- Advertisement -

Η πυραυλάκατος «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» εντάχθηκε επίσημα σε υπηρεσία! (Εικόνες)

- Advertisement -

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών επί του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης της πυραυλακάτου «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ).

 
 

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνιος Οικονόμου.

 
 

Στην ομιλία του, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την παράδοση της πυραυλακάτου, μιας υπερσύγχρονης μονάδας κρούσης που θα βοηθήσει το ΠΝ να προβάλει ναυτική ισχύ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος έδωσε εύσημα στο προσωπικό του ΠΝ και τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και εξέφρασε την ευχή τα τελευταία να είναι σε θέση στο μέλλον να ναυπηγήσουν και άλλα πλοία για το Ναυτικό. Τέλος, έκανε γνωστό πως υπάρχουν ήδη αρκετές προτάσεις για την πρόσκτηση νέων πολεμικών πλοίων, που τυγχάνουν επεξεργασίας από το Επιτελείο, ενώ επανέλαβε πως η προσπάθεια για την πρόσκτηση νέων τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια έχει πλέον ξεκινήσει.

 
 

 
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος τόνισε την ικανοποίησή του για την ένταξη του πλοίου σε υπηρεσία. Υπενθύμισε την υπέρτατη θυσία του Υποπλοιάρχου Καραθανάση στις 31 Ιανουαρίου 1996 και ζήτησε από τον κυβερνήτη, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα να υπηρετήσουν με πάθος, σθένος, πειθαρχία, ήθος και υψηλό φρόνημα. Να παραμείνουν σε διαρκή εγρήγορση, έτοιμοι να πλεύσουν πάση δυνάμει και μεθ’ ορμής ακαθέκτου όταν και όπου απαιτηθεί, προς υπεράσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

 
Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Πετράκης επανέλαβε πως είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η επιτυχής και έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος (σ.σ: αφού εκκρεμεί η παράδοση του έβδομου και τελευταίου πλοίου) και προανήγγειλε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, ώστε να επιτευχθεί η αμεσότερη επιχειρησιακή αξιοποίηση της πυραυλακάτου από τον Στόλο. Τέλος, υπογράμμισε πως οι προσπάθειες για τη θωράκιση του Στόλου, μέσω της πρόσκτησης νέων μονάδων και του εκσυγχρονισμού των παλιών είναι διαρκείς, παρά τους όποιους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

 
 

Η πυραυλάκατος «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» έλαβε την ονομασία της από τον Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, ο οποίος έπεσε στο καθήκον μαζί με τους Υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, στην κρίση των Ιμίων. Η «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» είναι μία από τις τελευταίες δύο Super Vita και μεταφέρει οκτώ φονικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet MM40 Block III, που μπορούν να χτυπήσουν εχθρικό πλοίο σε απόσταση 180km.

Η νέα πυραυλάκατος του ΠΝ στη Σαλαμίνα, πότε εισέρχεται σε υπηρεσία (Εικόνες & Βίντεο)


ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Διαστάσεις: 61,9 / 9,5 / 2,8 μέτρα
Εκτόπισμα: 670 τόνους
Πρόωση:4 MTU 16V 595 TE 90
Ταχύτητα: 34,5 κόμβοι
Πλήρωμα: 45
Οπλισμός:
8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3 (εμβέλεια έως 180 χλμ)
1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA
2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β (εμβέλεια 9 χλμ)

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Evan
Evan (@evan)
3 months ago

Πολλές προτάσεις για απόκτηση νέων πλοίων…..ελπίζω να είναι έτσι.Εχω καταντήσει βαρετός αλλά πρέπει να αντικατασταθούν μια προς μια η S και να εκσυγχρονίσουμε και τις Meko.Και βέβαια τροπικές και όλα τα υπόλοιπα που το ΠΝ χρειάζεται.

Daidalos
Active Member
Daidalos (@daidalos)
3 months ago
Reply to  Evan

Η Gowind καλύπτει τις άμεσες ανάγκες του ΠΝ για νέα πλοία, με χαμηλό κόστος, εγχώρια ναυπήγηση και ισορροπημένες δυνατότητες. Ταυτόχρονα, παίρνει έτσι εξοπλιστικό κομμάτι η Γαλλία.

Alex2324
Member
Alex2324 (@alex2324)
3 months ago

Καλώς τονα και ας άργησε !

Nestoras
Trusted Member
Nestoras (@nestoras)
3 months ago

Τόσο γρήγορα μετά την υποχρεωτική παράδοσή της μονάδος από τα ναυπηγεία που σε κάνει να αναρωτιέσαι…

  • Πότε θα παραλαμβάναμε το πλοίο αν δεν υπήρχε υποχρεωτική παράδοση ως τις 30 Ιουνίου στις ρήτρες?
  • Τι ακόμα θα ζητούσαν για να “ολοκληρωθούν” οι εργασίες?
  • Μήπως είναι πιο οικονομικό να υπάρχει ΜΟΝΙΜΑ αξιωματικός του Ναυτικού στα ναυπηγεία να παρακολουθεί τις εργασίες και να καταγράφει καθυστερήσεις και παρελκυστικές ενέργειες, έστω για την τελευταία πυραυλάκατο?
  • Τι εγγυήσεις μπορούμε να έχουμε, ότι επόμενη ενδεχόμενη σειρά ναυπηγήσεων δεν θα τύχει παρόμοιων ενεργειών, σε βάρος του προγράμματος, των φορολογούμενων και της εθνικής ασφάλειας?

Καλοτάξιδο το πλοίο!

Last edited 3 months ago by aaldemetra
Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
3 months ago
Reply to  Nestoras

Τα ναυπηγεία είναι πρακτικά δίπλα στην έδρα του ΠΝ οπότε η παρακολούθηση του προγράμματος δεν έχει τις ίδιες δυσκολίες με το κτίσιμο ενός πλοίου στην Ασία που όντως είναι κρίσιμο να υπάρχει ναυπηγός / εκπρόσωπος του πλοιοκτήτη στο Ναυπηγείο.
Εδώ είναι ζήτημα θέλησης να εφαρμοσθούν ότι προβλέπει η σύμβαση είτε – όσο κτίζονταν τα πλοία – είτε για νέες ναυπηγήσεις ότι κι αν είναι αυτές.

Manolis
Member
Manolis (@manolis)
3 months ago

Υπαρχει λαθος στον ορο ΤΠΚ, οπως φαινεται απο τις φωτο , το πλοιο ειναι σκετο ΤΠ (Ταχυ Περιπολικο) και ουχι πυραυλακατος.

dim73
dim73 (@dim73)
3 months ago
Reply to  Manolis

Μονο στην τελευταια ειναι χωρις βληματα … προφανως ειναι παλια φωτο γιατι το πλοιο δεν ειναι σημαιοστολισμενο. Στην φωτο με τους ιερεις φαινονται καθαρα.

Animades
Active Member
Animades (@animades)
3 months ago
Reply to  dim73

Διπλά πυραυλοφόρο , δηλαδή και με 8x exoset bl3 και με 21X RIM-116 Rolling Airframe Missiles…
comment imagecomment image
καλοτάξιδο το νεο ΤΠΚ “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”.
καλές θάλασσες , και αν χρειαστεί , και με την Νίκη!.

Last edited 3 months ago by annavallejos
Roger
Roger (@roger)
3 months ago
Reply to  dim73

Πολύ σωστά τα γράφει ο Manolis Manolis.
Οι Exocet ακόμα δεν έχουν μπει!
Καμία φωτογραφία δεν είναι παλιά, όλες είναι από την σημερινή τελετή.
Η φωτογραφία με τους παπάδες και τους Exocet είναι από την ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ (P 67).
Εδώ φαίνεται η ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ (P 67), αγκυροβολημένη πίσω από την ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ (P 78), όπως ήταν σήμερα.comment image
Σε αυτή την φωτογραφία, στα δεξιά και πίσω από την κολώνα φωτισμού φαίνονται οι Exocet της ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ (P 67).comment image
Και εδώ παρατηρούμε ότι πάνω από τις πλατφόρμες στήριξης των Exocet δεν υπάρχουν πύραυλοι.comment image
Κρατάω το καλύτερο για το τέλος.comment imagecomment image
Ο καθένας βέβαια βλέπει αυτά που θέλει να δει.
Αν μετά όμως αρχίσω τα «γαλλικά» θα φταίω; Δεν θα φταίω.
Το σκάφος όπως είναι τώρα, κάνει μόνο για κόντρες και καραμπόλες στο Αιγαίο.
Πόσο δύσκολο είναι να μπούνε οι ρημαδο-Exocet επιτέλους;

Last edited 3 months ago by Garthahi
nikosv
Member
nikosv (@nikosv)
3 months ago
Reply to  dim73

Αυτη που φαίνεται στη φωτό με τους ιερείς είναι η Ρουσσέν.
Αλλα η τελετή δεν ειναι πρόσφατη σίγουρα μιας και όλος ο στόλος είναι στο νάυσταθμο….

