Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων καλεί τον πρόεδρο Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία

0
1424
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ασκούν πιέσεις στον πρόεδρο Τραμπ ώστε να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, για την αγορά του Ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να αγοράσει το αεροσκάφος F-35 και να κατασκευάσει τμήματα του, σαν αντίποινα για την απόφαση της χώρας να αγνοήσει τις ΗΠΑ και να αγοράσει τους S-400. Αυτό γιατί όπως δήλωσαν επανειλημμένα αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ ,το σύστημα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα όσον αφορά το αεροσκάφος, και να επιτρέψει στην Ρωσία να αποκτήσει διαβαθμισμένες πληροφορίες όσον αφορά την τεχνολογία του F-35.

Η Επιτροπή μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, παρότρυνε τον πρόεδρο Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις.

Αυτή η πίεση ασκείται την χρονική στιγμή που Ρωσία και Τουρκία δήλωσαν ότι θα εμβαθύνουν την αμυντική συνεργασία τους, τη στιγμή μάλιστα που ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στην Μόσχα.

Με τον νόμο Countering America’s Adversaries Through Scantions Act, ή CAATSA, οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις στην Άγκυρα για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων. Αυτό που δεν αναφέρει ο νόμος είναι το πόσο γρήγορα πρέπει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να επιβάλλει αυτές τις κυρώσεις.

Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, μια μικτή ομάδα ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών γερουσιαστών προέτρεψαν τον Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά τω πυραύλων.

Πηγη: BNNBloomberg


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •