Κίνα: Ιστορική προσελήνωση μέσα στις επόμενες ώρες;

5
1796
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αν δεν ήταν η χθεσινή επιτυχία του βολιστήρα New Horizons της NASA, η Κίνα θα μπορούσε να διεκδικήσει το μεγαλύτερο κατόρθωμα διαστημικής εξερεύνησης του 2019. Σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία Διαστήματος το όχημα προσεδάφισης Chang’e 4, που είχε εκτοξευτεί στις 8 Δεκεμβρίου 2018 πρόκειται να προσεληνωθεί μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες. Το γεγονός είναι σίγουρα σημαντικό, στο ευρύτερο πλαίσιο της επιστροφής της διαστημικής εξερεύνησης στη Σελήνη αλλά γίνεται σημαντικότερo εάν οι Κινέζοι κατορθώσουν να υλοποιήσουν την προσεδάφιση στην σκοτεινή πλευρά του φυσικού μας δορυφόρου, όπως φημολογείται.  Αυτή θα είναι πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο, τουλάχιστον για απόπειρα ομαλής (soft) προσελήνωσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών ινστιτούτων κινεζικός στόχος για το όχημα Chang’e 4, που μετά την επιτυχή του εκτόξευση με φορέα Long March 3B και αφού μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη στις 12 Δεκεμβρίου, είναι ο κρατήρας Von Karman.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mike
Guest
Mike

Σας ξέφυγε ένα «σκοτεινή πλευρά»…

George
Guest
George

Πράγματι, δεν υπάρχει σκοτεινή πλευρά της σελήνης αλλά μόνιμα αθέατη (για εμάς τους γήινους).

Η μόνιμα αθέατη πλευρά είναι πλήρως σκοτεινή μόνο κατά την φάση της πανσελήνου, οπότε η μόνιμα ορατή είναι πλήρως φωτισμένη.

Το αντίθετο συμβαίνει κατά την φάση της νέας σελήνης, δηλαδή η μόνιμα αθέατη πλευρά είναι πλήρως φωτισμένη, οπότε η μόνιμα ορατή είναι πλήρως σκοτεινή.

Mike
Guest
Mike

Αυτό ακριβώς. Και το γνωρίζουν πολύ καλά στην «Πτήση», μιας και είναι το εγκυρότερο ελληνικό περιοδικό στο χώρο, γι´ αυτό στο σχόλιό μου λέω ότι τους ξέφυγε.

GiannisKr
Guest
Γιάννης Μ.

Ακριβώς! Σήμερα το έλεγε στο ΣΚΑΙ μια δημοσιογράφος razz

Monkey Μπίζνες
Guest
Monkey Μπίζνες

Για να γίνω και εγώ ο κακός της ιστορίας, πως ξέρουμε ότι όντως πήγανε και δεν είναι προΐον μονταζιέρας; Για να μην λένε ορισμένοι μόνο για τους Αμερικάνους…