Οούπς!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ganesha_Mahesvari
Member
Trusted Member
Ganesha Mahesvari

Πωπώ αυτό πόνεσε.. ας ελπίσουμε ότι ο άνθρωπος δεν έπαθε τίποτα.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Στο άλλο το σχόλιο, με το βαν που χωρίς χειρόφρενο τσούλησε και χτύπησε το αεροσκάφος VIP, η λεζάντα (στο τουίτερ, όχι στο άρθρο σας, μη παρεξηγηθώ) έλεγε “γυναίκα οδηγός”. Για ζημιά κάποιων εκατοντάδων ή μερικών χιλιάδων ευρώ (επιθεώρηση, έλεγχος πίεσης/κόπωσης καμπίνας, επισκευή, επανέλεγχος). Εδώ έχουμε ολική καταστροφή 2 ελικοπτέρων με κόστος κάποια εκατομμύρια ευρώ/δολάρια. Δε βλέπω αναφορά σε φύλο, άρα μάλλον αμφότεροι οι πιλότοι ήταν άνδρες. Παρκάρισμα και στη μια περίπτωση και στην άλλη. Και στη “γυναικεία” περίπτωση, δεν υπήρχε πιθανότητα πρόκλησης τραυματισμού, ενώ στην άλλη, αν τη γλύτωσαν και οι δυο πιλότοι, συν ο τύπος στο πέδιλο, πρέπει να… Read more »

ΚΚ76
Guest
ΚΚ76

Αναμενόμενο…..
Το ελικόπτερο στο έδαφος είναι έξω από την διαγράμμιση προσγείωσης.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα.

Επαγγελματίες υποτίθεται ότι είναι οι συγκεκριμένοι πιλότοι;

ΚΚ76
Guest
ΚΚ76

Για ότι ατύχημα γίνεται δεν φταίνε κατ’ από πιλότοι.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οφθαλμοφανές ότι φταίει ο πιλότος του εισερχόμενου ελικοπτέρου, δεν νομίζω ότι χωράει αμφισβήτηση γι’αυτό. Όπως πολύ σωστά αναφέρετε, το ελικόπτερο στο έδαφος είναι εκτός διαγράμμισης, οπότε ο πιλότος του εισερχόμενου έπρεπε να ενημερώσει τον πύργο προτού επιχειρήσει προσγείωση.

ΚΚ76
Guest
ΚΚ76

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο αλλά το “clear to land” το δίνει ο πύργος στο ελικόπτερο και όχι το αντίθετο. Σε συνθήκες βροχής που το έδαφος είναι βρεγμένο και η ορατότητα περιορισμένη η διαγράμμιση ούτε που φαίνεται….
Το λάθος ξεκινάει από το ότι το ελικόπτερο στο έδαφος δεν είναι στο σημείο που θα έπρεπε να είναι, κάτι το οποίο προφανώς δεν το βλέπει ο πιλότος του ελικοπτέρου που έρχεται για προσγείωση.

ΚΚ76
Guest
ΚΚ76

Για ότι ατύχημα γίνεται δεν φταίνε κατ’ ανάγκη οι πιλότοι.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros
Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Παρεμπιπτόντως, και τα δυο αυτά ελικόπτερα αναφέρονται όχι ως Bell JetRanger αλλά ως OH-58 το ένα και ΟΗ-58Α το άλλο…