“Η κυβέρνηση της Τρίπολης ζήτησε στρατιωτική βοήθεια και η Άγκυρα θα ανταποκριθεί”

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία και η Άγκυρα θα ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα, ανέφερε σήμερα ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η λιβυκή κυβέρνηση ζήτησε τη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας. Όπως έχει πει ο πρόεδρος Ερντογάν, ασφαλώς θα τιμήσουμε τη συμφωνία μας», έγραψε στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν.

Την Πέμπτη, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα ψηφίσει στις 8 ή τις 9 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο με το οποίο εγκρίνεται η αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξουν την GNA απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια ευθεία τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη χώρα αυτή.

«Στηρίζουμε τη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη. Οι εξωτερικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να στηρίζουν τις παράνομες οργανώσεις (που μάχονται) τη λιβυκή κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Αλτούν.

«Επειδή στηρίζουμε τη λιβυκή κυβέρνηση, δεν θέλουμε η Λιβύη να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη», υποστήριξε. Προειδοποίησε επίσης ότι οι προσπάθειες «αυτών των περιφερειακών δυνάμεων που εργάζονται για την επαναφορά καταπιεστικών καθεστώτων» θα αποτύχουν.

Η Άγκυρα υπέγραψε στις 27 Νοεμβρίου μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την GNA, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Η συμφωνία επικυρώθηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, όμως θα πρέπει να εγκριθεί και μια ξεχωριστή εντολή για να σταλεί στρατός στη Λιβύη, όπως γίνεται κάθε χρόνο για την αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ και τη Συρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Κατάρριψη του αεροσκάφους ή βύθιση του πλοίου που θα μεταφέρει τα στρατεύματα…δεν πρόκειται για πολίτες.
Τι λέει για αυτή την περίπτωση το διεθνές δίκαιο?

NaturalKiller
Guest
NaturalKiller

-Beacons are lit! Gondor calls for aid!

-And Rohan will answer! smile

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Εσύ Naturaliller τι ρόλο παίζεις στη Μέση-Γη το Ορκ;
comment image

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλησπέρα

Άν η ηγεσία στην Ελλάδα είχε λίγη σοβαρότητα θα περίμενα εντατικές “εκπαιδευτικές” αποστολές Erieye + F-16 στην περιοχή της Λιβύης από την Π.Α. και ταυτόχρονα παράδοση των “συμπερασμάτων της άσκησης” στις δυνάμεις του Χαφταρ “δια της διπλωματικής οδού” και σε πραγματικό χρόνο!

Ακόμη και αν κατάφερναν τελικά να περάσουν τα εφόδια, θα αποκαλύπτονταν πρακτικές της ΤΗΚ και ελπίζω θα υπήρχαν και διδάγματα.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να καταρρίψει / εμποδίσει τίποτα. Απλώς να βλέπει (και να φροντίζει να βλέπουν και άλλοι)