Ήλιος HCY 522: το πιο πολύνεκρο αεροπορικό ατύχημα στην Ελλάδα

1
1836
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια σημειώθηκε το πιο πολύνεκρο αεροπορικό ατύχημα στον ελλαδικό χώρο, με την συντριβή ενός Boeing 737 της κυπριακής εταιρείας Helios Airways που εκτελούσε την πτήση 522 (HCY 522) στο Γραμματικό Αττικής.

Σκοτώθηκαν συνολικά 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος.

Για την περίσταση και καθώς δεν υπήρχε επαφή με το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενεργοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία “Renegate” και διατάχτηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να απογειωθούν μαχητικά για να το εντοπίσουν.

Δυο F-16 πράγματι απογειώθηκαν από τη Νέα Αγχίαλο, όπου μόλις ήρθαν σε επαφή με το αεροσκάφος διαπίστωσαν ότι το αεροπλάνο πετούσε χωρίς “θετικό έλεγχο” από το πλήρωμα πιλοτηρίου.

Χωρίς να μπορεί να γίνει τίποτα περαιτέρω, το Boeing 737-300 συνετρίβη στην περιοχή του Γραμματικού όταν οι κινητήρες αποστερήθηκαν από καύσιμα στις 12:05.

Καμπάνια της ΕΕ για την προώθηση “ασφαλών πτήσεων” χρησιμοποιεί την πτήση της Helios ως προειδοποίηση

Ηχητικό ντοκουμέντο, τα τελευταία δραματικά οκτώ λεπτά πριν την πτώση του αεροσκάφους, με την συνομιλία μεταξύ των πληρωμάτων των F-16 και του επίγειου σταθμού ελέγχου:

Πρώτη δημοσίευση 14/8/2018


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Guest
Άρης

Το χειρότερο μετά από αυτό είναι οι φωτό που πάρθηκαν από τον τόπο της συντριβής, βγήκαν στο διαδίκτυο… το πως βγήκαν μιας και τις είχε τραβήξει η πυροσβεστική, μόνο αυτοί το ξέρουν.
Αιωνία
Η μνήμη τους