Και νέα αγγλική κλιμάκωση στον Περσικό: Μετά το HMS Duncan, στέλνουν τώρα και επιθετικό υποβρύχιο

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Εν όψει της κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιράν με αφορμή την αμοιβαία κατάληψη ενός δεξαμενόπλοιου από την κάθε χώρα εκατέρωθεν, το βασιλικό Ναυτικό αυξάνει περαιτέρω την παρουσία του στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, και μετά την αποστολή του αντιτορπιλικού αεράμυνας περιοχής HMS Duncan αποστέλλεται προς ενίσχυση και το HMS Ambush, ένα πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Astute, ένα από τα νεότερα και ισχυρότερα υποβρύχια στον κόσμο.

Σύμφωνα με αγγλικές δημοσιογραφικές πηγές, υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω υποβρύχιο θα έπαιζε καθαρά αμυντικό ρόλο, χρησιμοποιώντας τον εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό κρυφής συλλογής πληροφοριών επ’ ωφελεία της βρετανικής και διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Το Σάββατο, το Ιράν προχώρησε σε μία προπαγανδιστική κίνηση δημοσιεύοντας εικόνες από την ελίτ ομάδα ειδικών επιχειρήσεων “Quds Force” των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν καθώς αυτοί έπεφταν από ελικόπτερα για να επιβιβαστούν στο βρετανικό δεξαμενόπλοιο.

Πρόκειται για προφανή απάντηση στα αντίστοιχα πλάνα που δημοσιεύθηκαν από την επέμβαση των βασιλικών Πεζοναυτών πριν από δύο εβδομάδες στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 ανοιχτά του Γιβραλτάρ.

Αυτήν την στιγμή πάντως το βασιλικό Ναυτικό διατηρεί στην περιοχή του Περσικού Κόλπου δύναμη τεσσάρων ναρκοθηρευτικών, την φρεγάτα HMS Montrose, το αντιτορπιλικό HMS Duncan, σύντομα και το υποβρύχιο HMS Ambush όπως είπαμε καθώς και μία ακόμα φρεγάτα κλάσης Type 23, την HMS Kent που θα μεταβεί τους επόμενους μήνες προς αντικατάσταση του HMS Duncan το οποίο δεν θα μείνει περισσότερο στην περιοχή.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •