Αναβάθμιση των ελληνικών M109 από την INTRACOM

33
7525
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της IDE (INTRACOM Defense Electronics) (ΕΔΩ) παραδόθηκε εντός προθεσμιών το πρώτο αναβαθμισμένο οβιδοβόλο M109 του ΕΣ με το σύστημα Hybrid GENAIRCON μετά από δοκιμές το 2017.

Σύμφωνα με την IDE το Hybrid GENAIRCON αποτελεί εξελικτικό προϊόν των υβριδικών συστημάτων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας HEPS (Hybrid Electrical Power Systems) και αποτελεί πρωτότυπη λύση αναβάθμισης υποδομών σε παλαιά χερσαία οπλοσυστήματα όπως άρματα μάχης, οβοδιβόλα, ΚΕΒ/Π, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα τα οπλοσυστήματα αυτά χρησιμοποιούν συνήθως μονάδα APU για παροχή ηλεκτρικής ισχύος και ξεχωριστή μονάδα διαχείρισης συνθηκών περιβάλλοντος ECS. Η «κλασική» αυτή διαμόρφωση είναι πλέον απαρχαιωμένη με δεδομένες τις σύγχρονες ανάγκες στο πεδίο της μάχης. Επιπλέον υπάρχουν και οχήματα μάχης που δεν διαθέτουν APU με αποτέλεσμα να απαιτείται η λειτουργία του κύριου κινητήρα τους για την διατήρηση λειτουργικής κατάστασης ενώ η απουσία ECS κάνει απαγορευτική την παραμονή τους σε κατάσταση επιφυλακής για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η υποδομή Hybrid GENAIRCON συνδυάζει με σύγχρονο τρόπο μια HAPU (Hybrid Auxiliary Power Unit) με μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ESS (Energy Storage System) και VECS (Vehicle Environmental Control System) σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπό τον έλεγχο μια «έξυπνης» κεντρικής μονάδας διαχείρισης PMS (Power Management System).

Το όχημα που είναι εξοπλισμένο με Hybrid GENAIRCON μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια και σε άλλους αποδέκτες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Makis
Guest

ποσο ευκολη θα ηταν μια μετατροπη τετοιων οχηματων σε ΤΟΜΑ για την Ελλαδα?

giorgos tsagaris
Guest
giorgos tsagaris

Aντε και τα Μαρντερ σε μας αρεσανε και τα διαλυσανε…
Τα Μ-2 ομως ειναι σε καποια ερημο των ΗΠΑ και σε περιμενουνε…
Γιατι να ξαναανακαλυψουμε τον τροχο?

Υ.γ.
Ταπεινη μου προβλεψη….Θα περιμενουμε να αντικαταστησουμε τα Μ-113α2 με…………Μ-113α3….

Thras
Guest
Thras

Πολύ ουσιαστικό ακούγεται το αντικέιμενο της αναβάθμισης, όμως θα πρέπει να προχωρήσουν και στο ΣΕΠ, ίσως και σε καποια μηχανικά μέρη (αναρτήσεις-ισχύς) ή σε αντικατάσταση του πυροβόλου.

Mich
Guest
Mich

Ελπίζω η φράση “παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο οβιδοβόλο M109 του ΕΣ” να μην αντικατασταθεί σε λίγο καιρό από τη φράση “παραδόθηκε το μόνο αναβαθμισμένο οβιδοβόλο M109 του ΕΣ”

jim40
Guest
jim40

Σίγουρα θετική εξέλιξη, αλλά υπάρχει προγραμματισμός για να μετατραπούν όλα τα Μ109 ή απλ΄λως βάλαμε σε κάποια για επίδειξη. Επίσης (δεν ξέρω πόσο κοστίζει η συγκεκριμένη συσκευή) αλλά μήπως θα ήταν πιο οικονομικό να έμπαιναν APU σε όλα τα Μ109 και να υπάρχει δυνατότητα επισκευής τους από τα Β΄ κλιμάκια του τεχνικού αντί να έχουμε state of the art σύστημα το οποίο για τυχόν επισκευές θα πρέπει να αποσταλεί στην κατασκευάστρια εταιρία? ( η τακτική του στρατού είναι να περιμένει να χαλάσουν καναδυό και μετά να ζητήσει έγκριση για να τα στείλει ).

Greg
Guest

Μήπως όμως ο “φόβος” τού νέου καί τεχνολογικά προηγμένου είναι τροχοπέδη γιά οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό ή αναβάθμιση;
Καί φυσικά αυτή η νοοτροπία δέν χαρακτηρίζει μόνο τίς ΕΔ αλλά όλο τό Δημόσιο καί μεγάλο μέρος τού Ιδιωτικού τομέα.
Πρίν 15 χρόνια δ/ντής μεγάλης εφορίας τής Θεσσαλονίκης, μόλις τού έφεραν υπολογιστή στό γραφείο, γύρισε τήν οθόνη πρός τόν τοίχο καί λέγοντας δέν είμαστε εμείς γιά τέτοια ξανάπιασε τά χαρτιά του.

