12 C
Athens
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Η Τουρκία λέει πως θα χρησιμοποιήσει στη Συρία τα μικρά αυτόνομα φονικά drones Kargu

- Advertisement -

Η Τουρκία πρόκειται σύντομα να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει πλήρως αυτόνομα drones (UAV), ικανά να εντοπίζουν και να σκοτώνουν ανθρώπους χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση.
Η γειτονική χώρα άρχισε πρόσφατα την παραγωγή εξοπλισμένων drones που ελέγχονται από άνθρωπο χειριστή και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έχει ήδη χρησιμοποιήσει εκατοντάδες φορές στη βορειοδυτική Συρία.
Τώρα, προχωρά στο επόμενο βήμα, τη χρήση αυτόνομων drones, σύμφωνα με δημοσίευμα του «New Scientist». Η τουρκική αμυντική εταιρεία STM (που ιδρύθηκε το 1991) ανακοίνωσε ότι ο στρατός τής χώρας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα νέα αυτόνομα drones Kargu στις αρχές του 2020. Πρόκειται για εναέρια οχήματα βάρους επτά κιλών, με τέσσερις έλικες (quadcopters), που δρουν επίσης ως μέρος ενός ευρύτερου σμήνους, οι μονάδες του οποίου μπορούν να συνεργάζονται.
Τα Kargu διαφημίζονται από τη STM ως χρήσιμα για επιχειρήσεις αντιτρομοκρατικές και ασύμμετρου πολέμου, τόσο εναντίον στατικών όσο και κινούμενων στόχων (ανθρώπων, οχημάτων κ.ά.). Διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και αλγόριθμους βαθιάς μάθησης. Μπορούν να λειτουργήσουν τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, να κάνουν πλήγματα ακριβείας, να χρησιμοποιήσουν διάφορα οπλικά συστήματα και αυτοκαταστρέφονται αν χρειαστεί.
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για την εγχώρια ανάπτυξη ολοένα πιο εξελιγμένων και φονικών drones, καθώς και πυραύλων «Κρουζ», με στόχο να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου με έδρα τις ΗΠΑ Al-Monitor, που παρακολουθεί στενά με ειδησεογραφία και αναλύσεις τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Το δημοσίευμα υπογράφει ο Τούρκος πρώην στρατιωτικός Μετίν Γκουρσάν, ο οποίος μετά την παραίτησή του από τον τουρκικό στρατό, έγινε ανεξάρτητος αναλυτής για στρατιωτικά θέματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία δοκίμασε προ ημερών με επιτυχία τον πρώτο της πύραυλο τύπου «Κρουζ» (SOM-B2) με εκρηκτική κεφαλή, ικανή να διαπερνά τσιμεντένια υπόγεια καταφύγια.
Παράλληλα, η τουρκική εταιρεία κατασκευής drones Baykar Makina (ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του Ερντογάν, του Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ο οποίος είναι και επικεφαλής της εταιρείας στον τεχνολογικό τομέα) συνεργάζεται από τις αρχές Αυγούστου με την κρατική ουκρανική εταιρεία Ukrspecexport για την ανάπτυξη ενός μεγάλου τουρκικού drone, του Akinci («Επιδρομέας»), με δύο μηχανές, δυνατότητα πτήσης σε μεγάλο ύψος και για πολλή ώρα.
Η Baykar Makina έχει ήδη κατασκευάσει τα drones ΤΒ2, που χρησιμοποιεί η Τουρκία εδώ και περίπου τρία χρόνια στο εσωτερικό της, στο Ιράκ, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Συρία. Το ΤΒ2, που εξάγεται στο Κατάρ και την Ουκρανία, είναι ένα μέσου υψομέτρου και μεγάλης πτητικής ικανότητας drone, αλλά το υπό ανάπτυξη Akinci θα είναι πολύ πιο εξελιγμένο. Η ουκρανική Ukrspecexport θα παρέχει τους «τούρμπο» κινητήρες του drone.
Το Akinci θα έχει άνοιγμα φτερών 20 μέτρα, βάρος έως 4.500 κιλά, θα μπορεί να μένει στον αέρα έως 24 ώρες και θα φθάνει σε επιχειρησιακό ύψος έως 12.200 μέτρα, επιδόσεις που είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με εκείνες του τωρινού drone TB2. Το Akinci θα διαθέτει, επίσης, ηλεκτρονικό ραντάρ (AESA), συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και δορυφορικών επικοινωνιών και θα είναι σε θέση να λειτουργεί ανεξάρτητα από τον σταθμό εδάφους. Θα μπορεί να εφοδιαστεί με διάφορα οπλικά συστήματα, όπως καθοδηγούμενες βόμβες ακριβείας (Roketsan MAM-L), πυραύλους Cirit και ΜΑΜ-C, κυρίως όμως τον νέο πύραυλο «Κρουζ» αέρος-εδάφους Roketsan SOM-B2 με ακτίνα δράσης 250 χιλιομέτρων.
Η πρώτη δοκιμή του πυραύλου «Κρουζ» SOM-B2 ήταν επιτυχής στις 6 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να αποτελέσει το σημαντικότερο οπλικό σύστημα του drone Akinci, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό εντός του 2021.
Η τουρκική κυβέρνηση στηρίζει την εταιρεία Baykar Makina και, παρά την οικονομική κρίση, αυτόν τον μήνα τής χορήγησε επιδότηση περίπου 120 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και φορολογικές απαλλαγές, προκειμένου να κατασκευάσει ένα μεγάλο εργοστάσιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη για τη μαζική παραγωγή του drone Akinci (του πρώτου μεγάλης ακτίνας δράσης οπλισμένου drone της Τουρκίας), καθώς επίσης για να διπλασιάσει τη σημερινή παραγωγή του μικρότερου drone TB2.
Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας και προγραμματίζεται να παράγει μέσα στην επόμενη διετία 46 drones TB2 και 36 drones Akinci (τα 24 για τον τουρκικό στρατό, ενώ τα 13 θα εξαχθούν στην Ουκρανία), καθώς και τα αντίστοιχα συστήματα επικοινωνιών και εδάφους. Ενδιαφέρον για την αγορά του μελλοντικού Akinci έχουν εκδηλώσει το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν και η Μαλαισία.
Το ερώτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Al-Monitor, είναι ποιές είναι οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας και πού σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα εξελιγμένα drones «Επιδρομείς», τα οποία θα έχουν τόσο βαρύ και ακριβείας εξοπλισμό. Η Άγκυρα θεωρεί το Akinci ως «μη επανδρωμένο μαχητικό αεροπλάνο αέρος-εδάφους» παρά ως drone. Ο συνδυασμός Akinci και πυραύλου «Κρουζ» SOM-B2 θα δώσει στην Τουρκία δυνατότητα για «χειρουργικά» πλήγματα σε απόσταση έως 600 χιλιομέτρων από το έδαφός της. Αυτό σημαίνει ότι π.χ. το Akinci μπορεί να αντικαταστήσει τα μαχητικά F-16 που σήμερα δρουν κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.
Επίσης, σύμφωνα με τον Γκουρσάν, όταν το Akinci τεθεί σε λειτουργία, θα δώσει στην Τουρκία δυνατότητα για 24ωρη χαμηλού κόστους και χαμηλού κινδύνου εναέρια επιτήρηση πάνω από όλο το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Ένα από τα πιθανά μελλοντικά προβλήματα για τα drones Akinci είναι ότι εξαρτώνται για τη λειτουργία τους όχι μόνο από τις εισαγωγές ουκρανικών κινητήρων αλλά και από το σύστημα GPS των ΗΠΑ. Μένει να φανεί αν η Τουρκία θα προτιμήσει την εναλλακτική λύση του ρωσικού συστήματος δορυφορικής πλοήγησης GLONASS, ιδίως αν επιδεινωθούν περαιτέρω οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις λόγω της κρίσης με την τουρκική αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
KAPGAN
Jolly_Roger

Μ’ εκείνα τα φονικά σαλάχια, υπάρχει κάποια εξέλιξη; Ανάστατοι οι επιχειρηματίες στη Μύκονο, ρωτάνε αν πρέπει να μαζέψουν τις ξαπλώστρες από την Ψαρρού…
…κι ας γίνει κι ένα ΚΥΣΕΑ να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσουμε τα φονικά τζιτζίκια που δεν μας αφήνουν σε ησυχία να απολάυσουμε το μεσημέρι μας στη σκιά.

KAPGAN

Thousands of killer drone swarms managed from the same center can deactivate a ship. Americans develop special ships that will carry lots of drones.

My_name_is_Nobody

Αυτός ο αλγόριθμος βαθίας μάθησης πόσους αμάχους πιστεύεις πως πρέπει να σκοτώσει πριν μάθει;

KAPGAN

The terrorists who killed Turkish diplomats in northern Iraq were hunted by using killer drones.
have proven combat experience
https://www.karar.com/guncel-haberler/tsk-ve-mit-erbil-saldirisinin-planlayicilarini-vurdu-1279339

My_name_is_Nobody

Όπως και να αποκαλείς τους Κούρδους αγωνιστές δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
Στον νότο της Τουρκίας αργά η γρήγορα θα αναδυθεί ένα Κουρδικό κράτος.

KAPGAN
Kimon

Αν και δεν πρέπει να υποτιμούμε την τουρκική αμυντική βιομηχανία, παρ’ολα αυτα μου φαίνονται υπερβολικά αυτά τα χαρακτηριστικά.
Στα 7 κιλά του αυτόνομου τι οπλικό σύστημα θα συμπεριλάβουν που θα μπορεί να προσδώσει αυτόνομη δράση; G3 να του βάλουν ,που λέει ο λόγος, ζυγίζει 4,1 κιλά χωρίς πυρομαχικά!
Για το akinci πάλι νομίζω ότι αν ισχύουν αυτά που λέγεται στο άρθρο θα φτάσει τεχνολογικά τους Αμερικανούς.. βέβαια πρέπει να μας ανησυχήσει όλη αυτή η εξέλιξη ειδικά μετά τις επιθέσεις στην Σαουδική Αραβία και με δεδομένο ότι ήδη παράγει πολύ καλά uav η Τουρκία πρέπει να κοιτάξει η χώρα μας αντίμετρα και όχι μόνο!!
Αλλά τι λέμε τώρα εδώ δεν έχουμε εξελίξεις σε άλλους τομείς θα κοιτάξουμε εδώ;;

ETS

Μαλλον μιλαμε για καποιο πλαστικο εκρηκτικο με το ιδιο το drone να χτυπαει τον στοχο παρα να εξαπολυει το ιδιο καποιο οπλο ..
Ενας αισθητηρας ημερας νυχτας υψηλης διακριτικοτητας και μερικα εκατονταδες γραμμαρια PETN η RDX αρκουν για να τραυματισουν σοβαρα η σκοτωσουν εναν ακαλυπτο στοχο ..
Στο μελλον η παρουσια θερμικων οπτικων η βασικων μινι ρανταρ θα απογειωσει τις δυνατοτητες.
Δρωντας σε σμηνη τα συγκεκριμενα θα εισερχονται και σε κτηρια η δαση και θα μπορουν βαση αλγοριθμου να ξεχωρισουν απο το περιβαλλον την ανθρωπονη παρουσια ..
.Εκει ειναι ολη υποθεση στον προγραμματισμο χιλιαδων γραμμων κωδικα κατι ομως στο οποιο οι Τουρκοι εχουν και εμπειρια και διαθεση να πρωτοτυπησουν υπερνικωντας δυσκολιες ακομη και προσλαμβανοντας ατομα με σχετικη εμπειρια απο το εξωτερικο και τριτες χωρες ..
Ακομη και ενα μη εξελιγμενο συστημα να παρουσιασουν με πρωτολεια μορφη δρασης ειναι ανωτερο και καλυτερο απο το τιποτα αφου προσθετει στην λιστα των απειλων που θα κληθει να αντιμετωπισει ο αντιπαλος.
Χωρις ουσιαστικα να υπαρχουν αντιμετρα πλην των βασικων της κινησης η της καλυψης που ομως δεσμευουν τακτικα και αυτο απο μονο του θα ειναι επιτυχια του εχθρου..
Το θεμα ειναι οτι εμεις δεν κανουμε απολυτως τιποτα και αυτο απο μονο του ειναι επικινδυνοτερο απο ολα τα οπλα των Τουρκων ενω οι αναγκες μαζευονται μερα με την μερα και κανεις δεν ασχολειται.

TurkO

Turkey is trying everything close the gap about military technologies with developed countries. For example, teknofest.org/en/yarismalar.html those kinds of competitions regularly happen in Turkey and participation is more than 10000. Engineers and students interest in defence projects is really strong. So, nothing is luck.

My_name_is_Nobody

Please mind the gap

agnostosependytis

Turkey has already closed the gap with developed countries in terms of military spending (in fact have passed most of them), however does not have anything operational.
In terms of technology, the biggest invention in Turkish military is the invention of the military budget black hole, under which you spend billions of a country that is ready to financially collapse, you through them in the pit, and then you take out of the pit your weapons. Some drones that cost 10 times of what is sold internationally, mini drones that even a photographer in weddings can buy for 2.000 and then make them look as special military invention.
I expect the 5th gen aircraft, until they built it, the rest of the world will have spaceships moving with black matter, however till then they would spend such a large amount that could have bought a Starfleet.
Till then better investment would be to build safer boats for the Turks that flee to Greece (to date I haven’t seen any Greek fleeing from Greece to Turkey)

Erkanor

You love and feed your traitors, we do not love them and do not want in our country. Our traitor will betray you too, then you will understand. A traitor is always traitor.

TurkO

If developing military drone so easy, There is no any photographer in Greece to order some drones? If this kind frame of mind makes you happy so be it.
What do you know about Turkey’s millitary budget? Turkey is profiting to invest r&d defense budget. Buying UAV, ammunitions, missiles etc are much more expensive than produce it.
But that seems, you are happy to be gateway of europe for some syrian and kurdish refugees. If this makes you proud of yourself, so be it.

KAPGAN

False;
The research and development budget of the guns currently in mass production was reserved in the 90s.
Sharing the corvette ship Turkey, it produces 75% naturalness. If we buy these ships from Germany or France; the price would have been twice as expensive and sold them to Pakistan.
I think if there were ancient philosophers, he’d offer you the same thing.

Stavrogin

Νομιζω πως η Τουρκία παρουσιάζει μια εξιδανικευμένη εικόνα των συστηματων της οπως όλοι οι κατασκευαστές συστημάτων. μενει να δουμε στο μελλον τι ειναι αλήθεια και τι ευσεβής πόθος.

STM Kargu

You can still question if Turkish systems are reliable or not.
Meanwhile TSK and MIT are killing pkk terrorist with surgical precision.
http://m.hurriyet.com.tr/galeri-sehit-diplomatin-kani-yerde-kalmadi-kuzey-irakta-iki-nokta-operasyon-41284097/1
Next step is to use those killer drones in swarms
https://youtu.be/HWQA97pEhCE

Jolly_Roger

Π&Δ,
Αλήθεια, θυμίστε μου σας παρακαλώ… πότε ακριβώς μας είχατε προειδοποιήσει «…από την επόμενη εβδομάδα, κομμένοι οι ‘Guest’ λογαριασμοί – από εδώ και πέρα υποχρεωτικώς όλοι θα είναι εγγεγραμμένοι κι όποιος δεν πειθαρχήσει, δεν θα δημοσιεύονται τα σχόλια του…» ;
Συμπληρώθηκε λέτε ένα ολόκληρο έτος από εκείνο το τελεσίγραφο «…από την επόμενη εβδομάδα δεν θα δημοσιεύονται τα σχόλια από ι ‘Guest’ λογαριασμούς…»… ή έχουμε ακόμη περιθώριο βελτίωσης ;
…μην αγχώνεστε, απλώς σκέφτομαι φωναχτά!

agnostosependytis

και γιατί να χάσουμε την απόλαυση να έχουμε μερικές φορές και γειτονικά τρόλ τα οποία είναι φουλ από εθνική έπαρση μετά την έκθεσή τους, και νομίζουν ότι θα έχουν όπλα που ακόμη πασχίζουν να αναπτύξουν ΗΠΑ, Ρωσια και Κίνα.
Αλλά είχε πλάκα αυτό σχετικά με ην βαθιά τεχνητή νοημοσύνη, όπως είχα πλακα πριν με το λέηζερ που και καλά κατέβασε το drone στην Λιβύη. Είναι απολαυστικό να βλέπω τα δισεκατομμύριά τους να καίγονται σε μη αποδοτικές σαχλαμάρες. Εμίς αρκεί να βάλουμε ένα δυνατό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου στην μέση του Αιγαίου να τα τζαμάρει ή να τζαμάρει το gps τους και θα κατέβουν άμεσα όλα σαν παπάκια.

