23 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Ένα στα δύο ελικόπτερα NH90 του Γαλλικού Ναυτικού δεν είναι επιχειρησιακά

- Advertisement -

Το Γαλλικό Ναυτικό εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας NH90 Caiman, αφού εκτιμάται πως βρίσκονται σε επιχειρησιακή κατάσταση μόλις τα μισά.
Όπως τονίζει το «Air Fan», κύρια αιτία για το θέμα είναι πως το σύνολο των ελικοπτέρων δεν ανήκει στην ίδια έκδοση. Έτσι, όσα ελικόπτερα ανήκουν σε προγενέστερο επίπεδο πρέπει να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα, ώστε να επιτευχθεί ομοιοτυπία. Οι σχετικές εργασίες όμως εκτελούνται με βραδείς ρυθμούς. Μέχρι τώρα έχουν επιστραφεί για χρήση 2 ελικόπτερα και το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2023. Το Γαλλικό Ναυτικό έχει παραγγείλει συνολικά 27 NH90 NFH, από τα οποία τα 24 έχουν ήδη παραδοθεί και τα τελευταία 3 θα μεταβιβαστούν έως το 2021.
Εν τω μεταξύ, ελικόπτερο NH90 που προορίζεται για τον Ισπανικό Στρατό, εκτελεί δοκιμαστικές πτήσεις με εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου. Η σχετική δυνατότητα, η οποία συναντάται ήδη σε ελικόπτερα άλλων χρηστών, θα βοηθήσει στην αύξηση της αυτονομίας των NH90 του Ισπανικού Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, και θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε αποστολές έρευνας και διάσωσής ή πάνω από τη θάλασσα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Spider
Active Member
Spider (@spider)
5 months ago

Α ρε Χιούι και πάλι Χιούι…

Gunner
Noble Member
Gunner (@gunner)
5 months ago

Δεν μας προωθούσαν αυτό το ελικόπτερο για τον εξοπλισμό των FREMM παλιά και των FDI τώρα;

filon26
filon26 (@filon26)
5 months ago
Reply to  Gunner

Αναπτύχθηκε για να γίνει το ναυτικό ελικόπτερο της Ευρώπης, αυτό είναι περίεργο? Ή μήπως το γεγονός ότι καθυστερούν οι αναβαθμίσεις δείχνει κάτι σχετικά με τον τύπο? Όταν αναβαθμίζονται οι ΜΕΚΟ και τεθούν αναγκαστικά εκτός υπηρεσίας, αυτό θα βοηθά σε εξαγωγή συμπερασμάτων για την σχεδίαση?

Gunner
Noble Member
Gunner (@gunner)
5 months ago
Reply to  filon26

Ανάφερα ότι οι διάφοροι πλασιέ, το προώθησαν στην Ελλάδα, παράλληλα με τα γαλλικά πλοία, λέγοντας ότι τα S-70B δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υπόστεγα των σκαφών αυτών χωρίς τροποποιήσεις.
Ευτυχώς για μας δεν τσιμπήσαμε, όχι γιατί δεν είναι καλό ελικόπτερο αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουμε 2 τύπους ελικοπτέρων ASW στην ίδια κατηγορία με μηδενική ομοιοτυπία σε κάτι. Τουλάχιστον τα S-70B και τα ΜΗ-60 μοιράζονται πάρα πολλά.

filon26
filon26 (@filon26)
5 months ago
Reply to  Gunner

Με τη διευκρίνιση είμαστε σύμφωνοι και σας ευχαριστώ, απλά εξακολουθώ να μην θεωρώ παράδοξο να προωθούν τον συγκεκριμένο τύπο που είχαν αυτοί σε χρήση (και δεν ήταν και εντελώς νέος τύπος για την Ελλάδα άλλωστε).

Voiceofreason
Member
Voiceofreason (@voiceofreason)
5 months ago
Reply to  filon26

Ο συγκεκριμένος τύπος είχε πολλά προβλήματα σε Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ελλάδα.
https://defencereview.gr/i-lathos-epilogi-ton-nh-90-gia-ton-es-kai-oi-omoiotites-me-ti-norvigia/

filon26
filon26 (@filon26)
5 months ago
Reply to  Voiceofreason

Για να είμαστε δίκαιοι, ο βασικός λόγος που προβάλλεται το συγκεκριμένο πρόβλημα της χαμηλής (50%) διαθεσιμότητας, είναι γιατί ο συγκεκριμένος τύπος, όταν εντάχθηκε σε υπηρεσία είχε τεράστια προβλήματα και στη Γαλλία και είχε δημιουργήσει ένα μίνι-σκάνδαλο το 2017.
Αν μιλάτε την γλώσσα διαβάστε το παρακάτω
http://www.opex360.com/2020/05/17/marine-nationale-50-des-helicopteres-nh-90-caiman-sont-en-permanence-immobilises-chez-lindustriel/
Εδώ θα δείτε πως ο Ναύαρχος Prazuck δήλωνε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή απογοητευμένος από τις διαθεσιμότητες (τότε ήταν στο 40%), τις ατελείωτες εργατοώρες που απαιτούνταν για συντήρηση, την πίεση που αυτό δημιουργούσε στις ομάδες τεχνικής υποστήριξης, τα προβλήματα με την διάβρωση και διάφορα άλλα τεχνικά θέματα.
Επειδή λοιπόν δόθηκαν ξανά τώρα στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τις διαθεσιμότητες και το ποσοστό αυτό ήταν στο 50% παρά τις διαβεβαιώσεις ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί, οι γαλλικοί ιστότοποι κάνουν την διευκρίνιση πως οι χαμηλές διαθεσιμότητες δεν είναι αποτέλεσμα εγγενών αδυναμιών της σχεδίασης/κατασκευής.

montif74
Active Member
montif74 (@montif74)
5 months ago

Απίστευτη σαπίλα τα ευρωπαικά αεροσκάφοι και ελικόπτερα.

Scalp_eg
Trusted Member
Scalp_eg (@scalp_eg)
5 months ago
Reply to  montif74

Γι αυτό τα αγοράζουν και οι Αμερικανοί τα ελικόπτερα της airbus

chikichiki
Trusted Member
chikichiki (@chikichiki)
5 months ago
Reply to  Scalp_eg

Από τον τεράστιο στόλο ε/π των ΗΠΑ, μόλις ένας τύπος είναι της Airbus, και δε χρησιμοποιείται σε μάχιμους ρόλους.

rooster
Active Member
rooster (@rooster)
5 months ago

«Όπως τονίζει το «Air Fan», κύρια αιτία για το θέμα είναι πως το σύνολο των ελικοπτέρων δεν ανήκει στην ίδια έκδοση.»
Ας έρθουν να δουν πως δουλεύουν οι δικοί μας, και μετά θα σταματήσουν την γκρίνια.. 😥 😥

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μήπως τελικά είναι άθλια η κατάσταση του τουρκικού ναυτικού; αυτός είναι ο λόγος που ελληνική φρεγάτα “ακουμπά” πλέον το Oruç Reis “ξεδιάντροπα”;

 Τι πάμε και συζητάμε σαββατιάτικα...  έχουμε όμως καλούς λόγους. Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία, που δείχνει ξεκάθαρα μια ελληνική φρεγάτα κλάσης S, δίπλα...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και...

16
 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 1.99

Related News

Παρουσίαση ισραηλινής κορβέτας Sa’ar S-72 στη Euronaval

Όπως το 2018, έτσι και φέτος η ισραηλινή εταιρεία Israel Shipyards παρουσίασε την κορβέτα Saar S-72 στην έκθεση ναυτικών συστημάτων Euronaval, που έγινε στο...

Ισραήλ και Ρουμανία ξεκινούν τη συμπαραγωγή drones

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems και οι ρουμανικές Romaero και Avioane Craiova θα αρχίσουν την κοινή παραγωγή drones Hermes 450 στη Ρουμανία από το...

Λιβύη: Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δεν θα επηρεάσει τις αμυντικές συμφωνίες με την Τουρκία

Η μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στη Γενεύη μεταξύ των αντίπαλων παρατάξεων της Λιβύης δεν θα επηρεάσει τις στρατιωτικές συμφωνίες με την...