14 C
Athens
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Τα ναυτικά προγράμματα της Ολλανδίας και οι φρεγάτες M

- Advertisement -


Το Ολλανδικό Ναυτικό θα αποκτήσει πολλά νέα πλοία τα επόμενα χρόνια, ενημέρωσε την ολλανδική βουλή η υπουργός άμυνας Barbara Visser.
Το 2024 θα τεθεί σε υπηρεσία το CSS, προσφέροντας στην Ολλανδία την ικανότητα να διατηρεί πάντοτε σε ετοιμότητα ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους για εθνικές ή συμμαχικές επιχειρήσεις. Το νέο πλοίο θα είναι μικρότερο από το διαθέσιμο «HMNLS Karel Doorman», αλλά εξίσου ικανό. Το «HMNLS Karel Doorman», που αυτή την περίοδο επιχειρεί στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της SEA GUARDIAN, χρησιμοποιείται από κοινού με τη Γερμανία.
Σημαντικό πρόγραμμα είναι η αντικατάσταση των έξι ναρκοθηρευτικών κλάσης Alkmaar, τα οποία βρίσκονται σε χρήση από τη δεκαετία του 1980 και πλησιάζουν τώρα, όπως τονίζει η υπουργός, το τέλος του επιχειρησιακού βίου. Τα Alkmaar θα αντικαταστήσουν ισάριθμα νέα ναρκοθηρευτικά μεταξύ 2025 και 2030.
Οι φρεγάτες M θα αποσυρθούν περίπου το 2025, εφόσον το Ολλανδικό Ναυτικό θα καταστήσει τότε επιχειρησιακή την πρώτη νέα φρεγάτα και δεν θέλει φυσικά να απολέσει νωρίτερα επιχειρησιακές ικανότητες. Η Ολλανδία ναυπήγησε από το 1985 έως το 1995 οκτώ πλοία, από τα οποία ανά δύο μεταβιβάστηκαν τη δεκαετία 2000 στο Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Χιλή αντίστοιχα. Κατά την υπουργό, τα πλοία θα αντικατασταθούν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μελλοντικές απειλές, έχουν παλαιά υποσυστήματα και υπάρχει πρόβλημα στην εύρεση και απόκτηση ανταλλακτικών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ranger

Πτήση, αν και δεν ξερω αν υπαρχει τέτοιο ενδεχόμενο και λαμβανοντας υποψη και την παλαιοτητα τους, συμφέρει η απόκτηση απο το ΠΝ των 2+2 karel doorman του βελγικου και ολλανδικου ναυτικου εφοσον θα τις αντικαταστησουν με νεες φρεγατες; Πολυ καλη ευκαιρια θεωρω και τις f 123 των γερμανων που μοιαζουν πολυ και με τις δικες μας μεκο.

JohnnyB ftw

Μιλάς για φρεγάτες χωρίς ικανότητητες Αεράμυνας Περιοχής που δεν έχουν να προσθέσουν κάτι στο υπάρχον οπλοστάσιο του ΠΝ.
Η μόνη λύση είναι ή Aster 30 ή SM2 όπως και να έρθει.

NikolakiEfentis

Καλημέρα. καμιά από αυτές που αναφέρεις δεν προσφέρεται προς πώληση, οπότε δεν υφίσταται ευκαιρεία που αναφέρεις.
Οι αισθητήρες ο οπλσμός αλλά και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού των Η/Μ εγκαταστάσεων τους είναι ίδιος με εκείνoν των φρεγατών του ΠΝ. οπότε θα μπορούσαν να ενταχθούν ομολά στο ΠΝ, αλλά είπαμε, δεν υπάρχει προς το παρόν οποιαδήποτε πιθανότητα πώλησης τους.

Γ.Μ.