Manolis
Guest
manolis
Γ.Μ.
Guest

Προς το παρόν το πρόγραμμα αφορούσε την τοποθέτηση του συστήματος σε δύο M-109A3GEA2 που ανήκουν στη ΣΠΒ, ώστε να διεξαχθούν δοκιμές και να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα από τη χρήση του. Μακάρι αυτά να είναι θετικά και το πρόγραμμα να επεκταθεί και στα υπόλοιπα πυροβόλα.

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Μια χαρά σαν λύση, αλλά θα πρέπει ο στόλος των Μ109 να ενταχθεί σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Δηλαδή, ποια και πόσα GEA2, GEA1, A5 κλπ θα παραμείνουν σε υπηρεσία, πόσα χρόνια και άρα τι λεφτά θα πέσουν σε αυτά για να είναι αξιόμαχα.

ivychris
Guest
ivychris

Ο προγραμματισμός που πρέπει να γίνει είναι να αποσυρθούν τα παλαιά Μ109Α1Β / Α2 / A3GEA1 για προσπορισμό ανταλλακτικών και να κοιτάξουν, μια που υπάρχει πολύ πήγαινε-έλα με το Ισραήλ…, να πάρουν τα υπό απόσυρση αναβαθμισμένα Μ-109 Doher με σύστημα ΡΒΧΠ πολέμου για όλη την καμπίνα, αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας, πολυβόλα, ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του πυροβόλου & εξωτερική γεννήτρια, αφού ο IDA πρόκειται να τα αντικαταστήσει με τα αυτοκινούμενα ATMOS των 152”/52 της Elbit Systems.
Αυτά έπρεπε να τα είχαμε κλείσει από το 2016

giorgos tsagaris
Guest
giorgos tsagaris

Αυτα αδερφε ειναι ”λιωμενα”.
Οποιος πραγματικα θελει,βλεπει τα μεταχειρισμενα ”Παντζερ”.

ivychris
Guest
ivychris

Λιωμένα δεν ξέρω αν είναι, πάντως οι Ισραηλινοί να πολεμούν με λιωμένα δεν υπάρχει περίπτωση, αν με εννοείς?
Εξάλλου σκοπός της αντικατάστασής τους δεν είναι επειδή είναι λιωμένα, αλλά θέλουν τα 52 διαμετρήματα κάνης αντί των 39 που έχουν τα Μ109΄.
Σε κάθε περίπτωση θα κάνουν σίγουρα για ανταλλακτικά που υπάρχει ανάγκη.

Γ.Μ.
Guest

Ειδικά τα A3GEA1 δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Σε πολλά σημεία είναι ανώτερα ακόμα και από τα A5, ενώ και τα πυροβόλα τους έχουν ακόμα πολύ μεγάλο υπόλοιπο ζωής. Επίσης, τόσο γι’ αυτά όσο και για τα A3GEA2, υπάρχει μεγάλο στοκ ανταλλακτικών.
Θα ήταν ευχής έργο να εφαρμοστεί σε όλα αυτά (δηλ. τουλάχιστον στα
A2MAS/A5/A3GEA1/A3GEA2) ένα έστω και περιορισμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και ομογενοποίησης.

NikolakiEfentis
Guest

Πάντως αυτοί που δήθεν κόπτονται για Ελληνική Προστιθέμενη Αξία θα έπρπεπε ήδη να είχαν προχωρήσει σε έναν τέτοιο σχεδιασμό. Η αντικατάσταση μιας απίστευτης πανσπερμίας από H/Z-APU με το Hybrid GENAIRCON (ξεχνάμε δηλαδή συντήρηση μηχανης εσωτ. καύσης) θα ήταν ό,τι καλύτερο τόσο επιχειρησιακά όσο και οικονομικά. Και άλλη προοπτική εξαγωγών.

Κι η καλύτερη λύση για τα Μ-1Α1, άμα έρθουν………

Manolis
Guest
manolis

“Ξεχναμε” συντήρηση μηχανης εσωτ. καύσης και παμε σε (αγορα και) συντηρηση μπαταριων. Ελπιζω οχι λιθιου.

NikolakiEfentis
Guest

Δεν ξέρω τί τεχνολογίας είναι, λογικά θα είναι λιθίου. Σε κάθε περίπτωση, από άποψη συντήρησης είναι η μέρα με την νύχτα. Και τα 2 κάνουν μπουμ πάντως, αυτό είναι σίγουρο! smile

FOX
Guest
FOX

Αν μπορούμε να βρούμε μεταχειρισμένα PzH-2000 γύρω εκατομμύριο εκτεταμένοι εκσυγχρονισμοί των 109 δεν νομίζω ότι έχουν νόημα…

ivychris
Guest
ivychris

Αυτά που μπορούμε να βρούμε και μάλιστα σε μερικές εκατοντάδες και νεώτερης διαμόρφωσης, είναι Αμερικανικά M-109Α6 από τα αποθέματα στο Aniston Depot.
Οι Αμερικανοί υποβάλλουν σε αναβάθμιση Palladin Intergated Management τα 580 Μ-109Α6, από τα 950 διαθέσιμα.
Και να κοιτάξουν να πάρουν βλήματα Excalibur με GPS, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί και στα PZH2000, ενώ η Raytheon έχει παραγάγει και με ημι-ενεργή καθοδήγηση για κινούμενους στόχους, με προφανές όφελος όταν για 1 στόχο χρειάζεσαι μόνο 1 βλήμα…και μεγαλύτερης εμβέλειας