Πολυθεϊστικές τελετές στο αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis

8
3115
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μια μικρή ομάδα ναυτών του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS John C. Stennis, φαίνεται πως έχει υιοθετήσει την πολυθεϊστική θρησκεία των Βίκινγκς και μάλιστα επιτελούν τελετές στο πλοίο, όπως αναφέρει το military.com.

To USS John C. Stennis, που βρίσκεται σε αποστολή στον Περσικό Κόλπο, επιτρέπει την διεξαγωγή τελετών στο παρεκκλήσι του πλοίου για να εξυπηρετήσει μια “μικρή, αφοσιωμένη” ομάδα ναυτικών που αποκαλούνται “Heathens” και λατρεύουν θεότητες των Βίκινγκ όπως τον Njord, προστάτη των ναυτικών.

Πρόκειται μια ελάχιστα γνωστή θρησκεία με ρίζες στη μυθολογία των Βίκινγκ που έχει σταδιακά κερδίσει την αναγνώριση σε διάφορες υπηρεσίες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του USS John C. Stennis, ο ηλεκτρολόγος αεροσκαφών Joshua Wood, είναι ακόλουθος της θρησκείας για τουλάχιστον μια πενταετία και έχει οριστεί ως “ηγέτης” της μικρής ομάδας των πιστών.

Εξυπακούεται πως η συντριπτική πλειοψηφία των ναυτικών είναι Χριστιανοί, ωστόσο οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, δείχνουν μεγάλη ανεκτικότητα σε διαφορετικές θρησκείες, εφόσον φυσικά δεν εμποδίζουν την αποστολή τους.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Guest
Nikolaos

Και γιατί παρακαλώ είναι είδηση; Οι ΗΠΑ είναι η κατ’ εξοχήν χώρα της θρησκευτικής ελευθερίας, πολλώ μάλλον που αρκετοί από τους πρώτους αποίκους της Βόρειας Αμερικής έφυγαν από την Ευρώπη για να γλιτώσουν από τις φονικές θρησκευτικές έριδες. Μιλώντας για αρχαίες θρησκείες, ενδιαφέρον έχει πάντως το γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπου ο κάθε αγύρτης του κόσμου που επικαλείται κάποια πνευματικότητα απολαύει θρησκευτικού στάτους και εκμεταλλεύεται λογής αφελείς, και η θρησκευτική ελευθερία επίσης κατοχυρώνεται συνταγματικώς, η αρχαιοελληνική θρησκεία (δηλαδή η θρησκεία εκείνων, δια του πολιτισμού των οποίων το νεοελληνικό κράτος νοηματοδοτεί την ύπαρξή του) τελεί υπό επίσημο διωγμό (δεν γνωρίζω να… Read more »

Iomar
Guest
Μάριος

Καλησπέρα,

Εξαιρετικό το σχόλιό σας.

Δυστυχώς την απάντηση στην παρατήρησή σας περί του διωγμού της αρχαιοελληνικής πολυθεϊστικής θρησκείας τη δίδετε ο ίδιος στην δεύτερη πρότασή σας.

Οι ΗΠΑ όπως σωστά γράφετε είναι η χώρα της θρησκευτικής ελευθερίας, το ακριβώς δηλαδή αντίθετο της Ελλάδας, η οποία πρακτικά αναγνωρίζει μόνο μία θρησκεία.

Και δεν εξετάζουμε καν την περίπτωση όσων δεν υιοθετούν κάποιο θρησκευτικό δόγμα.

x-m
Guest
x-m

“Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπο την προστασία των νόμων.” Άρθρο 13, παρ. 2 του Συντάγματος. Τι εννοείται όμως με τον όρο ” γνωστή θρησκεία”……….;

Aris
Guest
Άρης

Δυστυχώς όχι φιλτατε… Στην Ελλάδα επίσημη θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός. Η απόδειξη είναι ότι στο ληξιαρχείο αν πας ή θα σε γράψει Χ.Ο ή τίποτα άλλο αν είσαι Έλληνας. Πηγα να το αλλάξω και το αφήσαν κενό… Στο θέμα του θρησκεύειν είμαι ένας από τους πολλούς που πιστεύω στην πατερικη θρησκεία των Ελλήνων. Δεν φοράω χλαμύδες ου.τε τρέχω γύρω γύρω. Για να γίνει τελετή στους Ναούς μας πρέπει να πάρουμε άδεια από το ΚΑΣ… Χρονοβόρα διαδικασία και όχι όλες τις φορές επιτυχία. Άσε το τι τραβάγαμε όταν ξαφνικά έσκαγε κανάς παπάς…άφριζε… Είναι μεγαλο το θέμα και… Read more »

chikichiki
Guest
chikichiki

Είναι είδηση όχι λόγω της άσκησης του δικαιώματός τους, αλλά προφανώς λόγω της ιδιαίτερης φύσης της συγκεκριμένης έκφρασης αυτού. Έκφραση η οποία, αν μου επιτρέπετε ένα σχόλιο επί αυτής, δεν με ενθουσιάζει πολύ ούτε μου αποπνέει ιδιαίτερη διάθεση σεβασμού (όπως και πολλές περιπτώσεις στις ΗΠΑ, εξηγούμαι παρακάτω), καθώς θυμάμαι και άλλες αναφορές περί εξάπλωσης τέτοιων τάσεων στις ένοπλες δυνάμεις τους (όπως λέει και το άρθρο) και απ’ότι αντιλαμβάνομαι πρόκειται όχι τόσο για θέμα θρησκευτικό όσο για γραφικές εκφάνσεις των εμμονών ορισμένων “σκληρόπετσων” στρατιωτικών με τον μιλιταρισμό, την “warrior culture” και την “ανδρική φύση”, στοιχεία που έχουν συνδεθεί for better or… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Έχετε απόλυτο δίκιο. Πρόκεται για νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα, και ομολογώ ότι απόλαυσα την εύστοχη και σε γλαφυρό ύφος περιγραφή σας. Τα παραδείγματα της Guyana και του Waco αρκούν ήδη … Το θέμα είναι όμως ότι: Κατά μερικές κλίμακες μεγέθους τρομερότερο από την αγελαία συμπεριφορά των θυμάτων των αγυρτών είναι το ενδεχόμενο ένα πατερναλιστικό κράτος να έρθει και να μας λέει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να πιστεύουμε … για το καλό μας φυσικά … για να μας προστατεύσει (και μετά ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες;) … Η διαρκής εγρήγορση και η μόνιμη καχυποψία για τις προθέσεις του κράτους… Read more »

Nikos
Guest
Nikos

Το 2016 στο ΙΚΕ υπηρετούσαν καμιά δεκαριά μουσουλμάνοι, τους οποίους τους είχαν μοιρασμένους σε απομακρυσμένα μεταξύ τους πόστα ¨δια παν ενδεχόμενον”…

Diogenis
Guest
Διογένης

Έχει και η Ελλάδα κατι αρχαιολάτρες Σπαρτιάτες μαχητές που έχουν ονειρώξεις, με αγέλες , με κρυπτεια , με αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς και σύμβολα, και αρκετοί όχι μόνο δεν τους θεωρούν γραφικούς αλλα τους επιβραβεύουν κιόλας.