Η Ινδική Αεροπορία παραλαμβάνει το πρώτο AH-64E Apache

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο Apache Guardian AH-64E (I) παραδόθηκε επίσημα στο εργοστάσιο παραγωγής της Boeing, στο Mesa της Αριζόνα στις 10 Μαΐου. “Ο Πτέραρχος AS Butola, εκπροσωπούσε την Ινδία και αποδέχθηκε το πρώτο Apache σε τελετή στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Boeing“, πρόσθεσε επίσης.

Το Apache είναι το κορυφαίο επιθετικό ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων στον κόσμο. Το AH-64E Apache, η πιο σύγχρονη παραλλαγή που επίσης πετάει ο Αμερικάνικος Στρατός, διαθέτει βελτιωμένη απόδοση, ψηφιακή λειτουργικότητα, και βελτιωμένη επιβίωσιμότητα.

Η Ινδία είναι το 14ο κράτος που επιλέγει το Apache, με προμήθεια 22 ελικοπτέρων AH-64E, υπογεγραμμένη από το Σεπτέμβριο του 2015. Η πρώτη παρτίδα αυτών των ελικοπτέρων πρόκειται να αποσταλεί στην Ινδία τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Οι επιλεγμένοι χειριστές και το πλήρωμα εδάφους έχουν παρακολουθήσει εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις κατάρτισης, στη βάση Fort Rucker της Αλαμπάμα. Το προσωπικό αυτό θα αναλάβει την λειτουργία του στόλου Apache στην ινδική Πολεμική Αεροπορία.

“Η προσθήκη του ελικοπτέρου AH-64 E (I) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του στόλου των ελικοπτέρων της Ινδικής Αεροπορίας. Το ελικόπτερο έχει προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές απαιτήσεις της και θα έχει σημαντικές δυνατότητες σε ορεινό έδαφος”, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το ελικόπτερο έχει την ικανότητα να εκτελεί επιθέσεις ακριβείας σε απομακρυσμένα πεδία και να επιχειρεί σε εχθρικό εναέριο χώρο, με απειλές από το έδαφος. Η ικανότητα αυτών των ελικοπτέρων, να μεταδίδουν και να λαμβάνουν την εικόνα του πεδίου μάχης, καθώς και η δικτύωση δεδομένων, το καθιστούν θανάσιμη απειλή. Αυτά τα επιθετικά ελικόπτερα θα παρέχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε οποιεσδήποτε μελλοντικές κοινές επιχειρήσεις για την υποστήριξη των δυνάμεων ξηράς.

 

Πηγή: defence-blog.com


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GiorgosR
Member
GiorgosR

Να δούμε σε πόσο καιρό θα το κλαίνε…

Mitsos_Mantzos
Member
Trusted Member
Mitsos_Mantzos

Η πιο ωραία παραλλαγή που έχει φορεθεί σε απατσι, του πάει κουστούμι.
Μακάρι και τα δικά μας να είχανε παραλλαγή.