Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Χρ. Μέτσιο, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.
Πριν από την αναλυτική παρουσίαση του έργου κατασκευής του νέου φράχτη το λόγο πήρε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε.
Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.
Ανάσταση.
Αντε και σε αντίστοιχα μέτρα στα νησιά και συστηματικές μαζικές απελάσεις όσων είτε είναι εξαφανισμένοι από τις επίσημες καταστάσεις με αιτήσεις που έχουν απορριφθεί είτε όσων δεν έχουν δικαίωμα σε άσυλο.
για τα νησια δε χρειαζεται τιποτα, απλα τους πας σε ακατοικητο νησι , που θα ειναι μονο αυτοι και το απαραιτητο προσωπικο για ασφαλεια, γιατροι, μαγειρες κι οτι αλλο χρειαζεται.
Το να κανουμε κατοικημενα νησια στρατοπεδα συγκεντρωσης για τους κατοικους δεν ειναι λυση
Εχετε εν μέρει δίκιο – ιδιαίτερα στη δεύτερη παράγραφο είστε 100% σωστός. Το θέμα είναι ότι η χρήση των ακατοίκητων νησιών ενέχει δυο κρίσιμα ζητήματα: τη δημιουργία του κατάλληλου νομικού και μηντιακού να μπορώ να το αποκαλέσω έτσι πλαισίου. Δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό μια ιδέα σαν τη δική σας – καθώς οι ΜΚΟ διαθέτουν τεράστια ισχύ και επιβάλλουν εύκολα τις απόψεις του. Ενώ και η δημιουργία των υποδομών στα νησιά ώστε να χρησιμοποιηθούν για την κράτηση των λαθρομεταναστών από το μηδέν ενέχει σημαντικό αρχικό κόστος αλλά και ωφέλεια όταν περάσει στις χώρες προέλευσης τους ότι είναι ο τερματικός σταθμός στο δρόμο προς την Ευρώπη.
Σίγουρα θα έχετε προσέξει και εσείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου δεν θέλει ούτε να τους βλέπει (τους λαθρό). Πιστεύω ότι η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετήσει θεσμικό πλαίσιο για την χρήση ακατοίκητων νησιών, στις ΜΚΟ να τρίξει απλά τα δόντια γιατί μέσα στην χώρα μας κάνουμε κουμάντο μόνο εμείς και τα μήντια θα την κάνουν γαργάρα βλέποντας την δυσαρέσκεια του λαού για τους ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες. Το κόστος μπορεί να το μοιραστεί η Ευρωπαική Ένωση, και μόλις γίνει το πρώτο κλειστό κέντρο σε ακατοίκητο νησί διαφήμιση σε όλα τα διεθνή μέσα και άμα ξαναπατήσει λάθρο να μου γράψετε. Τέρμα τα χάδια , καιρός για σοβαρά έργα.
Με κάλυψε πιο κάτω ο Apostolis αλλά να το ξαναπώ: Το θέμα είναι ότι οι ΜΚΟ έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά ώστε οι λαθρομετανάστες να έχουν προνόμια και να γίνονται δεκτοί από τις κυβερνήσεις. Ακόμα και ανώτατα στελέχη του Υπ.Εξ διστάζουν να περιορίσουν τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών όπως έγινε από την Νομική Σύμβουλο του Υπ.Εξ Ν Δένδια τον περασμένο Μάρτιο, η οποία αρνήθηκε να σταματήσει τις διαδικασίες ασύλου παρά την υπουργική εντολή.
Αρα δεν είναι τι θέλει ο πληθυσμός αλλά πως όσοι λαμβάνουν αποφάσεις (προστατευμένοι από τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων) θα πειστούν ότι οι λαθρομετανάστες δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στην Ευρώπη. Οταν παρθούν οι αποφάσεις και υποστηριχθούν μιντιακά και νομικά, μόνο τότε μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Το πως είναι δευτερεύων αρκεί να περάσει το μήνυμα ότι οι λαθρομετανάστες δεν μπορούν να περάσουν και μόνο η νόμιμη μετανάστευση επιτρέπεται.
Αυτό με τα ακατοικητα νησιά το ακούω από πολλούς αλλά κανείς δεν έχει σκεφτεί τι προβλήματα θα δημιουργούσε μια τέτοια κίνηση και δεν λέω για την αντίδραση του ΟΗΕ της ΕΕ και πολλών άλλων αλλά κυρίως στο ότι δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστουμε την παραμονή των λαθρομετανάστων εκεί από πλευράς διοικητικής μεριμνης. Για παράδειγμα θα έπρεπε να φτιαχτεί λιμάνι στο ακατοίκητο νησί δεύτερον θα έπρεπε να βρεις εθελοντές να πάνε για φύλαξη από τα σώματα ασφαλείας. Δεν νομίζω ότι θα δεχόταν κάνεις να πάει σε ένα νησί να φυλάει αλλοδαπούς, εδώ στον πρώτο διαγωνισμό για συνοριακους στα μεγάλα νησιά και δεν είχε συμμετοχή. Θα μπορούσα να σου αναφέρω δεκάδες άλλα προβλήματα που καθιστούν αδύνατη μια τέτοια λύση. Πιο δραστικό μέτρο από όλα είναι η μη αναγνώριση σε λαθρομετανάστες του καθεστώτος του πρόσφυγα και της παραχωρήσης ασύλου που δίνει δικαίωμα σε επιδόματα ούτως ώστε να αποθαρυνθουν να έρθουν και φυσικά οι άμεσες και μαζικές απελασεις.
