19.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΕ-ΜΠΕHuawei: Η Ελλάδα αποτελεί μια αγορά με μεγάλη αξία!

Huawei: Η Ελλάδα αποτελεί μια αγορά με μεγάλη αξία!

- Advertisement -

Την πρόθεση της Huawei να διατηρήσει και να εντείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, η οποία ξεκίνησε πριν περίπου δύο δεκαετίες, εξέφρασε ο Ράντοσλαβ Κέντζια (Radosław Kędzia), Vice President, Huawei CEE & Nordic Europe Region, στη διάρκεια συνάντησης του με Έλληνες δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα αποτελεί μια αγορά με αξία για τη Huawei με πολλές επιτυχίες στο παρελθόν σε σειρά έργων και δράσεων μέσω συνεργατών και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία στοχεύει σε μακράς διάρκειας σχέσεις με τους συνεργάτες της και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε έργα που εστιάζουν στους τομείς της εκπαίδευσης, των νεοφυών επιχειρήσεων κλπ.  Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους  υπογράφηκε μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και της Huawei μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την προώθηση της συνεργασίας των δύο φορέων, ώστε να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ γνώσεων και δεξιοτήτων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εκπαίδευση 500 άνεργων γυναικών σε βασικές γνώσεις ΤΠΕ και κύκλους μαθημάτων από πιστοποιημένους συνεργάτες της Huawei.

Ο κ. Kędzia έκανε αναφορά στο εύρος των υπηρεσιών που προσφέρει η Huawei, προσαρμοζόμενη και στις ανάγκες και απαιτήσεις των αγορών. Ο λόγος που προσφέρουμε ένα τόσο ευρύ χαρτοφυλάκιο είναι για να μπορεί να δει ο καθένας τι είδους ψηφιακά βήματα προς τα εμπρός μπορεί να κάνει», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Ερωτηθείς σχετικά για την επόμενη ημέρα μετα το 5G, επισήμανε ότι έχει αρχίσει η προετοιμασία για το 5.5G. Δεν περιμένουμε να γίνει αύριο, κάθε αγορά είναι διαφορετική, οι προσδοκίες κάθε καταναλωτή είναι διαφορετικές, όπως και η υιοθέτηση κάθε τεχνολογίας. Σε κάθε περίπτωση όμως η Huawei θέλει να είναι προετοιμασμένη, πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι το 5.5G αποτελεί μια απαραίτητη και φυσική εξέλιξη του 5G, κάτι με το οποίο «συμφωνεί ομόφωνα» ο κλάδος.

Μιλώντας γενικότερα για τις δραστηριότητες της Huawei σε διεθνές επίπεδο ο κ. Kędzia επισήμανε ότι οι εποχές έχουν προκλήσεις αλλά η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει τις λύσεις που αναπτύσσει στους πελάτες της, κάτι «που αποτελεί και ευθύνη μας». Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσον αφορά στο θέμα των προκλήσεων, υπογράμμισε πως «αν ήταν εύκολο, θα ήταν βαρετό» και τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να μην αντιμετωπίσεις προκλήσεις, είναι να μην κάνεις τίποτα.

Global Digital Power Forum 2023
Στο πλαίσιο του MWC 2023, η Huawei φιλοξένησε το Global Digital Power Forum, με θέμα «Η Huawei αρωγός των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην επίτευξη της παγκόσμιας μετάβασης σε ουδετερότητα άνθρακα». Τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και επικεφαλής του κλάδου από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν γνώσεις και πληροφορίες για την βιομηχανία της ενέργειας αλλά και την τεχνολογία των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ). Μοιράστηκαν επίσης καινοτόμες λύσεις και βέλτιστες πρακτικές για πράσινες και χαμηλών εκπομπών άνθρακα ενεργειακές υποδομές, αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να επιτύχουν τους στόχους τους για ένα πιο πράσινο μέλλον.

Ο Charles Yang, πρόεδρος του Global Marketing and Sales Services της Huawei Digital Power, σε παρέμβαση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρά την παγκόσμια συναίνεση για πράσινη ανάπτυξη, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι συνεχίζουν να βλέπουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε υψηλά επίπεδα, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στασιμότητα στην ανάπτυξη.  Η Huawei, όπως είπε, έχει δεσμευτεί να ενσωματώσει ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες ηλεκτρονικών ισχύος για να βοηθήσει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να επιτύχουν στην επιδίωξη ενός πιο πράσινου μέλλοντος. Σύμφωνα με τον κ. Yang, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν μπορούν πλέον να είναι απλώς καταναλωτές ενέργειας, αλλά πρέπει επίσης να γίνουν παραγωγοί, εν μέσω της παγκόσμιας μετάβασης προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Όπως επισημάνθηκε η Huawei δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις:
Καταναλωτές ενέργειας: Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα μεγιστοποιήσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα με σκοπό να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, επιτρέποντας έτσι σε κάθε watt να τροφοδοτεί περισσότερα bits. Τα δίκτυα θα χρησιμοποιούν έξυπνες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και βέλτιστης αδρανοποίησης για τη μείωση της κατανάλωσης της. Οι εγκαταστάσεις θα απλουστευθούν από δωμάτια σε ερμάρια ή από ερμάρια σε στύλους για να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση της τοποθεσίας έως και 97%. Τα data centers θα χρησιμοποιούν ελεύθερη ψύξη και με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης θα βελτιστοποιήσουν την ενεργειακή απόδοση με σκοπό να μειώσουν το “Power Usage Effectiveness” (PUE) στο 1,15 το οποίο θεωρείται από τα χαμηλότερα της αγοράς.

