Επαναπιστοποίηση ελληνικών Κ/Β Harpoon στην Ολλανδία!

18
7099
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε ανύποπτο χρόνο μέσα στο 2018 το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) προχώρησε στη διαδικασία επαναπιστοποίησης σημαντικού αριθμού Κ/Β κατά πλοίων Harpoon, σύμφωνα με στοιχεία που η Ελλάδα έδωσε στον ΟΗΕ.

 

Την ίδια χρονιά έγινε πρόοδος και στο αντίστοιχο πρόγραμμα για Κ/Β Exocet MM40, αλλά η διαδικασία για τα Harpoon ολοκληρώθηκε μέσα στο ίδιο έτος και τα Κ/Β επέστρεψαν στην χώρα μας. Το Κ/Β Harpoon έχει εμβέλεια γύρω στα 130km και εξοπλίζει το σύνολο των φρεγατών του ΠΝ, μέρος των πυραυλακάτων και υποβρύχια στην έκδοση Sub Harpoon.

 

Το ίδιο έτος η Ελλάδα δήλωσε την αποστολή δύο Κ/Β MIM-104D για επαναπιστοποίηση στη Γερμανία και την παραλαβή αριθμού Α/Α πυραύλων ESSM.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Τεύχος Ιουλίου 2019 στο Joomag!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Γίνεται δουλίτσα όσο βέβαια το επιτρέπουν τα αδύναμα οικονομικά και διοικητικά της Ελλάδας.

NikolakiEfentis
Member
Noble Member
NikolakiEfentis

ESSM; Μιλάμε για επιπλέον πυράυλους; Πέρα από τους 70 που αγοράσει;

Νικολας Μ.
Guest
Νικολας Μ.

Μία ακόμα σημαντική κίνηση από την προηγούμενη κυβέρνηση, που έμεινε μυστική (;). Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το ακόμα πιο αξιέπαινο, καθώς η μετριοπάθεια και η μυστικότητα η οποία τηρήθηκε σε όλες σχεδόν τις αγορές, εξυπηρέτησε την εθνική ασφάλεια, σε βάρος του εντυπωσιασμού των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου, των “σκληροπυρηνικών των εξοπλισμών” και των “στρατηγών του πληκτρολογίου”, οι οποίοι ξεκίνησαν να γκρινιάζουν πριν 3 χρόνια όταν κινήθηκε το 1ο εξοπλιστικό πρόγραμμα και σταμάτησαν προ εβδομάδας… Η αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερία δυστυχώς τύφλωσε πολλούς από το να δούνε το προφανές: Για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής (μνημόνια, ελλείμματα, άδεια ταμεία, αδυναμία δανεισμού… Read more »

darede
Member
Trusted Member
darede

Εάν είναι ποτέ δυνατόν να λέγονται τέτοιες αρλούμπες για την επιτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης και ειδικά σε θέματα εξοπλισμού. Απλώς απο τα κονδύλια του Π.Ν και με απόφαση του Π.Ν, έγινε η επαναπιστοποίηση των πυραύλων. Όσο δε για την μυστικοπάθεια τρίχες κατσαρές, αφού είναι δηλωμένα στον ΟΗΕ.

NikolakiEfentis
Member
Noble Member
NikolakiEfentis

Κρίνεις από μια άκρως απαραίτητη κίνηση, την επίδοση των ΣΥΡΙΖΑΛ στην άμυνα; Η επαναπιστοποίηση των πυραύλων είχε ξεκινήσει ως διαδικασία επί Αβραμόπουλου ενόψει της αναμενόμενης εξόδου από το 2ο μνημόνιο… Δηλαδή τί έπρεπε να γίνει, να μείνουν όλες φρεγάτες μας χωρίς πυραύλους(!!!);

Eυτυχώς που τα F-16 είναι της Lockheed αλλιώς…….

Η κατάσταση στις ΕΔ είναι τραγική κι ο Τσίπρας φέρει μεγάλη ευθύνη, φυσικά βέβαια όχι μόνο αυτός φταίνε κι οι προηγούμενοι. Το ότι για τις ΜΕΚΟ δίννται 150 εκατ. κι η ΕΑΣ δεν παράγει ούτε σφαίρες τα λέει όλα…

npo
Member
Trusted Member
npo

Έχεις αποδείξεις, κάποια δημοσίευση-δελτίο τύπου γι αυτόν τον ισχυρισμό? -> “Η επαναπιστοποίηση των πυραύλων είχε ξεκινήσει ως διαδικασία επί Αβραμόπουλου ενόψει της αναμενόμενης εξόδου από το 2ο μνημόνιο”

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Οι καινούριοι παίρνουν και μία κάμερα να καταγράψει την άφιξή τους στο υπουργείο.

Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

comment image
Δεν εξηγείται διαφορετικά η απάντηση σου.

JohnnyB
Member
Noble Member
JohnnyB

Φτάσαμε να λέμε τα αυτονόητα “σημαντική κίνηση”… Πράξεις που θα έπρεπε να είναι μέρος αυτοματισμού της συντήρησης του συνόλου των οπλικών συστημάτων μας και που ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος τους έχει εγκαταληφθεί χωρίς καν προσπάθεια εξεύρεσης πόρων. Φεύγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην Ν.Δ τις Ένοπλες Δυνάμεις στην χειρότερη κατάσταση που έχουν έρθει ποτέ και έχουμε και τα τρολς να μιλάνε για αντι-ΣΥΡΙΖΑική υστερία. Χωρίς διαθεσιμότητες σχεδόν στο σύνολο των ιπτάμενων μέσων (μαχητικών, μεταφορικών και πυροσβεστικών). Με ληγμένα πυρομαχικά, ληγμένους πυραύλους και έλλειψη ανταλλακτικών σε όλους τους κλάδους. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να τα πάει χειρότερα η Ν.Δ μιας… Read more »

recce
Member
Noble Member
recce

Το τρίτο μνημόνιο (= υπερταμείο) λόγω αυταπάτης, ποιανού ευθύνη ήταν δηλαδή? Του φούφουτου?

KGP
Guest
KGP

“Τετράστια βήματα”; “Χαοτική διαφορά”; Όπως, ας πούμε, η ενεργοποίηση “έως 5 P-3” (τα εξής 4, αν πετάξουν 3 να είστε ευχαριστημένοι) με 500εκ. ;Ή τα δωρεάν 70 Ε/Π Kiowa; Ίσως αναφέρεσαι στις ακυρώσεις F.O.S. των Mirage 2000-5. Κάτι άλλο; Θύμισέ μας…

Jerry
Guest
Jerry

Παρεπιπτώντως, εχθές 2019-07-16, εθεάθει το Ρ-3Β να πετά πάνω απο Ασπρόπυργο -Ελευσίνα κατα τις 16:30

megisteas
Guest
Megisteas

Σύντροφε από τώρα στο πεζοδρόμιο;
Για να σοβαρευτούμε, αν δεν ήταν ο Πάνος που εχει κάποια ευαισθησία, θα έλεγα τι θα παίρναμε και τι θα κάναμε. Δώσανε δις για να πάρουν ψηφαλακια από συνταξιούχους. Για ΕΔ τα απαραίτητα.

Mtsak
Member
Member
Mtsak

Φίλε όπως κατάλαβες ενεργοποίησες αρκετά ελατήρια. Είναι πιθανόν, αν δεν έκανες αυτήν την αναφορά, ότι κι αυτό το άρθρο θα είχε μονοψήφιο αριθμό σχολίων όπως το προ μηνός άρθρο της Πτήσης με την σημαντική πληροφορία για τα Mirage https://www.ptisidiastima.com/ata-mirage/

George
Guest
George

Το κράτος συνολικά δαπανά το 50% των χρημάτων που βγάζουν οι Ελληνες κάθε χρόνο. 90 δις ευρώ από τα 180. Από αυτά ο Τσίπρας έδινε 0,5 δις κάθε χρόνο για τις εξοπλιστικές ανάγκες των ΕΔ. Τα 89,5 δις κάθε χρόνο τα έδινε για τα υπόλοιπα. Αυτό περίπου έκαναν και οι προηγούμενοι από το 2005 και εντεύθεν. Και μάλλον θα κάνουν και οι επόμενοι αλλά μένει να το δούμε Θα ίσχυε το ενδιαφέρον για την άμυνα της χώρας που του αποδίδεις αν έκανε πχ 1 δις τις εξοπλιστικές δαπάνες και έδινε για τα υπόλοιπα 89 δις αντί για 89,5! Δεν το… Read more »

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Οι Τούρκοι το ξέρουν;;;;;

megisteas
Guest
Megisteas

Όταν οι Άγγλοι μας πουλούσαν το συνεργείο για τους harpoon εμείς κρατουσαμε ομπρέλα.