“δεν προσφέρεται προς πώληση, οπότε δεν υφίσταται ευκαιρία”
Πολύ σωστά! Θα προσέθετα όμως και την λέξη “πλέον” στο τέλος…!
Και αυτό διότι όταν όντως προσφέρονταν φρεγάτες τύπου M (και όχι μόνο…) προς πώληση και μάλιστα όχι έναντι κάποιου εξωφρενικού ποσού, κάποιοι εδώ πετούσαν χαρταετό, ψωνίζοντας επιπλέον S ηλικίας 25+ ετών, εκσυγχρονίζοντας πανάκριβα τις ήδη υπάρχουσες ομοιότυπες χωρίς καμία ουσιαστική αύξηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων και ονειρευόμενοι διάφορα θνησιγενή σχέδια …”κορβετοφρεγατών” (αλήθεια, ακόμα και αν είχαν υλοποιηθεί τα σχέδια αυτά, θα προσέφεραν κάτι περισσότερο από 4-6 εκσυγχρονισμένες M;;;).
Έτσι τα πλοία αυτά τα χαίρονται σήμερα η Χιλή, το Βέλγιο και η Πορτογαλία… Αντιθέτως, το Π.Ν. βρίσκεται πια ενώπιον επιτακτικής ανάγκης μαζικής ανανέωσης/αντικατάστασης των κύριων μονάδων επιφανείας του αντί να έχει μετακυλήσει την απαίτηση αυτή κατά μία δεκαετία τουλάχιστον και, ταυτόχρονα, να υπάρχει μια σχετική άνεση (επιχειρησιακή, χρονική και οικονομική) ώστε να αναζητηθεί ο καταλληλότερος τρόπος απόκτησης ενός νέου τύπου πλοίου με δυνατότητες AAW μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Οι κύριοι που απάρτιζαν τότε το ΑΝΣ και τα άλλα αρμόδια όργανα κοιμούνται σήμερα ήσυχοι;;;
Ελπίζω να μην λάβουμε και εδώ τη γνωστή απάντηση “τα στελέχη του ένδοξου Π.Ν. ξέρουν καλύτερα απ’ όλους μας”…. Γιατί, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει….
Υ.Γ.: Ευχαριστώ τον φίλο jimdenin για την υπενθύμιση του σχετικού παλαιότερου άρθρου μου.

jimdenin

Όταν και αν διατεθούν προς πώληση οι 4 Μ της Ολλανδίας και του Βελγίου, δεν έχει καμιά αξία. Θα πρόκειται για σκάφη άνω ων 30 ετών. Ούτε φαίνεται ότι θα αναβαθμιστούν σε κάποιο πρόγραμμα τύπου MLU όπως οι 2 πορτογαλικές. Την ευκαιρία το ΠΝ την έχασε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν οι Ολλανδοί είχαν δρομολογήσει την πώληση 6 Μ και των 2L. Υπάρχει και αρθρογραφία απο ιστοσελίδα, είχε γραφτεί το 2013, νομίζω “προγονική” του e-amyna. Παρακάτω αναδημοσιεύτηκε και αλλού:
https://the500euros.wordpress.com/2013/05/30/1316/

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Όπλα Laser στις νέες φρεγάτες του ΠΝ για αντιμετώπιση των τουρκικών UAV/UCAV και των όπλων τους

 Το Πολεμικό Ναυτικό, στις επόμενες εβδομάδες, ή έστω λίγους μήνες, θα πάρει μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη Νεότερη Ιστορία του. Η αγορά 4...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

72
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 May 2016 #360

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 October 2015 #353

Αγορά

Related News

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογίες του 2020

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Οι 10 κορυφαίες τεχνολογίες του 2020 Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του WEF για τις σημαντικότερες τεχνολογικές καινοτομίες που, αν και βρίσκονταν σε αρχικά στάδια το...

Παρανάλωμα του πυρός οχήματα του Γερμανικού Στρατού στη Λειψία

Αρκετά οχήματα του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Στρατού (Bundeswehr) υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή του Χάιτερμπλικ, στην πόλη της Λειψίας την παραμονή της πρωτοχρονιάς σύμφωνα με...

Η Γερμανία πούλησε στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1 δις ευρώ σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις σε Λιβύη και Υεμένη

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε το 2020 εξαγωγές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε χώρες που εμπλέκονται στις συγκρούσεις στην...