρατήστε την.
Θα δούμε κράτη της Αφρικής να κατέχουν Brahmos και θα τρίβουμε τα μάτια μας…..