Η επιχείρηση για την ανέλκυση της σχεδόν βυθισμένης φρεγάτας HNoMS Helge Ingstad μετά από σύγκρουση στο φιόρδ Hjeltefjorden στις 8 Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών εβδομάδων, δήλωσε ο Πολεμικό Ναυτικό της Νορβηγίας.

Η φρεγάτα θα φορτωθεί σε εμπορική φορτηγίδα 140 μέτρων και θα μεταφερθεί στη βάση Haakonsvern μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Αρχικά έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση του πυθμένα γύρω από τη φρεγάτα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βυθοκόρησης που θα επιτρέψουν στη φορτηγίδα να προσεγγίσει το σημείο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία ανέλκυσης δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ το Νορβηγικό Βασιλικό Ναυτικό τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με το μέλλον του πλοίου, κάτι που δεν εκπλήσσει δεδομένου πως τα περισσότερα συστήματα βρέθηκαν κάτω από το νερό και η διάσωσή τους φαντάζει απίθανη.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επί ευκαιρίας έτσι για την ιστορία.
    Σαν χθες το 1972 έγινε η βύθιση του αποβατικού πλοίου Μέρλιν συνέπεια της σύγκρουσης του με το τεράστιο τάνκερ World Hero. Απωλέσθηκαν 44 μέλη του Μέρλιν. Ήταν μεγάλη τραγωδία για το Π.Ν μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here