Το σχέδιο ανάσυρσης της Helge Ingstad μέσα από εικόνες

7
2308

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάσυρσης της βυθισμένης νορβηγικής φρεγάτας Helge Ingstad.

Αφού αφαιρεθούν τα βλήματα και τα καύσιμα της Helge Ingstad (έχει γίνει ήδη), κατόπιν θα δεθεί με αλυσίδες και θα τοποθετηθεί σε πλωτή δεξαμενή, ενώ στην συνέχεια θα τοποθετηθεί σε φορτηγίδα και θα μεταφερθεί στη βάση Haakonsvern.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η εμπειρία με το Concordia μας έδειξε οτι τελικά δεν μπορεί να σωθεί τίποτα από το πλοίο. Το ίδιο έγινε και με τον Κωστάκο, που ανασύραμε πριν χρόνια. Πουλήθηκε για σκραπ.

    • Το Κωστάκος έμεινε για μήνες κάτω από το (θαλασσινό) νερό σε πολύ μεγάλο βάθος. Δεν είναι το ίδιο. Το Κονκόρντια ηταν καμένο χαρτί. Ακόμα κι αν το έσωζαν, ποιος θα ξαναεμπαινε μέσα;

      Από την άλλη έχουμε περιπτώσεις πολεμικων πλοίων που βυθιστηκαν αλλά ανελκυστηκαν κι επέστρεψαν σε υπηρεσία κι επιχειρήσεις.

    • Αν και η ανελκυση δεν εγινε γι’αυτα, λεγεται οτι τα Compato του Κωστακου επισκευαστηκαν και εχουν τοποθετηθει σε κανονιοφορους. Μαλιστα ειπωθηκε οτι η ανακτηση τους αποπληρωσε το κοστος ανελκυσης.

    • Άμα το έχουν σίγουρο ότι δεν σώνεται, γιατί δεν το κάνουν σκοποβολή για τορπίλες; Έτσι, όπως είναι, μη μπουν καν στον κόπο να του βγάλουν τα καύσιμα, θα κάνει και καλύτερο μπαμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here