Μετά το Phénix, ελικοπτεροφόρο Mistral στη μάχη κατά του κορωνοϊού

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ελικοπτεροφόρο Tonnerre του Γαλλικού Ναυτικού μετέφερε 12 ασθενείς με κορωνοϊό τη Δευτέρα το πρωί από την Κορσική στη Μασσαλία.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με τη νόσο, ειδικά στις ανατολικές επαρχίες, όπου η Ελβετία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν προσφερθεί να φροντίζουν Γάλλους ασθενείς.

Το A330 MRTT Phenix στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Μετά από εντολή της γαλλικής κυβέρνησης, το ελικοπτεροφόρο Tonnerre στάλθηκε στην Κορσική, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Tonnerre μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες εντατικής θεραπείας, που αντιστοιχούν στα 2/3 των κλινών ΜΕΘ που έχει η Κορσική.

Σύμφωνα με το «Le Mamouth», το Tonnerre έφτασε στο λιμάνι της Μασσαλίας στις 2.55 τα ξημερώματα. Ο πρώτος ασθενής έφυγε από το πλοίο στις 6.30 το πρωί και ο τελευταίος 3 ώρες αργότερα. Η Γαλλία έχει τρία ελικοπτεροφόρα τύπου δεξαμενής LHD (Landing Helicopter Dock) της κλάσης Mistral («Mistral», «Tonnerre» και «Dixmude») και το Γαλλικό Ναυτικό έχει εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει περισσότερο στην κρίση, ειδικά σε περιπτώσεις κρουσμάτων σε νησιά ή απομονωμένες τοποθεσίες.

Πάνω στο γαλλικό ελικοπτεροφόρο αποβατικό «Dixmude»

Υπάρχει όμως ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό: Για την επιστροφή του πλοίου σε «φυσιολογική υπηρεσία», απαιτούνται 48 ώρες απολύμανσης!

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of