Παραγωγοί ενέργειας: Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα συμμετέχουν στην παραγωγή και τη ρύθμιση της ενέργειας για να μεγιστοποιήσουν την αξία των έργων υποδομής τους. Θα αναπτύξουν φωτοβολταϊκά συστήματα ή θα αγοράσουν πράσινη ενέργεια σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, data centers και σε πανεπιστημιουπόλεις.  Η κλιμάκωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση του κόστους αυτής. Τέλος, θα εξοικονομήσουν και θα αυξήσουν τα έσοδα τους χρησιμοποιώντας μπαταρίες λιθίου ως μέρος του εικονικού σταθμού παραγωγής ενέργειας (VPP).

Ενεργειακοί παράγοντες: Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακές τεχνολογίες όπως το 5G, η Τεχνητή Νοημοσύνη, το cloud και το loT για να επιτρέψουν την ψηφιακή διαχείριση, την ευφυή Λειτουργία & Συντήρηση (O&M) καθώς και τη σταθερή παροχή, τόσο των συμβατικών όσο και των ανανεώσιμων ενεργειακών συστημάτων. Θα επιτρέψουν τον ακριβή προγραμματισμό σε όλο το δίκτυο και τις προβλέψεις βλαβών με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ασφαλών, σταθερών και αποδοτικών συστημάτων παροχής ενέργειας.

Ο Yao Quan, πρόεδρος της Huawei Site Power Facility, στην παρέμβαση του εξήγησε ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τις ενεργειακές δαπάνες για να επιτύχουν τους στόχους ουδετερότητας του άνθρακα, επωμίζονται τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και συμβαδίζουν με την επιταχυνόμενη ανάπτυξη του δικτύου 5G. Ωστόσο, οι συμβατικές site power λύσεις έχουν υψηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα σε υψηλές τιμές. Αυτό παρεμποδίζει την εξέλιξη του δικτύου και εμποδίζει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να επιτύχουν ουδετερότητα του άνθρακα. Για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, η Huawei προτείνει έξυπνες λύσεις τροφοδοσίας που προσφέρουν «Έξυπνη απλότητα» και «Έξυπνη εξοικονόμηση». Λειτουργώντας ως βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη πράσινων και χαμηλών εκπομπών άνθρακα δικτύων, αυτές οι έξυπνες site power λύσεις θα βοηθήσουν τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να επιταχύνουν την επίτευξη την επίτευξη των στόχων ουδετερότητας άνθρακα.

Ο Sun Xiaofeng, πρόεδρος της Huawei Data Center Facility and Critical Power Business Unit, στην παρέμβαση του ανέφερε ότι ο κόσμος οδεύει προς την ουδετερότητα του άνθρακα και μεταμορφώνεται σε ψηφιακό και έξυπνο. Σε αυτό το πλαίσιο, τα data centers πρέπει να παρέχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, υψηλή αποδοτικότητα Λειτουργίας & Συντήρησης (O&M), ευελιξία και διαθεσιμότητα για να υποστηρίξουν την εκθετική αύξηση της υπολογιστικής ισχύος. Παρουσίασε τις λύσεις της Huawei για όλα τα μεγέθη των data centers και τις κρίσιμες λύσεις παροχής ενέργειας. Αυτές οι λύσεις επιτρέπουν πράσινα, απλά, έξυπνα και αξιόπιστα data centers για να διευκολύνουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και της ευφυούς βιομηχανίας.  Στο φόρουμ μίλησαν επίσης εμπειρογνώμονες του κλάδου οι οποίοι μοιράστηκαν τα οράματά τους σχετικά με τις πράσινες ΤΠΕ στον τομέα της ενέργειας.
Φωτογραφία Huawei στο MWC

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγορά S-64 Erikson από την Ελλάδα, τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα;

Από το 2020 υπάρχει η σκέψη σε κύκλους της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, για αγορά (τονίζουμε το «αγορά» κι όχι το ενοικίαση) πυροσβεστικών...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Η «ΠΤΗΣΗ» στη γραμμή παραγωγής του F-35. Οι εξελίξεις για τα...

Για  να εκτιμήσει κάποιος την πραγματική δυναμική του προγράμματος του F-35 θα πρέπει να βρεθεί στο εργοστάσιο της Αμερικανικής Αεροπορίας No4 στο Fort Worth...
- Advertisement -
Card image

Μάρτιος 034 2023

Αγορά 3.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 1 Απριλίου 1955: Έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της...

0
Αρχίζει, με προκήρυξη του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα, ο αγώνας της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου από τη Βρετανική αποικιοκρατία.https://www.youtube.com/watch?v=DpPabPraX-wΗ Κύπρος ήταν υπό βρετανική...
- Advertisement -
Card image

Φεββρούαριος Τεύχος 033 ΠΤΗΣΗ 2023

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

Ιανουάριος Τεύχος 032 ΠΤΗΣΗ 2023

Αγορά 3.99

Related News

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ό Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει, ώστε να καθορίσουμε μόνοι μας το αύριο»

Σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει οτι: « Ό Έβρος μας ενώνει και μας δυναμώνει, ώστε να καθορίσουμε...

Π. Τσαπανίδου: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φοβίσει τον κόσμο με το επικοινωνιακό σόου που έχει χτίσει γύρω από το θέμα του Έβρου. Προσπαθεί να κάνει...

Κυπριακή Δημοκρατία: Θέτει υποψηφιότητα στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού – Στήριξη από την Ελλάδα

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα θέσει υποψηφιότητα στο Συμβούλιο του ΙΜΟ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στον εν...