Επίθεση Βορειοκορεατών χάκερ κατά του τουρκικού οικονομικού τομέα

4
1555
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με την εταιρία κυβερνοασφάλειας McAfee Inc, τουρκικές οικονομικές υποδομές δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα “Hidden Cobra”, που έχει δεσμούς με τη Βόρεια Κορέα.

Ο πρώτος στόχος ήταν ένας κρατικός οικονομικός οργανισμός που δεν κατονομάστηκε και ο δεύτερος, πάλι κρατικός οργανισμός στο χώρο της οικονομίας και του εμπορίου. Επίθεση δέχτηκε και ένας τρίτος μεγάλος τουρκικός οικονομικός οργανισμός, που επίσης δεν κατονομάστηκε από την McAfee.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, δεν είναι η πρώτη φορά που οικονομικός οργανισμός της Τουρκίας δέχεται κυβερνοεπίθεση, με το πιο γνωστό παράδειγμα την επίθεση κατά της Akbank TAS στα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με ερευνητική επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου, η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει ένα επιθετικό πρόγραμμα κυβερνοεπιθέσεων που έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να προκαλέσει διακοπές στο παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και να κατευθύνει πόρους προς το πρόγραμμα ανάπτυξης όπλων της της χώρας, ενισχύοντας τη δυνατότητα αποφυγής των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εις βάρος της.

Η ανακοίνωση της McAfee για το πρόσφατο περιστατικό, δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για το ύψος και την έκταση της ζημιάς, ωστόσο η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αποστολή email με κακόβουλο έγγραφο Word.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Guest

το κίνητρο για τους βορειοκορεάτες δηλαδή είναι ποιο;;; λέει το άρθρο “να κατευθύνει πόρους προς το πρόγραμμα ανάπτυξης όπλων της της χώρας, ενισχύοντας τη δυνατότητα αποφυγής των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εις βάρος της”, εγώ δεν το βρίσκω λογικό. Μήπως υπάρχει άλλη αιτία. Έχουν συνεργαστεί οι δύο χώρες σε κάτι ή οι υπηρεσίες τους ή κρατικές εταιρείες εκατέρωθεν και κάτι πήγε στραβά στην πορεία;;;;;;;

Spyros
Guest
Σπύρος

«…η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αποστολή email με κακόβουλο έγγραφο Word.»

Μάιστα…

Ώρες-ώρες σκέφτομαι πως το τέλος του κόσμου θα έρθει κατά λάθος, όταν κάποιος τεχνικός σε σιλό πυραύλων ICBM ανοίξει ένα e-mail, σχετικό με κληρονομιά μακρινού συγγενή του στη Νιγηρία…

trackback

[…] Πηγή […]

Jester
Guest
Jester

Αν το ανακοίνωσε η McAfee, I take it with a grain of salt… Δράττομαι της ευκαιρίας να κάνω μια επισήμανση, μιας και αναφέρθηκε και από άλλους αναγνώστες, τώρα τελευταία το site έχει γίνει non user friendly, όπου και να ακουμπήσεις το ποντίκι ξεπετάγονται καρτέλες και μένουν εκεί.