lakwn

Βλέπω κάποιο εκνευρισμό από μερικούς εδω μέσα και τα τρολάκια θά χαίρωνται γιατί αυτός είναι ό σκοπός τους να εκνερίσουν και να φοβίσουν.
Αυτό που κάνουν λέγεται ψυχολογικές επιχειρήσεις.
Καί τα τουρκοσύριαλ σ´ αυτό τό πλαίσιο εντάσωνται.
Ο Χίτλερ έχει πεί ότι ο πόλεμος είναι 95% ψυχολογικές επιχειρήσεις και 5% στρατιωτικές (μεγάλοι μαέστροι και οι Ρώσοι παρεπιπτόντως).
Και ενώ στόν πρώτο παγκόσμιο η Γερμανία έσπασε τά μουτρα της στήν Γαλλία
στόν δεύτερο εφαρμόζωντας αυτήν τήν τακτική σέ μιά βδομαδίτσα έκανε παρέλαση στό Παρίσι.
Η Τουρκία είναι ήδη διαλυμένη, μόνο επιχειρήσεις εναντίον ατάκτων μπορεί να κάνει . Υπάρχουν στό εσωτερικό της ένα σωρό φυγόκεντρες τάσεις που σε μιά μικρή αποτυχία θά εκδηλωθούν βίαια.
Γιά να επιτεθεί στήν Ελλάδα πρέπει να έχει καταρεύσει εντελώς ό κρατικός μηχανισμός, και άν.
Οσο για τα κατευθυνόμενα λύσεις ήδη υπάρχουν απλώς χρειάζονται λίγο fine tuning.
https://www.youtube.com/watch?v=rldn9Hvzih4
https://www.youtube.com/watch?v=4UolMYY7QaA
https://www.youtube.com/watch?v=ugoXQdPSYAM
http://www.dronemunition.com/

My_name_is_Nobody

Λευτεριά στο Κουρδιστάν.

My_name_is_Nobody

“Το δημοσίευμα υπογράφει ο Τούρκος πρώην στρατιωτικός Μετίν Γκουρσάν”
Ο ορισμός της αντικειμενικότητας.

Jolly_Roger

E, vαiii! Кαi σтo кαпαкi, εvтεגως «тυxαiα» σтn συznтnσn μεтεxoυv oi εξ’ Avαтoגωv αvαγvωσтες (σε poגo тpoג) vα σiγovтαpoυv кαi vα пεiσoυv
УГ. Oi גoγoi пoυ xpnσiμoпoiω μiктoυς xαpαктnpες εivαi пpoфαvεiς – oσoi γvωpizoυv Eגגnviкα, δiαßαzoυv αvεтα, εvω oσoi μεтαфpαzoυv αпo γкoυγкג… ‘αvτε γεiα’

My_name_is_Nobody

Σ3 παρακ@λώ 0χ1 Τρ0λ 0ρκ.

MUSTAFA

φοβήκατε :)))
μην φοβάστε να μη φοβάστε
Το μεγαλύτερο θα είναι ειδικά για εσάς 🙂 (My_name_is_Nobody)

Captain_Kal

Θα σού λεγα τώρα, τι απάντησε ο Καραϊσκάκης, σε αντίστοιχη περίπτωση, αλλά θα μπαναριστώ από τον αδμινιστράτορα!!!

Gerasimos-Landos

Κάτι με κλασίματα και κάτι τέτοια αηδιαστικά νομίζω είπε…. 😀

My_name_is_Nobody

Ο πιο εύγλωττος να κάνει ένα βήμα εμπρός.
Που πας καημένε Καραμήτρο!

alexmark

Mustafa τι βαθμό έχεις στη MIT είπαμε;

Skyrocketing !

Within 1-2 years, One of the most difficult kamikaze drone called “Kargi” will be introduced. Kargi with national PG-50 gasoline engine will be able to reach a range around 2000km. Ku-band active seeker head enable drone to catch the electromagnetic emision of enemy radar installations to perform kamikaze missions. This seeker head will be downgraded variant of Akbaba anti-radiation missiles being developed at present. Even if targeted radar were switched off not to be detected by Kargi, The electro-optic payload will track any targets. Warhead of Kargi will be around 25kg. Kargis in swarm attack formation will be a serious headache when they are sent to enemy terrain to wipe any threats posing a danger. This system will attract more attenrion than any regular Turkish system. At present, The a booster rocket motor is being developed to throw drone from launchers and That is the final step before sending this beast to trials.

