19.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΙστορικά ΑεροσκάφηHorten Ho ΙΧ: Το πρώτο «ασύλληπτο» αεροσκάφος της ιστορίας

Horten Ho ΙΧ: Το πρώτο «ασύλληπτο» αεροσκάφος της ιστορίας

- Advertisement -

Η ιστορία του συγκεκριμένου καινοτόμου αεροσκάφους ξεκινάει από τον αρχηγό της Luftwaffe, Hermann Wilhelm Göring (επιτυχημένο πιλότο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με 22 καταρρίψεις στο ενεργητικό του και τιμηθέντα με το μετάλλιο «Blauer Max»), όταν εξέδωσε το 1943 τις προδιαγραφές για ένα «3 x 1.000 project». Ζητώντας δηλαδή την κατασκευή κάποιου βομβαρδιστικού μακράς εμβελείας με δυνατότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου 1.000 κιλών σε απόσταση 1.000 χλμ και δυνατότητα ταχύτητας που θα έφτανε τα 1.000 χλμ την ώρα.

To Horten Ho IX V2 στο Oranienburg

Ο Göring πίστευε σθεναρά πως αυτό ήταν το project που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του πολέμου, στοχεύοντας στην αξιοποίησή του εναντίον των Βρετανών, αλλά κυρίως εναντίον των Αμερικανών, για την αναχαίτιση των συνεχιζομένων συμμαχικών αεροπορικών επιδρομών που κατέστρεφαν τη μία μετά την άλλη τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Γερμανίας. Η εξαγγελία  των προδιαγραφών υπήρξε αυστηρή, διότι το υπουργείο Αεροπορίας ήταν αποφασισμένο να αρνηθεί την υπογραφή οποιουδήποτε νέου προγράμματος, αν δεν ικανοποιούνταν στο έπακρο οι συγκεκριμένες. Λίγο αργότερα προσετέθη μία ακόμη, που αφορούσε την εγκατάσταση δύο πυροβόλων MK 108 των 30 χλστ. για την προσβολή εχθρικών μαχητικών, κάτι που απομάκρυνε τον αρχικό στόχο δημιουργίας του ως αμιγώς βομβαρδιστικό.

Horten Ho IX V1

Οι αδελφοί Horten κατέθεσαν το μυστικό σχέδιό τους για το Ho ΙΧ, θεωρώντας πως το μοναδικό ζήτημα που θα εκκρεμούσε για την υπογραφή της συμβάσεως θα ήταν η επιλογή των καταλλήλων jet κινητήρων. Το Υπουργείο Αεροπορίας το έκανε δεκτό, δίνοντας εξάμηνη προθεσμία μέχρι την πρώτη δοκιμαστική πτήση. Το Ho ΙΧ αποτελούσε το αποκορύφωμα των προγενεστέρων προσπαθειών τους και ήταν αυτό που τους έφερνε πιο κοντά από κάθε άλλο στην υπογραφή επισήμου συμβάσεως για τη μαζική παραγωγή του.

Εργασίες στα πρώτα ακόμη στάδια κατασκευής του Ho IX V1

Δομικά χαρακτηριστικά

Ο γενικός σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει από το 1942 και βασιζόταν κι αυτός επάνω σε μια «ιπτάμενη πτέρυγα», με ενσωματωμένη άτρακτο η οποία περιελάμβανε το πιλοτήριο, τον οπλισμό και τους κινητήρες. Το κεντρικό τμήμα αποτελείτο από χαλύβδινους συγκολλημένους σωλήνες, ενώ οι πτέρυγες στηρίζονταν σε ξύλινες δοκούς που καλύπτονταν από δύο λεπτά φύλλα κόντρα πλακέ τα οποία επικολλούνταν με ειδικό μείγμα άνθρακος και πριονιδίου.

Ho IX V1

Η έκτασή τους ήταν 16,76 μέτρα, ενώ το μήκος του αεροσκάφους έφτανε τα 7,47 μέτρα και το ύψος του τα 2,80. Το σύστημα προσγειώσεως ήταν τρίκυκλο με το ριναίο τροχό να αναδιπλώνεται κάτω από το κόκπιτ και τους άλλους δύο μέσα στις βάσεις των πτερύγων. Στα δύο πρώτα πρωτότυπα εγκαταστάθηκε ως ριναίος τροχός ο ουραίος ενός Heinkel He 177 «Greif». Ο μονοθέσιος θάλαμος διακυβερνήσεως διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα και προσέφερε ικανοποιητική ορατότητα προς τα εμπρός, επάνω και γύρω από την επιφάνεια των πτερύγων. Ο δε πιλότος, ήταν εφοδιασμένος με ειδική στολή σχεδιασμένη εξ αρχής από την εταιρεία Dräger.

O πιλότος δοκιμών Erwin Ziller στο κόκπιτ του Horten IX με την ειδική στολή της Dräger

Οι κινητήρες που επιλέγησαν ήταν οι turbojet BMW 003A-1 για εγκατάσταση μέσα στην άτρακτο, αριστερά και δεξιά του θαλάμου διακυβερνήσεως. Επειδή όμως δεν είχαν ετοιμαστεί έως εκείνη τη στιγμή, προτιμήθηκαν ως εναλλακτική λύση οι  Junkers Jumo 004.

Ηοrten Ho ΙΧ V1

To ξύλο ως υλικό για τις πτέρυγες ήταν περίπου μονόδρομος, καθότι υπήρχε σε διαθεσιμότητα σαφώς μεγαλύτερη από κάθε μέταλλο, ενώ απλοποιούσε και τη διαδικασία κατασκευής και συναρμολογήσεώς τους. Συν τοις άλλοις, κρίθηκε πως μπορούσαν να αντέξουν βολές πυροβόλου 20 χλστ χωρίς να διαλυθούν. Η επιλογή ενώσεώς τους με κόλλα μείγματος άνθρακος και πριονιδίου θεωρήθηκε ως η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας αεροσκάφους με δυνατότητα αποφυγής του εντοπισμού του, απορροφώντας τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των αξιόπιστων βρετανικών ραντάρ εδάφους, τα οποία συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στη βρετανική κυριαρχία κατά τη μάχη της Αγγλίας.

Πρωτότυπα και δοκιμές

Το Ηο ΙΧ V1 ήταν το πρώτο που ολοκληρώθηκε με σκοπό να δεχθεί τους turbojet BMW 109-003-01. Mε την αλλαγή όμως της διαμέτρου των συγκεκριμένων κινητήρων, η εγκατάστασή τους υπήρξε αδύνατη, οπότε το πρωτότυπο παρέμεινε ως ανεμοπλάνο, πραγματοποιώντας την παρθενική του πτήση την 1η Μαρτίου του 1944. Ο χειρισμός του εντυπωσίασε εν γένει, με μοναδικό πρόβλημα κάποιες αναταράξεις που θα δυσκόλευαν οπωσδήποτε τη στόχευση, όταν θα προστίθεντο τα πυροβόλα. Το καλοκαίρι του ιδίου έτους, μεταφέρθηκε στο Oranienburg για περαιτέρω δοκιμές. Αυτό βρέθηκε κοντά στη Λειψία από την 9η Τεθωρακισμένη Μεραρχία του 3ου Σώματος Στρατού των Η.Π.Α. κατά τη 14η Απριλίου του 1945.

Το δεύτερο κατά σειρά πρωτότυπο, το Ηο ΙΧ V2, ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1944 και υπήρξε κατ’ουσίαν το πρώτο, καθώς πέταξε με τους Jumo 109-004B-1. Το πρόβλημα με τους συγκεκριμένους κινητήρες ήταν πως ναι μεν εξασφάλιζαν την απαιτουμένη ταχύτητα, αλλά η κατανάλωση καυσίμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, οπότε γεννώνταν ζητήματα με το μέγεθος και τον αριθμό των δεξαμενών.

Πριν καν δοκιμαστεί το V2, ο Göring προέβη σε παραγγελία 40 αεροσκαφών που μετονομάστηκαν σε Ho 229. H αξιολόγησή του έγινε στο Oranienburg και έβαινε ικανοποιητικώς, έως ότου συνετρίβη τη 18η Φεβρουαρίου του 1945 κατόπιν δυσλειτουργίας του ενός κινητήρος και αναγκαστικής προσγειώσεως μόνο με τον άλλον. Η αποτυχία δεν πτόησε το Υπουργείο Αεροπορίας, που ζήτησε τον επόμενο κιόλας μήνα την παραγωγή 20 ακόμη μονάδων.

To Horten Ho IX V1

Θα συνεχίσουμε την επομένη με την παραγωγή του Horten ως Gotha

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύο Έλληνες ναύαρχοι συζητούν τη βύθιση του Moskva και την απαξίωση του Ρωσικού Ναυτικού στην Ουκρανία

Ένα από τα πολλά «ευφυολογήματα» που έχουν κυκλοφορήσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία (αν και κανένας πόλεμος δεν είναι πεδίο για εξυπναδισμούς) λέει το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Άρμα Μάχης Leopard 2A4/5, η γενιά που οδήγησε στα ελληνικά...

0
Του Κώστα Καρναβά, αναδημοσίευση από την ΠΤΗΣΗ, τεύχος 170, Ιούλιος 1999Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Leopard 2 είναι μια ολοκληρωμένη και ώριμη σχεδίαση με...
- Advertisement -
Card image

Μάιος #024 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Μαΐου 1941:”Επιχείρηση Ερμής”, η Μάχη της Κρήτης...

0
Έχοντας ολοκληρώσει την κατάκτηση της ηπειρωτικής Ελλάδας, η γερμανική διοίκηση εξαπολύει την «επιχείρηση Ερμής» (Unternehmen Merkur), για την κατάληψη της Κρήτης από αέρος.Στο νησί...
- Advertisement -
Card image

Απρίλιος #023 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

Μάρτιος 022 PTISI March 2022

Αγορά 4.49

Related News

Το De Havilland D.H.95 στην πολιτική έκδοση Flamingo και τη στρατιωτική Hertfordshire

Το Flamingo ήταν το πρώτο εξ ολοκλήρου μεταλλικό αεροσκάφος της De Havilland, καθώς και το πρώτο σχέδιο του Ronald Eric Bishop, όταν ξεκίνησε να...

Lockheed Model 14 «Super Electra»: o πολιτικός πρόδρομος του στρατιωτικού Hudson

Στις αρχές του 1937 ξεκίνησαν οι εργασίες ενός επιβατικού, έως δεκατεσσάρων θέσεων, που είχε να ανταγωνιστεί τα καλύτερα του είδους της εποχής, το Douglas...

Westland Welkin: το βρετανικό αναχαιτιστικό εξαιρετικά μεγάλων υψομέτρων

Με αρκετά επιμήκεις πτέρυγες, μεγάλα ατρακτίδια κινητήρων και κοντόχοντρο ρύγχος, το Westland Welkin σχεδιάστηκε για μια απολύτως ειδική αποστολή: την αναχαίτιση εχθρών σε πολύ...