10.3 C
Athens
Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021
- Advertisement -

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις φρεγάτες; Αγοράζουμε γαλλικές, τελείως ξαφνικά, και δεν το ξέρουμε; (και ούτε το ΠΝ)

- Advertisement -

 

Το τι διαβάσαμε, διαβάζουμε, και θα διαβάσουμε για το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών, είναι πέρα από κάθε λογική. Έχουμε την τάση να μην λέμε τίποτα, να μην κρίνουμε άλλα δημοσιεύματα, να μην σχολιάζουμε, να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Αλλά, υπάρχει ένα όριο, διότι, όπως έχουμε δει, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το ότι στο τέλος βγαίνει η αλήθεια, πρυτανεύει η λογική, δεν παίζει κανέναν ρόλο. Κλικ για τις σελίδες, λάσπη στον ανεμιστήρα, και συνεχίζουμε.

Φρεγάτες για το ΠΝ: Σκληρός Ανταγωνισμός, το ΠΝ θα πάρει αυτό που θέλει και στην καλύτερη τιμή

Καταρχάς, σύμφωνα με όσα έχουν γράψει διάφορες “σελίδες”, τα Rafale δεν θα πάνε στη Βουλή, δεν θα τα πάρουμε, αντέδρασαν οι Αμερικανοί, καθυστερεί το ΥΠΕΘΑ, αντιδρούν (κάποιοι γενικά και αόριστα), μια γκρίνια για την γκρίνια. Κανείς δεν λέει εκ των υστέρων, “συγγνώμη λάθος”, λάθος πληροφόρηση βρε αδελφέ. Κάτι, έτσι για το ελληνικό φιλότιμο. Όχι, θα ρίξουμε τη λάσπη μας, θα την υποστηρίζουμε μέχρι τέλους, και όταν ακυρωθούμε τότε θα μιλάμε για τον καιρό και το Πρωτάθλημα.

Παράδειγμα οι S-400. Πόσοι, και πόσες φορές, δεν έγραφαν πως “οι Τούρκοι θα τα πάρουν και τα δυο“. Η ΠΤΗΣΗ από τον Απρίλιο του 2017, το είχε γράψει. Πάρε βρισιές (στην ΠΤΗΣΗ), κατάρες, “μπροδότες”, το Ξανθόν Γένος είναι φίλος μας (και μας πάει), το αποτέλεσμα; τίποτα, κανείς δεν ήρθε να ζητήσει συγγνώμη. Αργότερα, λέει ένας αχαρακτήριστος πως ο Δένδιας έδωσε κάποια τετραγωνικά στον Έβρο, αρχίζει το “μπινελίκι”. Καθόμαστε απέναντι σε όλους, διαψεύδουμε, πάλι οχετός εναντίον μας. Μετά δικαιωνόμαστε. Συγγνώμη; Καμία. Και η παραπληροφόρηση συνεχίζεται…

Τουρκικοί S-400 και τουρκικά F-35A. Έννοιες ασύμβατες

F-16 στην Καβάλα. Καλέ πια Καβάλα, Κοζάνη φτάσαμε πηγαίνοντας για Κέρκυρα. Και δώστου “ποιος μου λέει εμένα”, και “μπροδότες ΠΤΗΣΗ” και πάει λέγοντας. Μπορούμε να γίνουμε πολύ κακοί, γράφοντας πολύ σκληρά για κάποιους, που βολεύτηκαν με καταστάσεις, πήραν κλικ και επιδοτήσεις. Ξέρετε, όταν βλέπουμε κάτι να γίνεται στον αμυντικό τομέα, χαιρόμαστε, μπας και βγούμε από το τέλμα του Αφοπλισμού. Ας μην είναι τέλειο αυτό που γίνεται. Δεν μας άρεσαν τόσο τα Ρ-3 ήταν όμως μια κίνηση εμπρός. Τα F-16 που γίνονται -V είναι λίγα και το πρόγραμμα εμπροσθοβαρές. Αλλά τι να κάνουμε, βολευτήκαμε με ότι έδωσαν. Ναι θέλαμε 40 Rafale, αλλά αρκούμαστε με την αρχή που κάνουν τα 18. Μπορούμε κι εμείς να κάτσουμε σε μια άκρη και να γκρινιάζουμε, οι MMSC είναι “σαπάκια” και σπάνε, οι [email protected] είναι πολύ αργές και σέρνονται, οι SIGMA είναι αυτό, οι Type 31 είναι εκείνο. Δεν είμαστε έτσι. Τα λέμε όμως αυτά, διότι, η γκρίνια κάποιων, απλά ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ.

