13.3 C
Athens
Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Η παγκόσμια πρώτη αποστολή μπλε αμμωνίας βρίσκεται εν πλω

- Advertisement -

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Η πρώτη αποστολή μπλε αμμωνίας στον κόσμο βρίσκεται εν πλω από τη Σαουδική Αραβία στην Ιαπωνία, όπου θα χρησιμοποιηθεί σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς εκπομπές άνθρακα.

Η Saudi Aramco, η οποία έκανε την ανακοίνωση, παρήγαγε το νέο καύσιμο, το οποίο παράγει μετατρέποντας τους υδρογονάνθρακες σε υδρογόνο και έπειτα αμμωνία, κατακρατώντας το υποπροϊόν του διοξειδίου του άνθρακα. Η Ιαπωνία θα λάβει 40 τόνους μπλε αμμωνίας στην πρώτη αποστολή, δήλωσε η Saudi Aramco.

Η αμμωνία μπορεί να καεί σε θερμικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας χωρίς να απελευθερώσει εκπομπές άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι έχει «τη δυνατότητα να συμβάλει σημαντικά σε ένα οικονομικά προσιτό και αξιόπιστο ενεργειακό μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», σύμφωνα με την κρατική ελεγχόμενη Aramco.

Η Ιαπωνία στοχεύει να είναι παγκόσμιος ηγέτης στη χρήση υδρογόνου, το οποίο περιέχεται στην αμμωνία. Η χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κατά 26% έως το 2030, από τα επίπεδα του 2013, στο πλαίσιο του Συμφώνου για το κλίμα του Παρισιού.

Η μπλε αμμωνία είναι μια πρώτη ύλη για το μπλε υδρογόνο, μια έκδοση του καυσίμου που παράγεται από ορυκτά καύσιμα μέσω μιας διαδικασίας που κατακρατεί και αποθηκεύει τις εκπομπές C02. Αντίστοιχα το υδρογόνο που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι γνωστό ως πράσινο υδρογόνο.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, προσπαθεί όλο και περισσότερο να μπει στην αγορά της “καθαρής” ενέργειας. Τους τελευταίους μήνες, η Aramco έχει επισημάνει τον χαμηλό όγκο αερίων θερμοκηπίου που εκπέμπονται από την άντληση αργού πετρελαίου, επενδύει σε προγράμματα για την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου και σχεδιάζει την ανάπτυξη μαγκροβίων δασών που απορροφούν άνθρακα.

Η αμερικανική εταιρεία Air Products & Chemicals Inc. υπέγραψε συμφωνία τον Ιούλιο με την ACWA Power International με έδρα τη Σαουδική Αραβία και την προγραμματισμένη φουτουριστική πόλη Neom του βασιλείου για την ανάπτυξη εργοστασίου αμμωνίας με βάση το υδρογόνο, που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Σαουδαραβική εταιρεία παραγωγής χημικών Sabic – που ανήκει κατά πλειοψηφία στην Aramco – και η Mitsubishi Corp. επιβλέπουν την εφοδιαστική αλυσίδα της μπλε αμμωνίας σε συνεργασία με την JGC Corp., την Mitsubishi Heavy Industries Engineering, τη Mitsubishi Shipbuilding Co. και την UBE Industries.

«Αυτή η πρώτη παγκόσμια επίδειξη αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία για την Aramco να αναδείξει τις δυνατότητες των υδρογονανθράκων ως αξιόπιστης και προσιτής πηγής υδρογόνου και αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της Aramco, Ahmad Al-Khowaiter.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Το διάλυμα αμμωνιας-νερου ηλεκτρολύεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τάσης σε σχέση με το νερο, με τη χρήση Νικελίου αντί για Λευκόχρυσο και έτσι το υδρογόνο που παραγεται έχει θετικό ενεργειακό πρόσημο όταν το εκμεταλλευτούμε.

Dakota

Το CO2 που παράγεται στην διαδικασία τι γίνεται; Τι εννοούν με το αποθηκεύεται;

erculeo

Για την αμμωνία δεν έχουν ανακοινώσει ακριβώς τη διαδικασία, αλλά γενικά η aramco έχει ανακοινώσει ότι μαζεύει το CO2 και το αποθηκεύει σε πηγάδια στα οποία έχει εξαντληθεί το πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και η γεωλογία τους είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τη διαρροή του.

Επίσης έχουν ανακοινώσει ότι το CO2 χρησιμοποιήται βοηθητικά ώστε να εξορίξουν το πετρέλαιο

NikolasG

Μπλε υδρογόνο, μπλε αμμωνία, μπλε τι άλλο; Όχι, τα άλογα είναι πράσινα.
Η αμμωνία σαν καύσιμο είναι σαν να ταξιδεύεις Αθήνα – Θεσσαλονίκη μέσω …Κέιπ Τάουν!
Ας υποθέσουμε ότι το κύριο παραπροϊόν παραγωγής υδρογόνου από υδρογονάνθρακες που είναι το διοξείδιο του άνθρακα δεν μπορεί να γίνει όλο …κοκακόλες(!)
Αυτό που μπορώ να σκεφτώ σαν φθηνότερη λύση δέσμευσής του είναι η χρήση CaO ώστε να σχηματισθεί CaCO3, δηλαδή ασβεστόλιθος που είναι ευρύτατα διαδεδομένος στη φύση. Έτσι το CO2 δεν ελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Πολύ ωραία!
Εδώ όμως μπαίνει ένα προβληματάκι: Τον άνυδρο ασβέστη (CaO) δεν τον βρίσκεις στη φύση, τον φτιάχνει ό άνθρωπος. Πως; Με πύρωση ασβεστολίθου, ώστε το CaCO3 να διασπαστεί αφήνοντάς μας CaO σαν προϊόν, ενώ το παραπροϊόν του CO2 ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα! Φαύλος κύκλος,έ;
Έχετε καμιά άλλη οικονομικά εφαρμόσιμη πρόταση; Δεξαμενές υπό πίεση, πλήρωση εξαντλημένων κοιτασμάτων πετρελαίου, τι άλλο;

erculeo

η ανθρωπότητα είναι ανοιχτή σε προτάσεις!

