Πως δουλεύει ένας σιγαστήρας όπλου

1
3536

Ο σιγαστήρας ενός πυροβόλου όπλου είναι ένα περίπλοκο μηχανικό εξάρτημα που λειτουργεί με τη συγκράτηση των αερίων υψηλής πίεσης όταν βληθεί μια σφαίρα. Εάν αυτά τα αέρια δεν έχουν πουθενά να πάνε, δεν μπορούν να δημιουργήσουν κρουστικά κύματα στον αέρα και να παράγουν ήχο. Αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο περιορισμός των αερίων υψηλής πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σιγαστήρων, αλλά επειδή συχνά περικλείονται σε μεταλλική θήκη, μπορεί να είναι δύσκολο να δούμε πώς λειτουργούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Destin Sandlin από το Smarter Every Day συνεργάστηκε με τη Soteria για να κινηματογραφήσει κάποιους σιγαστήρες σε εξαιρετικά αργή κίνηση.

Κάθε σιγαστήρας έχει δύο μέρη: έναν μεγάλο «δοχείο» που συγκρατεί το διογκούμενο αέριο και ένα μηχανισμό για να τον κρατήσει από το να διαφύγει. Ο Sandlin εξέτασε πολλά διαφορετικά σχέδια σιγαστήρων, αλλά όλα λειτουργούν με τον ίδιο θεμελιώδη τρόπο.

Για τις ανάγκες του βίντεο, χρησιμοποιήθηκε διαφανές ακρυλικό περίβλημα, αντί για μεταλλικό. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Notify of
Άρης
Guest
Άρης
Offline

Πολύ ωραίο βίντεο…
Εαν θέλετε δείτε και άλλα που χρησιμοποιούν λαδόφιλτρα εμπορίου!