Jolly_Roger

@Σкαipoкεтivγк,
Mε тoσo Ёpvтoγαviкo σαvö пoυ σαs тαizoυv кαi με тεтoiα пλυσn εγкεфαλoυ пου δεxεσтε, δεv σαs αδiкω. Nα фαvтασтεiтε пωs σтnv Ёλλαδα (пου εxoυμε μεv пoλλα пpoßλnμαтα αλλα δεv εiμασтε μαμελoυкoi σαv εσαs), υпnpxε εпoxn пoυ кαпoioi εγxωpioi xαλßαδεs пiσтευαv пωs n NAΣA ξεтpελαθnкε με тn xαpтivn σαiтα пoυ εixε фтiαξεi пαiδακi σтo νnпiαγωγεio тns Кαλυμvoυ. Λαμßαvovтαs υп’ oψn το αvωтεpω кαi тo фoßiкo кλiμα δiктαтopiαs пoυ ßiωvεтε, δεv εкпλnσσoμαi αкöμn кi σαs пoυv пωs «…o πpöεδpos Πoυтiv τns Pωσiαs μελεтα кαθnμεpivα με ευλαßεiα тo Кopavi…» – α, vαi ξεxασα… σαs το εiпαvε кi αυтö!
@Möυσтαфα,
Συγxαpnтnpiα! Пλnpoφopnθnкα пωs пnpεs пpoαγωγn кi εγivεs ßonθös αvθυпoδεкαvoλoxiα. Εiς αvωтεpα кαi пαvτα тετoiα ευxöμασтε. Кi o δiευθυvтns σoυ o Xαкαv, αпö μiκpös λoxiαs ξεкivnσε кαi тωpα εivαi пpoiσтαμεvos σтnv Упnpεσiα.
…кi αv ßγαλεтε αкpn με тo γкoυγкλoтpαvσλαтopα, σфυpixтε кλεфтiкα!

My_name_is_Nobody

“καὶ ἰδοὺ ἵππος μέλας, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ’ αὐτὸν ἔχων ζυγὸν”…
Ωχ! Συγνώμη διάβασα “beast” και νόμιζα πως μιλούσες για την αποκάλυψη.
Κατατρόμαξα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπάρχουν αντί drone και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά. Πάρτε το παράδειγμα του Γερακίου της Κ. Αγγελόπουλου στο Ψυχικό!

agnostosependytis

Τα drones σε λίγο θα τα χρειάζονται για να περιπολούν εντός της Τουρκίας τις περιοχές που άτυπα θα είναι το ΚΟυρδιστάν, οι Τούρκοι δεν θα τολμάν να στείλουν ούτε αεροπλάνο, οπότε απλά θα βάζουν κανένα UAV να πετάει από πάνω για να νιώθουν ότι έχουν κάποιου είδους κυριαρχία. Το θέμα είναι αν κόψουν κομμάτι Νότια και Ανατολικά οι Κούρδοι, μήπως μπουν στον πειρασμό και οι Αρμένιοι, και αν γίνει αυτό, μην μπουν σε πειρασμό και οι Αλεβίτες… Ε ρε μπερδέματα που έρχονται,

Captain_Kal

Ρε αδέρφια, αν αυτό το σμήνος που λένε, πέσει πάνω σε κανά τετράδυμο, (ξέρετε εκείνα τα παλιά, με τα τέσσερα πενηντάρια), τι θα γίνει, μπορείτε να μου πείτε????

turkey

The purpose of turkey, trying to make it so effective sample https://www.youtube.com/watch?v=isVtXH7n9lI

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

37
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 October 2015 #353

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά

Related News

ΓΕΕΘΑ: Οδηγίες προς τους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α ΕΣΣΟ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ενόψει της 11ης Ιανουαρίου , ημερομηνίας έναρξης της κατάταξης κατηγοριών των υπόχρεων στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α' ΕΣΣΟ, το ΓΕΕΘΑ , με ανακοίνωση...

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία ζητά την άμεση απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία ζήτησε σήμερα από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει στην 25η τροπολογία...

Η Αίγυπτος παρέλαβε άλλο ένα σύγχρονο πλοίο, αυτή τη φορά τη δεύτερη Gowind 2500

Στις 6 Ιανουαρίου εισήλθε σε υπηρεσία με το Αιγυπτιακό Ναυτικό η κορβέτα ENS Port Said, η δεύτερη από τις τέσσερις Gowind 2500 που η...