NikolasG

Εφόσον “λύσαμε” το πρόβλημα του CO2 για την παραγωγή υδρογόνου, πάμε τώρα στην παραγωγή αμμωνίας. Φυσικά με την μέθοδο Haber – Bosch που απαιτεί καταλύτη οξειδίων σιδήρου, αυτό είναι εύκολο, απαιτεί επίσης θερμοκρασία στους 300 βαθμούς Κελσίου και 300bar πίεση.Έξοδα βιομηχανικών εγκαταστάσεων, έξοδα σε απαιτούμενη ενέργεια, έξοδα, έξοδα, έξοδα. Με τιμή αμμωνίας στα 300-500 USD/Tn μπορεί να σταθεί σαν ανταγωνιστικό καύσιμο; Δηλαδή δίνονται 300-500 δολάρια για 176,5 κιλά υδρογόνου;

Last edited 2 months ago by Nicolas
Tango.Alpha

Ευχαριστώ για την ανάλυση. Δυο ερωτήσεις πως συγκρίνεται η απόδοση του Υδρογόνου σε σχέση με το πετρέλαιο; Επίσης με τις περισσότερες εφαρμογές το αρχικό κόστος είναι υψηλότατο και “χρηματοδοτείται” στα πλαίσια νέων πράσινων τεχνολογιών οι οποίες μειώνονται καθώς περνά ο καιρός. Μήπως γίνει κάτι τέτοιο αργότερα;

Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυροσβεστικό υλικό ή όπως είπατε να αποθηκευθεί.

NikolasG

Το υδρογόνο έχει την μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη με HHV(Higher heating value) 141,8 MJ/kg σε σύγκριση με το ντήζελ που έχει 44,8, το μεθάνιο 55,5, το υγραέριο ~50, τον καθαρό άνθρακα 32,8 και την αμμωνία 22,5.
Είναι το “τέλειο” καύσιμο για εξωτερική καύση, για μηχανές εσωτερικής καύσης (βενζινοκινητήρας Otto) και φυσικά για τις κυψέλες υδρογόνου, τη νεότερη τεχνολογία που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το υδρογόνο, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια που μετατρέπεται σε κινητική (π.χ. Toyota Mirai).
Μέγα πλεονέκτημα ότι καυσαέριό του είναι μόνο καθαρό νεράκι. Μειονεκτήματά του είναι η πολύ χαμηλή του πυκνότητα (90 g/m3) και η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία υγροποίησης που δυσκολεύει και ακριβαίνει την αποθήκευσή του σε σημαντικές ποσότητες επί του αυτοκινήτου. Επίσης το υδρογόνο είναι αρκετά ακριβότερο σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά (ενδεικτικά 85 USD – 12 USD για 500 km).
Τέλος, μπορώ να πω ότι, όλα τα είδη κασίμου που χρησιμοποιούνται είναι “μη φιλικά”. Ακόμη και το υδρογόνο που προέρχεται από καταλυτική αναμόρφωση υδρογονανθράκων. Ακόμη κι ο ηλεκτρισμός αν δεν προέρχεται από αιολική ή ηλιακή ή ατομική ενέργεια. Για τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων, πιστεύω ότι βοηθούν. Με την εξέλιξη των συσσωρευτών, γνώμη μου είναι, τα ηλεκτρικά θα επικρατήσουν με φθηνότερες τιμές και άλλου επιπέδου δυνατότητες. Για αρκετά χρόνια θα συνυπάρξουν επίσης υβριδικά με Otto ή Diesel. Αυτά με τις κυψέλες υδρογόνου κάποτε θα μας χαιρετίσουν.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό;

 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (για δωράκι): MH-60R σε καταδρομικό Ticonderoga (έτσι, για να πάει...

22
 Πριν λίγες μέρες, είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο καταδρομικό Leyte Gulf πέρσι τον Δεκέμβρη. Το καταδρομικό κλάσης Ticonderoga, είχε βρεθεί στον...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 February 2015 #345

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 August 2015 #351

Αγορά

Related News

Κίνα: Αντιγραφές, κλοπές, πειρατεία. Αλλά και υπερδύναμη

Η Κίνα κατάφερε μέσα σε συγκριτικά μικρό χρονικό διάστημα να περάσει από το στάτους μιας περιφερειακής δύναμης σ’ αυτό μίας παγκόσμιας υπερδύναμης. Ο δρόμος...

Tu-22 Blinder: Το «διαστημικό» βομβαρδιστικό του Ψυχρού Πολέμου

Το πιο hot σοβιετικό στρατηγικό βομβαρδιστικό του Ψυχρού Πολέμου την δεκαετία του ’60 ήταν το Tu-22 Blinder: με σχήμα σαν να βγήκε από κάποιο...

Οι φρεγάτες Κλάσης “S” του Πολεμικού Ναυτικού-Οι δυνατότητες αναβάθμισης (στο παρελθόν)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 1997, στο τεύχος της Π&Δ 151. Τότε για πρώτη φορά εξετάσαμε το ενδεχόμενο εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής...