11.5 C
Athens
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Πρωτοποριακή υδροπτέρυγα δοκιμάζει το Ολλανδικό Ναυτικό

- Advertisement -

Το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης HNLMS Zeeland επέλεξε το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας για να δοκιμάσει στην πράξη την υδροδυναμική πτέρυγα Hull Vane, μια υποθαλάσσια τομή που προσφέρει μια ποικιλία τακτικών, πρακτικών και αποδοτικών οικονομικά πλεονεκτήματα. Πρόκειται για μια πειραματική προσθήκη σε παγκόσμια πρώτη: κανένα άλλο ναυτικό δεν έχει τολμήσει να τροποποιήσει ένα πλοίο τέτοιου μεγέθους.

Το Hull Vane είναι ένα υδροδυναμικό φρένο μήκους 11 μέτρων που τοποθετείται πίσω από την πρύμνη του πλοίου και κάτω από την ίσαλο γραμμή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που παρουσιάζει είναι πως χαρίζει οικονομία καυσίμων της τάξης του 10%. Αποκτώντας χαμηλότερη υδροδυναμική αντίσταση το πλοίο είναι ικανό να επιτύχει επίσης υψηλότερη ανώτατη ταχύτητα πλεύσης με την ίδια ισχύ από τους κινητήρες. Επιπλέον, η προσθήκη προκαλεί λιγότερα απόνερα και μειώνει έτσι το ίχνος τυο κυματισμού. Το τελευταίο έχει τακτική σημασία επειδή το πλοίο εμφανίζει μικρότερο ίχνος στην εναέρια παρατήρηση.

Εκτός από τα τακτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα, υπάρχει ακόμα ένα επιχειρησιακό όφελος: το Hull Vane προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα που σημαίνει λιγότερο κυματισμό και μεγαλύτερη σταθερότητα στην περιοχή του ελικοδρομίου. Έτσι, είναι πιο εύκολο και ασφαλές για το ελικόπτερο να προσνηωθεί και πιο απλό για τις λέμβους RHIB να εξαπολυθούν και να ανακτηθούν από τον πρυμναίο διάδρομο. Τέλος, η τροποποίηση μειώνει την απόσβεση που με τη σειρά της συμβάλει στη μεγαλύτερη άνεση του πληρώματος και των επιβαινόντων.

Το τμήμα Ναυτικών Συστημάτων του Ολλανδικού Ναυτικού (AMS) ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα προκειμένου να αποδείξει με στοιχεία πως το σύστημα λειτουργεί και πέρα από την εξομοίωση στον υπολογιστή πραγματοποιώντας δοκιμές και μετρήσεις στο κέντρο καινοτομίας . Οι δοκιμές σε μοντέλα υπό κλίμακα απέδειξαν την απόδοση του υπο υδροδυναμικού φρένου. “Η εταιρεία Hull Vane εξόπλισε ένα γαλλικό πλοίο μήκους 56 μέτρων που είναι και το μεγαλύτερο πλοίο που φέρει το σύστημα ως τώρα. Το περιπολικό που σχεδιάζεται να εξοπλιστεί τώρα έχει μήκος 100 μέτρων. Αυτό από μόνο του παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις”, σημειώνει ο Jan van Bergen του AMS.

Το Ολλανδικό Ναυτικό θέλει να ανταλλάξει τα περιπολικά σκάφη Holland για περισσότερες φρεγάτες

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη. Δύο χρόνια ερευνών έφεραν το AMS σε ένα σημείο που το σύστημα έδειχνε βιώσιμο το 2017 αλλά νέα προβλήματα παρουσιάστηκαν όταν δοκιμές έδειξαν πως η υδροδυναμική πτέρυγα εμπόδιζε την πρόσβαση στην οπίσθια ράμπα. Η πτέρυγα τοποθετήθηκε χαμηλότερα αλλά τα ρεύματα που προκαλούνταν κατά τις στραοφές δημιουργούσαν πιέσεις που μειώναν την διάρκεια ζωής της. Σήμερα μετά από νέες διορθώσεις η τελευταία έχει οριστεί στα 18 χρόνια.

Το HNLMS Zeeland αναμένεται να μπει στη ναυπηγική κλίνη για γενική συντήρηση το 2022. Το Ολλανδικό Ναυτικό θεωρεί πως αυτή είναι η καταλληλότερη περίοδος για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και να τοποθετηθεί το υδρόφρενο. Οι δοκιμές εν πλω του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης θα αποδείξουν αν το προϊόν της Hull Vane είναι αποδοτικό και χρήσιμο για πλοία αυτής της κατηγορίας. Αξιωματικοί του τμήματος καινοτομίας ελπίζουν σε καλά αποτελέσματα ώστε να τροποιήσουν κι άλλα πλοία με το ίδιο σύστημα.

Ξένα ναυτικά παρακολουθούν την εξέλιξη αυτή με έκδηλο ενδιαφέρον. Το σύστημα έχει αναφερθεί σε διεθνή συμπόσια και αν και συγκέντρωσε ενθουσιώδες ενδιαφέρον πολλών δυνάμεων, καμία από αυτές δεν ήταν έτοιμη να πάρει το ρίσκο. Η αγορά του συστήματοςε και οι τροποποιήσεις
που απαιτούνται κοστίζουν μισό εκατομμύριο Ευρώ ενώ άλλο ένα εκατομμύριο απαιτεί η τοποθέτησή του. Το συνολικό κόστος θα μπορούσε τελικά να φτάσει τα δύο εκατομμύρια Ευρώ μαζί με άλλες χρεώσεις. Το HNLMS Zeeland ανήκει στην κλάση περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης “Holland” του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας. Αποτελεί ουσιαστικά μια φραγάτα εκτοπίσματος 4,300 τόνων (πλήρες εκτόπισμα) και μήκους 108 μέτρων που προορίζεται για περιπολίες σε ωκεάνειο περιβάλλον.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikros-hroas

Αυτό είναι σημαντικό και όχι η παρουσίαση των ραντάρ που μας πρήξατε.
Με ταχύτητα 5+% παραπάνω και με οικονομία καυσίμου -10% και σταθερότητα 15% σε κυματισμό είναι ότι πρέπει για την Ελλάδα.
Δηλαδή αν το βάλουμε στης S θα ταξιδεύουν με operational up to Sea state 11;
operational up to Sea state 5 πάνε οι, τα πλοία που μας προτείνουν οι Αμερικάνοι.

evaggelos

μην εισαι κακος αφου τους τα καναμε τσουρεκια με το μαγικο σιφαιρ κ το αμπαλο τρς.
οντως ομως αυτο δειχνει μια καινοτομια φανταζομαι σε κανα 6μηνο θα ξερουν κ σε πραγματικες συνθηκες τι κανει.

Mikros-hroas

Το είχαν δοκιμάσει παλιότερα αλλά δεν υοθετήθηκε από κανέναν, επιτέλους κάνουν δοκιμές σε μεγάλο πλοίο.
Αυτός που είχε την πατέντα πέρασαν τα 20 χρόνια, δεν ισχύει πια και θα την εκμεταλλευτούν τσάμπα.

Animades

Προφανώς το σύστημα των υδροπτερύγων πρώτα σχεδιάστηκε και “δοκιμάστηκε” σε περιβάλλον εξομοίωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών , μετά κατασκευάστηκε πρόπλασμα του κύτους (γάστρας -Hull) και των υδροπτερύγων υπό κλίμακα και δοκιμάστηκε σε δεξαμενή νερού , σε διάφορες καταστάσεις κυματισμού και ταχυτήτων .
Συνεπώς το “τεχνολογικό” ρίσκο εφαρμογής του συστήματος στο πραγματικό σκάφος είναι ελεγχόμενο και μένει να αποδειχθεί στις πλεύσεις του στη θάλασσα η επωφελής λειτουργία του .
comment image
https://youtu.be/dWy3xDXAJms?t=8
πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση με δυνατότητες εφαρμογής σε υπάρχουσες κλάσεις πολεμικών και οχι μόνο πλοίων .

Last edited 1 month ago by Animades
neuromancer

όταν τα πανεπιστήμια συνεργάζονται με τις εταιρίες….

Gilan

Μη λες τέτοια, θα πάθουν καρδιακό κάποιοι, είσαι πολύ κακός πρέπει να το παραδεχθείς…!!!

Last edited 1 month ago by Gilan
Stratilatis

Όταν τα πανεπιστήμια κάνουν πραγματική έρευνα και δημιουργούν καινοτόμα τεχνολογία, αντί να τρώνε τις επιχορηγήσεις επανακαλύπτοντας τον τροχό.
Και όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει την εξυπνάδα να πάρει την πρωτοπόρα τεχνολογία και να φτιάξει πρωτοποριακό προϊόν αντί να τρέχει στα εξωτερικά να πληρώσει μισόληγμένες πατέντες.

Mikros-hroas

Σου απάντησα για την πατέντα άμα λήξει δεν πληρώνεις μια!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις φρεγάτες; Αγοράζουμε γαλλικές, τελείως ξαφνικά, και δεν το ξέρουμε; (και ούτε το ΠΝ)

 Το τι διαβάσαμε, διαβάζουμε, και θα διαβάσουμε για το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών, είναι πέρα από κάθε λογική. Έχουμε την τάση να μην...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα πάει Μάλι, το δήλωσε σήμερα η Φλοράνς Παρλί!

44
Η Φλοράνς Παρλί ενημέρωσε πριν λίγες ώρες τη γαλλική Γερουσία για την κατάσταση στο Μάλι και προανήγγειλε ελληνική συνεισφορά τους επόμενους μήνες!Αν και αυτό...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 April 2015 #347

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 March 2015 #346

Αγορά

Related News

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις φρεγάτες; Αγοράζουμε γαλλικές, τελείως ξαφνικά, και δεν το ξέρουμε; (και ούτε το ΠΝ)

 Το τι διαβάσαμε, διαβάζουμε, και θα διαβάσουμε για το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών, είναι πέρα από κάθε λογική. Έχουμε την τάση να μην...

Τουρκικό UAV Bayraktar κάθετης απογείωσης αποκαλύπτεται σε βίντεο

Σε έμμεση αποκάλυψης ενός κάθετης απογείωσης Bayraktar, δηλαδή της γνωστής οικογενείας τουρκικών UAV, προχώρησε ο τεχνικός διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας.Συγκεκριμένα ο Σελτσούκ Μπαιρακτάρ, τεχνικός...

Το νέο ραντάρ AESA για μικρά σκάφη της Thales, θα μπει σε βελγικά και ολλανδικά ναρκοθηρευτικά

Ολοένα και πιο συμπαγή και αποδοτικά ραντάρ AESA παρουσίαζονται στη διεθνή αγορά, εξυπηρετώντας και τις πιο μικρές σε εκτόπισμα κλάσεις σκαφών.Έτσι το NS50 4D...