Ο Α/ΓΕΣ για τη διαμόρφωση των Kiowa Warrior

9
Τα OH-58D μπορούν να επανεξοπλίζονται σε απομονωμένες τοποθεσίες, με την βοήθεια μικρών αποσπασμάτων που θα μεταφέρουν όπλα και καύσιμα
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο αρχηγός ΓΕΣ υποστήριξε με πάθος την επιλογή του να επιμείνει για την απόκτηση 70 ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior που θα αποκτήσουν οι ελληνικές χερσαίες δυνάμεις, σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής υποστήριξε ότι τη στιγμή που μειώνονται δραστικά τα στρατόπεδα για να είναι επαρκής η στελέχωση σε όσα θα μείνουν, ο Στρατός χρειάζεται πολλαπλασιαστές ισχύος που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση στο μεταβατικό στάδιο, μέχρι την ομαλή προσαρμογή της ελληνικής άμυνας στη νέα κατάσταση.

Περισσότερα στο Defence-Point.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mich
Guest
Mich

Στο DP γράφει “Άλλα 24 έχουν απλά έναν αντί για τρεις ασυρμάτους τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση πληρωμάτων”. Να υποθέσουμε, δηλαδή, ότι το MMS υπάρχει; Aυτό είναι το μείζον σύστημα που κάνει τη διαφορά στα Kiowa Warrior, μερικοί ασύρματοι φαντάζομαι μπορούν να βρεθούν για έναν επιπλέον αριθμό Ε/Π

Em.Ti
Member
Em.Ti

Το καλό νέο είναι ότι απ’ότι φαίνεται θα έρθουν έτοιμα προς αξιοποίηση. Να έχουν IOC μέσα σε έναν χρόνο ουσιαστικά από την αποδοχή της LOA είναι πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το άλλο καλό νέο είναι ότι απ’ότι φαίνεται θα έρθουν με ένα κάποιο πακέτο όπλων, τα οποία λογικά είναι ρουκέτες και πολυβόλα, αλλά και πάλι είναι κάτι.

Άντε τώρα να “τρέξει” και προμήθεια για AGM-114.

jim40
Member
jim40

Πλησιάζει η απόσυρση των Απάτσι

ACHERON
Member
ACHERON

Άστα…

tsimuha2
Guest
tsimuha2

comment image
comment image

Spyros
Member
Spyros

NOT READY – ERROR DISK
Abort/Retry/Fail?
grin

PROMAXOS1
Member
PROMAXOS1

“Πόσο θα κόστιζε άραγε η τοποθέτηση ασυρμάτων από την ελληνική βιομηχανία, ει δυνατόν και ελληνικών; Δεν θα άξιζε να δούμε ένα κόστος που πέραν του οφέλους στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, να εντάξουμε στον αμυντικό σχεδιασμό άλλα 24 ελικόπτερα;” Η ερώτηση αυτή, που δεν την κάνει μόνο το DP αλλά την επαναλαμβάνουν σχολιαστές σε κάθε άρθρο που έχει να κάνει με τα Kiowa, μένει αναπάντητη. Και για να πάω λίγο παρακάτω, πόσα εκπαιδευτικά και πόσα για κανιβαλισμό/ανταλλακτικά χρειαζόμαστε, δεδομένου ότι έχουμε και τα όμοια ΑΒ206 και ότι το ελικόπτερο αυτό σε πολιτική και στρατιωτική έκδοση υπηρετεί σε εκατοντάδες αριθμούς; Αν ήθελαν… Read more »

Κωνσταντινος κλαδιανος
Guest
Κωνσταντινος κλαδιανος

Σωστα, μερικοι θελουν με το στανιο να φυγουν τα jet ranger όταν ερθουν τα Kiowa.

Em.Ti
Member
Em.Ti

Η LoR έλαβε υπ’όψη και τις ανάγκες του Ε.Σ. και τις διαθέσιμες πηγές (κονδύλια, προσωπικό κλπ), αλλά και τη διαθεσιμότητα των ε/π. Επειδή ο US Army είχε 383 σε υπηρεσία δεν σημαίνει ότι όλα από αυτά είναι αξιοποίησιμα και όλα από αυτά αποδεσμεύσιμα σε εμάς. Χώρια ότι πρέπει να λάβουμε υπ’όψη και τις οροφές οπλικών συστημάτων κλπ.

Τα AB206 είναι όλα παλαιότερα των OH-58D που θα παραλάβουμε εμείς.