9.8 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ο πολυαναμενόμενος διάδοχος του Hellfire μπήκε σε παραγωγή

- Advertisement -

Μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, ο διάδοχος του διάσημου αντιαρματικού βλήματος Hellfire, μπήκε επιτέλους σε παραγωγή. Ο Joint Air Ground Missile (JAGM), θα εξοπλίσει τα επιθετικά ελικόπτερα του Αμερικανικού Στρατού και των Πεζοναυτών και θα έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει ακόμη και το πιο εξελιγμένο άρμα μάχης.
Ο Hellfire υιοθετήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ως ένα μέσο που θα αντιστάθμιζε τη σοβιετική αριθμητική υπεροχή σε άρματα μάχης στην Ευρώπη, με δυνατότητα εμπλοκής στόχου έως 8 χιλιόμετρα. Εξόπλισε τα αμερικανικά Apache και Cobra ως καταστροφέας αρμάτων, αλλά και τα MH-60R Romeo του Ναυτικού, ως ένα μέσο επίθεσης κατά πλοίων.
Η αρχική έκδοση του Hellfire καθοδηγούταν στο στόχο με καταδείκτη λέιζερ και νεότερες εκδόσεις με τη βοήθεια μιλιμετρικού ραντάρ. Το νέο βλήμα JAGM, συνδυάζει και τις δυο μεθόδους, αυξάνοντας κατά πολύ την επιβιωσιμότητα του ελικοπτέρου/φορέα. Φέρεται επίσης να διαθέτει πολύ καλύτερες δυνατότητες επιτυχίας εναντίον κινούμενων στόχων, ενώ η πολλαπλών ρόλων πολεμική κεφαλή, διαθέτει πυροκροτητή χρονοκαθυστέρησης για να εκρήγνυται εντός προστατευμένων στόχων όπως εχθρικά καταφύγια. Το βεληνεκές το βλήματος δεν είναι γνωστό επισήμως, ωστόσο πιθανότατα είναι το ίδιο με αυτό του Hellfire.
O JAGM προορίζεται να αντικαταστήσει τους αεροεκτοξευόμενους πυραύλους BGM-71 TOW, AGM-114 Hellfire και AGM-65 Maverick.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
NikolakiEfentis

Καλημέρα.
Θα πρέπει από τώρα να το ολοκληρώσουμε στα F-16V…

Spyros

Αντικαθιστά ΚΑΙ τον Maverick; Δηλαδή θα έχει φορέα και μαχητικά όπως F-16, F/A-18;

photographix

Kαι θα μπορουν να μεταφερθουν 6 βληματα στους πυλωνες που μπορουν να μεταφερουν τρια maverick?

photographix

comment image

Hellas

ερώτηση ίσως και ρητορική , το γεγονός αυτό σημαίνει πλεονάσματα που θα δοθούν στο λαό έναντι μικρού αντιτίμου στο μέλλον;

chikichiki

Ώρα ήταν. Φτάνει να δούμε αν θα καταφέρει όμως να αντικαταστήσει πλήρως τον Μαβερικ, το συνολικό βάρος του καινούριου είναι όσο το βάρος του εκρηκτικού στον 65. Εκτοξευόμενος από α/φη σταθερής πτέρυγας θα έχει βελτιωμένες κινηματικές επιδόσεις, αλλά θα φτάσουν τον προκάτοχο; Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι κι αυτό ένα βήμα, το να έχουν για λίγο πολύ την ίδια δουλειά άλλο πύραυλο για τα μεν κι άλλο για τα δε δεν ήταν και βέλτιστη πρακτική.

Georgios-Papadopoulos

Ούτε και το F-35 θα μπορέσει να αντικαταστήσει απολύτως ποτέ τα F-22, F-15, F-18 και F-16 που πρακτικά ήταν ο στόχος του αλλά έτσι, αναγκαστικά, θα γίνει. Τεχνολογία Vs εξειδικευμένοι τύποι μαχητικών 1-0.
Τωρινός στόχος του JSF και μοναδικός κατά τη γνώμη μου αφού η δομή του δεν αλλάζει, η συνεχής και περαιτέρω άμβλυνση των, αναγκαστικά ,όλων των ρόλων που θα καλεστεί να αναλάβει, ακόμα και του Α-10.
Για αυτό μην είμαστε σίγουροι ότι όπου μπαίνει το πρόθεμα “Joint” δεν αποτελεί προσχεδιασμένο παράγωγο, κομμένο και ραμμένο για τα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά του F-35 όπως και ο JAGM που αναφέρεται το άρθρο.

ananasf16

Έτσι όπως έχουμε καθυστερήσει η ΑΣ θα προμηθευτεί JAGM για τα AH-64D αντί για AGM-114L :p

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

78
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 February 2015 #345

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 March #370

Αγορά 2.29

Related News

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεταχειρισμένα Avenger», τονίζει ο ΥΕΘΑ

Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται επίσημη ενημέρωση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα για διαθέσιμα μεταχειρισμένα Α/Α συστήματα Avenger, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος...

Τα Σκόπια αποκτούν περισσότερα JLTV

Στις 25 Δεκεμβρίου 2020 η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εξουσιοδότησε το υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει στην αγορά επιπλέον 33 στρατιωτικών οχημάτων JLTV από τις...