17.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Βοήθεια από ψηλά: η Elbit παρουσιάζει το Hermes 900 σε ρόλο διάσωσης ναυαγών

- Advertisement -

Μια νέα έκδοση του δοκιμασμένου Μη-Επανδρωμένου Αεροσκάφους (Μ.Ε.Α.) Μέσου Ύψους-Μακράς Εμβέλειας (Medium Altitude-Long Endurance – MALE) Hermes 900 σε ρόλο διάσωσης ναυαγών παρουσίασε η κατασκευάστρια ισραηλινή εταιρία Elbit Systems.

Πως φτιάχνεται ένα C295 FWSAR


To νέο Hermes 900, που ήδη έχει αναπτυχθεί και δοκιμαστεί στο ρόλο εναέριας ναυτικής περιπολίας και επιτήρησης, εξοπλίστηκε με 4 συσκευασμένες πνευστές σχεδίες των έξι ατόμων που φέρονται σε πυλώνες στις πτέρυγες και το σύστημα μπορεί να περιπολεί για ώρες σε αποστολή έρευνας και εντοπισμού ναυαγίων και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει άμεση ρίψη σχεδίων από ύψος 200 μέτρων.

Άφεση συσκευασμένης λέμβου διάσωσης από το Hermes 900. Με τον τρόπο αυτό ο χρόνος παροχής μέσων διάσωσης σε ναυαγούς μειώνεται σημαντικά (εικόνα: Elbit Systems)

Οι σχεδίες αναπτύσσονται αμέσως μετά την άφεσή τους από το Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος και πέφτουν άμεσα στην περιοχή του ατυχήματος δευτερόλεπτα μετά τον εντοπισμό επιζώντων και χωρίς να χρειάζεται η κλήση άλλων μέσων διάσωσης, πλοίων ή αεροσκαφών κερδίζοντας κρίσιμο χρόνο που μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ζωής ή θανάτου για τους ναυαγούς.
Η αρχή είναι ίδια με τη χρήση εξοπλισμένων Μ.Ε.Α., που μπορούν να εκτελέσουν μακρές περιπολίες έρευνας και καταστροφής εντοπίζοντας και εξαπολύοντας άμεσα όπλα κατά εχθρικών στόχων χωρίς να χρειάζεται να καλεί αεροσκάφη βομβαρδισμού.

Το σύστημα ναυτικής περιπολίας και διάσωσης Hermes 900 είναι ήδη επιχειρησιακό και παραδόθηκε σε πελάτη στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, τον οποίο η Elbit δεν κατονόμασε. Το Hermes 900 είναι ικανό για πτήσεις διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών και διαθέτει προηγμένα μέσα εντοπισμού και ηλεκτρο-οπτικό σύστημα αναγνώρισης εδάφους υψηλής ευκρίνειας.
Ας σημειωθεί ότι σε παρόμοιο ρόλο οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα απαιτούν την απογείωση τετρακινητήριου αεροσκάφους C-130 που διαθέτει την δυνατότητα ρίψης λέμβων.

MQ-9 Reaper για την Ελλάδα; Η ΠΑ δοκιμάζει το προηγμένο UAV σε ελληνική “διαμόρφωση” στη Λάρισα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ!


Πηγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενδιάμεση Λύση Made In France για το Πολεμικό Ναυτικό, FREMM, LaFayette, οι Γάλλοι βάζουν τα δυνατά τους

 H έλευση της Φλοράνς Παρλί στο τέλος Ιανουαρίου (περίπου στις 25 του μήνα), προκειμένου να παραστεί στις υπογραφές των συμβάσεων, που έχουν να κάνουν...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι...

124
 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 January

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 October 2015 #353

Αγορά

Related News

Ξεκινά η ναυπήγηση του 79ου αντιτορπιλικού Arleigh Burke

Τα ναυπηγεία Huntington Ingalls Industries (HII) ξεκίνησαν επίσημα τη ναυπήγηση του τέταρτου αντιτορπιλικού Arleigh Burke (DDG 51) της τρίτης παρτίδας ναυπήγησης (Flight III) για...

Ο Ολλανδικός στρατός παραγγέλνει νέες αντιασφυξιογόνες προσωπίδες

Μια σημαντική παραγγελία για αντιασφυξιογόνες προσωπίδες FM50 και φίλτρα FM61EU ανέθεσε η Ολλανδία στην Avon Protection σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας. Η παραγγελία προωθήθηκε...

Η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ μετατρέπει C-17 σε ιπτάμενο εργαστήριο εμβολιασμού

Η Αεροπορική Εθνοφρουρά των ΗΠΑ έχει μετατρέψει ένα από τα στρατηγικά μεταγωγικά της C-17 Globemaster III σε κινητή κλινική εμβολιασμών.https://www.ptisidiastima.com/us-national-guard-mobilisation-covid19/Την Πέμπτη, η ενημέρωση Τύπου...