Πρώτη πτήση για το IA-63 Pampa III παραγωγής

14
2195
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος IA-63 Pampa III, που προορίζεται να παραδοθεί στην πολεμική αεροπορία της Αργεντινής, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Σύμφωνα με το “Jane’s”, η Αργεντινή θα αποκτήσει τέσσερα Pampa III, που θα συμπληρώσουν τα διαθέσιμα 18 Pampa II. Τα τελευταία αναμένεται να εκσυγχρονιστούν σε Pampa III, με τις κύριες εργασίες να αφορούν την εγκατάσταση “γυάλινου” πιλοτηρίου.

Επιπλέον Pampa για την Αργεντινή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γιαννης
Guest
Γιαννης

Γυάλινο πιλοτηριου => ηλεκτρονικού πιλοτηριου

Flight and Space
Admin
Famed Member

Σώπα! Το “γυάλινο” είναι σε εισαγωγικά, και είναι η μετάφραση του Glass Kockpit

Γιαννης
Guest
Γιαννης

Μη με παρεξηγείτε , ήταν μια καλοπροαίρετη σημείωση smile
Δυστυχώς τη σημερινή εποχή με την πληθώρα των αγγλικών κειμένων και την έλλειψη χρόνου για λεπτομερή μετάφραση κάνω και εγώ πολλά τέτοια λαθάκια. Κάποτε είχα μεταφράσει “διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού” αντί για ” διεύθυνση προσωπικού” smile Θα καταλάβατε και ότι είμαι κάποιας ηλικίας (διάβαζα Πτήση από τη δεκαετία του 80 smile )

Flight and Space
Admin
Famed Member

Δεν σας παρεξηγήσαμε! Πλάκα κάναμε κι εμείς! Αλλά πέραν της πλάκας, το Glass Kockpit έτσι μεταφράζεται. Θα μπορούσαν να το λένε Digital, αλλά το λένε Glass. Γιατί προκαλεί εντύπωση πως παντού βλέπεις γυαλί κι όχι όργανα. Αυτός είναι κι ο λόγος που το μεταφράζουμε κατά λέξη, κι όχι περιφραστικά. Είναι προσεκτική η προσέγγισή μας!

Spyros
Guest
Σπύρος

Διεθνώς, ο όρος ‘Personnel Management’ εδώ και αρκετά χρόνια έχει αλλάξει σε ‘Human Resource Management’, οπότε η ελληνική απόδοση σε ‘Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού’ θεωρείται σωστή.

Γιαννης
Guest
Γιαννης

Πιο σωστό:
Ψηφιακό πιλοτήριο

Flight and Space
Admin
Famed Member

Η άποψή σας, ή η άποψή κάποιου λεξικού;

MPAMPIS
Guest
Μπαμπης

Να κάνουμε συμπαραγωγή!Το εκπαιδευτικο των Μπατιριδων!!Να δεις που θα πουλούσε….

Νικος
Guest

Η διορθωση ή διευκρινηση του Γιαννη ειναι ακαιρη αλλα και ο ειρωνικος τονος της απαντησης αντι-δεοντολογικος.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Ο τόνος δεν ήταν ειρωνικός, δεδομένων των συνθηκών απολύτως ευγενικός

Νικος
Guest

Τοτε ολα οκ! smile

nkary
Guest
nkary

Παρατηρώ εδώ και αρκετό καιρό πως μερικοί εδώ μέσα υπάρχουν μόνο για την “λένε” στους ανθρώπους της Πτήσης. Άμα δεν σας αρέσει γιατί ασχολείστε? Έχει και άλλα sites/blogs να διαβάσετε κύριοι.

Γιαννης
Guest
Γιαννης

Συγγνώμη, δικό μου το λάθος. Το ιντερνέτ είναι απρόσωπο και φάνηκε ότι το σχόλιο μου ήταν κακοπροαίρετο, ενώ δεν ηταν. Συμφωνώ ότι δεν είναι σωστο να σχολιάζουμε αρνητικά τα άρθρα και τις εξαιρετικές προσπάθειες κάποιων ανθρώπων. Διαφορετικά θα φτιάξουμε μια αγενή κοινωνία με ανθρώπους που δυσκολεύονται στη συμβίωση. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες της βοριεας Ευρώπης και τις προβληματικές σαν τη δική μας. Συμπεριφέρθηκαν σα γάιδαρος και Ελληναρας. Συχχωρηστε ένα γέρο άνθρωπο και συγχαρητήρια στην Πτήση για το καλύτερη ιστοσελίδα του Ελληνικού διαδικτύου (μπαίνω στον πειρασμό να μεταφράσω το “μπλογκ” στα Ελληνικά, αλλα δεν το… Read more »

nkary
Guest
nkary

Κύριε Γιάννη να είστε σίγουρος ότι το σχόλιο μου δεν αφορούσε εσάς, άλλωστε το να διαφωνείς σε τεχνικούς όρους ή τεχνικά χαρακτηριστικά δεν σημαίνει ότι την “λες” στον άλλον. Για άλλους πήγαινε και όχι κατά ανάγκη σε όσους έχουν σχολιάσει αυτό το συγκεκριμένο θέμα wink

Card image