ANDREW
Trusted Member
ANDREW (@andrew)
3 months ago

Κομπλέ, ας διαπραγματευτούμε ακόμα μία 10ετία. Ίσως το καθυστερούμε επειδή θέλουμε μία φρεγάτα που να είναι και υποβρύχιο μαζί. Αν δεν καταλάβει το μαξίμου ότι αποσπασματικές αγορές δεν συμφέρει να κάνεις και εάν δεν το πάρει απόφαση να αντικαταστήσει τον στόλο μας βλέπω να φτιάχνουμε μόνο super vita και να μένουμε με τις meko για aaw. Όποιος βαριέται να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει. Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε να δώσει τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τώρα προέκυψαν και άλλα από τον δημόσιο τομέα. Να δούμε που θα φτάσουν. 7 δις? Και τα δίνει τώρα που η Ελλάδα θα κληθεί να υπερασπιστεί τα εδάφη της. Ότι και να πούμε είναι λίγο. Με 4 δις των συνταξιούχων είχαμε κλείσει το θέμα των τορπιλών, μεκο, c130, c27j, apache, mirage, mica, scalp eg και θα μας έμεναν κάτι δις ακόμα για να κάνουμε παραγγελία φρεγατών. Άμα έβαζε και άλλα 6 δις για να κάνει μεγαλύτερη την παραγγελία θα είχε αντικαταστήσει όλο το στόλο. Πόσο θα μας έβγαιναν 9 gowind 2500? Κάτι λιγότερο από 3,5 δις. Πόσο 4 bel? 4 – 5 δις. Και εαν θεωρούσαμε πως και πάλι δεν καλυπτόμαστε για aaw έδινες και άλλα 3 δις για 2 horizon. Με 10 δις είχες ησυχάσει για 40 χρόνια. Ας δούμε πόσο θα φτάσουν λοιπόν τα αναδρομικά. Εάν φτάσουν τα 7 – 9 δις θα είμαστε για κρέμασμα. Κάπου τόσο θα έβγαινε και η αγορά που είπα. Με τόσες μονάδες θα έπεφτε προς τα κάτω η τιμή.

Jason
Noble Member
Jason (@jason)
3 months ago
Reply to  ANDREW

Σιγα να μην παμε να μαζεψουμε και να χρυσοπληρωσουμε τα κρουαζεριοπλοια που εχουν Γαλλοι στο ναυτικο τους. Ουτε Belhara που εχουν μολις 16 κελια και δεν εχουν ουτε CIWS, ουτε Horizon. Μονο οι Combattante BR-71 αξιζουν.
Σαν χωρα ΠΡΕΠΕΙ να αγορασουμε ενα σχεδιο φρεγατας και να τη ναυπηγησουμε στην Ελλαδα, στα Ελληνικα ναυπηγεια. Η καλυτερη λυση ειναι οι Iver Huitfeldt / Arrowhead 140 / Type-31.

NickK
NickK (@nickk)
3 months ago

ετοιμο για ΕΜΖ
Ιαπωνικο jit a la Grecque

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
3 months ago

Επιβάλεται να ναυπηγηθεί και 8η Super Vita. Επειτα να αναζητηθουν 5 μεταχειρισμένες πυραυλάκατοι ( αστείρευτη πηγή είναι το Γερμανικό Ναυτικό ) ώστε να αντικατασταθούν οι Combatante II. Ίσως με τη ναυπήγηση και πέμπτου Type-214 οι Γερμανοί μας παραχωρούσαν και έναν αριθμό πυραυλακάτων κλάσης Lürsen. Ο στόλος επιβάλλεται να διαθέτει 20+ πυραυλακάτους μιάς και λόγω των ισχνών οικονομικών τα μεγάλα πλοία θα λιγοστέψουν οδηγώντας μας σε χαμηλότερη οροφή ( 10 πλοία ; ). Ελπίζω με καλύτερη ποιότητα ( Ticonderoga, κλάση` “M” Karel Doorman, Gowind-3100 και φυσικά εκτενώς εκσυγχρονισμένες Meko ).

Chris
Chris (@chris)
3 months ago

Ριγανάτο χωρίς ρίγανη, ρυζόγαλο χωρίς ρύζι, αυγολέμονο χωρίς λεμόνι, πυραυλάκατος χωρίς πυραύλους

Roger
Roger (@roger)
3 months ago

«Όπως αναφέρθηκε, η ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ δεν είναι ακόμη πλήρως επιχειρησιακή αλλά θα καταστεί με ευθύνη του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού που έχει αναλάβει αυτό το έργο. Όπως άλλωστε φάνηκε και σε πλάνα και φωτογραφίες της τελετής, δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη οι πύραυλοι επιφανείας – επιφανείας Exocet, που αποτελούν και τον κύριο οπλισμό τους. Η διαδικασία εγκαταστάσεως πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι την εκπνοή του έτους.»
https://doureios.com/entaxi-ston-stolo-tis-tpk-karathanasisp-78/

Last edited 3 months ago by Garthahi
LAMBROS
Active Member
LAMBROS (@lambros)
3 months ago

Είθε οι Exocet του σαν πύρινες τριαινες να τσακίσουν το Τουρκικό στόλο κανωντας το Τουρκικό μοιρολόι να αντιλαλει σε όλη την Ανατολία!!!

Tazos
Member
Tazos (@tazos)
3 months ago

Αξίζει να αναφπέρουμε πως το 7ο πλοίο φέρει διαφορετικο ESM και συγκεκριμένα το Vigile100 στην θέση του κλασικού DR-3000. Είναι και αυτό μια μικρή αναβάθμιση.

NikolakiEfentis
Trusted Member
NikolakiEfentis (@nikolakiefentis)
3 months ago
Reply to  Tazos

Όντως. Το ESM για τις ΤΠΚ είναι κρίσιμος εξοπλισμός και προφανώς από την εποχή του DR3000 έχουν υπάρξει εξελίξεις. Εικάζω πως το Vigile προέκυψε από τροποποίηση κάποιας σύμβασης αφού και τα 2 είναι της Thales;
Σημειώνω πως DR3000 διαθέτει το σύνολο των υφστάμενων SV, Combatante και νομίζω και των S148.

Tazos
Member
Tazos (@tazos)
3 months ago

Αν και υπάρχουν λίγες πληροφωρίες για το Vigile100, από την σελίδα της εταιρίας φαίνεται ότι εκτός από κλασικό ESM μπορεί να εκτελέσει και ρόλους ELINT. Η υιοθέτηση του DR3000 σε όλες τις πυραυλακάτους χωρίς αναβάθμιση των ραντάρ τους δείχνει οτι λόγω της αποστολής το ESM αποτελεί κύριο αισθητήρα στοχοποίησης. Ακόμα τα DR3000 τα επισκευάζει Ελληνική εταιρία ηλεκτρονικών, μικρή αλλά σημαντική, κάποια στιγμή θα έπρεπε η ΠΤΗΣΗ να παρουσιάσει και το έργο αυτών των μικρών εταιριών που βοηθάνε να διατηρηθεί η μαχητική ικανότητα των Ε.Δ.

NikolakiEfentis
Trusted Member
NikolakiEfentis (@nikolakiefentis)
3 months ago

Tazos, συμφωνώ πλήρως και ορθώς το επισημαίνεις. Η εμβέλεια των πυραύλων είναι τέτοια που καθιστά το όποιο ραντάρ δευτερεύον στην στοχοποίηση λόγω του περιορισμού του ορίζοντα του.
Δεν γνώριζα για την Ελληνική εταιρεία και το DR3000, είναι πολύ σημαντικό.
Το έχω επαναλάβει, θα έπρεπε να εστιάσουμε σε προγράμματα του ΠΝ που μπορούν να αναληφθούν από Ελληνικές εταιρείες με διπλό όφελος, για ΠΝ και την βιώσιμη ανάπτυξη των εταιρείών του κλάδου. Το ΠΝ πρέπει να διατηρήσει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη πολλά παλιά σκάφη τα οποία απαιτούν επαρκή συντήρηση και που με τστοχευμένες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, εντός των Ελληνικών δυνατοτήτων, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στην Ελληνική αποτροπή για πολλά χρόνια ακόμη.
Επιπλέον, αν υπάρχει η ως άνω εγχώρια δυνατότητα, μπορούν με περιορισμένα χρήματα να αποκτηθούν μεταχειρισμένα σκάφη, πχ Combattante-III, και να αναβαθμιστούν, προσφέροντας και ομοιοτυπία, αντικαθιστώντας παλιότερα σαπάκια που διατηρούμε αναγκαστικά στη δύναμη του ΠΝ.

NikolakiEfentis
Trusted Member
NikolakiEfentis (@nikolakiefentis)
3 months ago

Γνωρίζει κανένας τις διαφορές του STING-EO έχουν οι προηγούμενες SuperVita σε σχέση το STIR 1.2 EO της “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”;

christos_choris_a
Active Member
christos_choris_a (@christos_choris_a)
3 months ago

” η προσπάθεια για την πρόσκτηση των νέων βαρέως τύπου τορπιλών έχει πλέον ξεκινήσει !” : Τις φορτώνουνε στα κάρρα και θ’ αρχίσουν μετά να σπρώχνουν και κάθε μισή ώρα θα κάνουν και τσιγάρο.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

8
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 November 2014 #342

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 April #371

Αγορά 2.29

Related News

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες ελληνικές φρεγάτες, μια παρουσίαση του πιθανού μέλλοντος του ΠΝ

Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Κυρ. Μητσοτάκη και εκφράζει στην Ελλάδα τα συλλυπητήριά του

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα το απόγευμα οι δύο ηγέτες, όπου ο Έλληνας...