Να “σκοτώσουμε” τις LCS Freedom και τις MMSC κατά το Forbes ή κάποιοι να μάθουν τις Αρχές της Σωστής Ενημέρωσης;

Πάμε στις φρεγάτες. Κυρίες και κύριοι, μιλάμε για ένα πρόγραμμα που το ΥΠΟΙΚ έχει προϋπολογίσει 5,5 δις ευρώ, σαν οροφή. Ίσως το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας. Που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, με στενό, ασφυκτικό πλαίσιο υλοποίησης, γιαυτό και ο διαγωνισμός δεν είναι υπό συζήτηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πάρουμε “γουρούνι στο σακί”. Μας έφεραν οι Γάλλοι δυο φρεγάτες, δώστε 3,5 δις να τελειώνουμε. Μας έφεραν οι Αμερικανοί 4, δώστε 4 δις να τελειώνουμε.

Μα δεν πάει έτσι! Θα πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε, με τα διαθέσιμα μέσα. Τι θέλουμε εμείς, σαν ΠΤΗΣΗ; θα το πούμε αν ρωτήσει κάποιος, μέχρι το τέλος εμείς θέλουμε μια ελληνική σχεδίαση, όπως την ALS, αλλά δεν είμαστε ουτοπιστές. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Για πολλούς λόγους, τους έχουμε αναλύσει. Είναι σαν να ζητάμε Παγκόσμια Ειρήνη. Δεν μπορούμε να μιλάμε με το θυμικό, αλλά με την λογική.

Συζήτηση και Απαντήσεις για τις MMSC. Πως συνδυάζονται με το πρόγραμμα ανανέωσης του ΠΝ;

Κάντε ένα search, πάνω δεξιά στη σελίδα μας, βάζοντας FREMM, FDI, [email protected], MMSC, SIGMA, Type 31, Arrowhead 140, και θα δείτε πόσο έχουμε καλύψει κάθε πιθανή λύση. Για τις Adelaide μπορεί να γράψαμε και 30 άρθρα. Κάθε πλοίο που μπορεί να ενδιαφέρει το Ναυτικό, το καλύπτουμε. Και οι εταιρείες, μας μιλάνε, γιατί ξέρουμε ότι απλά κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν ρίχνουμε λάσπη σε όποιο σχέδιο δεν “γουστάρουμε”, όλα μας κάνουν, μέχρι τη στιγμή που θα επιλέξει ένα το ΠΝ.

Στις MMSC, βλέποντας τον πόλεμο που δεν έχει βάση, προσπαθήσαμε, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ξαφνικά, όλοι απέκτησαν προηγμένες γνώσεις μηχανολογίας και ναυπηγικής, και ξέρουν ότι τα πλοία “δεν κάνουν”. Για κάποιες ιστοσελίδες που τα ξέρουν όλα, ναι, δεν κάνουν, για μας είναι ένας ακόμη διεκδικητής απέναντι στις Type 31, FDI, MEKO A200, SIGMA 11515. Μακάρι να έρθουν κι άλλες.

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η ακύρωση της υπογραφής για τις 2 [email protected] το περασμένο καλοκαίρι, έφερε στο τραπέζι πολλές και αξιόλογες προτάσεις. Τι “κοτσάνες” διαβάσαμε έκτοτε (ευχαριστούμε την πλούσια ελληνική γλώσσα που μας επιτρέπει να λέμε σχεδόν αυτό που θέλουμε), δεν λέγεται, αν και η καλύτερη ατάκα ήταν πως πλέον το ΠΝ δεν θα μπορεί “να καταρρίπτει τα τουρκικά F-35 με τους προηγμένους SCALP NAVAL”. Δεν συζητάμε καν για το περίφημο “Σύμφωνο Αμοιβαίας Στρατιωτικής Συνεργασίας ή Βοήθειας”, ή κάπως έτσι, που θα το αποδομήσουμε σαν την απόλυτη μπούρδα, αλλά σε άλλο άρθρο. Οι σχέσεις με την Γαλλία είναι στενές, διαχρονικές, και όλα αυτά ήταν απλά εκ του πονηρού. Και στην τελική, δεν πήραμε 2 Μπελαρα με 3,5 δις, πήραμε 18 Ραφάλ με 2,5 δις. Άσχημα είναι; αλλά οι Γάλλοι ήθελαν και το συν 1 δις για να μας δώσουν … πυρηνικά ξερωγώ;

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή, νέα προσφορά για [email protected] και Ενδιάμεση Λύση στο τραπέζι

Τι συμβαίνει; έρχεται η Παρλί και “πουλήσαμε” τις MMSC, και τους Αμερικανούς; έφυγε ο Τραμπ και θα δουλέψουμε τον Μπάιντεν; όχι, απλά το ΠΝ, έλαβε εντολή από την πολιτική ηγεσία, να αξιολογήσει τις προτάσεις που έχουν έρθει από τους ενδιαφερομένους. Όταν προκρίθηκε η συζήτηση για τις MMSC, υπήρχε στο τραπέζι μόνο πλέον η MMSC. Τώρα έχουμε την βελτιωμένη των Γάλλων (αναμένεται), την αγγλική, την εκπληκτική ολλανδική (ας μην κοροϊδευόμαστε, ήρθαν διαβασμένοι), αλλά και τους Γερμανούς με την πολύ δυνατή ΜΕΚΟ Α200.

