Η Ολλανδία θα μπορούσε να παραγγείλει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη F-35 τα επόμενα χρόνια, τονίζει το «Defense News».

Η εκτίμηση έρχεται μετά την άρση των χρηματοδοτικών περιορισμών από την ολλανδική κυβέρνηση στον προϋπολογισμό για την αγορά του αεροσκάφους. Για την ώρα η Ολλανδία αναμένει 37 F-35, που θα αντικαταστήσουν τα περίπου 60 ενεργά F-16AM/BM. Παλαιότερα υπήρχαν σκέψεις για περικοπή της ήδη μικρής παραγγελίας F-35A από την χώρα.

ptisidiastima.com/holland-f35/

Η παραλαβή των πρώτων οκτώ F-35 θα συμβεί το 2019, ενώ άλλα δύο F-35 χρησιμοποιούνται για δοκιμές στις ΗΠΑ. Πίσω από την κίνηση για μία πιθανή αύξηση των F-35, που θα αποκτήσει η χώρα, είναι ο φόβος ότι τα 37 δεν φθάνουν για την κάλυψη όλων των αναγκών – εθνικών και νατοϊκών. Να θυμήσουμε, η Ολλανδία συμμετέχει κατά κανόνα σε διεθνείς στρατιωτικές επιχειρήσεις, είτε αφορούν Air Policing είτε πραγματικές συγκρούσεις. Αυτή την περίοδο μαχητικά F-16 έχουν αναπτυχθεί στην Ιορδανία και επιχειρούν κατά του ISIS.

Ένας μεγαλύτερος αριθμός μαχητικών F-35 σε υπηρεσία, έτσι, θα μπορούσε να αμβλύνει τα συγκεκριμένα προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο έχουν εμφανισθεί ήδη σενάρια για την αύξηση των F-35 σε 52 ή ακόμη και σε 67 αεροσκάφη.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα F 35 θα αντικαταστησουν τα Ολλανδικα F 16 επειδη ειναι παρωχημενη η συγκεκριμενη εκδοση τους ή επειδη στοχος ειναι η γενικοτερη εξαλειψη των F 16;Θα στελνουν οι Ολλανδοι το πολυτιμο κ ακριβο F 35 να βομβαρδισει τζιχαντιστες αντι των f 16;

  2. 1. Αυτό νομίζω απαντά το άλλο ερώτημα που θέσατε τις τελευταίες ημέρες για το αν πρέπει να πάρουμε καινούργια F16V

    2. Τα F16 της που φαίνεται ότι θα αρχίσει να αποσύρει γοργά, είναι αρκετά καλής έκδοσης ώστε να σκεφτόμασταν εμείς να παίρναμε κάτι τις?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here