HS- 4/SGS-1 στο Διάστημα, Φωτογραφίες της Ημέρας

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Καλημέρα!

Εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Hellas Sat-4 στις 21:01 (Ζ, 12:01 ώρα Ελλάδας) από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο στο Κούρου της Γαλλικής Γουιάνας. Η επιτυχημένη εκτόξευση ανοίγει την σαιζόν του 2019 για τον οργανισμό ευρωπαϊκών εκτοξεύσεων με την Αποστολή VA247 να είναι η 103η  αποστολή του μεγάλου πυραυλικού φορέα Ariane 5 και η 70η για την «βαριά» βελτιωμένη έκδοση ECA. Το φορτίο του πυραύλου στην VA247 έφτανε τα 10.052 kg και περιλάμβανε εκτός από τον διπλό HS-4/SGS-1 (Hellas Sat 4/ Saudi Geostationary Satellite 1) και τον ινδικών συμφερόντων GSAT-31. Επειδή βέβαια έχουν ακουστεί πολλές ανακρίβειες «εθνικής έπαρσης» σχετικά, να θυμίσουμε ότι η Hellas Sat  που εκμεταλλεύεται τους δορυφόρους οι οποίοι χρησιμοποιούν τις τροχιακές γεωστατικές θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει προ πολλού πουληθεί από τον ΟΤΕ σε αραβικά συμφέροντα. Και φυσικά τόσο ο περυσινός HS-3 όσο και ο φετινός HS-4 (κατασκευής Lockheed Martin)εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο. Ο τελευταίος μάλιστα έχει «κολλημένο» πάνω του τον σαουδαραβικό SGS-1. Υπάρχει βέβαια το κέρδος της διασφάλισης δορυφορικών υπηρεσιών για την Ελλάδα ως αντίτιμο αλλά η “νέα κατάκτηση του Διαστήματος από την Ελλάδα” που επαίρονται διάφοροι δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Member
SpaceMan

Πολύ καλά τα γράφετε αλλα αυτό πάντως δεν το έχω καταλάβει καλά…Πως μια ιδιωτική εταιρεία σαν τον ΟΤΕ πούλησε την εκμετάλλευση των γεωστατικών θέσεων που είναι θεωρητικά “εθνικής” ιδιοκτησίας; Αν ας πούμε ενδιαφερθεί κάποια στιγμή το υπουργείο άμυνας για δορυφόρο τηλεπισκόπησης και τηλεπικοινωνιών (λέμε τώρα) που θα πάει; Θα πρέπει να αγοράσει υπηρεσίες από τους Άραβες ή θα μπορεί να εκτοξεύσει δικό του δορυφόρο στις 39 μοίρες ανατολικά;
Φωτίστε με σας παρακαλώ :s

nikos
Guest
nikos

Τι θα γίνει με στρατιωτικό δορυφόρο ???

Πάρις
Guest
Πάρις

LOL!!! Ο Hellas Sat 4 και ο 3 διαθέτουν συχνότητες για τις ΕΔ. Επομένως δεν χρειάζεται.
Αν αποφασίσουμε ποτέ να γίνουμε σοβαρό κράτος και ότι πρέπει να ελέγχουμε την Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, προβάλλοντας και την ισχύ μας , μπορεί στο μέλλον να κάνουμε κάτι. Στο πολύ μέλλον όμως, καθώς φαίνεται!.
Υπάρχουν και άλλες λύσεις, βλέπε Stratobus και cubesats.

alexmark
Member
alexmark

Δηλαδή ποτέ, καθώς στο πολύ μέλλον θα είμαστε μικροί και γερασμένοι δημογραφικά και κατά συνέπεια οικονομικά καχεκτικοί! Από ισχύ τότε άλλο τίποτα θα τρομάζει η…Μάλτα!

Stmts
Guest
Stmts

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε την ιδιαίτερη χρησιμότητα που θα έχει ο νέος δορυφόρος και τις δυνατότητες που θα μπορέσει να προσδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις κυρίως σε τμήματα αυτών που βρίσκονται αρκετά μακριά από τις βάσεις τους, πράγμα που μεταφράζεται σε στρατιωτικό και τακτικό επίπεδο, με νέες ευκαιρίες επικοινωνιών, εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο.

G...
Member
G...

Καλά νεα.