- Advertisement -

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν θα λυγίσει στη διαρκή προσπάθεια της για υπεράσπιση των εθνικών δικαίων της

- Advertisement -

Με μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα κρούσης ενισχύεται ο Στόλος. Πρόκειται για την πυραυλάκατο Νο 6 που φέρει το όνομα  Υποπλοίαρχος Καραθανάσης και εντάχθηκε σήμερα στη δύναμη του Στόλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στην Αμφιάλη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Οι υποπλοίαρχοι  Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπερασπιζόμενοι τις βραχονησίδες Ίμια. Οι πεσόντες ήρωες των Ιμίων υπενθυμίζουν συνεχώς σε εμάς ότι όπως και τότε η απειλή παραμένει υπαρκτή. Όσο οι γείτονες μας επιμένουν να επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να επαγρυπνούμε, παρατήρησε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

H ΤΠΚ Καραθανάσης φτάνει στο Ναύσταθμο! Η 6η πυραυλάκατος Super Vita είναι πλέον στη δύναμη του ΠΝ! Πηγή: Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Gepostet von Πτήση & Διάστημα am Freitag, 3. Juli 2020

Ο κ. Παναγιωτόπουλος  σχολίασε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρούν αποτελεσματικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος η οποία είναι μία και αδιαίρετη. Παράλληλα διεμήνυσε ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες σε περιορισμένο χώρο δράσης και ότι θα καμφθούν, ή θα κουραστούν ή θα λυγίσουν στη διαρκή προσπάθεια να κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια, πολύ απλά κάνουν λάθος υπολογισμούς. Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν ένα μήνυμα σε εχθρούς και συμμάχους: η Ελλάδα αν και φιλειρηνική χώρα με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου, είναι σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή να εφαρμόσει την ισχύ της επί του πεδίου για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  αναφέρθηκε στις προσπάθειες ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να είναι σε θέση να ναυπηγήσουν και άλλα πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό συμβάλλοντας στην αναβίωση  της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Επίσης, αναφέρθηκε στις διαρκείς προσπάθειες για αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων  όπως η προσπάθεια για πρόσκληση νέου τύπου τορπιλών, η επεξεργασία προτάσεων για την πρόσκτηση νέων σκαφών, κλπ. Το απαιτούν οι καιροί, το απαιτούν οι συγκυρίες ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την άμεση ανάπτυξη του στόλου στο νότιο Αιγαίο. Στο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος  Φλώρος, παρατήρησε ότι σε μία κρίσιμη περίοδο το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύεται με μία υπερσύγχρονη μονάδα κρούσεως.
Παρατήρησε δε ότι η ονομασία της ως Υποπλοίαρχος Καραθανάσης στέλνει μήνυμα μνήμης διότι είναι συνυφασμένο με τον ήρωα που θυσιάστηκε για την πατρίδα και μήνυμα ισχύος γιατί ταυτίζεται με μία μονάδα κρούσης ταγμένη στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας.
Με τη σειρά του και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την  αποφασιστική διάταξη του στόλου  κατά την πρόσφατη κατάσταση στο Νότιο Αιγαίο.
Απευθυνόμενος προς το πλήρωμα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προέτρεψε να εκτελέσουν το καθήκον τους  με αυταπάρνηση υψώνοντας τείχος  ναυτικής ισχύος έναντι οιουδήποτε επιβουλέα.
Με την ευκαιρία της τελετής ονοματοδοσίας και ένταξης στο Στόλο της πυραυλάκατου Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης εξέφρασε την υπερηφάνεια της τάξης του 1985, όπου ανήκε ο Υποπλοίαρχος Καραθανάσης. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλάκατων με εποικοδομητική συνεργασία όλων των  συναρμόδιων φορέων και στη διαρκή προσπάθεια για διατήρηση και επαύξηση της θαλάσσιας ισχύος.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην αποστολή του οπουδήποτε απαιτηθεί και για όσο χρόνο χρειασθεί.
Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο γιος του ήρωα των Ιμίων Γιάννης  Καραθανάσης.
Ο παριστάμενος Νίκος  Βλαχάκος, αδελφός του επίσης ήρωα των Ιμίων  στη δήλωση του σχολίασε ότι οι φιγούρες των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψου βρίσκονται στο Αιγαίο περνώντας στις νέες γενιές την πίστη προς την πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους. Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο σχολίασε ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθ’ όλα έτοιμες να αντιμετωπίσουν οιονδήποτε επιβουλέα.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο γ.γ. του υπουργείου Αντώνης Οικονόμου, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτές, κ.α επίσημοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020


 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MPAMPIS
Active Member
MPAMPIS (@mpampis)
3 months ago

Τρία ονόματα…..δυο πλοία ισως να παραγγείλουμε άλλη μια SV…..

stepa
Member
stepa (@stepa)
3 months ago

Καιρος φερνει τα λαχανα, καιρος τα παραπουλια ,λενε στο χωριο μου κε υπουργε. Και απο οτι φαινεται ηρθε σχεδον πλεον το πληρωμα του χρονου, και εσεις περι…τορπιλων τυρβαζεται ακομα με την γνωστη ξυλινη γλωσσα και τις μεγαλοστομιες που αρμοζουν σε πολιτικους αλλων εποχωνΑφηστε λοιπον τις ετεροχρονισμενες φιεστες, και κοιταξτε να συμμαζεψετε οτι συμμαζευεται, εστω την τελευταια στιγμη….

