Για μερικά κλικς: Η γαλλική πρεσβεία διαψεύδει δημοσιεύματα περί αναγνώρισης της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

«Η υποτιθέμενη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι άκυρη» τονίζει με ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, «σε συνέχεια της αναφοράς από μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, στη μεροληπτική παρουσίαση ενός χάρτη του γαλλικού Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών της Θαλάσσης (CESM) από τουρκική εφημερίδα». Οι αξιώσεις που καταγράφονται στον χάρτη «ουδεμία αξία έχουν, καθώς είναι αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο της θάλασσας» σημειώνει επίσης η πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας έχει ως εξής:

1. Οι γαλλικές αρχές έχουν επανειλημμένως και στο υψηλότερο επίπεδο τοποθετηθεί επί της υποτιθέμενης συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, χαρακτηρίζοντάς την ως άκυρη.

2. Ο χάρτης που παρουσιάζει τις αμφισβητούμενες ή διεκδικούμενες θαλάσσιες ζώνες, σαφώς χαρακτηριζόμενες ως τέτοιες στον γαλλικό τίτλο και στο υπόμνημα που συνοδεύει τον χάρτη, έχει ως αποκλειστικό στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών για την ύπαρξη των εν λόγω αξιώσεων, οι οποίες ουδεμία αξία έχουν, καθώς είναι αντίθετες στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ελληνικά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως “Το Παρίσι αποδέχεται το τουρκολιβυκό σύμφωνο” και “Ψυχρολουσία από Γαλλία”. Κάποιες “αφυπνισμένες” ιστοσελίδες δεν διστάζουν να διαδώσουν φιλοτουρκική προπαγάνδα για μερικά κλικς.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
npoMy_name_is_Nobody Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image
Τώρα πέραν του αστείου του πράγματος πρέπει να δούμε την χρησιμότητα που έχει η δημοσίευση χαρτών. Από μόνοι τους δεν παράγουν αποτέλεσμα δημιουργούν όμως, σε βάθος χρόνου, κλίμα που βοηθάει στην επίτευξη του στόχου.

npo
Member
Famed Member
npo

Οι χάρτες το έχουν φαρδύ πλατύ στον τίλο “διεκδικήσεις”

Απλά κάποιοι εδώ πέρα νομίζουν πως αν προσποιηθείς πως κάτι δεν το βλέπεις θα προσποιηθεί πως δεν υπάρχει..