«Η ΠΑ ΜΑΧΕΤΑΙ και ΝΙΚΑΕΙ, όταν και όπου χρειαστεί». Το μήνυμα ισχύος στον επίσημο Εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

3
1103

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε για μια ακόμη φορά ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου από την Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, όπου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) Αρχάγγελου Μιχαήλ.

«Ας γίνει κατανοητό από φίλους και εχθρούς κάτι που αποδείξαμε πολλές φορές άλλωστε.. Πετάμε ΨΗΛΑ, πετάμε ΜΑΚΡΥΑ, πετάμε ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ»: τόνισε στην ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής ο Αρχηγός ΓΕΑ υπενθυμίζοντας τόσο την υπεροχή που επιδεικνύουν Μοίρες μαχητικών της ΠΑ σε διεθνείς Νατοϊκές ασκήσεις όσο και την αφοσίωση του προσωπικού που αποτελεί – όπως τόνισε χαρακτηριστικά – «πολλαπλασιαστή ισχύος».

Αφού συνεχάρη τα στελέχη της ΠΑ για τις προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά για υπεροχή μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλές αντιξοότητες ο Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου υπογράμμισε τα σημεία που το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση, αναφέροντας τα εξής:

«Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού μας γεμίζει αίσθημα υπερηφάνειας

Η χώρα μας γνώρισε μια από τις πιο δύσκολες δημοσιονομικές περιόδους της ιστορίας της. Για εμάς όμως παραμένει πρωταρχικός παράγοντας η μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής μας ικανότητας, η αποτελεσματική λειτουργία και η διαρκής ανάπτυξη της μαχητικής μας ικανότητας. Λαμβάνοντας υπόψιν τους διατιθέμενους πόρους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και με απώτερο σκοπό τη προάσπιση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, ασφάλειας και εδαφικής μας ακεραιότητας, η Πολεμική Αεροπορία με προσεκτικά βήματα και μέσα από οργανωτικές βελτιώσεις ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου όπως:

– Tο πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16 Block 52+ σε επίπεδο Viper

Tην ένταξη νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους σε αντικατάσταση του Τ-41 μετά από 50 χρόνια προσφοράς στο στάδιο επιλογής των Ικάρων

Tην αναβάθμιση της Καλαμάτας και της Ανδραβίδας σε διεθνή Κέντρα Εκπαίδευσης Αέρος και Επιχειρησιακής ικανότητας αντίστοιχα αλλά και

Tην επαύξηση της διαθεσιμότητας των μεταγωγικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μαχητικών Mirage 2000,

 επιδιώκει την απόλυτη υλοποίηση της αποστολής που είναι να ΠΕΤΑΕΙ , να ΜΑΧΕΤΑΙ και να ΝΙΚΑΕΙ, όταν και όπου χρειαστεί.

 Πάνω απ΄όλα όμως επίκεντρο της στρατηγικής μας ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. Το έμψυχο δυναμικό είναι ο καταλύτης και ο πολλαπλασιαστής ισχύος – παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα επιδεικνύει ζήλο, αφοσίωση στο καθήκον και εμμονή στο σκοπό.

 Η τεχνολογική και ποιοτική μας υπεροχή, η αποτρεπτική μας ικανότητα και οι επιλογές μας για το μέλλον βασίζονται στην υπεραξία που παρέχουν οι δεξιότητες, το φρόνημα, το ηθικό και η ενότητα που διακρίνει τα στελέχη.

 Η πρόσφατη πρωτιά της 331 Μοίρας η οποία προστέθηκε στις τόσες προηγούμενες στο Tactical Leadership Program (TLP) του ΝΑΤΟ, μας κάνει υπερήφανους και μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να διατηρήσουμε και να ανεβάσουμε το επίπεδο.

 Άνδρες και γυναίκες της ΠΑ. Θέλω να σας συγχαρώ γιατί επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, χρήσιμο για την κοινωνία και την Πατρίδα. Είναι τιμή μου που υπηρετώ μαζί σας από τη θέση του Αρχηγού και σας ευχαριστώ για το τρόπο που υπηρετείτε το λειτούργημά σας, αγόγγυστα και αποτελεσματικά.

 Σας καλώ όλους για μια ακόμη φορά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα, σχεδιάζοντας το αύριο με σκοπό να ανεβάσουμε την ΠΑ ακόμη ψηλότερα. Γιατί η ΠΑ έχει την ευθύνη κάλυψης και προστασίας κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας αλλά και όλου του Ελληνισμού αν χρειαστεί.

 Ας γίνει κατανοητό από φίλους και εχθρούς κάτι που αποδείξαμε πολλές φορές άλλωστε.. Πετάμε ΨΗΛΑ, πετάμε ΜΑΚΡΥΑ, πετάμε ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

 «Ζήτω το Έθνος Ζήτω η Πολεμική Αεροπορία»

Στην τελετή για τον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) Αρχάγγελου Μιχαήλ που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κα. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ Σταμάτιος Ράπτης,  εκπρόσωποι των Αρχηγών του Στρατού Ξηράς, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος,

Επίτιμος προσκεκλημένος στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt, μαζί με αντιπροσωπείες ξένων χωρών, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, αντιπροσωπείες Ενώσεων Αποστράτων, πολιτικό προσωπικό της ΠΑ, και τοπικές πολιτειακές Αρχές.

Νωρίτερα ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη στη Σύμη για τον εορτασμό και την απόδοση τιμών στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Notify of
sotbak
Guest
sotbak
Online

χρόνια πολλά, πολλές και καλές πτήσεις & προσγειώσεις.
Έτσι είναι όπως τα αναφέρει το άρθρο αλλά οι πιλότοι μας χρειάζονται και σύγχρονα μέσα – και δη 5ης γενιάς Α/Φ – για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ιερό λειτούργημα που επιτελούν.

Σπύρος
Guest
Σπύρος
Offline

Πραγματικά δε θέλω να γίνω κακός, ειδικά ως κάποιος που δηλώνει θαυμαστής των Φαντασμάτων, αλλά το να ακούμε πως «Πετάμε ΨΗΛΑ, πετάμε ΜΑΚΡΥΑ, πετάμε ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ» και μετά να βλέπουμε να πετούν από πάνω 3 Φάντομ, ένα εκ των οποίων δεν έχει καν κόψει το κάπνισμα, είναι μια μάλλον ατυχής αντίθεση… για να το θέσω ευγενικά.

Ierofantis
Guest
Ierofantis
Offline

Δεν ασκήσεις υπό την αιγίδα του NATO και σε παρελάσεις
Είμαστε πραγματικοί αχτύπητοι!