NavalCasual
NavalCasual (@navalcasual)
3 months ago

Fos Mirage δεν προχωράει. Τορπίλες δεν προχωράνε, Ελικόπτερα στον ”Αέρα” Αναβάθμιση ΜΕΚΟ παπαλα. Για belhara ούτε που άνοιξε το στόμα του λες και δεν το βαραίνει προσωπικά το φιάσκο. Εξαφανισμένος εκτός από ντεμεκ φιέστες τώρα λεει οτι ψάχνει για ανανέωση στόλου από το 0.
Συμπέρασμα: Πιστη στο στρατευμα αλλά και δυστυχώς έχουμε Ανδρείκελα υπουργούς Άμυνας.

Mikros-hroas
Active Member
Mikros-hroas (@mikros-hroas)
3 months ago

Εδώ χάσαμε οπλικά συστήματα τσάμπα τα MLRS και τα 124 SK-105 Kürassier: Λύση που έχασε το αγαπητό ΓΕΣ για τη θωράκιση των νήσων με λιγότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ! Μαζί με ανταλλακτικά και πυρομαχικά! Και είχε σκοπευτικί Νυχτός!
https://www.defence-point.gr/news/sk-105-kurassier-lysi-poy-echase-to-ges-gia-ti-thorakisi-ton-nison-vid
Δεν τα θέλαμε ακούσον άκουσον λόγο έλειψης προσωπικού! Άσχετα αν θα μπορούσαμε να τα βάλουμε ακόμα και στα πιο μικρά μας νησιά!
Άσχετα αν θα μπορούσαν να μεταφέρουν πολλά τα ZUBR μέσα τους,
να μην συνεχίσω για της ηλιθιότητες των άσχετων στρατιωτικών που δεν ξέρουν πραγματικά τι τους γίνετε.
Βρε άσχετε του ΕΣ πόσα μπορούν να μπουν μέσα σε πορθμεία ανοιχτού τύπου; Σε LCM8;
Ακόμα και σε καταμαράν! Μπορούν να μπουν άρματα μέσα σε καταμαράν; Μπορούν; Να αρχίζω να βρίζω τώρα; Να μου σβήσει το σχόλιο η Πτήση;
Αυτό που λέω για χρόνια είμαστε κολλημένη σε αυτό που μάθαμε και ξεχνάμε όλα τα άλλα!
Με αυτόν τον τρόπο δεν σχεδιάζεις οπλικά συστήματα αν δεν έχεις τον άνθρωπο που έχει πολλές σφαιρικές γνώσεις και μια ομάδα αποτελούμενη από όλους.
Σταματήστε πια να γράφετε μπούρδες και τι σχέση έχει ο αεροπόρος στην σχεδίαση ενός πλοίου και ο στρατιωτικό επήσεις. Δεν θα σου πει ο Αεροπόρος πως θα χτυπήσει το πλοίο και πως και τι πρέπει να έχει για να τον αντιμετωπίσει; Δεν θα σου πει ο στρατιωτικός ξηράς πως θα χτυπήσει το πλοίο από απόσταση αν το δει κλπ. Και ο ηλεκτρονικός και ο ηλεκτρολόγος ακόμα και ο ειδικός του Ναυτικού που δεν πρέπει να είναι μόνο ένας άλλος θα πει για τα υποβρύχια κλπ.
Τα έκαναν αυτά στο εθνικό μας πλοίο; Τους τα είχα πει αναλυτικά όταν έβγαλαν την πρώτη σχεδίαση και το ξέχασαν να βάλουν επάνω και γιατί!
Θα πληρώσουμε και τον αγαπητό SAFA 180 εκατομμύρια ευρώ δεν θυμάμαι που το διάβασα. Όλα πάνε μια χαρά!
https://www.defence-point.gr/news/skaramagkas-enae-omofoni-dikaiosi-ton-aderfon-safa-olotachos-pros-nea-apozimiosi

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

53
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Μάιος #396

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά 1.99

Related News

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες ελληνικές φρεγάτες, μια παρουσίαση του πιθανού μέλλοντος του ΠΝ

Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Κυρ. Μητσοτάκη και εκφράζει στην Ελλάδα τα συλλυπητήριά του

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα οι δύο ηγέτες, όπου ο Έλληνας...