Η Ολλανδία θα αγοράσει περισσότερα αεροσκάφη F-35 για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ολλανδία ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες το επόμενο έτος για να αγοράσουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και να ενισχύσει τις δυνατότητές της στο κομμάτι των ειδικών δυνάμεων και των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο.

Η Ολλανδία ολοκλήρωσε τις παραγγελίες των F-35 της

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την αγορά 15 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών F-35A που κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ank Bijleveld στο πρακτορείο ειδήσεων ANP.

“Η πρόσθετη επένδυση στην άμυνα είναι μια αναγκαιότητα επειδή η ζώνη ασφαλείας γύρω μας έχει εξελιχθεί σε μία περισσότερο ασταθή περιοχή. Υπάρχουν περισσότερες απειλές για να αντιμετωπίστούν και οι απειλές έχουν γίνει πιο περίπλοκες “, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ύστερα από εβδομαδιαία συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στη Χάγη.

Η χώρα είχε ήδη παραγγείλει 37 μαχητικά του τύπου, που αναμένεται να κηρυχθούν επιχειρησιακά το 2019, αριθμός που είναι αρκετός για δύο μοίρες. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ επέμεινε και για τρίτη μοίρα, σύμφωνα με το ANP.

Ανατροπή, η Ολλανδία αντί να περικόψει, ίσως παραγγείλει περισσότερα F-35!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Βασίλης
Guest
Βασίλης

Το ΝΑΤΟ επέμεινε και για τρίτη μοίρα και έβαλε τους Ολλανδούς να ψωνίσουν 15 επιπλέον F-35 για να αντιμετωπίσουν το προκλητικό Λουξεμβούργο και το πάντα επιθετικό Βέλγιο, την στιγμή που η πολεμοχαρής Δανία διεκδικεί τα Ολλανδικά υποθαλάσσια εδάφη που έχουν έλθει στην επιφάνεια ως αιγιαλίτιδα ζώνη της Δανίας..!