Είναι κακό δηλαδή το ΠΝ να τα ξαναδεί όλα, όλες τις προτάσεις, μια προς μια; Ναυάγια, τρικυμίες, καταστροφές, δυστυχώς συμβαίνουν μόνο εν κρανίω. Κάποιοι βγήκαν να πουν χτες, πως ο πρωθυπουργός, είπε πως αποφάσεις για τις φρεγάτες θα παρθούν εντός 6μήνου, το κάνει διότι περιμένει να λύσουν οι … MMSC, τα προβλήματά τους με την μετάδοση της RENK. Δηλαδή, τέτοιες συνωμοσίες, ΜΟΝΟ στην Ελλάδα. Και αν δεν εγκρίνουμε τα σχόλια, φταίμε!

Το λέμε μια, το γράφουμε δυο, το φωνάζουμε τρεις, θα το ξαναπούμε. ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Το ΠΝ έχει κάποιες απαιτήσεις, θα τις καλύψει μια χαρά με τις προτάσεις που έχουν έρθει. Ζυγίζονται όλα, πλοία, Ενδιάμεση Λύση, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, τα πάντα, εγχώρια βιομηχανία. Και θα βρεθεί λύση. Όσο εμείς γράφουμε μερικές αράδες εδώ, κάποιοι άνθρωποι, θα μείνουν στο ΓΕΝ, στη ΓΔΑΕΕ, στο ΥΠΕΘΑ, για να δουν κάποιες παρατηρήσεις, μια νέα διευκρίνιση, απαντήσεις, μελέτες που ετοιμάστηκαν, θα ταιριάξουν σενάρια, θα μετρήσουν δυνατότητες. Το ΠΝ ετοιμάζεται για το μέλλον του με προσοχή.

Οι Γάλλοι είναι ακόμη εδώ, οι [email protected] συνεχίζουν σαν short listed για το Πολεμικό Ναυτικό! Κι όμως, έχουν πλεονέκτημα!

Ας ξεκολλήσουμε από τις ετικέτες. Το ΠΝ δεν ξυπνά την μια μέρα γερμανόφιλο, μετά έρχεται ο Υπουργός και λέει… πχ Γαλλία, μετά παίρνει ο ΥΦΕΘΑ και λέει Ολλανδία, και μετά το Μαξίμου και λέει ΗΠΑ. Αυτά γίνονται μόνο στο μυαλό κάποιων, και είναι θεωρίες συνωμοσίας ανάλογες με αυτές με τα εμβόλια του κορωνοϊού. Ούτε οι απαιτήσεις του ΠΝ για πλοία είναι τέτοιες που μπορούν να κινούνται όπου φυσάει ο άνεμος, τη μια φυσάει αμερικανικά, την άλλη, που έρχεται η Παρλί, φυσάει γαλλικά, αν έρθει ο Ρούτε θα φυσάει ολλανδικά. Λίαν συντόμως, θα υπάρξει απάντηση για το πρόγραμμα. Περιμένουμε νέα πλοία 14 χρόνια, νομίζουμε ότι λίγες βδομάδες δεν θα αλλάξουν κάτι. Και ξέρετε κάτι; Ούτε εμείς, ούτε κάποιοι άλλοι infuencers θα καταφέρουν κάτι.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

222 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
222 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Γιατί το ΠΝ έγραψε ιστορία με το πρώτο S-70B6 που μπαίνει για συντήρηση. Σε 42 μέρες στον αέρα!

 Πριν λίγες μέρες, μάθαμε κάτι πολύ ενθαρρυντικό, το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε την υλοποίηση της σύμβασης της -αρχικά- συντήρησης και -μετέπειτα- εκσυγχρονισμού των ελικοπτέρων S-70B6/B....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: H Τουρκία βολιδοσκοπεί Πακιστάν και Κίνα για το νέο μαχητικό...

31
«Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». Παροιμία μεν, με εφαρμογή και στη διεθνή πολιτική και στην παραγωγή οπλικών συστημάτων. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ...
- Advertisement -
Card image

March #010 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 April

Αγορά 4.49

Related News

ΑΝΑΛΥΣΗ: Κινδυνεύουμε από συμφωνία Τουρκίας-Αιγύπτου για ΑΟΖ που θα «εξαφανίζει» την Ελληνική;

Θολώνει εκ νέου η υπόθεση καθορισμού της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο, ένα δηλαδή κεντρικό σημείο τριβής στην περιοχή, που προκάλεσε...

ΕΞΕΛΙΞΗ: Εμπάργκο ΗΠΑ ακυρώνει την απόκτηση εκτοξευτών Mk 41 για την Τουρκία

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την πορεία των Αμερικανο-Τουρκικών σχέσεων, οι εκτοξευτές Mk 41 πιθανότατα δεν θα προσφέρονται πλέον στην Τουρκία. Το αμερικανικό σύστημα...

Τζ. Πάιατ για διερευνητικές επαφές: Η μπάλα στο γήπεδο της Άγκυρας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να μπουν σε τροχιά πάλι οι διερευνητικές επαφές, ανέφερε...