Ο φράχτης μήπως είναι ρατσιστικό σύμβολο; Γιατί από την μία να στήνουν φράχτες “για να νιώθει ασφαλής ο Έλληνας” κι από την άλλη να καταδικάζεται για ρατσιστική βία ο γεωργός που εμπόδισε τους τουρκους λαθρομετανάστες, από την μία “θα πολεμήσω το νατιβισμό” και να δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες υπηκοότητες και χρηματοδότηση εποικισμού για “αντικατάσταση πληθυσμού” (https://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp) κι από την άλλη να στήνουν δύο τσιμέντα όρθια για να νιώσουμε “Έλληνες” και “ασφαλείς” ;
Είναι τόση η κοροϊδία και δεν στέκεται σε καμία κριτική όλο αυτό που μας πλασάρουν. Ή είναι λαθρομετανάστευση, πληθυσμιακή αλλοίωση και πολιτιστική προσβολή η παράνομη είσοδος στην χώρα μας, ή να μην είμαστε ρατσιστές και να ισλαμόφοβοι και να αποδεχθούμε την πολιτισμική εμπλούτιση των σομαλών και των λοιπόν ασιατικών φυλών της κλειτοριδοκτομής, της μπούργκας, του βιασμού και του λιθοβολισμού.
Ήδη στο Παρίσι γευτήκαμε τι μας περιμένει ως ευρωπαίοι. Ας συνεχίσουμε να φοράμε την μάσκα μας και να μην πίνουμε αλκοόλ. Για το χοιρινό έχουμε δρόμο.
Για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται μηνύματα μου;
Μήπως έχουν link από άλλα sites;
Καλά τα κιγκλιδώματα, οι κάμερες και τα τσιμέντα. Η αντιαρματική τάφρος σε τι κατάσταση είναι; Υπάρχουν σχέδια επεκτασης και βελτίωσης της;
Φράχτη σαν του Ισραήλ θα έπρεπε να σηκώσουμε κι ας φωνάζουν οι γνωστοί “δημοκράτες”
Και με τα νησια κυριε ;Μετα την απογοήτευση, στην ΕΕ, λίγη αναταση εναντι ξυπολητων , και όταν αποφασίσουμε στα ποσά μιλιά θα μπει η κόκκινη παραβίασης τα λέμε.
Ειμαι περιεργος ποσο θα κοστησει αυτο, γιατι απο τη μια δεν εχουμε λεφτα για πλοια και απο την αλλη φτιαχνουμε τοιχους σαν του Τραμπ διπλα σε ρεμα, που οπως ηταν απολυτως λογικο στις πρωτες καταιγιδες καταστραφηκε. Το να φτιαξουμε φραχτη με συρματοπλεγμα το δεχομαι, αυτες τις πανακριβες βαριες κατασκευες ελπιζω να τις πληρωνει η ΕΕ γιατι δεν τις βλεπω να βγαζουν την Ανοιξη.
οι φράχτες και οι τάφροι δεν καθυστερούν τη προέλαση προς ανατολάς…
Για Ποια προέλαση προς ανατολάς? Αφού δεν διεκδικούμε τίποτα. Αφού το προληπτικό χτύπημα δεν είναι στο δόγμα μας. Αφού είμαστε σε αμυντική διάταξη και εάν γίνει κάτι, μετά θα κάνουμε αντεπίθεση, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εμπρός σε αυτόν τον κίνδυνο, οι Αθηναίοι ζήτησαν χρησμό από το μαντείο των Δελφών για το τι να κάνουν. Η απάντηση του μαντείου ήταν ότι «τα ξύλινα τείχη θα σώσουν τας Αθήνας».
Ο Αθηναίος ιδιοφυής στρατηγός Θεμιστοκλής ερμήνευσε τον χρησμό σύμφωνα με τα σχέδιά του, ότι δηλαδή τα ξύλινα τείχη είναι τα πλοία. Άλλοι δεν ερμήνευσαν σωστά τον χρησμό, θεωρώντας ότι με το να στήσουν ξύλινα τείχη γύρω από την Ακρόπολη θα σώσουν την Αθήνα…
Κατασκευή φράκτη κατά μήκος όλων των συνόρων. Έχει δημιουργηθεί διαδρομή μέσω Βουλγαρίας και μπαίνουν από Ροδόπη στην Κομοτηνή. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ο στόχος και στο παιχνίδι είναι και οι Βούλγαροι.
Χρειαζόμαστε κέντρα υποδοχής σε κάθε νόμιμη είσοδο στην χώρα και ειδικά δικαστήρια που θα εκδικάζουν άμεσα τις υποθέσεις προκειμένου να απελαύνονται άμεσα όσοι μας βλέπουν εύκολους στον εποικισμό-εξισλαμισμό.
Από το συγκεκριμένο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο φράχτης, υπάρχει σε πολύ κοντινή απόσταση τουρκικό παρατηρητήριο και μπορούσε να λειτουργήσει ως αιτία όχλησης, ηχητικά και με κάθε τρόπο σε μια προσπάθεια να τραυματιστεί η παρουσία εκεί, του Έλληνα πρωθυπουργού.Πάντως η ταχύτητα μελέτης και σχεδιασμού δεν απέτρεψε και την δημιουργία μιας παραδοξότητας, που έχει να κάνει με την στροφή που δημιουργείται στη θέση “Κόγχη”, όπου ο φράχτης δεν ακολουθεί την γραμμή. Μπαίνει εσωτερικά τέμνει βαμβακοχώραφα αφήνοντας απ έξω μια μεγάλη ζώνη 800 μέτρων. Το “λάθος” εντοπίστηκε από ντόπιους αγρότες, ενημερώθηκε ο Στρατός και το θέμα προωθείται εγγράφως όπως τους διαβεβαίωσαν.