Πόσο μας κάνουν δυο (2) ελικόπτερα x 1 (ένα) διάδρομο;

1
2450
A Seahawk helicopter flown by the "Red Wolves" of Helicopter Sea Combat Squadron (HSC) 84 crashed during night training exercises in July 2009. The two pilots and four crewmembers received minor injuries. The Navy ruled the crash a Class "A" mishap with damages to the aircraft exceeding $1million. (U.S. Navy photo/Released)
φωτογραφία αρχείου

Έρευνα διεξάγει το αμερικανικό Ναυτικό για να διαπιστώσει τί οδήγησε δύο ελικόπτερα να συγκρουστούν μεταξύ τους στο διάδρομο της αεροπορικής βάσης Kadena στην Οκινάουα. Τα δύο HH-60Η της Μοίρας Ελικοπτέρων HSC-85 ‘Firehawks’ κινούντο αμφότερα στον ίδιο τροχόδρομο της αμερικανικής βάσης και… συναντήθηκαν.

Αν και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί κατά το συμβάν της 9ης Οκτωβρίου, το ατύχημα χαρακτηρίζεται ως Κατηγορίας Α (Class-A mishap) το οποίο σημαίνει υλικές ζημίες ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. δολαρίων και άνω. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ναυτικού, η υπό εξέλιξη έρευνα θα διευκρινίσει «την έκταση των ζημιών και τί ακριβώς έκαναν τα πληρώματα στην πίστα».

Το περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη το Helicopter Sea Combat Squadron 85 (HELSEACOMBATRON 85) είναι το τρίτο ατύχημα Κλάσης Α με ελικόπτερα του τύπου το τελευταίο διάστημα. Τον Αύγουστο ένα Sea Hawk του HSC-26 ‘Chargers’ πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στην αεροπορική βάση Mountain Home στο Άινταχο χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τους πέντε επιβαίνοντες.

Ωστόσο τον Ιούλιο ένα άτομο σκοτώθηκε στην βάση του Ναυτικού στο North Island της Καλιφόρνια και ένας άλλος τραυματίσθηκε όταν καταπλακώθηκαν από εφεδρική δεξαμενή καυσίμου που έπεσε από το ελικόπτερο στο οποίο δούλευαν. Τα αίτια και των δύο ατυχημάτων ακόμη διερευνώνται.

 

Αλέξανδρος Θεολόγου 

Notify of
Ελληνοκύπριος
Guest
Ελληνοκύπριος
Offline

‘Κόντρες’ κάνανε…;